Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

има ли хора,които виждат паранормални явления?

Featured Replies

Преди време имаше един MEN, май се наричаше "ПАРАПСИХОЛОГ", последно вече твърде не съм наясно, парапсихолог ли ще е, окултист ли или просто човек който на петнадесет годишна възраст, започва да се занимава професионално(?) с окултизъм, преди още да е осъзнал самият себе си като нещо извън пубертета?

• Отговори 124
  • Прегледи 19,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това си е баш паранормално :whist:

Да взема да отворя едно офисче и едно сайтче и да видя колко мухи,шъ налазят ааааааа? :whist:

gothicrock,

Обясни ми, според психологията, защо, например - ти, четеш нещо и се правиш, че все едно не си го чел или видял? И това не ти е за първи път - да ти покажа ли, преди няколко месеца, къде го направи, а аз нарочно си замълчах?

И така, отговори ми - писах ли преди малко за окултните науки, че са гадателски мними псевдопсихологически "науки" или не писах?

В случая ти пишеш "окултни науки". Ако беше написал, примерно, "окултни дисциплини" или "окултни занимания", нямаше да има никакъв проблем.

PS: Не ти е за първи път да пишеш нещо, а след това да казваш, че си написал друго. :whist:

Преди време имаше един MEN, май се наричаше "ПАРАПСИХОЛОГ", последно вече твърде не съм наясно, парапсихолог ли ще е, окултист ли или просто човек който на петнадесет годишна възраст, започва да се занимава професионално(?) с окултизъм, преди още да е осъзнал самият себе си като нещо извън пубертета?

И къде съм писал, че на 15 г. съм се занимавал професионално с окултизъм? При комунизма, през 1981 г., да се занимавам професионално?! Ти явно си раснал доста по-късно. Да, занимавах се с окултизъм професионално, само че от 1993 г.

В случая ти пишеш "окултни науки". Ако беше написал, примерно, "окултни дисциплини" или "окултни занимания", нямаше да има никакъв проблем.

Да, написах "окултни науки" и поясних, че са:

"През 2004 г. се отказах от заниманията си с окултните науки: астрология, нумерология, хиромантия, френология и гледане на карти, като недостоверни псевдопсихологически "науки". В случая говорим за две различни неща: 1. за факт - паранормално явление; 2. за теория и практика - гадателски мними окултни науки."

"Науки" и мними правописно и смислово не ги ли осъзнаваш езиково?

Редактирано от Светослав Иванов (преглед на промените)

И къде съм писал, че на 15 г. съм се занимавал професионално с окултизъм? При комунизма, през 1981 г., да се занимавам професионално?! Ти явно си раснал доста по-късно. Да, занимавах се с окултизъм професионално, само че от 1993 г.

а от 1981 г., когато бях на 15 години, започнах да се занимавам с окултни науки.

Вярно няма написано "професионално", ама наистина има написано "науки", което ми е странно когато човек с "наука" да се занимава и да не е професионално, още повече при онзи строй, в който такива глупости обикновено се избиваха от главите в Трудово Възпитателни Училища(за малолетните и нали се сещате къде за възрастните), защото не се потенцираше мързелът и омайването на колектива с тези западняшки порочни практики за правене на пари от глупостта и необоснованото доверие на хората. Самият Вие писахте, че Сте имали единствено преживяване от вида на паранормалните. Как тогава си позволявахте да работите с материи, които не са Ви реално достъпни, по най-простата причина - че са измислени лъжи и пълен буламач!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да, написах "окултни науки" и поясних, че са:

"През 2004 г. се отказах от заниманията си с окултните науки: астрология, нумерология, хиромантия, френология и гледане на карти, като недостоверни псевдопсихологически "науки". В случая говорим за две различни неща: 1. за факт - паранормално явление; 2. за теория и практика - гадателски мними окултни науки."

"Науки" и мними правописно и смислово не ги ли осъзнаваш езиково?

Опитай пак да си прочетеш поста и виж какво съм ти подчертал. Покрай паранормалните явления има и едни други, при които човек вижда, че дадено нещо е бяло, но той е решил, че трябва да е лилаво и ще убеждава другите до дупка, че това е така. И при теб е същото.

PS: Стига си разводнявал темата. ;)

За "окултните науки": "окултно" е несъвместимо с "наука", така че понятието "окултна наука" е лишено от всякакъв смисъл. :ph34r:

Ти си мислиш така, ха ха ха , ама колко си ми наивен само. Психоанализата било наука, ама окултните не били наука. Я па ти.

В книгите по окултните науки ти обясняват ( между редовете ) на каква стръв кълве най-много рибата. Те окултните учени са пробвали различни рецепти от векове вече и са установили на кви измишльотини вярват клиентите и кои други им изглеждат неправдоподобни.

