Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки в макрорежим

Featured Replies

А тая работа с писане по форумите не става. 

Я виж ти, г.н Никой си бил продал ДСЛР-а щото не му бил нужен и ми развива тука теории, че в 90% от случайте си било могло и със сапунерка да се снима, ама аз да съм се бил учил на това което той отрича като потребност за себе си. 

А няма нужда, покръствай се ти в правата фотографска вяра, аз съм безбожник. На черно-бели богове от рода Bokeh не робувам.

Ти още малко и ще постановиш че, всеки който ползва компютър трябва да се учи да е програмист, да пише по цели нощи кодове за кеф.

А писането по форумите върши чудесна работа по избиването на комплекси, чат ли си ?

Също както разходките из полето (уж с цел снимане на буболечки), те освобождава от напрежението и стреса и забравяш за ежедневните грижи. 

----------------------------------------------------

sakuraki 

и тази пчела не е готина, щракай други, лято е

пепепутките са по-добри

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

• Отговори 308
  • Прегледи 57,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Ако си мислиш, че това е макро снимка - жестоко се лъжеш.

sakuraki, мога да кажа само - :blink: . Продължавай така, и не обръщай внимание на завистливците. Нали знаеш: който може да снима - снима, който не може - търси дефектите в снимките на другите.

Едно голямо благодаря Mr. Mcpherson. Ето тука още едни, но не са толкова хубави:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Предполагам ако листото нямаше някаква болест щеше да стане по - добре, но не успях да намеря друго добре осветено от слънцето.

Публикувано изображение

Последната няма никакъв смисъл, но ми харесва и аз не знам защо.

Ето ви една от руски форум,дори и личи колко е намръщена,освен ако това не е задната и част. :mad:

http://photoclub.by/work.php?id_photo=264752&rate=1&range=30&page=6#t

Не мога да си обясня,тази страст да се снимат буболечки.

sakuraki,последната снимка ми хареса най-много.

Редактирано от Амбър (преглед на промените)

Ако си мислиш, че това е макро снимка - жестоко се лъжеш.

Еми големи са му антените, та го щракнах на 185 мм вместо на 300мм макро 1:2, с цел да се събере всичко в кадъра. 

То и ти с твоята солено скъпа Сигма няма как да снимаш възрастна пеперуда с разперени крила на макро 1:1, оти немаш толкова голям сензор. Кво ми се надуваш тогава ?

От вчера:

Публикувано изображение

ПП. Белгиец, никой не ти се "дуе". Споделям си мнението. В една макроснимка най-важното са детайлите - да успееш да покажеш това, което не се вижда с невъоръжено око. А точно това липсва в твоята снимка. И не е задължитено макрото да е 1:1.

Тази можеш да я пуснеш в категория "Портрет" :) .

Не мога да си обясня,тази страст да се снимат буболечки.

Eми що му се караш на мочето че снима бръмбари ?

Неговите връстнички кото не искат да му позират да ги снима сред природата и той снима каквото намери там. Даже и змия беше пуснал.

Всеки не се е родил достатъчно нахален, да се престраши да снима хора по улиците.

Има хора затворени в себе си, ненадарени с умения за общуване и се отдават на кеф от притежанието на някаква техника и използването й. Тука на тоя форум е пълно с запалянковци по компютри например. Преди като ги нямаше компютрите, някои младежи се увличаха по усилватели и колони, други си продължаваха детската страст по моделизъм ( сглобяват електрически влачкета или самолетчета). Тези пък които снимаха, си обурудваха банята с мини фотолаборатория. Та на отрочетата от мъжки пол, пачва да им се иска да се занимават с нещо което те сами успяват да направят. И понеже не ги е страх от паяци и мишки снимат буболечки от близо. А ако са със сбъркана сексуална ориентация, може да снимат главно неща които се харесват предимно на жените. Например младо момче ако почне да ти пуска често снимки на красиви батковци, които не са в  компанията на момичета, това може да те наведе на мисълта че е вероятно хомосексуалче. Или пък ако хвали такиви снимки пуснати от други хора, пак може да е от обратните. Но даже и тези индивиди със сбъркана сексуална ориентация, като нищо може да са машинисти на локомотив, или кораби да управляват и всякакви типично мъжки професии.

