Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки в макрорежим

Featured Replies

:laughing5:

Първото цвете много ми хареса, не бях виждал такова.

Мисля,че беше някакъв хибрид от Азия.

Тук в Бремен има една ботаническа градина (Рододендронпарк),има цветя от цял свят,

повечето са хибриди и цъфтят в началото на май до средата на юни.

Ето няколко снимки от днес:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от YRE (преглед на промените)

• Отговори 308
  • Прегледи 57,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти си мислиш че няма изкривяване, щото нямаш "набито око".

За да ти стане ясно за какво изкривяване ти говоря, се загледай в кадъра под който пише 24 мм и го сравни с другия вдясно на който пише 350мм. Този който е сниман с обектив 24мм е бил от близо, като както ти си ползвала макро режима. По-правилното изображение на лицета на мадамата е това снимано с 350мм обектив. Ако не ти е ясно кви са тия милиметри, ето ти на снимка варио  обектив ( или зум ) който е от 70мм до 300мм.

Можеш да си експериментираш колкото си искаш, но не се приближавай на по-малко от 150 сантиметра от лицето на човек, ако искаш да стане снимката добре. Щото бебчо, например, ще порасне и ще разбира от изкривени снимки след само 15 години. Тогава ще те е  срам от него, че си му "напомпала" бузките да изглеждат по-големи. И нослето си го издърпала, ама те бебешките като са малки и заради  това от чисто психологична гледна точка, мозъкът ти е по склонен да вярва че удълженото носле е правилното. 

Преведено на "сапунерски"  език, ако имаш 3 или 4 кратен зум, тогава първо го настрой да приближава максимално, после върни малко назад зума  и така снимай портрет на глава на човек.

Благодаря за съветите и обясненията.

Но, както казах по-рано, аз не съм фотограф и наистина нямам набито око. Може и да заимам някой ден, вслушвайки се в думи като твоите :)

Но аз няма да спра да си експериментирам, та нали трябва да видя какво се получава. От всичко. Ако ще и грешки да правя. Как иначе ще се науча? Искам да видя какво може да прави фотоапарата ми (макар да не са му кой знае какви възможностите), кое ще ми хареса и кое не и така :)

Дизастър, една чудесна снимка на бръмбар, супер много радва окото. Ето и един от мен

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ПП. sakuraki, снимката ти е страшна :) . Продължаваш да ме учудваш как с такова на пръв поглед непретенциозно апаратче успяваш да правиш такива снимки.

ПП. sakuraki, снимката ти е страшна :D . Продължаваш да ме учудваш как с такова на пръв поглед непретенциозно апаратче успяваш да правиш такива снимки.

Мерси! Ами да ти кажа някои от параметрите не са вярни за фотоапарата или са оптимални, защото пише макро 5см, но при слънчево време и добра светлина мога да доближа до 1см или от 5см с 1.6 приближение, но не всеки пък се получават разбира се :) ! Ето още няколко снимки на този бръмбар, но не са много, много на фокус.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И една калинка:

Публикувано изображение

Ето още няколко снимки на този бръмбар, но не са много, много на фокус.

Eeeeee ... :yanim:

След тези снимки се чувствам малко неудобно да показвам моите, но все пак - подготвил съм ги, така че:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Eeeeee ... :yanim:

След тези снимки се чувствам малко неудобно да показвам моите, но все пак - подготвил съм ги, така че:

Ти пък излишно скромничиш. Втората, тази с неразтворения цвят, е най-добра и много нежна.

Ти пък излишно скромничиш. Втората, тази с неразтворения цвят, е най-добра и много нежна.

Благодаря :) Но не е там въпросът.

Много по-лесно е да снимаш цветя със скъп апарат, натъпкан с екстри, които улесняват снимането. Цветята не мърдат, имаш време да се подготвиш за снимката. А да снимаш бръмбар, който всеки момент може да отлети, и то с апарат, който няма даже ръчен фокус, си е трудна работа. А sakuraki се е справил отлично.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Mr. McPherson, мерси за комплимента, уча се от най - добрите. Ако не беше ти сигурно още щях да си снимам на автоматичен режим :rolleyes:. Ето малко цветенца и от мен. Лично мен втората снимка ми харесва най - много, но не мога да си обесня защо

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Mr. McPherson, мерси за комплимента, уча се от най - добрите. Ако не беше ти сигурно още щях да си снимам на автоматичен режим.

Я като си се научил от най-добрият, вземи та щракни и една такава пчела

Публикувано изображение

аз пробвах и със сып0нЭркатЪ, ама нищо не стана.

Ето, моята даже и лети и е със сапунерка. И да те поправя " най - добрият" в изречението ти е с кратък член

Публикувано изображение

:bedtime2: нямам влечение към фотографията, но ми харесват много снимките в макро режим - обичам да виждам детайлите.Нямам професионален фотоапарат като повечето тук и няма с какво да се похваля,но често посещавам секцията и искам да поздравя всички ( но най-вече sakuraki :cool: ) :doh:

Ето, моята даже и лети и е със сапунерка. 

Твоята даже ти е избягала, щото й е писнало да чака докато се накани тромавата ти сапунерка да фокусира. Тя пчелата е на работа, трябва да събира нектар. И няма време да се задържа на едно място да позира на човеци.

Та вземи та щракни някоя да й се виждат главата, краката, антените и ако е напълнила и торбичките ще е супер.

А ако не става със сапунерката, ела в моята тема да се учиш да снимаш каки, те не хапят и са по-лесни за "улавяне". Най-много да те сгушка някоя.