Това си е баш истинска наука, работеща при това. Наука за човешката найвност и глупост в действие или как да превърнеш в пари ирационалните вярвания на другите хора. Това ако не е ефикасна доходоносна наука, не знам къде ги буташ психоанализаторите в А група. Един окултен учен ти изпразва банковата сметка за 3 месеца само. Бързо и без много зор за него. Ни се е трепал да учи 5 години психология и после да си доучва няколко години психоанализа, нито пък е ходил на изпити по статистика и антропология, нито дипломна работа е писал. Нищо подобно. Човекът окултен учен се е изучил сам, с тарикатлък и уместен подбор на полезни четива. Самопровъзгласил се е че има дар божи за окултното и действа. Поповете му потготвят безплатно терена, като мътят главите на найвните с религия. После окултният учен си има работа с духовно "възбудени" будали, готови да се подложат на безпощадно ограбване.

Я като се правиш на толкова отворен професор, да ми кажеш що така се гледа на таро карти в цял Свят ?

Що не е на боб във Франция например ?

Аз имам едно добра позната, която го върти тоя бизнес и тя ми казва точно как си ги будалка. 

Жената вика че, ако почне да се прави на ясновидка и прави предсказания без Таро карти, клиентките се сепат нещо и не й вярват. На клиентката си й трябва да знае че картите познават чрез божата намеса, един вид божество някакво реди картите така че врачката да ги разчете "правилно" и да предскаже че неверният съпруг ще се завърне, ама като си плати клиентката за развалянето на черната магия. И понеже колкото по-старо е нещо толкова повече му вярват набожните, като на изпитано средство от векове, та грозните Таро карти вършат добра работа. 

А пък ти си умозаключавай че окултните науки за манипулиране на найвни хора не били наука.

Наука са си , но са достъпни за разбиране само от посветени в тайните на будалкането природно надарени хора.

По една от френските телевизии съм гледал, в специално разобличително предаване, относно медиумите занимаващи се с разваляне на магии, как наемат на работа врачки. Направили им цял учебник, точно как да лъжат безсрамно жертвите и даже бяха посочили в продължение на колко седмици ще могат да ги водят за носа наивните клиентки, преди да се усетят че е яка измама окултната помощ. Тези работодатели ( жени всъщност повечето ), са пробвали, пробвали как се лови риба и са му намерили цаката, съвсем по научно му.

Но понеже в Европа няма така държава която да разреши официално обучение по измами, та окултното познание се предава по нестандартни методи на обучение. Тайно, покрито, да не се разчуе и т.н.

Забележи че хора на които мозъкът им прави номера понякога, та си мислят че са видяли божества да им говорят например, ако са едновременно природно надарени за измамници бизнесмени, пак налучкват как да изкарват луди пари от окултни практики. Нищо че са точно за при психиатрите да се лекуват от зрителни и слухови халюцинации. 

Същата тази вродена бизнес предразположеност , кара завършили доктори да "лекуват" чрез хомеопатия и фармацевтите съответно да участват в измамническата игра приготвяйки едни псевдо "лекарства".

Дали ще те ограби хирург като те уплаши, че ако не те оперира ще пукнеш, или ще те ограби окултен учен маг, си все същото. Казва се измама това нещо. Всякакви видове доктори си служат ежедневно с измами също както го правят и търговците пробутващи ти напълно съзнателно стока която не ти върши работа.

Мината есен един специалист по УНГ ме изгони от кабинета му, защото отказах да му се хвана на въдицата да ми вади сливиците. Оня измамник направо посиня от яд като му казах, че и дума не може да става за операция. Човека си беше помислил да изкара няколко стотин евро чрез напълно ненужна операция. Даже по едно време ме пита дали се мисля за по-голям тарикат от него.

Я като се правиш на толкова отворен професор, да ми кажеш що така се гледа на таро карти в цял Свят ?

Защото наивното мислене е част от човешката психология. По същия начин може да се обясни и вярата в паранормални явления. :cool:

а що не е на боб, ами е на карти ?

Боба е запазена марка на хардуерният раздел. Прилага се към въпросите в различни теми, които техните автори са задали, без да представят нужната информация, за да се направи дадена оценка или да се избере нужният компонент ,при непредставени никакви данни за конфигурацията, която ще се ъпгрейдва с него...Всъщност и в "Софтуера" даста често заемат магическият ясновидски плик с боб.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

аман от разбирачи. Вероятно съм санувал че когато бях тийнейджър и мислех че съм голям тарикат Вера Кочовска, лека и пръст, каза на майка ми по телефона каде бях скрил нещо за което само аз знаех - описа го с точност какво е, как изглежда, че е обърнато на опаки, от каде го имам и т.н На някои от детайлите дори аз не бях обърнал внимание докато не погледнах бележката.

