Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откраднаха взриватели за бойни ракети от влак за България

Featured Replies

Защото познавам реалностите и живота, и че винаги има какво да се научи, и че совите не винаги са това което са .. и че да се приказва без да си проверил , доста често води до приказване на глупости.. ...

Значи глави за ракетите на ГРАД ... може, защо не.. те не са толкова малки по размер... :)

П.С на бас че е Либия тогава :ph34r:

П.П.С Слидериум, какви ядрени бойни глави те гонят бе човек хахахахахахахаха , я се запознай с това какво представлява ядрена бойна глава , преди да говориш ( пардон - копираш, постваш, пишеш ) :baby: Много филми като "Код счупена стрела " явно гледаш ..

:lol6: хахаххах - абе, човек - какви ядерни бойни глави те гонят ?

защо си го сложил в червено ? :lol6:

Взривателят, както по-горе Hamza и аз казахме представялява пиезо-устройство и нито е ядрено, нито пък нещо друго

хахаххах

Залагам за Сирия :lol6: - там се мъти нещо, ама не знам докъде ще го докарат ....

Ми никой не пише че са ядрените заряди, а просто части за ядрени бойни глави, ако нещо не ви е удобно в новината плюйте по Актуално.ком :whist:

Залагам за Сирия :whist: - там се мъти нещо, ама не знам докъде ще го докарат ....

Не си познал, Сирия може да си ги купи от по-наблизо , няма нужда да е от Румъния .. Либия от своя страна е тъкмо на зор, и е под блокада , да не споменавам кои са били едно време основните доставчици на оръжие за нея :)

Как наши...все едно съм гледал друго БТВ....когато пратката е предназначена за нуждите на Българската армия..се охранява от Военна полиция..на територията на България...В случая се охранява от румънска жандармерия и когато влакът премине на българска територия от частна охранителна фирма....!!!

Да, на военна полиция, но и на българската жандармерия една от задачите и е да охранява точно такива опасни и важни от национална гледна точка товари... Една частна фирма не би гарантирала държавната сигурност когато става дума за оръжейни пратки и други подобни ....

• Автор

Ми никой не пише че са ядрените заряди, а просто части за ядрени бойни глави, ако нещо не ви е удобно в новината плюйте по Актуално.ком :)

:ph34r: оцветеното с червено и с уголемен шрифт не е от actualno.com, а от автора на поста -тоест -ТЕБ :whist:

Ми никой не пише че са ядрените заряди, а просто части за ядрени бойни глави, ако нещо не ви е удобно в новината плюйте по Актуално.ком :)

Плюв по сайта тогава... :whist:

:whist: оцветеното с червено и с уголемен шрифт не е от actualno.com, а от автора на поста -тоест -ТЕБ :)

От мен разбира се! Така ми харесва. Цвета и големината на шрифта не променя съдържанието, само изостря вниманието към него.

• Автор

Не си познал, Сирия може да си ги купи от по-наблизо , няма нужда да е от Румъния .. Либия от своя страна е тъкмо на зор, и е под блокада , да не споменавам кои са били едно време основните доставчици на оръжие за нея :)

Турция все още седи и наблюдава зорко конфликта там, защото гори и нейната черга.Вчера мисля, че имаше 13 загинали момчета, а ? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Една такава доставка не може да е правителствена значи са бунтовници.

В Либия бунтовниците получават пари и оръжие от Алианса.

Кадафи пък може да си купи само на черно, но представи си, ако някъде по трасето се разбере, че взривателите са минали през ръце от страна , член на НАТО ?

В Сирия обаче има достатъчно кюрди, които няма как да си вземат части от Турция .....

Плюв по сайта тогава... :whist:

аз плюВнах вече :ph34r:

Турция все още седи и наблюдава зорко конфликта там, защото гори и нейната черга.Вчера мисля, че имаше 13 загинали момчета, а ? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Една такава доставка не може да е правителствена значи са бунтовници.

В Либия бунтовниците получават пари и оръжие от Алианса.

Кадафи пък може да си купи само на черно, но представи си, ако някъде по трасето се разбере, че взривателите са минали през ръце от страна , член на НАТО ?

В Сирия обаче има достатъчно кюрди, които няма как да си вземат части от Турция .....

аз плюВнах вече :rolleyes:

Кюрдите в Сирия имат шанс толкова колкото кюрдите в Турция... Сирия също не ги жали, щом почнат да правят зулуми... В това отношение м/у Турция и Сирия има пълно единодушие...

