Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свещеник засне чудо с икона на Света Богородица

Featured Replies

• Автор

Тая тема съм я чел ти казах и НИЩО не разбрах!А ти пропускаш умишлено това,което написах.Не ми отговори в кой бог вярваш.Казах ти какво пише за смъртта в библията и,че там пише,че се спасяваме само и единствено чрез Исус Христос и никъде не се споменава богородица,а още пък по-малко за чудотворни икони,което дори го тълкувам като идолопоклонничество и се осъжда от библията.Там ясно пише да не се кланяме на идоли.

Не съм твърдял,че съм в час с тия въпроси,но пък ти също май май не си.

На църква съм ходил.Кръстен съм в католическа,ходил съм в католическа,православна и протестантска.В първите две просто съм влизал за да запаля свещ...другото за тях съм го чел в интернет.Протестантската анализираха цитати и части от библията,но съм виждал хора изпаднали в транс да крещят истерично и си го обясняват,че имали дарбата да говорят езици.За преживяванията близо до смъртта или тъй наречения тунел със светлина в края едно,че противоречи на библията и второ,че учени са правили доста експерименти и са установили,че пилоти на изтребители също получават подобни неща при свръх натоварванията,на които са подложени.

Попитах те ясно за това от темата ти-как точно стана и какво се случи.На сън ли беше,след злополука ли....как точно стана тая работа и защо си мислиш,че си права и знаеш всичко,а ние тука сме прости,бездушни и неграмотни?

Не е било сън, не е било злополука, не съм била на операционна маса, не съм била в болница, не съм наркоманка, не пуша трева, не пия хапчета...

Просто умрях.Инфаркт.Сърцето ми спря.

Какво повече, и там съм го казала.

За езиците - и аз мога да говоря понякога.

Само че не знам какъв е - предполагам е древен.

Вярвам само в един Бог - и той е един.

Вие го кръщавате в различните религии с разни имена.

• Отговори 54
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре нека да ги оставим на страна.Това,което пише хайдукпикасо е в противоречие с БИБЛИЯТА.Това,което изповядва католическата църква,а именно вяра в Дева Мария,а не само в Исус Христос е в противоречие с БИБЛИЯТА.Да се кланяш на икони също е в противоречиес БИБЛИЯТА.Та и в духовния свят е горе-долу същото като в научния.

Да и аз съм имал сънища с РЕАЛНО УСЕЩАНЕ,което не знам от какво е породено.Сънувал съм не 1 и 2 пъти(не помня точно както мисля,че падах от високо)и имах абсолютно реално усещане с цялото си тяло все едно в действителност падам от високо.(който се е качвал на високо скорстни вклакчета знае какво е усещането като тръгнат надолу-та нещо подобно).Имал съм и сънища пак твърде реални,от които съм се събуждал и по 5 минути не съм успявал да мръдна от стрях,но дали са плод на въображението или не-не знам,нито знам как ако са плод на мозъка ще има реално усещане по ЦЯЛОТО тяло.Но тия неща не доказват кой знае какво.

А въпросната госпожа преживяла смъртта си мисли,че е права на 101% и всички с различно мнение грешат и се хваща като удавник за сламка за всяко нещо в подкрепа на вярванията и.Такова нещо е и тази снимка на,която има просто 1 лъч светлина.

Не ми се влиза в спорове за Библията, защото всеки тълкува както иска тая книга. И аз съм ходел в протестантски църкви, споко. Дори съм слушал с по-голям интерес от останалите, защото исках да вникна в това разклонение на християнството. Изводите оставям за себе си и не искам на никой да натяквам вижданията си за ситуацията при християнството. Нека всеки си вярва, както иска, защото реално това е единствената утеха на човек, когато остане сам, когато остарее, когато е болен, когато други са болни... Без вяра какво правим? Слагаме си въжето на главата?

haidukpikaso не е задължително да умреш като получиш инфаркт.Много хора са го преживели.От къде си сигурна,че си била мъртва?И от къде си сигурна въобще,че е било инфаркт?

Билдера какъви различни тълкувания точно за тия неща.В новия завет си пише,че само и единствено чрез Исус Христос можем да се спасим-това по колко различни начина може да се разтълкува?Как ще го разтълкува като "можем да се спасим и чрез дева мария"?!За писаното за смъртта в библията е същата работа.

• Автор

haidukpikaso не е задължително да умреш като получиш инфаркт.Много хора са го преживели.От къде си сигурна,че си била мъртва?И от къде си сигурна въобще,че е било инфаркт?