Ще ви разкажа още един случай, в който Вера Кочовска е направила точно предсказание. Моя позната беше разпределена в Плевен. Майка и я помолила да и уреди среща с Вера Кочовска по повод на някакви имоти. Познатата ми имала колежка, която уговорила срещата. Първите думи на Вера били да заведе спешно дъщеря си на лекар, защото е зле с психиката. Жената не повярвала и скоро забравила предупреждението, но след около година моята позната постъпи в психиатрия с диагноза параноидна шизофрения. Откъде би могла да знае това Вера Кочовска, ако не притежаваше ясновидство?

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Откъде би могла да знае това Вера Кочовска, ако не притежаваше ясновидство?

Няма човек, на който всичко да му е наред със психиката.

Както и преди съм казвал : "Няма нормални хора.Има само не прегледани от психиатър".

На всеки един човек можеш да му кажеш, че нещо не му е наред със психиката, и като отидете на психиатър - той със сигурност ще потвърди това.

Специално за Вера не ми говори......

От малкъ я познавам и и знам шарлатаниите, лека и пръст.

Мисля, че бягате малко от контекста - паранормални явления VS гадателство. За примера, и на майка ми една гледачка й позна, че имам тату на ръката, но не могла да го разчете/то е на синдарин, не знам кой ще го разчете/, но пък паранормални явления....Само слухове, всичко е скрито покрито и все е на някой далечен познат, или е на мъничко дете с щракаща фантазия. За да ви разочаровам за гледачката, през три месеца време и беше зададен един и същ въпрос, предаден от мен, отговорите бяха тотално различни. А всъщност този въпрос беше по важния от татуто ми/което може да е споделено и от наивната ми майка/. Колкото повече си отвориш очите и сърцето да търсиш истината не в теб, а в друг да ти я каже или да ти я покаже, толкова повече ще ви се явят и пара, и психо, и марчето от 6-тия етаж даже :ph34r:

Няма човек, на който всичко да му е наред със психиката.

Както и преди съм казвал : "Няма нормални хора.Има само не прегледани от психиатър".

На всеки един човек можеш да му кажеш, че нещо не му е наред със психиката, и като отидете на психиатър - той със сигурност ще потвърди това.

Повод за въдворяването в психиатрия бил опит за убийство на зълвата. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

За Вера знам само това, което са ми разказвали или съм чела за нея.

Мисля, че бягате малко от контекста - паранормални явления VS гадателство.

Аз мисля, че не бягаме.

В книгата си "Живот в два свята" Лиляна Серафимова описва случаи, в които има поява на НЛО над колата с която пътували с Вера.

Твърди се, че Вера Кочовска е общувала с извънземен разум.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Откъде би могла да знае това Вера Кочовска, ако не притежаваше ясновидство?

Ако познава определени хора, много неща може да разбере. ;)

Да не говорим, че понякога човек, без да осъзнава, може да насочи сам какви са му проблемите, стига този, който слуша - "ясновидецът", да има доста добра интуиция, което си е вид мошеничество. :rolleyes:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ако познава определени хора, много неща може да разбере. ;)

Да не говорим, че понякога човек, без да осъзнава, може да насочи сам какви са му проблемите, стига този, който слуша - "ясновидецът", да има доста добра интуиция, което си е вид мошеничество. :rolleyes:

Да, често пъти обявяват хора с добра интуиция за ясновидци. ;)

Да, често пъти обявяват хора с добра интуиция за ясновидци. ;)

А те всъщност са мошеници. :rolleyes:

А те всъщност са мошеници. :P

Е, мошеници е грозна дума - бих ги нарекла псевдоясновидци. :P

аман от разбирачи.

Вероятно съм санувал че когато бях тийнейджър и мислех че съм голям тарикат Вера Кочовска, лека и пръст, каза на майка ми по телефона каде бях скрил нещо за което само аз знаех - описа го с точност какво е, как изглежда, че е обърнато на опаки, от каде го имам и т.н На някои от детайлите дори аз не бях обърнал внимание докато не погледнах бележката.

Я го докажи това нещо, че е било точно така както го представяш.

Ама не можеш нищо да докажеш.

Ти си от тези които са се хванали на въдицата и за вас обратен път няма.

На брат ми жена му е същата скица, ходи по врачки, плаща луди пари за развалянето на магии.

Аз мога само да се радвам че съществуват много хора като теб, защото това е добре за всеки който върти някакъв бизнес. За да може едни да успяват,трябва да има много други които да им вярват. Така е и в политиката даже. Царо щеше да ви оправи за 800 дена, бат Бойко и той ви яхна сега пак по същите процеси на вяра в митове и легенди.

