Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Daum PotPlayer - обединена

Featured Replies

Днес ми хрумна да цъкна една настройка,която реши проблема. Все пак нямам спомен да е била в стандартния профил.Аз избяг- вам да си играя ненужно с видеото. А и най-добре е да е настроено автоматично рендиране,а не за ХР.

Редактирано от peter69pl (преглед на промените)

• Отговори 451
  • Прегледи 102,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз ли само имам един бъг при който след свършването на даден филм, ми замръзва цялата система и трябва рестарт?

За последните две версии имам само една забележка: Защо развалиха субтитрите с висок контраст и сянка? Приличат досущ като при КМ. Няма го старият омекотен изглед при VMR/EVR

• Автор

Как се прави нов облик и превод на облик

За пример ще изберa един официален корейски облик WindowFrame.dsf.

Първата стъпка е да се преимунува разширението

от .dsf Публикувано изображение

на .zip Публикувано изображение

Ако няма разширения на файловете, трябва да се махне премахне отметката

"Скрий разширенията за известните типове файлове" Публикувано изображение

За Windows на български: Тук

За Windows на англисйки: Тук

След което се разархивира с програма 7-zip, WinRar или някоя друга

Файловете са следните в този архив:

Публикувано изображение

Във файловете VideoSkin.xml, AudioSkin.xml, AudioMini.xml, SubCommon.txt (тук не е включен) стои информацията за видео, аудио режима и списъка на облика. Отварят се с всеки текстов редактор.

Превежда се всеки ред започващ с:

<Button Tooltip=
Публикувано изображение

Публикувано изображение

Важно е да не триете единичните кавички.

Ако се затруднявате с превода на някой ред може да използватe друг преведен облик за сравнение.

Файловете Main.png, PlayList.png, Control.png са за визията на видео, аудио режима, списъка и инструментите.

Тук трябват познания за обработката на изображения. Редакцията се прави с графичен редактор.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

В Title.txt можете да промените името на облика.

След като са направени всички нужни промени. ,

Се прави архив в .zip (други архиви не се поддържат) на файловете, а не папката.

Публикувано изображение

Променяме отново в

от .zip Публикувано изображение

на .dsf Публикувано изображение

и вече е готов и може да се ползва с удоволствие :cool: и в следващите версии да бъде добавен в превода при останалите.

Редактирано от Marchiano (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Аз ли само имам един бъг при който след свършването на даден филм, ми замръзва цялата система и трябва рестарт?

Не , не е само при теб.Когато пусна файл в HD формат 1080р и при мен се получава така,дори не иска изобщо да тръгне и после цялата система замръзва и рестарт

Вчера докато гледах филма за Гагарин 1080р ми даде син екран. Програмка за анализиране на СИН екран(WhoCrashed 3.01) репортна това: On Wed 13.4.2011 г. 02:10:45 GMT your computer crashed crash dump file: C:\Windows\Minidump\041311-12464-01.dmp This was probably caused by the following module: gyypyiyf.sys (GYyPyiYF+0x8B5F) Bugcheck code: 0x4E (0x99, 0x0, 0x0, 0x0) Error: PFN_LIST_CORRUPT Bug check description: This indicates that the page frame number (PFN) list is corrupted. This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules. A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: gyypyiyf.sys .

Упорито си седях на KMPlayer, и не исках да минавам на този. Уж е "продължението" му, но си седях на старата позната версия. До днес. KMPlayer след години безупречна работа, направи проблем с едни HD филми - вече не може да ги декодира, проблеми с картината, звука. Най-накрая свалих този. Работи идеално. Вече е време да мина на следващото поколение и да пратя KMP в заслужена почивка. Благодарности за превода, така смяната е много по-лека. Остава да свикна с новите неща в новия. Поздрави.

Всъщност може да си оставиш КМ,за да правиш разлика с хардуерното ускорение и 25-30% по-нисък разход на процесорна мощ.Това винаги е и си остава голямото преимущество на DaumPotPlayer! :biggrin:

Редактирано от Alain Delon (преглед на промените)

Някой знае ли защо не работят бутоните + и - промяна мащаба на картината?Ако някой знае от къде се настройва,да сподели. Благодаря!