:)

Там съм написала.

Няма да го пиша навсякъде.

Ясно ми е колко си чел.

:)

Там съм написала.

Няма да го пиша навсякъде.

Ясно ми е колко си чел.

Изчетох първия пост и прехвърлих останалите страници.Нямам намерение да чета 20 страници глупости понеже общо взето голяма част от писаното в темата е спам.

• Автор

Изчетох първия пост и прехвърлих останалите страници.Нямам намерение да чета 20 страници глупости понеже общо взето голяма част от писаното в темата е спам.

Познах нали - не си чел.

Познах нали - не си чел.

Аз ти казвам,че съм чел ти твойто си знаеш.С тебе спор не става.Сега да ти напускам ли 10 линка с теми и статии от по 20 листа,които ти опровергават преживяванията и да започна да ти натрапвам как не четеш и не си права?

Питам те нещо-отговаряй ми,а не ми казвай да чета нещо,което съм чел.

И с какво едни хора са по-специални от други- хора умират постоянно по всякакви причини,но видиш ли ти и още "избрани" умирате,показва ви се "оня" свят и ви се дава възможност да избирате дали да се върнете на земята?!

• Автор

Това ти го каза.

Това ти го каза.

И правилно ти казах.Прочетох ти първия пост и след това не съм чел всички мнения понеже повечето са спам.Чел съм това,което беше по темата.

не разбирам защо спорите,след като бог дава светлина на всеки,колкото може да поеме.на всеки човек се дава различна доза истина(светлина). запомнете!една вяра се развива,докато човек е жив.вярата расте!

Билдера какъви различни тълкувания точно за тия неща.В новия завет си пише,че само и единствено чрез Исус Христос можем да се спасим-това по колко различни начина може да се разтълкува?Как ще го разтълкува като "можем да се спасим и чрез дева мария"?!За писаното за смъртта в библията е същата работа.

:whist: Ами най-малкото по света има хиляди религии и всеки си тълкува по свой начин нещата. Но щом като си ходил по протестантски църкви трябва да знаеш, че проповедите там са тълкувания на Библията. Днес има някаква тема, както в училище и се почва. Защо било написано това и какво означавало. Ето това е тълкование. В Православната църква нещата са канонизирани. Общо взето се проповядва едно и също векове наред. Имам чувството, че протестантите най ги яде отвътре това, че в Православната църква има икони, които според тях са идоли. Ама аз да задам въпроса - приятелите на моите приятели мои приятели ли са или врагове ( идоли)? Или ти се кланяш само на баща си, защото е глава на семейството и майка ти нищо не означава? Или...ако аз съм направил много за фирмата си, останалите нямат право да ме почитат след време, защото според шефа аз съм идол и застрашавам господството му? Нека си имаме уважението. Почитаме шефа, щото ни дава пари, но сме приятели и с колегите си, щото си пием бирата. Малко го избиваш на...ако не ме почитате, майната ви. Ама много задълбахме в дреболиите. Аз говорех за друго. Всеки трябва да вярва в нещо. Ей това не се разбира от протестантите, защото според тях трябва да се вярва само на Бог и то по начин, описан в една книга. Те дори един на друг не си вярват. Доказателство за това са стотиците, а може би хиляди протестантски църкви, всяка от които иска да придърпа хляба към себе си! Мой човек, ако целта на живота е да вярваме на един и да мразим останалите милиарди по Земята, ЕБАВАМ ти ЖИВОТА!

Добре нека да ги оставим на страна.Това,което пише хайдукпикасо е в противоречие с БИБЛИЯТА.Това,което изповядва католическата църква,а именно вяра в Дева Мария,а не само в Исус Христос е в противоречие с БИБЛИЯТА.Да се кланяш на икони също е в противоречиес БИБЛИЯТА.Та и в духовния свят е горе-долу същото като в научния.

Kакво означава за теб вяра в Дева Мария?

Евангелие от Лука

Глава 1

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,

27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

28 И като дойде ангелът при нея, рече: Здравей благодатна! Господ е с тебе, [благословена си ти между жените].

29 А тя много се смути от думата му, и в недоумение беше какъв ли ще бъде тоя поздрав.

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.

31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

34 А Мария рече на ангела: Как ще бъде това, тъй като мъж не познавам?

35 И ангелът в отговор й рече: Светият Дух ще дойде върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; за туй, и светото Онова, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Божий Син.

................

Глава 2

46 И Мария каза: - Величае душата ми Господа,

47 И зарадва се духът ми в Господа Спасителя мой.

