Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 2k
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение Много хубава снимка на любимите ми вятърни мелници

Радвам се,че ти хареса:(

Все не остава време да си направя аз една кратка екскурзия и тези дни снимам само тривиални неща, но нали като начинаещ и през този период трябва да се мине - едно цвете, което "издебнах" в момент на безветрие: :cool:

Публикувано изображение

Снимката не е обрабована, снимана е от ръка в Live view Mode / тук фокусирането си отнема повечко време - около 3 сек и е експортирана от raw формат.

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Ще откриеш ти красотата на балконите :clap:

Отдавна съм я открил :cool:

Май този ми харесва най-много:

Публикувано изображение

Снимката не е обрабована, снимана е от ръка в Live view Mode / тук фокусирането си отнема повечко време - около 3 сек и е експортирана от raw формат.

Има един трик - като снимаш обекти отблизо с LiveView, снимай на ръчен фокус. Увеличи на дисплея централната зона, където трябва да фокусираш, внимателно движи апарата, така, че да я видиш ясно, и тогава снимай. По този начин се фокусира много точно. Е, кадрирането може да ти избяга малко, но ако го вземеш предвид, не е проблем.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Направо не ми стига акъла да я разбера тази снимка.

Ако може авторът й да ни обясни, каква е идеята, замисъла, защо е избрал точно така да снима капки вода.

И що ни мъчи така да сваляме 4 и половина мегабайтов файл ???

При положение че сайта е направен нарочно снимките да излизат с 600 пиксела широки, нещо ми идва прекалено да ми пробутват 5000 на 3000 пиксела картинки.

На фотографските форуми имат често ограничение до под 500 килобита , кето е почти 10 пъти по-малко от тази пусната снимка.

Понякога ми се случва да я разглеждам точо тази тема със спряни картинки в Операта ми. Щото като почнат да ми се точат от бавните сървъри по 15 снимки и ми писва, а просто искам да видя дали е имало реакция относно моя пусната снимка.

За ваше сведение някои от българските сървъри на които качвате снимки са изключително бавни, грохнали направо. Вероятно ограничават скоростта за сваляне от чужбина. Гледам тука че има и модератори от Германия, ако са го наблюдавали този проблем могат да го потвърдят и да измислят някакво ограничение до 1 мегабайт или по-малко.

Иначе си е чисто неуважение към останалите съфорумци, хем да си празниш картата на фотоапарата с по 10 пуснати снимки в една страница, хем да те мързи да ги направиш по-леки снимките ти.

Прекалено много хора си пускат снимките в оригиналния им размер, за по-лесно.

Няма ли кой да пусне една обяснителна тема как се намалява размера на снимка, щото на мен сафтуерите ми не са на английски и няма да са ясни картинките на менютата ?

п.п.

може и да не се палите излишно, ако искате де.

не го пиша това с цел заяждане, а за доброто на всички посетители.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И това е нещо като дискотека на открито

Публикувано изображение

Ако може авторът й да ни обясни, каква е идеята, замисъла, защо е избрал точно така да снима капки вода.

При положение че сайта е направен нарочно снимките да излизат с 600 пиксела широки, нещо ми идва прекалено да ми пробутват 5000 на 3000 пиксела картинки.

На фотографските форуми имат често ограничение до под 500 килобита , кето е почти 10 пъти по-малко от тази пусната снимка.

Понякога ми се случва да я разглеждам точо тази тема със спряни картинки в Операта ми. Щото като почнат да ми се точат от бавните сървъри по 15 снимки и ми писва, а просто искам да видя дали е имало реакция относно моя пусната снимка.

За ваше сведение някои от българските сървъри на които качвате снимки са изключително бавни, грохнали направо. Вероятно ограничават скоростта за сваляне от чужбина. Гледам тука че има и модератори от Германия, ако са го наблюдавали този проблем могат да го потвърдят и да измислят някакво ограничение до 1 мегабайт или по-малко.

Иначе си е чисто неуважение към останалите съфорумци, хем да си празниш картата на фотоапарата с по 10 пуснати снимки в една страница, хем да те мързи да ги направиш по-леки снимките ти.

Няма ли кой да пусне една обяснителна тема как се намалява размера на снимка, щото на мен сафтуерите ми не са на английски и няма да са ясни картинките на менютата ?

п.п.

Мога само да предполагам какви са мотивите на Алгор да пусне тази снимка. Да я приемем като лека закачка към теб, може би?

Той явно няма твоите притеснения и пуска необработвана снимка, от която си личат много неща. Снима много по-добре от теб, даже и на автоматични настройки, има си чисто нов Никон 5100Д с стабилизиран 70-300, затвора му е едва на 516 щракване, макар номера на файла да е 397.

