Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки в макрорежим

Featured Replies

Да не е EF-S 60/2.8 USM macro? Това е канонският обектив, който най-много ми липсва Публикувано изображение

Снимка с него и Canon 550D (100% кроп) :

Същият...Ще разполагам с него до вторник. Ако е хубаво времето, ще се възползвам...

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

• Отговори 308
  • Прегледи 57,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

18 мегапиксела, некропвана. Бленда 4.5, от ръце, без светкавица. Мисля, че след време може да взема за макро обектив този, но за снимане на движещи се твари, може би няма да е много удобен...

Публикувано изображение

Няма по-удобен, освен ако не ти се дават много повече пари за Canon EF 100mm f/2.8 USM L IS macro .

Още няколко стари снимки с 60-ката:

Offtopic: 60/ката е върха откъм острота. Ето немакроснимка в цял размер (18 mp) за доказателство, ако някой се интересува. Такъв детайл със 70-200 не може да се изкара на 70 мм, въпреки, че на 70мм остротата е най-добра... Вече по възпроизвеждане на цветове и контраст зуума е по-напред, но аз съм очарован от този макро обектив...

Подобна снимка от серията с пеперудите публикувах вече, но тази е 4259?2839 пиксела, ако някой си я хареса, може да я разпечата за лично ползване на плакат...

Публикувано изображение

и една от днес...

Публикувано изображение

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Леле, мухите можели да бъдат и истински красиви.. :no-no: Браво!

• 5 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 6 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

От днешната разходка

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

снимани от ръка, без статив нито стабилизация в обектива ( Tamron 70-300 Macro 1:2).

Редактирано от Belge (преглед на промените)

От днешната разходка

снимани от ръка, без статив нито стабилизация в обектива.

Брей, да ти се не надява човек. Можел си да показваш и хубави снимки ...

• 11 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Отдавна не бях качвал снимка в тия теми, но това, което ме накара да го направя, е ужасното качество на снимките, които днес се правят с 15-20 мегапикселови камери на смартфони.  Това тук е само 5 мегапиксела от февруари, 2005 година, когато излезе това Sony DSC W-5  и струваше близо два пъти по-малко от един Galaxy S5. 

Отдавна не бях качвал снимка в тия теми, но това, което ме накара да го направя, е ужасното качество на снимките, които днес се правят с 15-20 мегапикселови камери на смартфони.  Това тук е само 5 мегапиксела от февруари, 2005 година, когато излезе това Sony DSC W-5  и струваше близо два пъти по-малко от един Galaxy S5. 

Сравняваш ябълки с круши. 

На половината цена на Galaxy S5 в момента се продава например Olympus XZ2, който е в пъти по-добър апарат от въпросното старо Sony. Да не говорим, че вече има и DSLR-и, или пък компактни с големи матрици и сменяеми обективи, за същите пари.

Публикувано изображение

:camera2:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.