Мир на праха им, ако новината е вярна..поредните паднали в боя от турска страна http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ...

А доставката може и да е за друга Африканска страна, щом е направена от българска фирма.. То май там останаха и последните пазари за българските оръжейни фирми ..

П.С А Наздраве... да полеем и загиналите :D

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Предлагам отново да се пусне в употреба отрицателната оценка за пост...Или поне за някои постове....

• Автор

П.С А Наздраве... да полеем и загиналите :rolleyes:

Наздраве :D

засада е било-тъкмо са седнали да обядват, когато са ги направили на решето гадовете....

Предлагам отново да се пусне в употреба отрицателната оценка за пост...Или поне за някои постове....

OFFF

Съгласна съм с теб.

Наздраве :rolleyes:

засада е било-тъкмо са седнали да обядват, когато са ги направили на решето гадовете....

Войната е гадно нещо, особено неофициалната .. кюрдите разчитат на това че Турция е толерантна и иска да ги интегрира.. ако следва примера за налагане на мир на САЩ ( или западните страни ) , досега да не е останал жив боец на ПКК, но щяха да измрат и десетки, стотици хиляди невинни кюрди ...

По това се различава изтока от запада... ... Но се заплаща с кръв и мъки големи ...

Имат и песни за това, за загиналите в тази война ... за турските войници.. за борбата им , за саможертвите им...

Получи се малко отклонение, за което се извинявам...

OFFF

Съгласна съм с теб.

Теб никой не те пита, дето се обаждаш чула недочула, знаеща не знаеща... научи се понякога да мълчиш, поне ще изглеждаш по-умна ..

Теб никой не те пита, дето се обаждаш чула недочула, знаеща не знаеща... научи се понякога да мълчиш, поне ще изглеждаш по-умна ..

ОООFFFFFFFFFFF

Аз си казвам мнението по темата,не говоря с теб изобщо.

Tеб никой не те пита, дето се обаждаш чула недочула, знаеща не знаеща... научи се понякога да мълчиш, поне ще изглеждаш по-умна ..

Смяташ, че обидите са признak на интелект ли, Hamza?

Смяташ, че обидите са признak на интелект ли, Hamza?

Обиди ли ??... Да, истината боли нали.....и е неудобна.. ... да се обиждаш от истината е присъщо на слабите и низшите ... И това няма как да се промени .. човешката история го е показала...

П.С Смятам че да казваш истината независимо от последствията е доблест, и честност, мъжество... за разлика от лицемерието на ...

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Обиди ли ??... Да, истината боли нали.....и е неудобна.. ... да се обиждаш от истината е присъщо на слабите и низшите ... И това няма как да се промени .. човешката история го е показала...

Сър, Вие винаги казвате истината - колкото и горчива и болезнена да е тя! Вие харесвате ли насилието и убийствата?

П.С. Питам защото:

П.С А Наздраве... да полеем и загиналите :cool:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сър, Вие винаги казвате истината - колкото и горчива и болезнена да е тя! Вие харесвате ли насилието и убийствата?

П.С. Питам защото:

Можеш да питаш..... да..

П.С А Наздраве... да полеем и загиналите :cool:

Без коментар

П.С Смятам че да казваш истината независимо от последствията е доблест, и честност, мъжество... за разлика от лицемерието ...

Мисля, че скоро ще започна да те съжалявам....Не е лесно да живееш в измислен свят, в който да се самовъздигаш на пиедестал. А да ръсиш оскърбления във форума, удобно прикрит зад ника си, те отдалечава на светлинни години от ========. Дано скоро се излекуваш, клетий Хамза!

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Как наши...все едно съм гледал друго БТВ...

Същият въпрос си зададох и аз, защото е немислимо кои да са военни да са упълномощени да охраняват каквото и да е на чужда територия, защото не биха имали никакви пълномощия за такава дейност, но само написах това, което каза министър Ангелов в ефир.

П.П. Не мога да намеря запис на снощната емисия. Ето линк към резюмето на новината, по-конкретно последния му абзац - http://www.btv.bg/ne...m_Bulgaria.html, макар че това е някаква интрепретация на изказването в ефир, все пак дава представа за задълженията по охраната.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Намериха откраднатите в Румъния боеприпаси

Публикувано изображение

Предназначените за България боеприпаси, откраднати от влак в Румъния в събота, са намерени снощи недалеч от Читила, Южна Румъния, предаде Франс прес, като цитира румънското вътрешно министерство.