Твоята даже ти е избягала, щото й е писнало да чака докато се накани тромавата ти сапунерка да фокусира. Тя пчелата е на работа, трябва да събира нектар. И няма време да се задържа на едно място да позира на човеци.

Та вземи та щракни някоя да й се виждат главата, краката, антените и ако е напълнила и торбичките ще е супер.

А ако не става със сапунерката, ела в моята тема да се учиш да снимаш каки, те не хапят и са по-лесни за "улавяне". Най-много да те сгушка някоя.

Коя е тая тема с каките, че нещо съм я пропуснал?

Ей тази снимка е правена със сапунера, явно ти се е запечатила в съзнанието, щом така перфектно я описа. :yanim:

Не е моя, но я публикувам тук за вдигане на летвата. :rolleyes:

Публикувано изображение

Всъщност авторката май снима всичко от което се интересуваш, освен каките и се справя блестящо. Разбира се снима с една от най добрите турбосапунери произвеждани някога -Панасоник FZ 28.

Публикувано изображение

link към профила и във фото форум

Публикувано изображение

Ето и една моя, да не плачеш че не качвам снимки. :biggrin:

Не е моя, но я публикувам тук за вдигане на летвата.

Сигурно ако ти дойдем на гости, ще ни заведеш у съседите да ни нагостиш.

Много по-лесно е да снимаш цветя със скъп апарат, натъпкан с екстри, които улесняват снимането.

А да снимаш бръмбар, който всеки момент може да отлети, и то с апарат, който няма даже ръчен фокус, си е трудна работа.

Не е баш така, както се опитваш да го изкараш. Ето ти доказателство:

Публикувано изображение

това същото насекомо при яко Слънце бяга бързо, ама тази сутрин като беше облачно и около 9 градуса , му беше студено и мърдаше едвам едвам, от време на време само колкото да не си помислиш че е умряло.

Та го снимах без стабилизация, без статив, без да се подпирам никъде, клекнал от ръка на бавна скорост от само 1\40 от секундата.

ИЗО 400, Ф 11,  185 мм

Освен това, когато я снимах оная пеперуда дето не каца никога по цветовете, а лети на място и така пие нектара, тогава от 40 земни пчели наоколо, се уцелваше и по някоя която не прелиташе нервно от цвят на цвят, ами спокойно си ги обхождаше. Та и при слънчево и топло  време, се случва да са по-бавни в движенията си насекомите. И като я уцели някой някоя красива пеперуда да му позира дълго време щото й е студено и прави добра снимка даже и със турбосапунерка. После другите които са попадали само на бързо движещи се насекоми , си мислят че на оня сапунерката му е най-супер-дупер макро снимачка. Няма такова нещо, просто е налучкал при какви условия да ги снима насекомите и действа като имат време и му прави кеф. Със снимащите диви птици е подобно положението, стават по сред нощ, крият се сутрин рано в палатка която си стаи постоянно там,  даже и слагат дъното на бутилка в отвора та да свикват птиците с отбясъците и да не се плашат и какви не други щуротии. Не им се връзвайте да си мислите че са нещо повече от вас, просто си нямат друга работа и това им е развлечението. 

--------------------------------------------------------------

А пък господин Никой, със секси ника Нео, пък тръгнал да ни будалка точно със снимката с изрязваните и лепени пчелички.

Само точките на тази снимка като ги погледне нормален човек и му става ясно, защо не иска да си има нищо общо с българските фотографи организирани в приятелски "Б" кръгове.

Ти господине Нео с кой от админите на фотобазара  си приятел ?

Щото, те ония там не си поплюват, като не си приятел с тях или като настъпиш по мазола тяхна приятелка и ти трият мненията даже и под снимките, нищо че казваш истината че е монтаж ( изрязвано и лепено ). Ето линка към коментарите там:

http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=1296254

Аз съм 22 по ред да коментирам, ама ми е изтрит коментара, понеже нашето момиче се е изприщило от яд че съм му разобличил фалшификата и се е разревало на вуйчо си админ и така, той го е изтрил. После и други са потвърдили че е фалшификат и че става въпрос за едно голЕмо лизане на задниците на хората от приятелските кръгове там. 

п.п.

каките танцуващи и излегваща се са в темата от потдиса ми, точно тука отдолу , гледай .

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Само точките на тази снимка като ги погледне нормален човек и му става ясно, защо не иска да си има нищо общо с българските фотографи организирани в приятелски "Б" кръгове.

Ти господине Нео с кой от админите на фотобазара  си приятел ?

п.п.

каките танцуващи и излегваща се са в темата от потдиса ми, точно тука отдолу , гледай .

Това ти е темата от фото форума, ясно. Тук си намерил поле за изява, след като хората там ти казаха че ако не се научиш, ще си снимаш винаги като дилетант. Ама егото ти не желае да приеме истината и затова сега пълниш с плява темите в този форум.

Не съм приятел с никой от админите, но мисля да се запозная някой ден с тях и вероятно ще станем приятели, защото са готини и перфектни професионалисти. А приятелските "Б" кръгове се само образуват според вкуса на хората получили с качеството на снимките си тоя статут. Трябват ти минимум 3 снимки да бъдат оценени с над 150 Б точки и ти също можеш да си един от Б-тата, ама за целта трябва да се научиш да снимаш. :yanim:

А тая работа с писане по форумите не става. :wub:

uotename='Белгиец' timestamp='13106200' post='2026930']

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.