Та трудно е да разбереш другите, като неси като тях. Аз като видя мъж с дълга коса , облечен в червено или ярко оранжево, с голям фотоапарат и ми е съмнителен веднага. 

Не го разбирам що е такъв, също както ти не можеш да разбереш що някой набляга на снимането на  буболечки. Ама шарен свят има всякакъв, свиркай си , не им обръщай внимание.

В една макроснимка най-важното са детайлите - да успееш да покажеш това, което не се вижда с невъоръжено око. А точно това липсва в твоята снимка. И не е задължитено макрото да е 1:1.

Тази можеш да я пуснеш в категория "Портрет"  :lol6: .

1. Темата е за снимки в макро режим на сапунерки, нали така ?

2. Аз със невъоръжено око, виждам всико което ми се показва от последната ти снимка, без майтап, на добра светлина и при леко мърдане на главата очите са ми като скенер, ловят яко детайли. Познавам хора на които са им мътни буквите на екрана на компютъра и на които това не им рави никакво впечатление. Те са с очила обаче.

3. Ако искаш да му се виждат зеленото насекомо, детайли трудни за наблюдове с невъоръжено око, тогава трабваше да му снимам само един крак да е изпълнил кадъра. А пък аз не си падам по касапските работи.

4. Това зеленото на черван фон ( беше кацнало на една кола ) го пуснах за да покажа че като им е студено и не шават чак толкова жизнено, както при 30 градусова жега. Същите в треволяците скачат бързо , та хлапето ми не може да ги види къде са кацнали.

Бръмбарите се като ония дето ги е снимал, се задържат доста дълго на една и съща тревичка. Водните кончета пък направо позират с кеф. Големите мухи също стоят на равни повърхности и не отлитат като им е студено. 

Та да, има време да ги щракнеш даже и със сапунерка.

Белгиец на колко си години и така не се научи или не го разбра, че всеки има различни разбирания не знам, толкова ли е трудно. И ако си мислиш, че водните кончета и тези бръмбари стоят по - много време на едно място си в голяма грешка. Гледай сега как стоят нещатата според мен, или си отегчен от жена си, за да снимаш други "каки" както ги наричаш или тя е отегчена от тебе и ти си търсиш друго занимание, с което да привлечеш вниманието и. За мен това не е нормално човек да е женен (не знам дали имаш деца) и да се фука, че снимал едни какви си какичка днес, за мен това е съвсем погрешно, но всеки си има личен вкус. Така че хайде да не се обиждаме. Всеки има различно възпитание в къщи. Различни хора, различни разбирания, така че недей давай пример със съвсем различен по характер от мен човек, защото няма и грам смисъл в това. Спри да мислиш на клетъчно ниво и помисли над това, че има различни хора, които имат различни интереси

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Белгиец на колко си години и така не се научи или не го разбра, че всеки има различни разбирания не знам, толкова ли е трудно. И ако си мислиш, че водните кончета и тези бръмбари стоят по - много време на едно място си в голяма грешка. Гледай сега как стоят нещатата според мен, или си отегчен от жена си, за да снимаш други "каки" както ги наричаш или тя е отегчена от тебе и ти си търсиш друго занимание, с което да привлечеш вниманието и. За мен това не е нормално човек да е женен (не знам дали имаш деца) и да се фука, че снимал едни какви си какичка днес, за мен това е съвсем погрешно, но всеки си има личен вкус. Така че хайде да не се обиждаме. Всеки има различно възпитание в къщи. Различни хора, различни разбирания, така че недей давай пример със съвсем различен по характер от мен човек, защото няма и грам смисъл в това. Спри да мислиш на клетъчно ниво и помисли над това, че има различни хора, които имат различни интереси

Ти па от къде ги разбираш тия работи с жените, като нямаш жена ? От гледане на туски и бразилски сапунени сериали ли ?

