Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,

Искам да ме посъветвате за компютъра който ще си взема. Знам, че е голяма набутвация да си купя готов сглобен компютър, но за PC на части родителите ми са твърдо против.

От Варна съм и хич не разбирам от конфигурации, но един приятел, който малко повечко разбира ме посъветва да избера м-у http://www.evarna.com/maniac.htm и http://www.evarna.com/game-5.htm

Ако избера първият PC, бюджета ми е запълнен и немога да сменя някоя от частите му, а до колкото знам в тази фирма сглобяват компютъра, така че дъното да е възможно най - старото поддържащо тези слотове.

Ако избера вторият PC, от бюджета ми ще останат 100-150лв. и фирмата позволява да се сменят някоя от частите. Например 2ядрения процесор да заменя с 3ядрен АМД и старото дъно да заменя с хубаво по ваша препоръка, което да поддържа АМДто.

Искам да си взема PC от е-варна, защото стария ми комп е от там и като го върна ще взема някой лев. По принцип ще го ползвам само за игри( например WoW, Call of Duty Modern Warfare 2 и т.н) и скоро няма да имам възможност да го ъпгрейдна.

Мониторът ми е 21инчов full HD на Philips. Благодаря ви предварително за съветите.

Редактирано от PCnoob (преглед на промените)

Не ти трябва четири- или шест- ядрен процесор с видео клас под нисък. Това е простотия.

Ето ти от тоз сайт твоя по-балансирана конфигурация . Става въпрос за първата за 666лв.

Но малко ме гложди тава видео. Малко въшлясало ми се види, но нека някой по-запознат с Nvidia да даде мнение.

Айде пусни един сърч из многото теми във форума и покажи на родителите си защо в никакъв случай не трябва да се купува готова "конфигурация"(кавичките са нарочни). На мен ми омръзна на всеки 2-3 дни да пиша едно и също, и да разубеждавам хора, решили да се набутат с боклук наречен "готова конфигурация" да не го правят. Това, че си избираш компонентите ти в никакъв случай не означава, че фирмата няма да ти сглоби и тества компютъра, ама ако твърдо се държи на готов боклук не мога да помогна.

Хахахахха!! :D;) От този магазин да не съм чул някой да купува! Това са най-големите боклуци и кажи на приятеля си че нищо не разбира. :) Защо родителите ти са против компютър на части? Това е най-добрия вариянт, а и ако поръчаш от sky.bg там могат да ти го сглобят БЕЗПЛАТНО. Ето една примерна конфигурация от скай:

Публикувано изображение

Това е примерна конфигурация. +10-15 лв за доставка, дори ще ти го сглобят безплатно.

Редактирано от herros (преглед на промените)

Тази фирма направо кърти!!!

Каквото и да си вземеш няма да сбъркаш!!!

"

G520 1024Mb DDR3 За мощни игри!!!

DVD Записвачка, чете и записва всичко!!!

Ако удивителните не те накарат да си купиш техен компютър незнам кое може да те накара!!!!!!!!!!!!!

• Автор

Хахахахха!! ;):D От този магазин да не съм чул някой да купува! Това са най-големите боклуци и кажи на приятеля си че нищо не разбира. ;) Защо родителите ти са против компютър на части? Това е най-добрия вариянт, а и ако поръчаш от sky.bg там могат да ти го сглобят БЕЗПЛАТНО. Ето една примерна конфигурация от скай:

Публикувано изображение

Това е примерна конфигурация. +10-15 лв за доставка, дори ще ти го сглобят безплатно.

Знам че на части е най-добрия вариант, но с майка ми неможе да се спори, тъй че по-добре е да взема нещо(може да е сглобен боклук)отколкото да карам с моята бръкма от 2003

Не ти трябва четири- или шест- ядрен процесор с видео клас под нисък. Това е простотия.

Ето ти от тоз сайт твоя по-балансирана конфигурация . Става въпрос за първата за 666лв.