И композицията му е много добра, понякога дефокуса е много по силно въздействащ от фокуса. :cool::blink:

Моля ви,не слагайте директно снимки с толкова голям размер и съответно не ги цитирайте,че в доста случаи се товарят страниците и се зареждат бавно,особено ако се гледа темата от слаб компютър (със слаб нет),малък лаптоп,телефон и т.н.Слагайте ги в малък размер и линк към по-голям например.Мерси!

Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

п.п.

Споделиха ми, че този пост ме касае и поради това махам за малко игнора, за да отговоря.

За първи и последен път в тази тема.

Горния пост е абсолютно заяждане, защото можеше с едно ЛС да се оправи и линк и тежина на снимката и всичко. Още повече това ЛС ако беше до някой модератор...

Извинявам се на всички за затрудненията, които съм предизвикал без да искам.

От онзи ден ползвам услугата iCloud на Apple и това е втората качена там снимка и споделена тук в директен линк. Просто я качих, дадох на жена ми линка да провери дали се отваря и тъй като наистина ми е адски лесно и бързо (и мързеливо), затова го метнах от него.

Сега ще го едитна и ще оправя нещата и още веднъж се извинявам за неудобствата на хората. Няма да се повтори.

пп. Относно това да обяснявам замисъла на каквото и да е нямам никакво намерение. Споделям неща, които ме кефят (и мен и семейството) и никой не е длъжен да клика на плюсовете или да се прехласва по идеи или гледни точки. Снимането за мен е хоби и удоволствие (каквато е всъщност и идеята на тази тема в този форум)и моля всички, които забравят в кой форум и в каква тема се намират, да вземат да се изнасят към професионалните фото форуми и да плискат мозъци там, но да не ми искат каквото и да е обяснение.

Благодаря за вниманието и съжалявам за тъпия и безмислен (извън извинението към потребителите) спам.

ппп. И благодаря за информацията, че ползвам български сървър. Не знаех...

Горния пост е абсолютно заяждане, ...

ппп. И благодаря за информацията, че ползвам български сървър. Не знаех...

Е аз съм писал че не е заяждане и че не го правиш това само ти.

И не съм писал точно твоя сървър какъв е, защото говоря общо за всички.

Ето го бавният български сървър:

http://store.picbg.net/

бавно се зареждат от него снимките при мен, на територията на България вероятно се зареждат светкавично бързо.

• Автор

Е аз съм писал че не е заяждане и че не го правиш това само ти.

И не съм писал точно твоя сървър какъв е, защото говоря общо за всички.

Ето го бавният български сървър:

http://store.picbg.net/

бавно се зареждат от него снимките при мен, на територията на България вероятно се зареждат светкавично бързо.

мне, даже и сега, когато съм в България снимките пак се зареждат бавно. Пикаса уеб зарежда по-бързо :wors:

Снима много по-добре от теб, даже и на автоматични настройки, има си чисто нов Никон 5100Д с стабилизиран 70-300, затвора му е едва на 516 щракване, макар номера на файла да е 397.

И композицията му е много добра, понякога дефокуса е много по силно въздействащ от фокуса.  :wors::cool:

Добре е че се грижиш да ми обясняваш някои работи, иначе аз щях да си умра непросветен, разбираш ли. Много изчерпателно тълкуваш каквото си прочел в PhotoMe.

И ако пуснеш тука линк към твоя профил на форума на Гошко, цена няма да имаш.

п.п.

оная пеперуда с канона  дето ти го откраднаха ли си я щракал преди години или с пентакса  дето не е бил твой ?

А от този сайт например как е,бавно ли се зареждат снимките или е добре?

този го ползвам аз, зареждат се бързо.

обаче, можеш да прочетеш условията, защото май като ги качваш анонимно т.е. без да си се логнал в акаунта ти, има някакво теоретично намаление на скоростта в някакви часове според по-натоварения трафик в щатите.

та за всеки случай може да ги пускаш да са ти в профила. аз ги пускам анонимно, за да не могат да ходят да гледат какво не им работа разни любопитни, като са ти намерили профила благодарение на една пусната снимка.

анонимните обаче не можеш да ги триеш, а тези вкарани в профила ти можеш. има там една опция да ги правиш прайвит ( частни или ни видими ) но не съм я разучвал подробно , понеже си карам на анонимно.

п.п.

понякога е пренатоварен за качването за няколко часа, въпреки че качените вече снимки си се свалят бързо, тогава пускам на radikal.ru и по-късно претоварването при американците е утихнало. на руския сайт не трият даже и голотии да качваш, докато при американците трият ако някой тинейджър ( от 17 до 77 год ) те натопи нарочно. един път се избъзиках на фотофорума с едно размазано лайно в тема за твърди обективи. авторът на тема побесня от яд и ме докладва и лайното изчезна от американския сървър.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.