Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Nokia 6230 - 6230i - проблеми, линкове, дискусия

Featured Replies

Мисля че BlueSoleil е Bluetooth устройство. Нали :clap: ?

Ако е така отново се инсталира с PC Suite. Пускаш програмата и в началото избираш Bluetooth Conection. Включваш и Bluetooth-а на телефона :hush:

untitlednh3.th.jpg

След тово процeдираш по начина, който съм описал горе ;)

Редактирано от bozko (преглед на промените)

• Отговори 418
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

От къде мога да си драпна новата версия на PC Suite .Ako мове линк много ще съм благодарен

От къде мога да си драпна новата версия на PC Suite .Ako мове линк много ще съм благодарен

Тук

Благодаря ти че ми помагаш но явно аз правя нешо което нетрябва та нестават нещата.Със PC Suite новата версия нестава свързването със Bluetooth.Остана ми само да пробвам с най-новата версия на BlueSoleil дано вече с него да стане че ми омразна да пробвам какво ли не и да не става.Само да те помоля за последно да ми кажеш от каде да си я дръпна.Ако стане стане ако ли не здраве да е :P

BlueSoleil можеш да си дръпнеш от тук.

Обачe ми е малко стронно да не става с PC Suite. Даваш му Connect чрез Bluetooth нали ? И то трябва да започне да се свързва. За целта изчакай няколко минутки и си пусни Bluetooth-а на телефона :P Ще ти изпише нещо на дисплея и натисни OK. Трябва да се получи ;)

BlueSoleil можеш да си дръпнеш от тук.

Обачe ми е малко стронно да не става с PC Suite. Даваш му Connect чрез Bluetooth нали ? И то трябва да започне да се свързва. За целта изчакай няколко минутки и си пусни Bluetooth-а на телефона ;) Ще ти изпише нещо на дисплея и натисни OK. Трябва да се получи ;)

Инсталирах си PC Cuite от диска който си върви с GSM-a и като започна да нагласям настроиките с какво да се свързва ми се появява прозорец със следния текст."There is no available connection type and therefore connection to phone cannot be established.The wizard will exit." Направих му uninstall и пак го инсталирах и пак същото съобщение.Незнам вече какво трябва да направя angry.gif

Такова съобщение за първи път чувам sad.gif. Аз инсталирам нещата с кабел и затова не съм толкова запознат. За Bluetooth-а знам, че трябва да включиш устройството в компютъра (ако към него има драйвери да ги инсталираш), да пуснеш bluetooth-а на телефона, и да нагласиш такава връзка от PC Suite.

Ако някой е правил такова нещо, нека да обясни по-подробно.

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Такова съобщение за първи път чувам sad.gif. Аз инсталирам нещата с кабел и затова не съм толкова запознат. За Bluetooth-а знам, че трябва да включиш устройството в компютъра (ако към него има драйвери да ги инсталираш), да пуснеш bluetooth-а на телефона, и да нагласиш такава връзка от PC Suite.

Ако някой е правил такова нещо, нека да обясни по-подробно.

Мерси все пак приател ще гледам да се оправя някак :):)

Начи мога ли да направя така,че всеки да ми звъни с различна мелодия без да правя групи ;/

Нямаш такава опция на телефона.Единствения начин е като направиш група :P

Прочетох цялата тема и реших да дам мнение как изглежадат нещата с Nokia 6230i и USB кабел.Конкретно:

Nokia 6230i

V 03.70

09.01.06

RM-72

GSM P1.1

© NMP.

и USB кабел DKU-2 IL39005771.

Описвам първи начин.Инсталираме драйвер Nokia_Cable_DKU-2__Driver_150_6_eng_us за кабела.Toва представлява

Nokia_Conn_Cable_Driver_150_6_eng_us.exe

Version 150.6, updated Sep-05 | 6.15 MB | English като го изтегляме от тук:

http://www.nokiausa.com/support/pcsuite_di...230%2C00%2Ehtml

Долу на страницата приемаме лицензионното съглашение чрез бутон "Accept" и настъпва същинско теглене.

Телефонът изключен.Съединяваме телефона към компютъра, чрез кабела.Отказваме появилото се съобщение на дисплея на телефона.Изчакваме да се инсталират няколко драйвера.