Редактирано от vencislavbg (преглед на промените)

Някой знае ли защо не работят бутоните + и - промяна мащаба на картината?Ако някой знае от къде се настройва,да сподели. Благодаря!

С 1 и 9 от numpad клавиатурата, а с 5 се нулира настройката.

Дали само при мен замръзва и отказва новата версия от днес? Потвърждавам сериозни проблеми! При опит за връщане към стара версия се омазва и се наложи пълна деинсталация! Оставам с последният стейбъл! :(

Редактирано от Alain Delon (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, имам малък проблем със PotPlayer. При гледане на файлове от типа 720p.x264 всичко върви нормално , докато не свърши филма и се опитам да стопирам или да затворя програмата.В този момент плеърът и компютъра забиват тотално, не върши работа нито алт+Ф4 нито кнтл+алт+дел, нищо освен рестарт от бутона.По принцип компютъра ми не е слаб, да не говорим, че на windows 7 досега никога не ми се беше случвало да не мога да реанимирам системата без рестарт. Пробвах с друг плеър- няма го този проблем, имате ли идея защо става?

• Автор

Такъв проблем имат амд драйверите, но не си казал видео картата. Едит: Обнови си драйверите.

Редактирано от Marchiano (преглед на промените)

И най новите драйвери да сложи (AMD Catalyst 11.5) проблема няма да се реши. Проблема се решава ако сложи по стари AMD Catalyst 10.2 (няма да има син екран и забиване на компютъра).

И най новите драйвери да сложи (AMD Catalyst 11.5) проблема няма да се реши. Проблема се решава ако сложи по стари AMD Catalyst 10.2 (няма да има син екран и забиване на компютъра).

Дa- сложих последните драйвери, но проблемът остана.Само да вметна, че нямам син екран.Не знам само дали съм готов да слагам стари драйвери само заради еди проблем със един плеър, май предпочитам да сменя плеъра, поне за тези файлове.Интересно ми е все-пак в какво се корени проблема?
  • 2 седмици по-късно...

Абе само при мен ли го има следният проблем:Звукът при гледане на филм варира нагоре-надолу.Усилва се и се намалява леко през няколко секунди.Някой има ли такъв проблем?

Абе само при мен ли го има следният проблем:Звукът при гледане на филм варира нагоре-надолу.Усилва се и се намалява леко през няколко секунди.Някой има ли такъв проблем?

Shift+n Изключва нормализатора.
  • 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте!Наскоро си инсталирах послдната версия на PotPlayer и съм много доволен.При инсталацията чекнах "проверка за хардуерно ускорение" и наистина разлика в натоварването на процесора при гледане на филми HD-формат.Но това,което ми прави впечатление е че хардуерното ускорение сработва известно време,след което неще.Инсталирал съм и directx_June2010_redist,защото четох някъде че това било т.нар.хардуерно ускорение.Та проблемът е следният пускам HD-филм 1080р през PotPlayer и процесорът се товари най много до 20 % , но след извество време пускам отново този филм през PotPlayer, а този път процесорът се товари над 50 %, а както казах горе при инсталацията съм чекнал "проверка за хардуерно ускорение".След като рестартна компютъра и отново пусна филма пак имам малко натоварване на процесора, но след известно време отново като пусна същия филм имам доста по-голямо натоварване. Може ли някой да ми обясни, как да преодолея този проблем.На XP,SP3 , съм , видеокартата ми е ATI RADEON HD 2400 и дори заради плеъра съм инсталирал версия на видеодрайвъра Ati Catalyst 10.2,защото някъде горе четох , че този плеър изисква тази версия на видеодрайвъра. Благодаря предварително.

Хм, оказа се, че имам проблем с хардуерното ускорение в тази последната версия. По-точно ускорението го има(HD4570M), но качеството на картината на mkv-та е все едно cam и отделно с доста артефакти. Върнах предната версия и проблема изчезна. Някой друг с подобни проблеми с 28842?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.