Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и против живота в София

21 гласували потребители

1. 1. за или против живота в София

• за
      52%
      11
    • против
      47%
      10

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Наблягам на заглавието, за да може преди да дискутираме темата да помислим дали наистина сме запознати с живота в София или единствено ще се хванем за големите задръствания и това, че е мръсно, както и това, че имало куп „селяни", които се стичат тук, за да намерят препитание на всяка цена. Без да се бавя ще изкажа своята теза и ще поведа дискусията или може би спор по темата. :lol6: Аз лично съм ЗА живота в големият град, защото предлага... нека го наречем от всичко по много. Да, наистина има доста хора тук, но в кой ли голям град няма, а и все пак София не е голям град. Просто инфраструктурата е доста изоставена, но и това е въпрос на време да се промени. За сметка на това има театри, има кина, има галерии и музеи, които в другите градове на дали може да се посетят. Почти всеки месец има големи концерти и като цяло културният живот е смея да твърдя на доста високо ниво, стига човек да се интересува. Има възможност за професионална реализация и израстване в професионалната сфера, както и до някъде по-голям избора на работа. В заключение на началото на дискусията ще кажа, че София за мен е едно доста добро и привлекателно място за живеене с всичките си предимства и недостатъци и аз лично не бих се преместила в друг град за момента. Просто според мен предимствата са повече от недостатъците, за да се избере живота в големия град по принцип.

Редактирано от Лин (преглед на промените)

• Отговори 94
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Размера на града говори сам за себе си. Ако предимствата бяха по-малко от недостатъците. Нямаше да е тъй населен... Явно още два милиона души мислят като теб :lol6:

Мда,мислят около 2 милиона,дето изчезват по празниците и ела да видиш как си вървя по средата на улиците като са си по селата.

София не е направена да ви побере,по дърветата ако може да паркирате там се качете баси.

Тротоар някъде да има,имало някога-преди преселението имало.

Сега всичко е паркинг баси баси

Де беше това "София" ?

Не ти и трябва да знаеш де е голямото село
  • Автор

Мда,мислят около 2 милиона,дето изчезват по празниците и ела да видиш как си вървя по средата на улиците като са си по селата.

София не е направена да ви побере,по дърветата ако може да паркирате там се качете баси.

Щеше ли София да бъде това, което е, ако го нямаше и 'преселението'?

Де беше това "София" ?

А ти харесваш ли града в който живееш?

Не ти и трябва да знаеш де е голямото село

А защо наричаш, София, голямото село?

Щеше ли София да бъде това, което е, ако го нямаше и 'преселението'?

Беше си хубава и ставаше за живеене преди великото преселение.

А сега да върнат софийското жителство колко ще дойдете,добре си бяхме със софийското жителство.

И като се преселиха та няма къде да вървиш нали?

Като сте баровци и имате коли-ще си плащате за паркинг алоооо

А не да ми паркирате по тротоарите.

• Автор

Беше си хубава и ставаше за живеене преди великото преселение.

А сега да върнат софийското жителство колко ще дойдете,добре си бяхме със софийското жителство.

И като се преселиха та няма къде да вървиш нали?

Като сте баровци и имате коли-ще си плащате за паркинг алоооо

А не да ми паркирате по тротоарите.

Ти скоро била ли си в някой голям град? И за теб колите и натоварения трафик ли са големия проблем?

А ти харесваш ли града в който живееш?

Чукни тук

Писал съм го още през 2006 година, ама не съм си променил мението.Харесвам си го.Някак си мирише си на моя град :cool:

Ти скоро била ли си в някой голям град? И за теб колите и натоварения трафик ли са големия проблем?

В Ню Йорк ако питаш не съм ходила,аз в София съм родена и тук живея.
  • Автор

В Ню Йорк ако питаш не съм ходила,аз в София съм родена и тук живея.

Добре де, от думите ти излиза, че с днешна дата ти не харесваш града в който си родена и живееш...

...

