Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Nokia 6230 - 6230i - проблеми, линкове, дискусия

Featured Replies

1. Камерата не се стартира веднага като натиснеш централния бутон нагоре. При мен минаваше около секунда докато се пояти изображение на екрана и още една докато се изясни. За качеството не знам.

2. Когато слушаш радио и ти е заключен телефона би трябвало станциите да се сменят с мекото бутонче от слушалките. Когато слушаш музика през музикалния плеъп би трябвало със същото бутонче да сменяш песните.

За последното нищо не мога да кажа.

• Отговори 418
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Хора първо искам да ви кажа здравейте!!!

Аз съм поредният щастливец с този телефон и имам няколко въпросчета.

Първо:нормално ли е камерата са се стартира за около 2 секунди(после качеството си е ПЕРФЕКТНО)?

Второ:когато сам вклиучил слушалките и слушам радио при заключен телефон не трябва ли да се сменят станциите с копчето на слушалките(става въпрос за тези от комплекта)

И последният ми и най-съществен въпрос:

http://www.mtel.bg/info/gsm_adv/mail_phone....php?gsm_id=366

от горният линк правя сички инструкции,само че сигурно някой имена ги бъркам нз

мога да пращам майли не мога да чета ако ми отговарят.пощата ми е в абв

мерси предварително :nono:

1) Камерата стартира бавно да, само че това е напълно нормално, се пак се иска малко време докато заработи цхипът на камерата който преди това е бил изкючен за да пести енергия. (Все едно включваш сифров фото апарат)

2) Стерео слушалките които влизат в комплекта без проблем си работят с телефона, и при заключеа клавиатъра с мекото копче на слушалите се сменят станции при радиото и тракове в плеъра.

3) Трябва преди това да си имаш собствен майл с POP3 достъп. (Например data.bg, gmail....)

След като вече си имаш собствен поп3 майл... настройките които са в М-ТЕЛ са само за изходящия сърър (SMTP)

Без настройките на М-тел също може да си направиш пощата. Пак казвам, тези настройки които са на М-ТЕЛ са само за изходящия сървър, с тях може само да пращаш писма. Аз успешно проверявам няколко акаунта смоя телефон ( 6 майла ) без настройките на М-ТЕЛ

Необходим ти е само достъп до интернет ( GSPR, CSD - каквото си избереш от М-ТЕЛ )

tigertron, много съм благодарен за помощта, получи се с темите.Сега обаче имам въпрос към Юнак.В първия си пост си дал линк за Теми и др.В тоя сайт има и линк Icons.Тях обаче не разбрах как трябва да ги сложа на телефона.Би ли обяснил? :)

Сега искам и друго да питам, но реших да не пиша друг пост, а да добавя към този. Надявам се ,знаете че mail.bg предлага услуга, с помощта на която можем да си проверим пощата, да пишем и четем мейли, а също и прикачени файлове за апаратите, които го позволяват.За да се ползва тая услуга трябва само да имаме браузър и активиран нет.Посетих сайта на Глобул за настройките (с 6230i съм).Реших че съм достатъчно навътре за да си ги въведа ръчно, а не да давам ей така 2 лева.Оказа се обаче че явно не съм :clap: В сайта на Глобул пише следното:

1 Влезте в Menu -> Services -> Settings -> Connection Settings

2 Изберете Edit active service setting

Та проблема е следния, включвам си английско меню, но никъде не намирам Services, а също и менютата нататък.Менюто ми за Интернета е 'Web', пък и вътре не намирам Settings!Моля, помогнете, защото тая услуга наистина мисля да я ползвам!

ИзпратиSMS- newwap2 на 1000.Така ще получиш настройки за ползване на имейл

Давам тласък по развитието на темата, като напомням за нещо интересно, но мало познато.Това е възможността да инсталирате на своя комп емулатор.Навремето бях млад, буен и неубоздан, и затова ходех въоръжен с Siemens gsm, след катастрофалното разочарование от френските производи на Sagem и Alcatel.Siemens предостави smtk emulator.

За какво иде реч? За един невероятен инструмент помагащ ви да играете, браузвате и управлявате вашите мобилни Java Games от вашата работна машина.Това са:

Nokia S60 J2me Emulator или Integrated J2ME Emulator Suite_MidpX

Последният се инсталира в интерфейса на Windows Explorer.Въпрос на интерфейс (на грозотия) е кой ще предпочетете, но и двата правят едно и също.Сдобивате се с Java игра за вашата нокия.С помощта на емулатора се запознавате що за за геймка е тя и евентуално я преливате в яйцеклетъчния си телефон.

Поздрави

Здравейте! Може ли да ми кажете може ли да се смени цвета на Шрифта на телефон 6230, тъй като е черен и трудно се вижда. sad.gifsad.gif

Мога да ти кажа за 6230i, но предполагам, че начина е същият.

Menu -> Settings -> Display -> Idle State Font Color

Сменя цвета на шрифта само на екрана преди менюто sad.gif

Здравейте! Може ли да ми кажете може ли да се смени цвета на Шрифта на телефон 6230, тъй като е черен и трудно се вижда. sad.gifsad.gif

Не може да се смени. И все пак кой шрифт имаш впредвид?

Можеш единствено да смениш цвета на бара на батерията и на обхвата.

