Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да бъде надминат "Титаник" по касов успех?

Featured Replies

Винаги съм се интересувал от статистиката на всичко, особено на филмите, затова ще ви предложа бокс-офис класацията на всички времена:

Бокс-офис класация на всички времена

1. Титаник (1997) $1,835,300,000

2. Властелинът на пръстените: Завръщането на краля (2003) $1,129,219,252

3. Хари Потър и философския камък (2001) $968,600,000

4. Междузвездни войни: Епизод І - Невидима заплаха (1999) $922,379,000

5. Властелинът на пръстените: Двете кули (2002) $921,600,000

6. Джурасик парк (1993) $919,700,000

7. Шрек 2 (2004) $880,871,036

8. Хари Потър и стаята на тайните (2002) $866,300,000

9. Търсенето на Немо (2003) $865,000,000

10. Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена (2001) $860,700,000

Източник

• Отговори 53
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Скромното ми мнение е,че рано или късно ще бъде задминат "Титаник" разбира се.Тъпото според мен е това,че към днешна дата едва ли не всеки режисьор сяда да прави нещо с единствената цел да потопи фина

като збор Властелина 1,2,3 е наи скапарскиа филм матрицата трябва ощте 3 части да направат за да ги стигнат а колко се надуваха

• Автор
като збор Властелина 1,2,3 е наи скапарскиа филм матрицата трябва ощте 3 части да направат за да ги стигнат а колко се надуваха

<{POST_SNAPBACK}>

Ти ме подсети, че пропуснах да отбележа, че данните са за приходите от филмите досега.

ами да приходи но мнениетоми важи и за тях властелина пак е номер 1 но докога !

тънкия номер е, че титаник струва около 370 млн. $, а Властелина - и трите серии струват толкова ... :)

сметката можете и сами да си я направите :)

По принцип, мисля, че Отнесени от вихъра държи класацията за най-доходен филм, защото струва (ако не ме лъже паметта) около 20 млн.д., а приходите му са около 900 млн.д.

• Автор

За тези, които се интересуват ето пълна статистика на доходността на филмите и рекордьорите в различните категории.

Информацията ми е остаряла. :hush:

съжалявам.

• 1 година по-късно...

Покрай темата за медиите и правенето на кинти от човешкото нещастие се сетих...

Десет години минаха ,откак направиха туй чудо за Потъника и просто няма кой да му се опре за...нали знаете...кинтИтИ.

Масовата истерия през 97-ма и аз си я спомням. И аз ходих на премиерата с гаджето(нямаше къде да се седне,та на стълбите в Зала 1),и аз пари давах...На много премиери съм ходил,ама такова чудо нЕма: цели фамилии с децата и внуците,стари и млади,политици,музиканти,артисти...всякаква паплач - всички с половинките си. Говореше се,че некои американки са ходели по десет пъти на кино да го гледат.

Три продължения на "Междузвездни войни",три "Властелина"(единия и той с 11 Оскара),не знам колко вече броя ХариПотъровци,Карибски пирати,Спайдърменовци,Матрици,Вещици и Дрешници...к'во ли не - няма стопяване преднината на лайнЕра. :)

$1,835,300,000 - Титаник

$1,129,219,252 - е втория

$1,059,365,649 - е третия.

http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegross?region=world-wide

Очевидно разликата е размазваща .

Естествено има и други класации,които отчитат и инфлацията,но и там Титаник мачка новите си конкуренти. В случая вижте разликата между Титаник и другия след него от 90те - "Джурасик парк"..

Такава класация тук:

http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Grossing_...d_for_inflation

Ако филмират "Силмарилион",ти гарантирам поне двойно по-голям касов успех.Но няма как да го направят,тъй като книгата има стотици преплетени идеи и хронологии,които няма как да филмират пълноценно,дори и 0,01% от тях.

Aбе не знам дали си направи труда да сметнеш,но ОБЩО сборът на приходите от

"Задругата на пръстена" и "Двете кули"(които са на 6-то и 12-то място) не може да достигне този на "Титаник".

С кво "Силмарилион" е повече?

Ще си намери майстора. С подходяшата рекламна кампания и ако се вдигне многоооо шум около някой подобен проект кой знае. Някой ден може би, макар че колкото по-малко подобни филми, толкова по-добре. И без тва са твърде много.

Като се отчете инфлацията приходите на "Отнесени от вихъра" (1939г.) са по-големи. (Титаник - 1,835 милиарда щ. д.; Отнесени от вихъра - 3,79 милиарда щ. д.)

Източник: Рекордите на Гинес от 2001 година.

