Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пак край на света, пак извънземни, Нибиру...

Featured Replies

Пак край на света, пак извънземни, Нибиру...

09.05.2011

Сега е кометата Еленин, в която някои привидяха заплаха

Кометата Еленин – първата за 20 години, открита от руски астроном – провокира масова истерия в интернет. Блогъри и журналисти разпространяват слухове за гигантски космически кораби, скрити зад тази комета, както и за това, че тя е и тайнствената планета Нибиру, а приближаването й към Земята вещае глобална катастрофа заради смяна на полюсите, съобщава РИА Новости.

По-рано аржентинското издание Contexto, позовавайки се на астронома Серхио Тоскано, съобщава, че зад кометата Еленин летят космически кораби, и през септември, когато кометата се приближи до Земята, ще се състои първият контакт с извънземна цивилизация. Тоскано заявява, че тази информация, получена от китайски астрономи, е скривана старателно от НАСА.

"Това ме забавляваше първия месец, първоначално дори търсих какво пишат в интернет, а сега се старая да не гледам. Вече се дразня, пишат ми писма, че това е Нибиру", казва пред РИА Новости първооткривателят на кометата C/2010 X1 (Elenin), Леонид Еленин от Института по приложна математика Келдиш.

Кометата е открита от Еленин на 10 декември 2010 г. на снимки, получени от руската автоматизирана обсерватория ISON-NM (Ню Мексико, САЩ). На следващия ден тези данни са потвърдени от руски, украински и узбекски астрономи, а след още ден са получени потвърждения от американски и японски учени.

Според изчисленията на 16 октомври 2011 г. кометата Еленин ще се приближи към Земята на минимално разстояние – 34,9 млн. км (0,23 астрономически единици).

"Властите крият истината"

Еленин твърди, че често се сблъсква с твърдения, че ЦРУ и ФСБ вече са създали мрежа от секретни убежища в очакване на катастрофата, която ще донесе кометата. Освен това много хора са сигурни, че самият Еленин не съществува, а в неговото име е зашифровано указание за идващата катастрофа.

"Видях как се разшифрова "Леонид Еленин". Например "Ele" е "extinction level event" (унищожителна катастрофа), а "nin" е "Nibiru in November", казва астрономът.

Още по темата

Нибиру и "денят на Страшния съд". Истина ли е?

Началото на края или краят на живота на Земята

Светът няма да свършва през 2012 г.

Иде ли краят на времето?

Краят на света идва на 21 декември 2012 година

Той отбелязва, че хората, които са влизали в сайта на неговата обсерватория, са търсели доказателства, че той действително съществува.

"Пишат ми: дайте копие на паспорта си, да се уверим, че наистина сте Леонид Еленин. Питат ме защо няма моя снимка в мрежата, защо в Русия няма нито едно интервю с мен", съобщава ученият.

Той получавал и писма с въпроси какво е "спасението", от хора, които възнамеряват да продадат домовете си и заедно със семействата си да избягат в горите, когато кометата се приближи до Земята.

Когато той се опитвал да обясни, че кометата, макар и доста интересна, е обикновено небесно тяло, те му отговаряли: "Всички вие криете, забраняват ви да говорите, не ви вярваме".

В коментар на твърденията за "космическите кораби" Еленин изказва мнението, че техен източник са снимки на кометата, на които заради движението на камерата звездите са разтеглени в кратки ленти.

"Кометата лети и зад нея отляво и отдясно има следи от две звезди. Видях статия, в която се казва, че това са два цилиндъра, че това е космически кораб", казва ученият.

Загадъчният индекс X1

Еленин не може да обясни защо такова внимание предизвиква точно неговата комета. Според него възможно е работата да е в индекса, който е даден на кометата – C/2010 X1.

"Буквата "X" привлича вниманието на хората, които не знаят, че всяка половина на месеца в астрономическия календар има своя буква и ако я бях открил няколко дни по-късно, индексът щеше да е Y1", казва астрономът.

Той е удивен колко много хора не знаят, че откриването на нова комета е съвсем рутинна дейност. Слънчевата обсерватория SOHO открива стотици комети на година. А ако говорим за открития от "наземни" астрономи, то те откриват по 20 комети на година.

