Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и против живота в София

21 гласували потребители

1. 1. за или против живота в София

• за
      52%
      11
    • против
      47%
      10

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

София е най-добрият град за живеене в България за 2011г.

Да ни е честито на софиянци!

Щом София е най-добрият град за живеене, представям си как се живее в другите градове... :(

• Отговори 94
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нали беше Бургас? Иначе на въпроса "За и против живота в София". Все още се смея на глупавото заглавие. Само си помислете какво означава то. Това е все едно да питам " За и против живота на Марс" Едни от любопитство ще отговорят, че са "за", защото искат да не са сами във Вселената. Други ще бъдат против, защото нещата ще се усложнят допълнително и марсианците могат да ни завземат. Сега какво да кажа за София ако изходя от същата гледна точка? хем се страхувам да не ни превземат и после да умрат гладни, хем пък не съм чак такъв противник на какъвто и да било живот, с изключение на хлебарките :P

София е най-добрият град за живеене в България за 2011г.

Да ни е честито на софиянци!

Щом София е най-добрият град за живеене, представям си как се живее в другите градове... :(

Ами за мен това е несъмнен факт от много време насам. В никой друг град нямам шанс да получавам дори и една трета от текущия ми доход, дори и ако си намеря такава работа, което е ужасно съмнително. А колкото и материално да звучи ще се съгласите, че три пъти са си много съществена разлика, която директно влияе на всички останали аспекти от живота ми.

хаха объркали сте годината бе -

1988

а над милион се преброиха по родните си места

• 3 седмици по-късно...
„Най-сетне пристигнах в София, твърде голям и населен, и много неприятен град.” Не е казано вчера, а е написано през 1623 година от Луи Жедоен :whist:

По едно време беше приятно да се живее в София, но сега май наистина сме се върнали към далечната 1623 година. :(

По едно време беше приятно да се живее в София, но сега май наистина сме се върнали към далечната 1623 година. :(

о минало незабравимо

само когато си заминат по празниците се наслаждавам на София

о минало незабравимо

Налеее?Хубавото в случая е,че се връщат къпани в унисон с една хубава българска традиция да се къпеш преди да пътуваш за някъде.Така поне смрадта в прочутите софийски трамваи става някак си по-префинена-само от некъпани софиянци-кореняци.Що ли като ви видя да ми се озъртате из ситито кат гърмяни диви прасета и веднага ви познавам-столичанЕте? :D

Редактирано от ravema (преглед на промените)

о минало незабравимо

Не го жалете пък толкоз това време. Да хубаво е било, но София е столицата на България, тъй че щете или не щете по-хубаво няма да става. Всичко се влага там и хората няма какво да правят - и тея от провинцията трябва да се "хранят". Да не мислиш, че на всеки, който живее там му се иска да е така? Проблемът е, че тя няма капацитет за толкова хора и от там идват всичките неприятности, но е имало време, когато е трябвало да се мисли за това, сега негативите се обират от жителите на града.

Проблемът е, че тя няма капацитет за толкова хора и от там идват всичките неприятности, но е имало време, когато е трябвало да се мисли за това, сега негативите се обират от жителите на града.

Точно така - тя НЕ е направена да побере толкова народ.

Улиците НЕ са направени да поберат толкова много коли.

Ако няма колчета - всеки тротоар е паркинг бе баси, ми по дърветата паркирайте - аз къде да ходя а ?

Що трябва да си мъкнеш гъзо с колата от тука до там а - има градски транспорт, и като имаш кола си има платени паркинги - там си ги паркирайте - не по тротоарите.

Точно така - тя НЕ е направена да побере толкова народ.

Улиците НЕ са направени да поберат толкова много коли.

Ако няма колчета - всеки тротоар е паркинг бе баси, ми по дърветата паркирайте - аз къде да ходя а ?

Що трябва да си мъкнеш гъзо с колата от тука до там а - има градски транспорт, и като имаш кола си има платени паркинги - там си ги паркирайте - не по тротоарите.

Проблемът с паркирането не е само в София. Почти всеки по-голям град в България е "пропищял" от това. Ама то като всяко семейство има по 5 коли, няма гаражи, паркинги, така ще е.