Значи на годинки съм по-дърт от теб. Жена си имам и дете си имам, то ми държа мака в ръка да снимам калинката на него днес, ето я :

Публикувано изображение

Върни се назад в тази тема да видиш моите две заклещили се водни кончета, позираха доста дълго, както можеш да установиш от снимаката почти съм ги вкарал и двета тела да са в една равнина. И бръмбари имаже същия ден и си позираха дълго време по едни високи треви. Така че не се изкарвай голям герой, достатъчно е да отидеш да ги снимаш когато им е студено и са твои. Днес имаше една земна пчела долу по тревата, която мърдаше доста бавно. Ама не ми се разправяше да я сложа да лази по някое цвете, щото бях със сина ми и не ми се рискуваше пчелата да се разлюти нещо и да го ужили него. Подходящи случаи изникват доста често, ако ходиш из поляните. Днес откъснах едно бяло цвете и го сложих по-ниско да не го духа толкова силно вятърът, а на него две насекоми си работеха по важните задачи. Хич не се опитваха да бягат от цветето. Като ги пусна ще ги видиш и тях.

А иначе примерите които дадох, са за да й стане ясно на питащата, че има всякакъв шарен свят.

Жена ми ходеше в продължение на няколко години на курсове по класически балет, за разтоварване от стреса в работата й. Та тя ми казвала, че обикновено мъжете които са танцьори на класически балет са "леко странни" ( сещай се сам ). 

А ти на кви танци ходиш ?

Що не пуснеш тука едни млади танцьорки, да се "образоваме" относно това изкуство ?

Аз съм сигурен че ще се издигнеш в очите и на жените и на мъжете с подобен ход.

Щото иначе, само с цветенца и буболечки ... си точно толкова скучен , колкото онова момиче с пейзажите.  

Едно време комунистите ни учеха, че трябва да ставаме всестранно развити личности, а не скучни "сухари" копащи само на една нива.

Нито гледам турски сериали, нито бразилски. Сега към темата за танците, да занимавам се с break dance танци от 3 години вече, но предполагам ти не знаеш какво означава това, защото си много стар или прекалено зает с "красиви моми". И ако си мислиш, че снимка на момиче, било то някаква, ще се издигна в на хората очите, то тогава да ти пик*м и на акъла и на възрастта. Това че изпитваш удоволствие от други момичета, при положение че си женен и имаш дете те прави един болен мозък. Какво ми сравняваш онова време със сегашното. Аз си имам приятелка и не ме влече да снимам други момичета, да това е разликата между мен и теб аз имам съвест, ти може би не. Това, че ти се е случило да хванеш бръмбари или водни кончета, които не мърдат, не означава за нас същото. Когато се опитах да снимам дадените бръмбари, пеперуди и водни кончета ми отнемаше по 30 минути да се доближа до тях, но разликата между моя и твоя фотоапарат е, че аз трябва да се доближа на 3 - 5см до животното да снимам макро. Предполагам жена ти е ходила за разтоварване на стреса от тебе не от работа, то такъв нрав като твоя трудно се търпи да знаеш. Не ми се спори вече, нищо лично, но просто си ми антипатичен.

И да не съм офтопик:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

.... И ако си мислиш, че снимка на момиче, било то някаква, ще се издигна в на хората очите, то тогава да ти пик*м и на акъла и на възрастта. Това че изпитваш удоволствие от други момичета, при положение че си женен и имаш дете те прави един болен мозък. 

... Аз си имам приятелка и не ме влече да снимам други момичета, да това е разликата между мен и теб аз имам съвест, ти може би не.

.... Предполагам жена ти е ходила за разтоварване на стреса от тебе не от работа, то такъв нрав като твоя трудно се търпи да знаеш. Не ми се спори вече, нищо лично, но просто си ми антипатичен.

Много хубаво обясняваш какъв си съвестен.

Обаче, проблема е че мнозинството от  мъжете в бг не са като теб, ама хич тамън. 

За справка, гледай на какви снимки пишат най-много точки на фото-базара.

Няма да те закачам повече, освен ако не си смениш аватара и те помисля за някой друг в бързината.

Eми що му се караш на мочето че снима бръмбари ?

Не му се карам,а ти директно го обиждаш.Въпроса ми беше общ.Можеше да ми разкажеш,ти защо го правиш,без да нападаш.Но,това е втория ми опит за диалог с теб и втория път в който си казвам,че няма смисъл.