"Макар че тази комета не е от най-обичайните, тя ще премине достатъчно близо до Слънцето – до афелия на орбитата на Меркурий – и достатъчно близо до Земята. Но това далеч не е рекорд", казва Еленин.

Той отбелязва, че например на 15 август 2011 г. кометата 45P/Honda-Mrkos-Pajdusakova ще премине много по-близо до Земята – на разстояние 0,06 астрономически единици (8,9 млн. км).

Еленин се опитва да разубеди привържениците на "теорията за Нибиру" и за заговор на властите в Русия и САЩ, но смята, че това е безполезно.

"Старая се според възможностите си да отговарям на въпросите, да обяснявам, но за съжаление моята истина не е интересна, скучна е, затова ми казват: "Вие криете нещо от нас", казва ученият.

Според него истерията ще се разсее, когато кометата отлети надалеч от Земята.

източник: dnes.bg

• Отговори 87
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
Мдам,тъй ще е тя-ония с дългите уши скоро идат.

Онзи ден дойде един с дълги уши.

Много вкусна яхния стана от него.

:rolleyes:

Тез не знам дали ще стават за яхнийка или те нас ша ни ядат

тук съм - за какво ти трябвам ? :rolleyes:

Не ти,твойте не са толкова дълги уши

Теб вече те ядат, дори преди да са пристигнали.

Кой ме яде а

:rolleyes:

хахаха Кой ме яде хихиххи иначе дамм аз видях 34 не индифицирани летящи обекта.Единия беше хеликоптер другите 32 самолети а последния беше една чиния от кухнята на съседите!

Кометата Еленин – първата за 20 години, открита от руски астроном – провокира масова истерия в интернет. Блогъри и журналисти разпространяват слухове за гигантски космически кораби, скрити зад тази комета, както и за това, че тя е и тайнствената планета Нибиру, а приближаването й към Земята вещае глобална катастрофа заради смяна на полюсите, съобщава РИА Новости.

В предсказанията, точно това пише. До последния момент, никой обаче няма да знае истинската природа на това небесно тяло. Дали ще е точно това тяло, ами ще видим, то малко остана.

Успокояващото нещо е че до катастрофата, която е предвидена хората се очаква да имат имат нови свръхестествени способности, но само тези, които са ХОР-а.

За невежите, ХОРа произлиза от Бог Хорус, думата ХОРо, също. Мутрите, политиците и органичните портали, не влизат в бройката. Пожелавам им късмет, че ще им трябва.

За предвестник на Третото разтърсване се смята появата на звездата, която хопите наричат Кашина (вижте за “дракона” на Мама Шиптън) – тя ще свети на небето в синьо. Тогава Острова на костенурката може да се “преобърне два или три пъти”, океаните “да си подадат ръка” и да се “срещнат с небето”. Хопите наричат това бедствие Кояанискатси, което се превежда като “свят извън хармония” или “живот, който зове за нов път”.

“А това е Деветият и последен знак: Ще чуете за планина в небесата, която ще падне на земята със силен тътен. Ще се яви като синя звезда. Много скоро след това обредите на моите хора ще секнат. Това е знакът, че голямото унищожение наближава. Светът ще се клати насам и натам. Бледоликите ще се бият с хора от другите острови (континенти), с тия, дето имат първата искра на мъдростта. Ще се издигат множество стълбове от пушек и огън, каквито съм виждал бледоликите да правят недалеч оттук в пустинята. Само че тия (пушеци), дето предстои да се издигнат, ще донесат болести и небивал мор. Много от хората ми, които разбират пророчествата, ще се спасят. Ония, които останат да живеят в земите на моя народ, също ще оцелеят. След това ще има много да се строи наново. И скоро след това, много скоро Пахана ще се върне. Той ще води със себе си изгрева на Петия свят. Той ще посее семената на разума в сърцата на хората. Още сега някои семена биват посявани и те ще изгладят пътя към началото на Петия свят. Но Бялото перо няма да е жив да го види. Стар съм и умирам. Вие, ако така е определено, ще го видите. Скоро, много скоро…”

Редактирано от npn (преглед на промените)

В предсказанията, точно това пише. До последния момент, никой обаче няма да знае истинската природа на това небесно тяло. Дали ще е точно това тяло, ами ще видим, то малко остана.

