Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и против живота в София

21 гласували потребители

1. 1. за или против живота в София

• за
      52%
      11
    • против
      47%
      10

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Девизът ми е : "Я съм си селянин, и мястото ми е на село, у диското."

:lol6::lol6::lol6:

И аз съм селянка и за това си останах на село.

По темата - кой както иска.

• Отговори 94
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отвори Закона за Движение по Пътищата - там изрично е упоменато, че може да се паркира на тротоара, при определени условия. Едното от тях преди 12 - 13 години беше, да се остави метър и половина полоса за пешеходците. Сега ако не се лъжа е два метра.

1,5 метра е :lol6:

• Автор

Не.

Имал съм доста предложения за това, последното беше от миналата седмица даже.

Няма какво да намеря в повече около Витоша, от това, което намирам тук за живота си, който между другото се е отправил към своя заник.

Има и една стара мъдрост по темата : "на място, където нямаш минало-нямаш и бъдеще".

Девизът ми е : "Я съм си селянин, и мястото ми е на село, у диското."

Но ти не знаеш какво би намерил и как би се развил живота ти на друго място, след като не си опитал. Струва ми се, че или е страх или просто си предубеден. Може би първото надделява. Промяната, ново място, ново начало и т.н.

А, а, а ....

Тъй говориш ти, друже, щот си още млад....Ама за мен вече бъдеще почти не е останало-ето утре ще изляза от къщи, и ще ме блъсне някой ТИР на улицата.

Мхм.

Докторе, по този въпрос вече сме говорили и двамата сме още млади, а ти с някоя и друга година по-млад от мен :lol6:

Дали се отчита принудата над мисленето?

Никой не е дошъл да живее с опрян пистолет в главата. Всеки според нуждите си и според предлагането, свободно пресмята плюсове и минуси и взема своето решение. Каква принуда? Принудителен вариант е интернирането, сиреч принудителното жителство или мярка за неотклонение - под стража или подписка. А тези два милиона, ако не им изнася могат да напуснат без никакви последствия.

могат да напуснат без никакви последствия.

Наистина ли го мислиш?

От колко години не живееш тук?

=========================

Нали не говорим за свободата на избора?!

Какво е свобода?

Редактирано от еси (преглед на промените)

Не разбирам защо изобщо споменаваш това!? Не мислиш ли, че живеем в изключително отворено общество, където имаме право да избираме сами за себе си, къде да живеем, къде да работим и да се развиваме?

Не е само тя. Много хора си мислят, че е тяхна привилегия и свещено право да само те да живеят на дадено място и да се ползват от инфраструктурата и благата. Не става въпрос само за София. Това е чисто и просто атавистично сработване на териториалния комплекс. Просто тези индивиди не си дават сметката, че социалния живот има доста по-различни правила...

Наистина ли го мислиш?

Наистина го мисля.

От колко години не живееш тук?

От десет години. Защо питаш? С какво това променя нещата?

Отвори Закона за Движение по Пътищата - там изрично е упоменато, че може да се паркира на тротоара, при определени условия. Едното от тях преди 12 - 13 години беше, да се остави метър и половина полоса за пешеходците. Сега ако не се лъжа е два метра.

Ела да видиш дали и 50 сантиметра има полоса и тогава ми цитирай закони.

Ела да видиш дали и 50 сантиметра има полоса и тогава ми цитирай закони.

Това го отнеси до кмета или до КАТ. Това са органите, които трябва да го контролират.

Мнението ми за темата е, че е изключително провокативна, и естествено търсените (може би) ефекти не са закъснели.

Това го отнеси до кмета или до КАТ. Това са органите, които трябва да го контролират.

Отнасям,споко,сътрудник съм на КАТ и викам паяка всеки ден да чисти.

От улицата,от тротоарите.

Нищо провокативно не виждам в темата. Въпроса е ясен и чист.

Отнасям,споко,сътрудник съм на КАТ и викам паяка всеки ден да чисти.

От улицата,от тротоарите.

Ето виждаш ли, значи има решение на проблема ти. Защо е това негативно отношение към събеседниците ти?

Нищо провокативно не виждам в темата. Въпроса е ясен и чист.

Явно не си участвал/наблюдавал достатъчно дискусии по тема като тази, и за какво служат на определен тип хора.
  • Автор

Явно не си участвал/наблюдавал достатъчно дискусии по тема като тази, и за какво служат на определен тип хора.

Сега стоя и се чудя, за какво точно би ми послужила тази тема. Давайте идеи :lol6:

Темата е пусната с единствената цел да се поведе една нормална дискусия. На мен лично ми е интересна гледната точка на всички, които имат желание да се включат в нея.

Сега стоя и се чудя, за какво точно би ми послужила тази тема. Давайте идеи :lol6:

Темата е пусната с единствената цел да се поведе една нормална дискусия. На мен лично ми е интересна гледната точка на всички, които имат желание да се включат в нея.

Ти къде си паркираш колата?

На мен лично ми е интересна гледната точка на всички, които имат желание да се включат в нея.

Сигурно е хубво,не зная...на село съм

Задаваш въпроса си, като че ли е задължително да имам кола :lol6:

О ти си манна небесна просто че нямаш кола.

Ако имаше къде ще я паркираш

:lol6:

• Автор

...но пък от друга страна отнема близкото човешко общуване, характерно за по-малките населени места. Изборът на работа, разбира се, е доста по-голям,

не създаваме ли сами кръга от хора с които да имаме близко общуване? не мисля, че това може да ни бъде отнето, където и да се намираме :lol6:

Нямах предвид точно теб. Все пак - не си някой който се колебае къде да живее, в такъв смисъл - защо пускаш тема?

Ще се раздвижат духовете, мненията са доста поляризирани специално по тази тема, на двата полюса са от една страна софиянците кореняци, но които всички новодошли им пречат, на другата страна са новодошлите, за които е било въпрос на оцеляване, но не им влизат в положението, и така - шанс за конструктивен диалог не виждам, но не мисля и че това е била целта.

Нямах предвид точно теб. Все пак - не си някой който се колебае къде да живее, в такъв смисъл - защо пускаш тема?

Ще се раздвижат духовете, мненията са доста поляризирани специално по тази тема, на двата полюса са от една страна софиянците кореняци, но които всички новодошли им пречат, на другата страна са новодошлите, за които е било въпрос на оцеляване, но не им влизат в положението, и така - шанс за конструктивен диалог не виждам, но не мисля и че това е била целта.

Аз нямам нищо против никого-ако мен визираш.

Аз съм против селянията и простотията във всичките й измерения.

Няма да ми идваш тука да си хвърляш боклуците през терасата,да цапаш и замърсяваш,да си мислиш че това твоята поляна от село.

Дръж се като гражданин и ще те уважавам!

не създаваме ли сами кръга от хора с които да имаме близко общуване? не мисля, че това може да ни бъде отнето, където и да се намираме :lol6:

Мда,майка ти у Варна баси близкото общуване нали

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

няма как да отговоря на въпроса ти. не съм се сблъсквала с този проблем

Не ти и трябва.

Аз имах кола и я продадох-защото вече нито може да се кара нормално,нито има къде да я паркираш.

• Автор

Мда,майка ти у Варна баси близкото общуване нали

Близко общуване може да има и от хиляди километри. Но това е тема за съвсем друг разговор:biggrin:

Мисля, че просто не си разбрала, какво и двамата имаме предвид.

Близко общуване може да има и от хиляди километри. Но това е тема за съвсем друг разговор:biggrin:

Мисля, че просто не си разбрала, какво и двамата имаме предвид.

Разбрах,това за раздел Миглена Ангелова

:cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.