Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За геймърските лаптопи и бюджет 800 лв.

Featured Replies

Lenovo. В този бюджет това е марката.

п.с. Тази тема е с друга насоченост. Отвори си собствена тема с питане за лаптоп.

Поздрави и лека вечер!

Предлагам да извадиш темата на d1sconnected в нова тема, по-правилно е, отколкото тя да пуска нова тема сега.

• Отговори 139
  • Прегледи 63,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е те такова животно нема :) Лаптоп за 800 кинта и игри няма как да стане . За игри са измислени конзолите а лаптопите са за хора пътуващи и имащи нужда от глобаната мрежа за комуникация и работа. Лаптоп над 3 кила си губи смисъла за мобилнoст. Трябва да си ама много зле с главата да се изръсиш 5-6 бона за туч тежащ колкото 2 тухли четворки. За 2 бонна се взима десктоп + 32 чинча плазма с всичките там джойстици кормила и други анджаклами и си в джаза. Ако сложиш и една седалка от Лада 7-ца и си като Шумахер в хола :)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Здравейте, понеже мисля, че тази тема от заглавието се е превърнала от рода, какъв лаптоп ще ми препоръчате, а да не пускам нова тема във форума, ще пиша тук . Търся лаптоп за игри, филми, програмиране( C++, C#, Visual Basic и др. ) Бюджета ми е до 1300 лв, дори и те са много, но лаптопа ще се взема сигурно към коледните празници, та до тогава, белким поевтинеят малко да се влезе в бюджета. Та ето какво търся: CPU : Ами тук съм се спрял на 4-ядрен intel i7 , точен модел обаче не съм решил( с модела вие помагайте, ако е от голямо значение) RAM : 4 GB DRR3 , решил съм да спестя от рамта, все пак винаги мога да сложа още една плочка, когато намеря пари ... Видеокартата: Ами тук е голямата дилема, коя видео карта ще дава най-добра производителност, 1 GB DDR 5 или 2 GB DDR 3 на nVidia или ATI RADEON, това вие ме посъветвайте. Алтернатива се явява да взема нещо с 2 GB DDR5, но такова животно за 1300 лева май нема ... HDD: Дисковото пространство няма значение, може би скоростта нa четене да е 7200 rpm, вместо 5400 rpm, но ако ще все пести от пари, бих се съгласил и на 5400 rpm, но пък все пак ще го взимам като плюс, ако е 7200 rpm За дъна, охлаждане и захранване на вас ще се доверя напълно, защото там познанията са им изключително ниски. Та това се изискванията, а сега на лаптопи, на които съм се спрял. Вие разбира се може да дадето други предложенията. На първо време, вниманието ми е привлякъл lenovo y570, въпреки че превишава бюджета с около 100 лв, той е най-препоръчвания, все пак е лаптоп на 2011 . Все пак не знам дали това му гарантира, че през 2012 не се появил достоен негов съперник. Други лаптопи, на които съм се спрял: http://laptop.bg/laptops-asus-K55-asus_k55vm http://ardes.bg/laptop/ASUS+K53SM-SX085DMW-41121 ( този asus привлича с това, че рамта е 8 GB, а пък, цената не е висока, но пък точно за тази видеокарта, съм чувал лоши мнения :( ) http://ardes.bg/laptop/ASUS+K55VD-SX069D+15+I7-3610-42055 ( на тоя пък процесора май е по-добър )

Здравейте, понеже мисля, че тази тема от заглавието се е превърнала от рода, какъв лаптоп ще ми препоръчате, а да не пускам нова тема във форума, ще пиша тук .

Пусни си нова,твоя тема.
  • 2 седмици по-късно...

До колкото забелязвам видео картата е с повече Mhz от на другите два.

А марка да ми препоръчате, че всичко което предпочитам не ми го хвалят. HP-тата били бъгави, на Dell-а на една приятелка за 1200 лева можеш яйце да си изпържиш, Acer не ставали...

Не знам коя марка става и коя не става. Мой приятел преди 2 години взе за сина си /4-5 клас в момента/ лаптоп Acer и мога да кажа, че щом 2 години в ръцете на детето издържа значи е "железен". Лаптопа е удрян, носен при баба и дядо, разсипвана е храна и безалкохолно върху него и не е трепнал.