Успокояващото нещо е че до катастрофата, която е предвидена хората се очаква да имат имат нови свръхестествени способности, но само тези, които са ХОР-а.

За невежите, ХОРа произлиза от Бог Хорус, думата ХОРо, също. Мутрите, политиците и органичните портали, не влизат в бройката. Пожелавам им късмет, че ще им трябва.

И аз-отдавна съм им го пожелала.

Както се казва всеки се спасява поединично-сега ще се случи в буквалния смисъл на думата.

Мдам.

Кой разбрал-разбрал,кой не е-негов проблем.

не се будалкайте с това, не искам да се само изтъквам , но вече има прецедент на самоцитиране, така че налага се и най-скромно го правя

докато спорите дали ги има или не, те идват да ни изядат

аз вярвам в това

• Автор

не се будалкайте с това, не искам да се само изтъквам , но вече има прецедент на самоцитиране, така че налага се и най-скромно го правя

Когато си бил малък, си вярвал и в Дядо Мраз.

И самоизтъквам е една дума.

Мдам,тъй ще е тя-ония с дългите уши скоро идат.

Дано само ушите им са дълги :)

Дано само ушите им са дълги :)

Абе уши,ръце,крака-какво значение има кое колко дълго-

по-горе казаха че идват да ни ядат.

:)

• Автор

:)

Човек как започва да вярва и на собствените си измислици.

Че дори почва да ги приписва на другите хора.

Когато си бил малък, си вярвал и в Дядо Мраз.

И самоизтъквам е една дума.

не бе, вярвах в партията и правителството.

за самоизтъквам, благодаря , щото тепърва ще се наложи много да го ползвам, въпреки че не знам каква е ползата след като ще бъдем изядени. астрономите дето ми дадоха линка са на същото мнение, трябва да се има доверие в науката

• Автор

не бе, вярвах в партията и правителството.

Още от дете ? Стига бе !

за самоизтъквам, благодаря , щото тепърва ще се наложи много да го ползвам, въпреки че не знам каква е ползата след като ще бъдем изядени. астрономите дето ми дадоха линка са на същото мнение, трябва да се има доверие в науката

Кои астрономи ? Сигурен ли си, че са такива не само по диплома ?

Още от дете ? Стига бе !

Кои астрономи ? Сигурен ли си, че са такива не само по диплома ?

има линк, питай твои познати нормално ли по законите на астрономията е движението на посочения обект. мисля че ще е по-разумно отколкото да се джафкаме тука

:P

Ми....щом са гладни... :) Познай кво ще ми ядат на мене :)

• Автор

има линк, питай твои познати нормално ли по законите на астрономията е движението на посочения обект. мисля че ще е по-разумно отколкото да се джафкаме тука

Ако визираш линка от energetika-bg.com, скролни до коментара на Danny

Ми....щом са гладни... :lol6: Познай кво ще ми ядат на мене :)

Де да знам,гледам си рибар-та може с някой слънчак да ги нагостиш

:P

Аааа, моля, моля...Човека друго казва.

Краят на света е на 21 май 2011 г., твърди американец.

В това е убеден Харолд Кемпинг, проповедник от Калифорния, който очаква второто пришествие на Христа, пише „Индипендънт“.

Според него краят на света ще дойде на 21 май, защото тогава ще настъпят 722500 дни от 1 април 33 година от н.е., когато според него е бил разпънат Христос. Числото 722500 е важно, тъй като се получава след двукратно умножаване на трите свещени числа (5,10 и 17) една по друго.

цитат от Днес.Бг

Тъй че, имате седмица и три дни и си помислите, как ще я изживеете :doh:

Гледам ги тук по булевардa, хиляда плаката и транспаранта има накачени - Judgement Day - Rapture - и какво ли още не! Ще го гледаме от близо значи...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.