Простено е всекиму, да се излъже веднъж да повярва на добре скалъпена лъжа от група хора. Проблемът е обаче когато систематично се ловиш на всякакви въдици като младо дунавско шаранче. Човек би трябвало да може да се учи от грешките си и да става по-обигран, по-хитър, по-проницателен. Аз един път се полъгах по един бизнес който беше много на мода. Показват ми по френската телевизия човек който е успял. Гледам във вестниците една дето пуска редовно обяви. Разни познати ми разправят все истории с тоя бизнес. И понеже беше много "престижна" дейност, реших да я почна успоредно на основната ми която носеше сигурни доходи. Още от самото начало стана ясно че няма да върви добре този бизнес тук където съм. Но продължих да се занимавам с много малко печалба с него цели 18 месеца, заради престижа да мога да се фукам че аз правя такиви далавери. Ако си нямах друга добре печеливша дейност, просто нямаше да е възможно да си позваля да се занимавам с престижния бизнес, щото нямаше да има с какво да живея. Та познавам го и това почти непреодолимо желание, човек да взима за истина собствените си желания\мечти без да иска да погледне трезво на нещата. Кефа е голям да си фантазираш, обаче няма покритие с реалността.

Та вярвайте си, вярвайте - не ми пречите. Особено много вярвайте на всичко което ви показват по телевизията журналистите, те са големи майстори по митовете. Като ви пуснат някое предаване за някоя страхотна врачка, си го записвайте и си учете на изуст всички невероятни нейни постижения. Така ще се надъхате да се ловите лесно на въдиците и на нейните конкурентки на пазара.

Добре е също да си купите книгите за Ванга и да ги четете редовно. Трябва да си подържате вярата я, няма да се излагате. И да ходите задължително по един път на месец на астролог за хороскоп на компютър, че и без това не може. Па като се разболеете от нещо, първата ви работа трябва да е да питате в гугъл за алтернативни методи на лечение при изпечени шарлатани.

Ако си бях в бг, просто нямаше да ви отварям очите по този начин, щото щяхте да сте ми потенциални клиенти. А някой клиент ако се осъзнае че е вярвал сляпо на едни митове, после може да стане прекалено подозрителен към всичко и няма да иска да ми плаща на мен. А това щеше да е кофти. На френски език си трая, не пиша да им отварям очите на белгийците, нека си бъдат доверителни, парички да падат.

Я го докажи това нещо, че е било точно така както го представяш.

Ама не можеш нищо да докажеш.

Ти си от тези които са се хванали на въдицата и за вас обратен път няма.

Да точно така, хванал съм се на въдицата шъ знаеш, караме се с майка ми в офиса понеже лъжа що пак не съм ходил на даскало, и как не съм ходил никаде със никого, а една шайба до Вера и всичко става ясно за 5 минути.

Нито сина й нито дъщеря й можеха да се скрият от нея, намираше ги веднага при кого са се скатали. Комшиите на Вера в махалата съм сигурен че още помнят Вера като се появи на място кадето Николай или Десислава са се скатали кво става ;))

Иначе има видео от посещението й в Япония, част от него е в вбокса или тубата, мисля че го пуснаха в На Кафе миналата година като й ходиха на гости - запис от едно предаване по Ниппон ТВ в което си показваше възможностите на живо пред камерите и публика. Там един учен се зарича в дипломата си да я предаде, ако Вера познае какво има в една кутия която той й подаде - накрая му се наложи да си държи на обещанието понеже тя позна, включително и молекулите на метала беше описала как изглеждат.

В привидно нормални дни виждам пара.Това брой ли се?

========================

Брои се, естествено -

не си ли слушал за пара над водата...

-------------------------------

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=s1sAkZF7SCQ

-------------------------------

...така е, над 99% от съобщенията за паранормални явления са си или шашма, или малоумие.

Остава, обаче, ЕДИН процент.

Нищо че е 1%, може пък той да е важният, нали?

Преди да прочета постовете в тая тема, се мислех за ненормален.А сега с гордост ще ви съобщя че вече съм параНЕнормален :cool:

Преди да прочета постовете в тая тема, се мислех за ненормален.А сега с гордост ще ви съобщя че вече съм параНЕнормален :baby:

===================

Градски, това параНЕнормален звучи направо гордо, щото аз съм си само един ненормалник :)

Добро утро и ха наздраве! :cool:

-------------------

ето, с ранното пийване ше поддържаме добра спиритуална форма и ще сме медиуми в кондиция.

До вечерта ще съобщим за множество паяци, зъми и плъхове наоколо, при това доста лирично /деЛИРИУМ тременс/ :fly1:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.