Сега по темата. Във връзка с гореописаното за моето дете взех в събота 25.08.2012 г. от технополис на промоция този лаптоп за 800 лева:

http://www.technopol...0ZG-B964G75MNKK

Инсталирах му 64 битов Windows 7 Ultimate и мога да кажа, че лети /стандартните неща - интернет, музика, HD филми/. Инсталирах и играта Need for Speed: The Run. Същата върви перфектно на 1366х768 резолюция и стандартните настройки. По време на играта лаптопа загря прилично /топличък на пипане/. От лявата страна, където е отвора за охлаждане излизаше доста топла струя, която загря доста силно масата. За около час и половина игра нямаше проблеми с накъсване, рестартиране, в следствие прегряване и други.

Ето и данни за видеокартата. По-надолу в страницата от линка е посочено при кои игри как се представя:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

• Автор
:) Давай така още малко и друга песен ще запееш. Чисто нов е, няма грам прах, термопастата е свежа... А колко такива прецакани машини сме виждали тук, бедна ти е фантазията...

:)

Давай така още малко и друга песен ще запееш. Чисто нов е, няма грам прах, термопастата е свежа... А колко такива прецакани машини сме виждали тук, бедна ти е фантазията...

Възможно е и нямам намерение да споря. Просто изказвам собствено мнение, на базата на личен опит. Все пак темата касае "геймърски" лаптопи за 800 лева. Лаптопът ще се ползва за стандартните неща и от време на време за някоя игра.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Не знам коя марка става и коя не става. Мой приятел преди 2 години взе за сина си /4-5 клас в момента/ лаптоп Acer и мога да кажа, че щом 2 години в ръцете на детето издържа значи е "железен". Лаптопа е удрян, носен при баба и дядо, разсипвана е храна и безалкохолно върху него и не е трепнал.

Сега по темата. Във връзка с гореописаното за моето дете взех в събота 25.08.2012 г. от технополис на промоция този лаптоп за 800 лева:

http://www.technopol...0ZG-B964G75MNKK

Инсталирах му 64 битов Windows 7 Ultimate и мога да кажа, че лети /стандартните неща - интернет, музика, HD филми/. Инсталирах и играта Need for Speed: The Run. Същата върви перфектно на 1366х768 резолюция и стандартните настройки. По време на играта лаптопа загря прилично /топличък на пипане/. От лявата страна, където е отвора за охлаждане излизаше доста топла струя, която загря доста силно масата. За около час и половина игра нямаше проблеми с накъсване, рестартиране, в следствие прегряване и други.

Ето и данни за видеокартата. По-надолу в страницата от линка е посочено при кои игри как се представя:

http://www.notebookc...0M.63761.0.html

Честито.И аз след дълги четения заложих на тоя лапайтоп.Вчетатленията са ми , че е супер машинка,а цената си е без конкуренция
  • 1 месец по-късно...

Понеже аз много играя :д а нямам достатъчно възможност ад си купя някой геймърски лаптоп който е над 1500 лв ще се принудя да си взема втора употреба и бих искал да ми дадете съвет за два лаптопа които ми хванаха окото в Продавалник

http://prodavalnik.com/15-6-core-i7-toshiba-satellite-l850-3-4ghz-8gb-ddr3-500gb-hdd-ati-hd-7610m-1gb-ddr5---bateriya-4-ch-i11400539

http://prodavalnik.com/laptop-lenovo-ideapad-s400-59-350190-14-intel-core-i3-2365m-4gb-i11403849

http://prodavalnik.com/toshiba-intel-core-i7-2620m-2-703-40ghzati-radeon-7610-1gb-8gb-ddr3-500gb-hdd15-6-display850lv-i11287927

http://prodavalnik.com/laptop-acer-travel-mate-5742-15-6-inch-i11400937

Тази Тошиба е много далеко от понятието геймърски лаптоп . Изобщо не е пригоден за игра нито като охлаждане нито като конструкция. Обърнете внимание на този тест и игрите с какви кадри вървят http://www.notebookcheck.com/AMD-Radeon-HD-7610M.70561.0.html

И аз бях чувал ,че тошибата не става за игри .... а какво мислиш за Леновото и Ейсъра?

Лаптопите за игри са в максимална степен пригодени да издържат на температурите и натоварването предизвикано от игрите. Всичките тези дето ги гледаш стават за офис и мултимедия и за нищо друго. В тази тема е обяснено максимално разбираемо какво може да се очаква от подобни лаптопи. ако можеше да се играе на лаптоп за 300 долара нямаше да правят такива за 3000 нали се сещаш. Там не плащаш за логото на тая или оная фирма а за изработката с хубавите вентилатори и охлаждането+ видео карта от висок клас+ 2 хард диска и тн. И на мене ми се ще да са по евтинки ама няма как да стане тоя номер. Купи си конзола и си играй игрите като си такъв фен .