Но малко ме гложди тава видео. Малко въшлясало ми се види, но нека някой по-запознат с Nvidia да даде мнение.

Май наистина това е най-добрия вариант от "сглобените боклуци" м-у които мога да избирам,а относно видиото, наистина не е точно за игри, но 1 приятел я има и му върши доста добра работа в игрите...

Абе човек, хората от скай ще ти изпратят цял сглобен компютър, ти не четеш ли бе?! Избираш си компонентите и като се обадиш да потвърдиш заявката казваш че искаш да е сглобен, и ти го пращат сглобен.

От Sky ще ти го пратят сглобен, все едно взимаш готова конфигурация, но ще си избрал ти какво да има вътре... Аз лично никога не бих взел предложените готови неща, защото определението "неща" е много точно и твоята конфигурация от 2003-та е по-надеждна в сравнение с ония там. Винаги съм се чудил на тия e-varna как имат наглостта да пишат такива описания, чиста подигравка с интелекта на потребителите си...

• Автор

От Sky ще ти го пратят сглобен, все едно взимаш готова конфигурация, но ще си избрал ти какво да има вътре... Аз лично никога не бих взел предложените готови неща, защото определението "неща" е много точно и твоята конфигурация от 2003-та е по-надеждна в сравнение с ония там. Винаги съм се чудил на тия e-varna как имат наглостта да пишат такива описания, чиста подигравка с интелекта на потребителите си...

Оффффф, разбирам че са смотани сглобените компютри, но старата ми бракма е от там и като я върна взимам 120лв. и ги добавям към 700те, ако си взема PC от sky, то тогава ще ми останат 580лв. а това доста малко пари...

Цитирам мой пост от тази тема:

Дъно: ASROCK H61DE/SI /BULK/ - 115.82 лв.

Процесор: INTEL CORE i3-2105 - 242.16 лв.

РАМ: KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX - 53.66 лв.

Хард: WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue - 73.15 лв.

Кутия + Захранване: COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU - 116.90 лв.

Всичко: 601,69 лв + 20-тина лв доставка. Ако не можеш, те ще ти го сглобят. Ползваш вградената в процесора видео карта, достатъчна е за всичко, дори за игри някои.

А там може да разгледаш и други мнения, също много добри. И винаги е хубаво да има 1 резервно компютърче. Аз си имам едно от 2004-та, което си го поддържам и си бачка.
  • Автор

Цитирам мой пост от тази тема:

А там може да разгледаш и други мнения, също много добри. И винаги е хубаво да има 1 резервно компютърче. Аз си имам едно от 2004-та, което си го поддържам и си бачка.

Да този комп който ми показваш сега е перфектен, но аз ще го ползвам само за игри, а с вградена видео карта какво ще направя, ако имах още 200 лева за хубава видео карта...

Intel HD Graphics 2000/3000 Performance - AnandTech. Предложеният от мен процесор е 2105 и е с HD3000 видео.

А в другата тема е предложен и AMD A8, който е с по-добро видео, но пък по-слабичък процесор. Може да погледнеш представянето на видеото на A8 примерно тук: линк.

• Автор

Intel HD Graphics 2000/3000 Performance - AnandTech. Предложеният от мен процесор е 2105 и е с HD3000 видео.

А в другата тема е предложен и AMD A8, който е с по-добро видео, но пък по-слабичък процесор. Може да погледнеш представянето на видеото на A8 примерно тук: линк.