Това вид престъпление ли е, да си отидат хората да си видят родителите?

...

Описала си належащи проблеми за решаване, а не отговаряш на въпроса: - Искаш ли да живееш в София или не?

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

• Автор

Чукни тук

Писал съм го още през 2006 година, ама не съм си променил мението.Харесвам си го.Някак си мирише си на моя град :cool:

А, ако в София би имал по-успешна професионална реализация, не би ли напуснал града в който живееш сега?

p.s. Плевен е хубаво градче :)

Това вид престъпление ли е, да си отидат хората да си видят родителите?

Описала си належащи проблеми за решаване, а не отговаряш на въпроса: - Искаш ли да живееш в София или не?

Описала си проблеми за решаване, а не Това са проблеми за

И като се приберат да си паркират и колите на паркингите,или у банята да си ги паркират ако щът.

Искам да вървя по тротоар!

А, ако в София би имал по-успешна професионална реализация, не би ли напуснал града в който живееш сега?

p.s. Плевен е хубаво градче :cool:

Не.

Имал съм доста предложения за това, последното беше от миналата седмица даже.

Няма какво да намеря в повече около Витоша, от това, което намирам тук за живота си, който между другото се е отправил към своя заник.

Има и една стара мъдрост по темата : "на място, където нямаш минало-нямаш и бъдеще".

Девизът ми е : "Я съм си селянин, и мястото ми е на село, у диското."

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

И като се приберат да си паркират и колите на паркингите,или у банята да си ги паркират ако щът.

Тук няма как да изразя несъгласието си с теб, но не това се обсъжда тук. А и хората паркират там където е възможно и разрешено от закона...

Прабаба ти все по тротоари е ходила все едно...Друм широк-що ще се буташ по тротоарите ?

Да не мислиш, че това е само в София ?

В който и град да отидеш в България все едно и също ще видиш-коли качени на тротоарите.

Има си и хубавите, и лошите черти. Големият град дава известна доза свобода и анонимност, но пък от друга страна отнема близкото човешко общуване, характерно за по-малките населени места. Изборът на работа, разбира се, е доста по-голям, но пък и стресът и нервите също са в повече... Общо взето, на който както му харесва. Аз лично като цяло харесвам София, но не бих останал цял живот тук...

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Има и една стара мъдрост по темата : "на място, където нямаш минало-нямаш и бъдеще".

Докторе, миналото се гради. Само трябва да му дадеш малко време, а бъдещето, то седи и ни чака, няма къде да избяга :)

А и хората паркират там където е възможно и разрешено от закона...

Ти пък закони ако си видял у тая България...

Прабаба ти все по тротоари е ходила все едно...Друм широк-що ще се буташ по тротоарите ?

Бе прабаба ми не знам де е ходила,аз не се бутам отдавна по тротоарите-ходя си по улицата.

Пък ако се наложи да мина по тротоара се удрят колите и включвам аларми,и гуми пукам даже.

два милиона души мислят като теб :cool:

Дали се отчита принудата над мисленето?

Харесвам София по празниците.

Докторе, миналото се гради. Само трябва да му дадеш малко време, а бъдещето, то седи и ни чака, няма къде да избяга :cool:

А, а, а ....

Тъй говориш ти, друже, щот си още млад....Ама за мен вече бъдеще почти не е останало-ето утре ще изляза от къщи, и ще ме блъсне някой ТИР на улицата.

Мхм.

Харесвам София по празниците.

Нали-супер е,кажи им колко е хубава

Ти пък закони ако си видял у тая България...

Отвори Закона за Движение по Пътищата - там изрично е упоменато, че може да се паркира на тротоара, при определени условия. Едното от тях преди 12 - 13 години беше, да се остави метър и половина полоса за пешеходците. Сега ако не се лъжа е два метра.

• Автор

Не разбирам защо изобщо споменаваш това!? Не мислиш ли, че живеем в изключително отворено общество, където имаме право да избираме сами за себе си, къде да живеем, къде да работим и да се развиваме?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.