Четирите сандъка с взриватели бяха намерени в района на Читила, близо до железопътната линия, заяви говорител на министерството пред АФП.

Има неколцина заподозрени, но още не са извършени арести.

Военната прокуратура съобщи вчера, че се води следствие, след като в събота служители на железниците установиха, че са разбити пломбите на вратата на вагона, в който били превозвани военни товари.

От вагона бяха откраднати четири сандъка с 64 взривателя.

Боеприпасите, произведени в оръжеен завод в района на Брашов, били предназначени за българския военен завод в Сопот, посочва АФП.

Десетимата жандармеристи, отговарящи за сигурността на военната пратка, са подследствени за небрежност, добавя АФП.

Кражбата на четирите контейнера с взриватели в Румъния в събота от влак, пътуващ към България, вероятно е станала по време на нерегламентирано спиране,

при което машинистът е продал нелегално дизелово гориво, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на съдебни източници.

Според въпросните източници машинистът е спрял влака в село Станещ, недалеч от Гюргево, за да пласира 70 л дизелово гориво.

През това време жандармеристите, които трябвало да охраняват товара, са гледали телевизия и не са се намесили, твърдят източниците.

Българското Министерство на отбраната (МО) уточни, че пратката е бил предназначена за частна фирма.

Пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) пък обясни, че става въпрос за стари боеприпаси (към 122-милиметрови реактивни снаряди "Град"), които са щели да бъдат подложени на последваща обработка във ВМЗ-Сопот с цел подмяна на нефункциониращи детайли и елементи от тях и подготовка за бъдеща реализация. Министерството отбеляза, че взривателите са транспортирани отделно от снарядите.

Военната прокуратура в Румъния е започнала разследване.

До момента са разпитани над 50 души, посочва Аджерпрес.

Бившият министър на отбраната Сорин Фрунзаверде и първи зам.-председател на управляващата Демократично-либерална партия заяви днес, че става дума за "голямо нехайство от страна на тези, които е трябвало да охраняват взривателите".

Румънската оръжейна компания "Ромарм", от чието подразделение "Тохан Зърнещ" са закупени откраднатите компоненти, заяви, че отговорността за сигурността на транспорта се носи от бенефициента и че чуждестранният партньор е сключил договор с румънска фирма, която е била задължена да осигури транспорта и да гарантира сигурността на пратката на територията на Румъния.

Вчера говорителят на румънското вътрешно министерство Мариус Милитару успокои обществеността, че "изчезналите компоненти не представляват заплаха

сами по себе си, освен ако бъдат сглобени в цялостна система".

Следствието не изключва кражбата да е била извършена от крадци на метали.

Източник: vesti.bg

Щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъпо.

• Автор

Щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъпо.

:lol6: направо си е смешно :

.....

Кражбата на четирите контейнера с взриватели...... е станала по време на спиране, при което машинистът е продал нелегално дизелово гориво .....

а охраната продавали части от товара :lol6:

кой каквото има-това продава :cool:

... кой каквото има-това продава :biggrin:

Ами чудя им се защо не продадоха целия влак, а го делиха на части. Да бяха викнали една мургава дружина с резаците, щеше да го разпарчадиса за отрицателно време. Мой близък приятел, работещ в БДЖ ми разказа как "братчедите" "обезкостяват" бракувани стари парни локомотиви, закарани на съхранение в глухи линии из Балкана - за 2-3 дни 1 каруца роми разрязват една машина в комплект с бункера за въглища и я товарят на чакащите наблизо вагони. А от там директно в Кремиковци... Нямаше ни взриватели да намерят, ни жандармеристи, ни машинисти...

Впрочем, нафтата, която е продал машинистът е била 70 л (по данни от други медии), тъкмо един резервоар както за мен.

Пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) пък обясни, че става въпрос за стари боеприпаси (към 122-милиметрови реактивни снаряди "Град"), които са щели да бъдат подложени на последваща обработка във ВМЗ-Сопот с цел подмяна на нефункциониращи детайли и елементи от тях и подготовка за бъдеща реализация. Министерството отбеляза, че взривателите са транспортирани отделно от снарядите.

и аз се чудя,защо сме без заплати толкова време,то защо било...........

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.