Не знам аз съм се много объркал ,а ми трябва някакъв лаптоп,защото др месец се местя и няма и от къде да намеря за толкова кратко време още 500 лв да си взема нов. Ако знаете някой др сайт където продават втора употреба или познавате ваш познат?

Купете си лаптоп за тези пари но не го товарете с тежки игри ако искате да го имате и да ви служи вярно. От офис лаптоп няма как да очаквате качествата на геймърски пък бил той и чисто нов.

• Автор

Не знам аз съм се много объркал ,а ми трябва някакъв лаптоп,защото др месец се местя и няма и от къде да намеря за толкова кратко време още 500 лв да си взема нов. Ако знаете някой др сайт където продават втора употреба или познавате ваш познат?

Казваш "местя". Това едно кратно действие ли е? Защото ако може да се мине с настолен компютър, то по-добро решение няма!

Ако имаш стар монитор или някакъв телевизор който ще можеш да го ползваш за монитор по-добре си вземи настолен компютър. За 900лв можеш да си направиш доста хубав компютър :)

• 2 месеца по-късно...

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Това, което пречи са конзолите. XBOX 360 и PS3 са основното от което печелят всички производители на игри(освен Blizzard, макар че с Diablo III и те вървят към конзолния гейминг), а игрите за PC са им ей така, колкото да ги има. A хардуера в конзолите е доста назад от този в PC-тата и разработчиците се съобразяват с него. Все още властва DirectX 9, па ако ще за PC да е излязъл вече DX 17 и това ще си остане таа до излизането на новото поколение конзоли. A лаптопа скоро(близките 5-7 години) няма да замести PC при игрите, защото все още са съвсем различни неща. Само "специалистите" в Технохххх магазините ги водят "геймърски" но ако отворите сайта на който и да е производител(освен Alienware на Dell) никъде няма да видите да се рекламират моделите като геймърски. Пишат ги мултимедийни, бизнес клас, за дома, за офиса и т.н.но не и геймърски. Колкото и да напредват технологиите няма как да набутат всичко от едно PC в лаптоп за същите пари, освен може би в далечно бъдеще, което никой не може да предвиди

Проблема на лаптопите че не са добри за игри е че силиция загрява при ел. напрежение... решението вече е измислено и това и синтетичен диамант. Проблема е в трудното произвеждане да не кажа невазможно в подходяща форма.,,

• 1 месец по-късно...

http://www.speedcomputers.biz/product/laptop-dell-alienware-m17x-i7-3740qm-gtx-680m-windows-8-5397063336265/

E този лаптоп ако не става за гейминг, то кой друг!?

Не е казано, че не става, но пак е компромис, сравнен с настолен компютър. А такъв със същите параметри и не 17, а ако щеш и 30-инчов дисплей ще сглобиш за част от тези почти 6000 лева, освен това няма да зависиш от батерия, която ще е клекнала на втория-третия час, ще можеш да му сложиш каквото ти кефне охлаждане и да клокваш колкото искаш и процесор, и видеокарта.

Тази тема ми напомня за вечното противопоставяне на Intel с AMD!Тук е подобно противопоставяне, но на преносими с настолни компютри

• 2 седмици по-късно...

Тази Тошиба е много далеко от понятието геймърски лаптоп . Изобщо не е пригоден за игра нито като охлаждане нито като конструкция. Обърнете внимание на този тест и игрите с какви кадри вървят http://www.notebookcheck.com/AMD-Radeon-HD-7610M.70561.0.html

Благодаря за този коментар!

• 2 седмици по-късно...

За мен пък един истински геймър неизменно трябва да има в редиците си някоя конзолка с някое хубаво телевизорче, за да си разцъква всевъзможни игрички на воля. За мен, като човек, който не играе игри, компютрите - било то настолни или преносими - са направени предимно за работа - разните му текстообработки; за аудио, видео и фото обработка; подкарване и работа с тежък софтуер, както и съответно създаването на такъв. Това си е лично мое мнение и осъзнавам, че с него рискувам да си навлека всефорумския гняв, но така мисля аз. :P

Колкото до въпроса, разискван в темата - смешно е да се твърди, че за тези пари може да се вземе свястна машина, камо ли пък за игри. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.