По-добре с качествено видео и quickJO искам само да ми дадеш някаква оценка за процесора AM3 Двуядрен X250 2x3000 за 1 приятел

Хахахахха!! :D;) От този магазин да не съм чул някой да купува! Това са най-големите боклуци и кажи на приятеля си че нищо не разбира. ;) Защо родителите ти са против компютър на части? Това е най-добрия вариянт, а и ако поръчаш от sky.bg там могат да ти го сглобят БЕЗПЛАТНО. Ето една примерна конфигурация от скай:

Публикувано изображение

За тази конфигурация, ако няма да се ъпгрейдва с някакви твърде гладни компоненти, което явно ще е така, щото майката е много корава с отношението, е напълно достатъчно и качествено захранване от бранда на 350-400 ватовите, просто консумацията и е нищожна. По този начин, ще се спестят доста кинти.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Много се извинявам но по-добре с онова видео с удивителните (леле тва верно е майтап) отколкото с това вграденото. Това е подигравка пълна. Пък и май вие не сте се занимавали с купувачи, които са толкова предубедени, че няма на къде. Преди годинки когато навлязоха по-масово неттопи-те, сглобих една прилична що годе конфигурация, но като видях ПС-то и то HP и щях да падна. С големината на кутия за обувки, много по-добри параметри и марково мама му стара и не го взеха защото е малък, няма му доверие и искала голяма кутия. Така че ако човека е доволен от е-варна и знае поне, че онея може и да откликнат при проблем - защо не. Все пак тук всичко е до късмет. Дори и при най-добрите.

• Автор

Много се извинявам но по-добре с онова видео с удивителните (леле тва верно е майтап) отколкото с това вграденото. Това е подигравка пълна. Пък и май вие не сте се занимавали с купувачи, които са толкова предубедени, че няма на къде.

Преди годинки когато навлязоха по-масово неттопи-те, сглобих една прилична що годе конфигурация, но като видях ПС-то и то HP и щях да падна. С големината на кутия за обувки, много по-добри параметри и марково мама му стара и не го взеха защото е малък, няма му доверие и искала голяма кутия. Така че ако човека е доволен от е-варна и знае поне, че онея може и да откликнат при проблем - защо не. Все пак тук всичко е до късмет. Дори и при най-добрите.

1 мой приятел си взе GTX460 и неговото видео GТ450 2048Mb!!! DDR3 HDMI каза че ще ми го подари, моля ви кажете мнението си за тази видео карта, става ли за игри (Wow, Call of Duty 2 MWR2 и др. игри от тоя род)... Това ще ми спести 200 лв.

1 мой приятел си взе GTX460 и неговото видео GТ450 2048Mb!!! DDR3 HDMI каза че ще ми го подари, моля ви кажете мнението си за тази видео карта, става ли за игри (Wow, Call of Duty 2 MWR2 и др. игри от тоя род)... Това ще ми спести 200 лв.

Става, но това променя нещата около централният процесор, ще е нужен такъв с добри параметри за да не компрометира пълните възможности на видеокартата, така че в случая конфигурацията на quickJO от пост №10 + GТ450 2048Mb!!! DDR3 HDMI,(която предполагам е на Point of View) Все пак не очаквай твърде много от картата, слабичка е, и това че е с 2ГБ видеопамет е ненужен излишък. През тясната 128 битова шина, максимумът, който ще е достъпен и реално използваем при игра, ще е до 512МБ. Ако паметта беше бърза, от вида GDDR5 нещата щяха да са в по-добро положение но...

Извинявам се за поста, но тая конфигурация с GT450 я гледах преди месеци тук, в тоя форум. Отново, както и преди, потърсих тая карта на сайта на NVIDIA, но не открих такава. GT430, GT440, GTS450 да, но GT450 не. Дори не намирам и с Google такава.

http://www.nvidia.com/object/geforce_family.html

Извинявам се за поста, но тая конфигурация с GT450 я гледах преди месеци тук, в тоя форум. Отново, както и преди, потърсих тая карта на сайта на NVIDIA, но не открих такава. GT430, GT440, GTS450 да, но GT450 не. Дори не намирам и с Google такава.

http://www.nvidia.com/object/geforce_family.html

Писах на коя марка е и вероятно е напомпана с памет 440-ка(кръстена с 10 отгоре от "производителя" й или поръчителя, или още по-лошо. Естествено се предлага, май само в злопокучната фирма - "ей-Варна". Предполагам, че е от продукцията на Point of View предназначена за източна Европа, или дори специално за Балканският полуостров, Ясно е, че такива боклуци няма да пласират в белите страни и е ясно защо приятелят на автора на темата, е побързал да се освободи от въпросната карта с такъв зор, че направо я подарява. Все пак, ако автора на темата е не особено претенциозен някаква работа ще му върши...