Nokia_PC_Suite_66_rel_16_eng е програмата, необходима за обръщение към телефона.Линк към нея има в първото съобщение на Юнак.Естествено пак разединяваме телефона от компютъра.В края на инсталация натискаме бутон "Finish" и следваме съветника.Избираме USB подсъединяване и свързваме отново телефон-кабел-комп.При всяко подключване на дисплея на телефона се появява въпрос дали ще използваме рам диска.Отговаряме с не в случая, за да продължим с необходимата операция.За недостатък намирам, че в иконката "Nokia PC Suite" в систем трей не предлага опцията "Exit".Не открих начин как да затворя приложението и го намирам за резидентно.

nokia6616cj6.th.jpg filebrowsermd7.th.jpg

-----------------------------

Този начин на инсталиране на телефона намирам за усъвършенстван с следващата програма , която предлага Nokia.С изтегляне на приложението Nokia_PC_Suite_681_rel_13_eng_us_web.msi намирам нещата uрdate-вани и същевремено 2 в 1.Директен линк за изтегляне:

http://nds1.nokia.com/files/support/global..._eng_us_web.msi

Toва на практика е програмата "Nokia PC Suite 6.81.13.0".Тя инсталира същите драйвери (отпада необходимостта от инсталация на програмата Nokia_Cable_DKU-2__Driver_150_6_eng_us приведена в горния пример) и обновена програма за обръщение към телефона.Поради тази причина се инсталира привидно по-дълго.Естествено телефонът е разединен.В края на инсталацията й отново го свързваме и чакаме да се инсталират драйверите, след което сме готови да боравим с нея.Нов интерфейс.Иконка "Nokia PC Suite" в систем трей предлага опцията "Exit". Разполагаме с "Invoke on start up." Тоест, програмата да не стартира с зареждането на Windows.

Безплатни игри за този модел можете да теглите от тук, като ограничение пада на мига след безплатно и бързо регистриране:

http://gallery.mobile9.com/c/java-softwares/1/

Прави впечатление, че от изтеглените 10 игри, 2 забиваха.Не бе необходимо никави допълнителни инсталации, като NGI 68113 например.При мен игрите се инсталират в папка "Колекция" вместо очакваната "Игри".

nokia681130hq1.th.jpg 6230iiu3.th.jpg

Надявам се, че с отговора си внасям светлина в мрака.С това 1.3 megapixel "биволско око" очаквах повече, но като за подарък няма да гледаме зъбите.

Поздрави

Защо настройвам мелодия и после ми звъни по друг начин - без нищо да пипам Оо Как да го оправя?

Защо настройвам мелодия и после ми звъни по друг начин - без нищо да пипам Оо Как да го оправя?

Предполагам, че мелодията е mp3-ка и при това е записана на мемори картата (какъв съм гадател :clap: ). Ако е така, премести песничката от картата в паметта на телефона и я настрой като рингтон. Така ще се оправи :yanim:

Преди седмица си изпуснах телефончето!Естествено НОКИА,бате,нищо и нема!

Само дето е одрана малко грозно, ама и удъра си беше класика в разбиването.

Та ще ви е възможно ли да можете да ми кажете от де да си зазвзема готин панел за 6230i?

Като казвам "готин" имам в предвид да не е от китайските боклуци по грозните капанчета с надутите пуяци дето ги продават!Е, то не пречи и от там да е, ама да си заслужава.И още нещо - как да разбера дали панела,дето ми го дават е боклук,че веднъж един приятел си наака телефона с китайски дрисъци!Приблизително колко динеро ша ма чарджат?

Мерси предварително!!! :P

Преди седмица си изпуснах телефончето!Естествено НОКИА,бате,нищо и нема!

Само дето е одрана малко грозно, ама и удъра си беше класика в разбиването.

Та ще ви е възможно ли да можете да ми кажете от де да си зазвзема готин панел за 6230i?

Като казвам "готин" имам в предвид да не е от китайските боклуци по грозните капанчета с надутите пуяци дето ги продават!Е, то не пречи и от там да е, ама да си заслужава.И още нещо - как да разбера дали панела,дето ми го дават е боклук,че веднъж един приятел си наака телефона с китайски дрисъци!Приблизително колко динеро ша ма чарджат?

Мерси предварително!!! :questions:

Един оригинален панел за NOKIA върви от 20 до 40лв.А за панел можеш да си вземеш само от специализирани магазини за GSM-и като Germanos , Da Da i др.

А аз искам да питам няки знае ли някоя програма за компресиране на видео файлове с разширение .avi .mpeg и др.

Xilisoft Video Converter , Apex Video Converter Pro еднакво добри програмки за конвертиране на видео файлове но до колкото знам 6230i чете само видео файлове във формат 3gp. Ако греша нека някой ме поправи , ще бъда много щастлив да кача нещо във друг формат. Поздрави :yanim:

Xilisoft Video Converter , Apex Video Converter Pro еднакво добри програмки за конвертиране на видео файлове но до колкото знам 6230i чете само видео файлове във формат 3gp. Ако греша нека някой ме поправи , ще бъда много щастлив да кача нещо във друг формат. Поздрави :yanim:

В книжката към телефона пише, че чете и mp4 (видео) :wub: Не съм пробвал, но качеството би трябвало да е доста по-добро.