Въпросът тук е "Сещате ли се за по-сърцераздирателна сапунка от Титаник?"

е вече има такъв филм , не знам дали влезе в кината

е вече има такъв филм , не знам дали влезе в кината

Е, влезе донякъде, може би до гардеробната... може би заради инерцията на Оливър Стоун...

Според мен някой добър исторически филм може и да го мине, а този който се надявам да го направи е "300". Историята която ще използва според мен има огромен потенциал, друг въпрос е дали хората, които правят филма ще го използват.

Абе опитаха се...доста комерсиалки се навъдиха, които лесно влизат и лесно излизат...

Са ме караш да се замисля какво толкова му беше специалното на Титаник - кьопав сюжет и пълна липса на въображение. Естествено отчасти успеха му се дължеше и на Леонардо ди Каприо, точно през тези години всички тийнейджърки бяха изфирясали по него...След това направи "Плажът" и лично аз го забравих...скарана съм с това как се е развила кариерата му по натам...Та личеше си, че в "Титаник" бяха вкарани пари ама много пари костюми, декори маматаси джаса беше...

Прав е Ipa за рекламата, тя продава продукта, аз колко идиотии съм изгледала покрай тези реклами само аз си знам... ;)

Та кога ще надминат "Титаник"?

Когато някой съумее да направи същото, което и той- сиреч да се цели в масовата аудитория, без значение на пол, възраст, вероизповедание, националност и т.н Да привлечеш интереса на всички е трудна цел за един филм, честно казано според мен няма да го бият. Прекалено голям е станал кинопазара, голям избор има за хората и за различните им вкусове и предпочитания...

Но може би...може би ако се измисли нещо ново в света на киното, може и да стане...тъй де първите стъпки винаги се увенчават със слава, тези, които са в средата кучета ги яли...

П.П Това за 11 септември много ме съмнява аз лично не бих гледала подобен филм дразнят ме тези американци предполагам, че доста хора биха реагирали като мен.

"Титаник" не беше кой знае какво, поне според мен. Много романтика, много чувства. Хубав е филма, няма спор, но има десетки по-добри от него. Аз мисля, че успя да счупи финансовите рекорди, само заради добрата реклама и все пак през 97ма не излизаха всеки ден подобни филми, докато днес са под път и над път ;)

Колкото до последия филм на Оливър Стоу, ще го гледам само, защото много уважавам Никалъс Кейдж като актьор и ще се опитам да си затворя очите пред факта, че най-противния ми режисьор (Стоун) прави този филм. И въпреки всичко, мисля че е много тъпо от подобни човешки трагедии да се правят пари. Хората за това са измислили документалното кино. Евтино, обективно и пълно с фактология, а не измисленте и преувеличени "истини" на Холивуд.

Може би след 10-15 години като направят филм (ама като хората) за атаките на 11 септември ще се надмине Титаник.

Казвам като хората, защото споменът е прекалено пресен и болезнен, но когато се появи новото поколение кой знае.

Така е-трябва да отлежи,да стане легенда-като "Титаник".

И тогава.

Всяка такава история би могла да надмине по касов успех "Титаник".

Всичко е до кинтите-няма ли ефекти-няма и пълни зали sad.gif

Мен лично тоя "Титаник" щеше повече да ми хареса ако не беше със сладникавото нещо Леонардо ди Каприо :)

Били Зейн е върха обаче;)

"След утрешния ден" също е невероятен като ефекти,но нали няма реклама-мина и замина.

Е, той тогава беше бебе. (Ди Каприо)

Сега много е задобрял, особено в последно време гледам, че е станал любимец на Скорсезе, което хич не е малко. В "The Departed" се справя повече от добре :) Аз лично го харесвам като актьор.

Не и скоро.Това което направи Титаник хит,е че в него има букет от жанрове:драма(потъването на кораба),романтика(онез работи в колата :) )и екшън(бягането от богатия годеник и от водата).Филмирането на някоя велика книга (пример: Маршрут 666(продължението на Реликвата))може да се опъне на актьорските напъни на Di Caprio и Кейт Уинслет с помощта на някой добър режисьор и свестни актьори. :)laugh.gif

Не знам дали обърнахте внимание, но класацията на IMDb се базира на доходи от продадени билети по кината. Малко или много с навлизането на новите технологии хората не ходят толкова често вече на кино.

Кой от вас си е мечтал да гледа Титаник през 97-ма вкъщи преди да са го пуснали по кината или в краен случай 3-4 дни след като са го пуснали, както се случва доста често сега.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.