Той човека ми писа на лично още преди да сложи поста тук и му отговорих същото. С такава карта може да се спестят пари, още повече щом ще има външно видео 2105 става излишен, може да се мине и с i3 2100 и от там да се спестят малко парички.

Едва ли е 440 с повече памет. Не вярвам да има фирма, която да лъже така клиентите си. Ето нещо от Гугъл за нея: http://www.hwcompare...ce-gtx-460-2gb/

Опс извинявам се! Търсих по грешни данни, просто "Ей Варна" са изтървали S-то на края на GT-то и като се съберат в едно става:

Публикувано изображениеПубликувано изображение Suche: nur in Grafikkarten idealo.de Публикувано изображение

Sie haben bei Point Of View GeForce GTS 450 2048MB DDR3 einen Fehler gefunden und möchten ihn uns mitteilen?

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Beschreibung/Details: Single GPU Grafikkarte / Serie: nVidia GeForce GTS 450 / Chipsatz-Serie: nVidia GF106 (Fermi) / Chipsatz-Hersteller: nVidia / Steckplätze: PCIe, PCIe x16 / PCIe-Version: 2.0 / Schnittstellen: DVI (Dual Link), HDMI, VGA / Speichergröße: 2.048 MB / Speichertyp: DDR3 / Speicherinterface: 128 Bit / Chiptakt: 783 MHz / Shadertakt: 1.566 MHz / Speichertakt: 1.200 MHz / DirectX-Unterstützung: 11.0 / Shader-Model: 5.0 / Stream Processing Units: 192 / Topbegriffe: NVidia GeForce, PCI Express, GeForce

Пак си е същата карта на същата фирма, то и при предишният ми пост си е писало че е GTS 450, ама явно ми се е спало, както и на варнажджии, когато са си писали офертата. Все пак картата е бюджетна, орязана е отвсякъде, освен щедрият обем памет...

• Автор

Пичове исках само да ви кажа какъв PC си поръчах, извинявайте че не се вслушах в съветите ви... Видео Карта: ino3D GTX 460 Процесор: AM3 Триядрен 3x3000 RAM памет: DDR3 x2 4GB Хард диск: 1 TB Дъното е от преди 10 месеца(малко старичко е), а това пречи ли(поддържа си слотовете..)? И едно въпросче за GTX 460 най-добре ли е да е на ino3D или нещо др. ? Събрах се идеално в бюджета ми + върнах и стария си PC за прилична сума :}

Хахахахха!! :beer:;) От този магазин да не съм чул някой да купува! Това са най-големите боклуци и кажи на приятеля си че нищо не разбира. :beer: Защо родителите ти са против компютър на части? Това е най-добрия вариянт, а и ако поръчаш от sky.bg там могат да ти го сглобят БЕЗПЛАТНО. Ето една примерна конфигурация от скай:

Публикувано изображение

Пич, конфигурацията ще ти я изпратят готова, а за майкати, еми кажи и как стоят нещата поговори с нея като възрастен човек.

А горният пост не го ли прочете? Вече е свършено, а тоя съвет го дадохме многократно... Относно покупката- честито. Да го ползваш със здраве. Картата е хубава, за другото няма как да кажа, най вече за дъното, което не е споменато какво е. Тоя 1 TB каква марка и модел е като диск? Смисъл дал си някакви данни- 1 кило, 3 метра, ама чушки, домати, краставици... Ако кажеш точно компонентите може и да се каже адекватна оценка на конфигурацията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.