Не може да караш хората да пътуват с градския. Ситуацията - облякъл си костюм, напарфюмирал си се, влизаш в автобуса, една лавина от хора те отъпква, отъпква набързо, някой миризливец се отърква в тебе, друг ти киха и кашля насреща. Не е си работа това, даже в пиковите часове си е истинско изпитание! Когато пуснат метрото в цяла София ще се пооправят нещата. Иначе малко ще са тези, които ще слязат от колата, че да се качат в мизерния автобус, който я дойде, я не!

Редактирано от Impulse (преглед на промените)

Налеее?Хубавото в случая е,че се връщат къпани в унисон с една хубава българска традиция да се къпеш преди да пътуваш за някъде.Така поне смрадта в прочутите софийски трамваи става някак си по-префинена-само от некъпани софиянци-кореняци.Що ли като ви видя да ми се озъртате из ситито кат гърмяни диви прасета и веднага ви познавам-столичанЕте? :D

Ти сигурно се возиш в софийските трамваи заедно с кореняците софиянци от Татарлъ махала... :D

Ти сигурно се возиш в софийските трамваи заедно с кореняците софиянци от Татарлъ махала... :D

хаха или от Ботунец

:D

• 9 месеца по-късно...

Здравейте, направи ми впечатление заглавието на темата и веднага реших да напиша няколко реда и да задам въпроси на които се надявам да получа отговор, въпреки дата на последния коментар. Аз съм момче от Русе, гордея се с моя град както всеки един българин, но през последните няколко години в тук се забелязва следната тенденция която ме притеснява много. След завършването ми на средното образование, масово хората решиха, че най-добрия вариант за започване на висше образование обхваща 3 града: София, Варна и В.Търново. Разбира се подкрепям и аз до някъде твърдението, че там университетите са по-благоприятни от русенския за пример. Но след като завършиха, решиха да останат там и да продължат живота си в конкретния град в който се намират. За да бъда още по конкретен силно ме интересува положението в София и защо хората предпочитат този град за реализация пред други. Много мои приятели са в София, но нито един от тях не е банкер, нито бизнесмен да не говорим за офис работник. Всички са сервитьори, хамали и охранители. Не мога да разбера защо хората предпочитат тежкия живот в София, където имаш време само за работа и сън, а парите ти достигат само за квартирата ти и храната ти?

Здравейте, направи ми впечатление заглавието на темата и веднага реших да напиша няколко реда и да задам въпроси на които се надявам да получа отговор, въпреки дата на последния коментар.

Аз съм момче от Русе, гордея се с моя град както всеки един българин, но през последните няколко години в тук се забелязва следната тенденция която ме притеснява много.

След завършването ми на средното образование, масово хората решиха, че най-добрия вариант за започване на висше образование обхваща 3 града: София, Варна и В.Търново. Разбира се подкрепям и аз до някъде твърдението, че там университетите са по-благоприятни от русенския за пример. Но след като завършиха, решиха да останат там и да продължат живота си в конкретния град в който се намират. За да бъда още по конкретен силно ме интересува положението в София и защо хората предпочитат този град за реализация пред други.

Много мои приятели са в София, но нито един от тях не е банкер, нито бизнесмен да не говорим за офис работник. Всички са сервитьори, хамали и охранители. Не мога да разбера защо хората предпочитат тежкия живот в София, където имаш време само за работа и сън, а парите ти достигат само за квартирата ти и храната ти?

Според мен всеки сериозен младеж може да получи добро образование в който и да е град, стига да учи сериозно.

Мнозина идват в София не точно с целта да учат, а за да останат тук, мислейки си, че живота по-добър.

Грешат, и един ден ще съжаляват, но...всеки има право на избор.

Ами аз това не го разбирам точно, разбирам да си роден в София, да си израснал там, логично е с годините да си натрупал достатъчно познати и връзки за да може да се впишеш в по-нормалната зона на "успяващите". Но масово хората заминаха за София, където им е необходимо към 3 месеца за да си намерят работа и крайния резултат е: сервитьор, хамалин и охранител. И после ми приказват, ама то така ставало, трупаш познати и връзки и после възможности ще се отворят.

На който не му харесва в столицата, да заповяда в Саудитска Арабия. Там кинти бол, даже от държавата дават на аванта. Разбира се, под условието да изповядваш исляма и за жените е малко скромно разнообразието...в моден аспект:

Публикувано изображение

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Мисля, че темата обхваща България

А понеже сме разграден двор, не мисля че е проблем и минаването на границата...и в двете посоки.

Ти направо мина Европа, добре че не прекоси океаните.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.