Хубава вечер!

sakuraki,снимките са хубави.Хич да не ти пука,за хорските комплекси!

Много хубаво обясняваш какъв си съвестен.

Обаче, проблема е че мнозинството от  мъжете в бг не са като теб, ама хич тамън. 

За справка, гледай на какви снимки пишат най-много точки на фото-базара.

Няма да те закачам повече, освен ако не си смениш аватара и те помисля за някой друг в бързината.

Белгиец, оливаш се. Не ти отива на възрастта. Но ще ти кажа, защо мнозинството от мъжете са развратници. Причините са две. 1. Жените им също са развратни; 2. Жените им не са ги поставили на място. И в двата случая лошо. В първия - двама безнадеждни простаци. Във втория - лъжец, който ще бъде поставен рано или късно на място - най-често развод. Ти предполагам си от първите. Няма що. Много успокояяващо.

@sakuraki, следвай линията си. Странно е, но хора като белгиеца, ме карат още по-сериозно да повярвам в безнадеждността на нацията ни. За щастие, част от нея е извън пределите на хубавата ни Родина и в частност - Белгия. Белгиец, едно е да се заяждаш с някой и да спориш с него, съвсем друго е да развратничиш в публичното пространство.

А за да съм по темата, макроснимката ми е в подписа. Мен пък ме влекат подобни бутончета, още повече, че са функционални.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не му се карам,а ти директно го обиждаш.Въпроса ми беше общ.Можеше да ми разкажеш,ти защо го правиш,без да нападаш.Но,това е втория ми опит за диалог с теб и втория път в който си казвам,че няма смисъл.

Хубава вечер!

sakuraki,снимките са хубави.Хич да не ти пука,за хорските комплекси!

Ще използвам цитат точно от "Амбър" А защо, сам трябва да се досетиш!

Приятелю "Белгиец"

От този момент си и тук сериозно предупреден, че се държиш некоректно с другите посетители на форума. Приемай го както искаш. Ако ме разбираш, ще е много добре, ако ли не, ще се наложи да ме разбереш. Аз казах, че не си ми неприятен, но забелязвам, че на много хора в тези теми ставаш даже АНТИПАТИЧЕН с твоите глупости. Снимай си" каките "снимай си "бръмбарите" и се помъчи, когато постваш в тези раздели да си в крак с времето. "Сакураки" с нищо не те обижда, а сам казва, че се учи от най добрите във форума. Е! Ти не си от най- добрите и затова се е насочил към други. Нямаш право да обиждаш човека и да се получават конфузни положения. "Амбър" два пъти ти задава един и същ въпрос. Не и отговоти като на дама, което е много далеко за "мъж" живееш в Западна Европа" /искам да кажа - ВЪЗПИТАН/ Никой не те пита да си разказваш семейното положение, с кого ти или жена ти танцува и какво правите. Ваш проблем. Никой не те пита за "каки" или жени, та във всеки пост споменаваш повече тях, отколкото коментар по снимките.И напълно съм съгласен с думите на "Neo" , че има много още да се учиш докато почнеш да правиш хубави снимки. Аз това вече ти го бях писал в преден пост.Във темите ти със снимки и коментарии, ако искаш и другите да участвай, моля те учтиво - дай им път.Казах, че и "Хаселблад" за 30000 $ да си купиш, все ще си същия. Спомняш си едно време в темите за "Skype" как предизвикваше хората и се карахте.Форума за много хора е много добър и важен. На теб ако нещо от него, или съфорумниците не ти харесва или изнася - не е редно да го посещаваш. И за заключение; съвсем отговорно заявявам. Мисля, че имаш частен лекар. Определено имаш проблеми, но понеже аз не съм специалист, не мога да ти поставя диагноза. Още веднаж: Отговорно го казвам това, без значение дали се обиждаш или не. Трябва все някой да ти помогне, докато още си млад. Желая ти лека и приятна вечер. Коментара ми не трябва да се трие от глобалните модератори.