В книжката към телефона пише, че чете и mp4 (видео) :) Не съм пробвал, но качеството би трябвало да е доста по-добро.

Аз съм виждал снимано с нокия N70 и качено на 6230i , качеството е далече по-добро от 3gp.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Проблем с качването на теми с телефон 6230i. Папка "Теми" изобщо няма. Възможно ли е причината на нещата да е стар софтуер? *#0000# -> V 04.28

Как да няма папка - теми, само че в телефона са изписани като "палитри" biggrin.gifcool.gif

Файловете трябва да бъдат с разширение .nth (Nokia Theme). Когато изтеглиш файл (тема) от интернет, най-вероятно ти го сваля като .zip, просто преименувай разширението (направи го .nth) и си го качи на телефона (с bluetooth, IR или на картата) и ще ти го разпознае, после вече си го инсталираш (APPLY).

Пробвах това, което казваш, обаче не става.На компютъра докато е темата си е с име, например Yamaha.nth, обаче иконата е на архивиран файл (няколкото книжки стегнати с колан). За всеки случай преименувах, но като го кача на телефона ми изписва че е Yamaha.nth.zip :clap:

Пробвах това, което казваш, обаче не става.На компютъра докато е темата си е с име, например Yamaha.nth, обаче иконата е на архивиран файл (няколкото книжки стегнати с колан). За всеки случай преименувах, но като го кача на телефона ми изписва че е Yamaha.nth.zip :clap:

:P Проблемът ти е в това, че операционната ти система не показва разширенията на познатите файлове. Отвори един експлорер или Моят компютър отиди на Tools - Folder Options - View и махни отметката на Hide extensions for known file types. След това изтрий последното разширение .zip и остави само .nth и така качи файлът на телефона. Така трябва да се получи :hush:

tigertron, много съм благодарен за помощта, получи се с темите.Сега обаче имам въпрос към Юнак.В първия си пост си дал линк за Теми и др.В тоя сайт има и линк Icons.Тях обаче не разбрах как трябва да ги сложа на телефона.Би ли обяснил? :)

Сега искам и друго да питам, но реших да не пиша друг пост, а да добавя към този. Надявам се ,знаете че mail.bg предлага услуга, с помощта на която можем да си проверим пощата, да пишем и четем мейли, а също и прикачени файлове за апаратите, които го позволяват.За да се ползва тая услуга трябва само да имаме браузър и активиран нет.Посетих сайта на Глобул за настройките (с 6230i съм).Реших че съм достатъчно навътре за да си ги въведа ръчно, а не да давам ей така 2 лева.Оказа се обаче че явно не съм ;) В сайта на Глобул пише следното:

1 Влезте в Menu -> Services -> Settings -> Connection Settings

2 Изберете Edit active service setting

Та проблема е следния, включвам си английско меню, но никъде не намирам Services, а също и менютата нататък.Менюто ми за Интернета е 'Web', пък и вътре не намирам Settings!Моля, помогнете, защото тая услуга наистина мисля да я ползвам!

Редактирано от DARTH_PERFIDIUS (преглед на промените)

Ми аз си имам нокия 6230i от доста време, почти всички функций и позлвам само немога да се усетя Instant messages на какъв сървър тръгва. На IRC не иска... някой пробвал ли е? Искам да чаткам пък немога да се логна.

Междодругото вижте тук... как да качите контактите си на сайтчето и после като земете ново телефонче, хоп направо си ги сваляте, през GPRS става за 10 секунди + календара.

--->>> http://www.zyb.com

Някой да има следния проблем... значи аз съм на М-ТЕЛ и когато си пратя настройки от сайта чрез смс идва само кода за настройките, нали имат някав ПИН там. Казах ми че е от телефона. Ама само моя прай така. И сички настройки тряа ръчно да ги въвеждам.

М/у другото и с глобуслата ми карта пак не получавам смс настройки.

Аа и друго... тва Push to Talk ясно че тряа оператора да го поддържа, обаче Instant Messages неможе да не бачка, просто незнам какъф сървър му трябва. Някой пробвал ли е? На Irc не баца.

Хора първо искам да ви кажа здравейте!!!

Аз съм поредният щастливец с този телефон и имам няколко въпросчета.

Първо:нормално ли е камерата са се стартира за около 2 секунди(после качеството си е ПЕРФЕКТНО)?

Второ:когато сам вклиучил слушалките и слушам радио при заключен телефон не трябва ли да се сменят станциите с копчето на слушалките(става въпрос за тези от комплекта)

И последният ми и най-съществен въпрос:

http://www.mtel.bg/info/gsm_adv/mail_phone....php?gsm_id=366

от горният линк правя сички инструкции,само че сигурно някой имена ги бъркам нз

мога да пращам майли не мога да чета ако ми отговарят.пощата ми е в абв

мерси предварително :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.