Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки в макрорежим

Featured Replies

Има го на снимка апарата и обектива на 2-ра страница. Общо само 439 евро и за двете, значи от най-евтините са. Иначе пеперудата не е по-голяма от размера й на екрана ми, цветята са доста ситни.

• Отговори 308
  • Прегледи 56,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Същата от по-горе но в друга поза

Публикувано изображение

Доп.: И малко снимки от днес:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Доп.2: Забравих една особено сполучлива (според мен):

Публикувано изображение

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

На първата снимка съм показал как се снима пеперуда, осветена е от слънцето зад крилата и цветовете са по-ярки и отчетливи. Само че забравих да пусна и светкавицата та да не й е тъмна главата.

На втората снимка не е замъглян нарочно допълнително задния план. В плагина iCorrect Portrait с две кликания е подобрена динамиката, следствие на което предния план изпъкна повече спрямо задния.

Един гол охльов от днес

Публикувано изображение

Снимката не е нищо особено. По-интересното е, че тази горска ягодка расте на 50 метра от метростанция Люлин

Публикувано изображение

Снимката не е нищо особено.

Напротив, много е хубава :rolleyes: Харесва ми комбинацията от ярко наситено червено, и добре размазания зелен фон.

Евентуално би могло да се прекадрира по-различно, но и така е добре.

абе трябва си яко слънце и затваряне на Ф11 за по-голяма дълбочина на рязко изобразеното пространство 

-----------------------------------------------------------------------------

в макро режим със съпунерката

Публикувано изображение

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

post-219427-0-40357300-1309807218_thumb.

post-219427-0-77513600-1309807278_thumb.

Снимките са страхотни, нищо че обектите са меко казано неприятни. Публикувано изображение

Честита придобивка, явно си заслужава :cool:

Galeto_

човеци не се снимат в макро режим от близо, щото се получават деформации ( изкривявания ) поради перспективни причини, гледай тука:

Публикувано изображение

от тази страница

http://www.stepheneastwood.com/tutorials/lensdistortion/strippage.htm

Galeto_

човеци не се снимат в макро режим от близо, щото се получават деформации ( изкривявания ) поради перспективни причини, гледай тука:

Познавайки и виждайки мъничето, мога да кажа, че няма изкривяване :blink:

Освен това аз не съм фотограф, а и обичам да си играя с фотоапарата и да снимам и експериментирам с всички му режими :P

Познавайки и виждайки мъничето, мога да кажа, че няма изкривяване :angry:

Освен това аз не съм фотограф, а и обичам да си играя с фотоапарата и да снимам и експериментирам с всички му режими :huh:

Ти си мислиш че няма изкривяване, щото нямаш "набито око".

За да ти стане ясно за какво изкривяване ти говоря, се загледай в кадъра под който пише 24 мм и го сравни с другия вдясно на който пише 350мм. Този който е сниман с обектив 24мм е бил от близо, като както ти си ползвала макро режима. По-правилното изображение на лицета на мадамата е това снимано с 350мм обектив. Ако не ти е ясно кви са тия милиметри, ето ти на снимка варио  обектив ( или зум ) който е от 70мм до 300мм.

Публикувано изображение

Можеш да си експериментираш колкото си искаш, но не се приближавай на по-малко от 150 сантиметра от лицето на човек, ако искаш да стане снимката добре. Щото бебчо, например, ще порасне и ще разбира от изкривени снимки след само 15 години. Тогава ще те е  срам от него, че си му "напомпала" бузките да изглеждат по-големи. И нослето си го издърпала, ама те бебешките като са малки и заради  това от чисто психологична гледна точка, мозъкът ти е по склонен да вярва че удълженото носле е правилното. 

Преведено на "сапунерски"  език, ако имаш 3 или 4 кратен зум, тогава първо го настрой да приближава максимално, после върни малко назад зума  и така снимай портрет на глава на човек.

--------------------------------------------------------------

п.п.

Обективченцето на моята сапунерка е 5,8мм – 23,2 мм, което отговаря като зрителен ъгъл при при сензор с размери 36х24мм равен този от 35 мм – 140 мм обектив. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.