С извинение за офтопика: Положението тук стана като в онзи виц: "Гледам на вратата - пише "Жени", влизам вътре - то тоалетна". Влиза човек в някоя тема с желание да погледа хубави снимки, ама не - поредния епизод на "Размисли и страсти ... с проф. Gizmoto". Благодаря, няма нужда. Напускам този раздел, докато не разбера, че е прочистен от спам и спамери. :yanim:

Положението тук стана като в онзи виц: "Гледам на вратата - пише "Жени", влизам вътре - то тоалетна".

Влиза човек в някоя тема с желание да погледа хубави снимки, ама не - поредния епизод на "Размисли и страсти ... с проф. Gizmoto".

Благодаря, няма нужда. Напускам този раздел, докато не разбера, че е прочистен от спам и спамери.

Проблемът ти се урежда от този момент.

Значи ще си подържам само моята тема от подписа ми, за каките бе. 

Можеш да се настаниш удобно във всички останали теми в целия раздел фотография, включително и отворените от мен, там повече работа нямам. Също както никакъв ме няма в раздела за VoIP и Скайпан от доста време вече. И в темите за съвети за покупки на сапунерки няма да ме виждаш.

А като дойде време да станеш модератор, ми се похвали на Л.П. та да не се мяркам в раздела за който ти отговаряш.

Форума за много хора е много добър и важен.

На теб ако нещо от него, или съфорумниците не ти харесва или изнася - не е редно да го посещаваш.

Готово, както писах по-горе, ще си пускам снимки само във важната за мен тема за хората, останалото форумно пространство ( свързано с фотографията ) го освобождавам за хората с които сме прекалено различни и няма как да намерим общ език.

Ако никой не идва да се заяжда нарочно в моята тема, няма да си имаш повече ядове.

Проблемът ти се урежда от този момент.

Значи ще си подържам само моята тема от подписа ми, за каките бе.

Можеш да се настаниш удобно във всички останали теми в целия раздел фотография, включително и отворените от мен, там повече работа нямам. Също както никакъв ме няма в раздела за VoIP и Скайпан от доста време вече. И в темите за съвети за покупки на сапунерки няма да ме виждаш.

А като дойде време да станеш модератор, ми се похвали на Л.П. та да не се мяркам в раздела за който ти отговаряш.

Готово, както писах по-горе, ще си пускам снимки само във важната за мен тема за хората, останалото форумно пространство ( свързано с фотографията ) го освобождавам за хората с които сме прекалено различни и няма как да намерим общ език.

Ако никой не идва да се заяжда нарочно в моята тема, няма да си имаш повече ядове.

Аз ядове с никого нямам и не мисля, че трябва да имам. Дори и да съм се засегнал от някого, гледам да му простя или да забравя случката. Така е по лесно и тук и в живота.Никой не е против теб и не мисля, че ще бъде. Най малкото - аз.Уважавам Всички Ви и се радвам, когато намирате общ език , без значение какво коментирате.Не всеки се е родил научен. И още нещо. Ако правилно си забелязал, прекалено често раздавам плюсове на всички, за да ги поощтрявам. Как да го направя по друг начин, като няма такава възможност на форума. И с мненията, с които съм солидарен, наместо да поствам и аз, отново поставям плюс, така че да се знае, че и моето мнение е подобно на постващият.Това го правя умишлено, за да не се трупат почти еднакви мнения с другите колеги.Мисля, че знаеш, че интернет пространството не е слободия, за да си прави човек каквото му душа сака. А като помислиш за годините си/ цитирам всеки човек, а не теб/ сам ще се убедиш, че е така.Ако на Фотофорума сте се отнасяли по този начин един към друг, тук ти сам отлично знаеш, че не е прието това.Напротив. С твоето внимание , помощ и разяснение, ще получиш повече овации и уважение от посещаващите форума.Аз не виждам голяма трудност да си стиснеме ръцете и по дружно да живеем поне на страниците на форума, било то във фотография, общи приказки и забава или хардуер. Не се отнася само за теб, а за всички нас, включая и аз самия, без значение на титли, рангове и тем подобни. Благодаря на теб и на всички Ви за разбирането.

С уважение: Стефан

Хванал си го когато закусва! Браво! Много добра серия!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.