Не може да се смени. И все пак кой шрифт имаш впредвид?

Можеш единствено да смениш цвета на бара на батерията и на обхвата.

Не цвета на нивото на батерията а самите букви, часа датата,и даже когато звъни някой пак ми изписва с черни букви. Нищо не се вижда.

Такава опция има само при 6230i

Преди когато и аз бях с 6230 и аз имах такъв проблем.

Реших го като сложих по-нова версия на софтуеъра, така когато някои ми позвънеше екрана - тапет и всичко останало избледняваше , за да може да се види ясно кой те търси. Само правоъгълника където се изписва койте търси седеше ярък.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Такава опция има само при 6230i

Преди когато и аз бях с 6230 и аз имах такъв проблем.

Реших го като сложих по-нова версия на софтуеъра, така когато някои ми позвънеше екрана - тапет и всичко останало избледняваше , за да може да се види ясно кой те търси. Само правоъгълника където се изписва койте търси седеше ярък.

Благодаря ти! Дай малко помощ от къде да дръпна новата версия и как да я инсталирам! Дано не съм нахален. cool.gifcool.gif

Нямам представа как може сам да си я сложи човек. Приготви малко пари и заведи телефона на сервиз. Там ще ти я сложат. cool.gif

Как мога да позлвам Instant Messengera на мойто 6230i.... Push to Talk не се поддържа от нащи оператори ама.... instant mesengera ( IM ) би тряало да може.... просто ми тряа сървър.... ама незнам къф

• 2 седмици по-късно...

Може ли някой да ми даде игра или линк към нея за нокия 6230. Благорадя предварително!

tigertron: Пиши както трябва!

Можете ли да ми помогнете ,не мога да записвам тел. в сим картата на телефона и не мога да копирам тел. от телефона към сим картата,какъв може да е проблема

Редактирано от meremre (преглед на промените)

Можете ли да ми помогнете ,не мога да записвам тел. в сим картата на телефона и не мога да копирам тел. от телефона към сим картата,какъв може да е проблема

Проблема е софтуерен. Трябва да се смени версията на софтуера и ще се оправи. Другия вариант е да ти е пълна сим картата и затова да не ти дава да записваш номера в нея. Провери първо това и ако не е, то го занеси да ти го оправят в някой сервиз!

Проблема е софтуерен. Трябва да се смени версията на софтуера и ще се оправи. Другия вариант е да ти е пълна сим картата и затова да не ти дава да записваш номера в нея. Провери първо това и ако не е, то го занеси да ти го оправят в някой сервиз!

Благодаря, явно е софтуерен проблем след като имам 123 свободни места в картата

Благодаря, явно е софтуерен проблем след като имам 123 свободни места в картата

Е да, тогава е софтуерег проблем. А изписва ли ти някакво съобщение за грешка?

понеже си нов потребител и най-вероятно не си прочел правилата

ще ти кажа че преди да побликуваш някоя тема е желателно (дори задължително) да провериш в търсачката за подобна тема , в противен случай следват санкции по преценка на модератора или администратора (зависи кой ще види пръв) , а може и някой потребител да отнеме от репутацията ти

за друг път вече ще знаеш, а за сега можеш да погледнеш тук и ако ненамериш своя отговор да пишеш в темата

п.п. изтрии тази тема

Редактирано от ZXZ (преглед на промените)

Имам въпросния телефон. Прехвърлянето на данни през Bluetooth не винаги е успешно. Един и същ файл някой път става, някой път не. Когато забие на половина телефона сам се рестартира... Може ли да се оправи това по някакъв начин? :wub:

Имам въпросния телефон. Прехвърлянето на данни през Bluetooth не винаги е успешно. Един и същ файл някой път става, някой път не. Когато забие на половина телефона сам се рестартира... Може ли да се оправи това по някакъв начин? :yanim:

Занеси го на сервиз, може да е софтуерен проблема. Там ще го видят, ти сам не можеш да го оправиш!

• 2 седмици по-късно...

lz4jw, хубав сайт си посичил, но да питам нещо.Аз вече зададох тоя въпрос, но пак ще питам, дано някой може да отговори.тук има икони за 6230i, архивирани са и не знам как трябва да се сложат на телефона.Ако някой може да помогне ще съм благодарен :rolleyes:

Редактирано от DARTH_PERFIDIUS (преглед на промените)

Да ва питам промерно ако имам 6 mp3-ки и искам в mp3 playera да има само 3 как мога да го направя или дали мога да си прая play list както в winamp.

lz4jw, хубав сайт си посичил, но да питам нещо.Аз вече зададох тоя въпрос, но пак ще питам, дано някой може да отговори.тук има икони за 6230i, архивирани са и не знам как трябва да се сложат на телефона.Ако някой може да помогне ще съм благодарен :)

Трябва да си направиш тема (става Nokia Theme Studio ), в която да сложиш избраните от теб иконки. После слагаш темата на телефона и готово. По-лесно е да си дръпнеш готова. ;)

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Да ва питам промерно ако имам 6 mp3-ки и искам в mp3 playera да има само 3 как мога да го направя или дали мога да си прая play list както в winamp.

Нито при 6230, нито при 6230i съм забелязал да има такива нещо. Когато имах 6230 и аз "страдах" от този проблем. Май ще трябва да се примириш. sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.