48 Защото погледна милостиво на низкото положение на слугинята Си; И, ето, от сега ще ме облажават всичките родове.

49 Защото Силният извърши за мене велики дела; И свето е Неговото име.

Как разбираш "ще ме облажават всички родове"?

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

хехе, някакъв слънчев лъч огрял и хоп...сензация. Па и нвидима за човешкото око, разибраш ли значи...а ние тука какви сме, та го виждаме ? Марсианци ? 2000 години заблуда и манипулация ! Докога ?!

Редактирано от rvp (преглед на промените)

хехе, някакъв слънчев лъч огрял и хоп...сензация. Па и нвидима за човешкото око, разибраш ли значи...а ние тука какви сме, та го виждаме ? Марсианци ?

2000 години заблуда и манипулация ! Докога ?!

не са го видяли щото попа е пипал оптиката след като е блажил

2000 и кусур години, проблем ще има докато не се забранят религиите

днес бях във Ватикана оставих 11евро за да по обиколя както и други 2-5000 туриста на ден

папата плаща ли си данъците ?

В Библията пише,че се спасяме единствено и само чрез Исус Христос,не пише нищо за богородица.Не пише и за тунели,светлини и така нататък.Пише,че мъртвите хора не виждат и не чуват нищо,нито разбират какво се случва около тях и със света докато не дойде съдния ден и всички не бъдат възкресени за да бъдат съдени за делата си и едни отиват в огненото езеро,а други в рая.На кратко горе-долу това пише в библията.( за смъртта)

хора вижте какви глупости пише в този цитат само, като се умре вие сте във формата на енергийно съзнание (дух) и си съществувате съвсем нормално, та в циата пише че няма да можете да чувате, виждате и разбирате какво става около вас, ами то това е почти да не можете да мислите или да сте в някакъв стазис на неактивност, така ами кой ви е поставил в това състояние а, аз да не съм роб на някого си че ще ме ограничават толкова че почти да не съществувам, изобщо замисляте ли се какво пише в Библията или се носите по течението на религиозните тъпизми.

после щял да дойде Страшния съд и щяло да има съд над делата на хората, ей кой ще ме съди ба бай Христос (Бог) ли, че де го той, ами кой му е дал правото той да ме съди, я да видим той дали е праведен първо, щом той ще съди значи се явява някакъв шеф, на кое бе над моята личност ли, ама вие сериозно ли.........

щяло да има възкресяване, как ще стане това нещо, вие сте във вид на енергийно съзнание след като сте умрели, няма начин да ви облекат наново с биология, това нещо става единствено при оплождането на яйцеклетката от сперматозоид, но там имаме вече ново съзнание създадено, като половината от това ново съзнание е било в яйцеклетката, а другата половина в сперматозоида, така че Исус нищо не може да направи по въпроса с възкресяването.

haidukpikaso как си обясняваш болестта склероза?Там хората биологично са здрави,но са неадекватни и се движат "на самотек".Не са осъзнати.

• Автор
Не разбирам от медицина нищо.

Не разбирам от медицина нищо.

Тя медицината отговор няма за тия неща,но друго имах в предвид.След като душата е вечна и осъзнатото ни съществуване се пренася на "оня свят" как така тия хора просто биологически са живи,но до там.Нито знаят кои са,нито знаят,че са живи,нито познават хората около тях,нито нищо,елементарни неща дори са непонятни за тях-примерно да си свалиш гащите като отидеш в тоалетната......хората верно съществуват,но личността им я няма.Та къде е душата им?Надявам се,че разбра смисъла на въпроса ми.

• Автор

Тя медицината отговор няма за тия неща,но друго имах в предвид.След като душата е вечна и осъзнатото ни съществуване се пренася на "оня свят" как така тия хора просто биологически са живи,но до там.Нито знаят кои са,нито знаят,че са живи,нито познават хората около тях,нито нищо,елементарни неща дори са непонятни за тях-примерно да си свалиш гащите като отидеш в тоалетната......хората верно съществуват,но личността им я няма.Та къде е душата им?Надявам се,че разбра смисъла на въпроса ми.

Разбрах го.

Всяка една болест е изпитание, урок, през който трябва да минеш.

Това че тялото още е живо - не значи че Душата ти още е тук.

Къде ли е - предполагам нито тук, нито там, блуждае някъде в междинния свят и чака времето си да се прибере.

Същото важи и за лудите мисля.

Вчера гледах едно доста интересно филмче от поредицата с Морган Фрийман Through the Wormhole - Season 2 (2011) - Episode 01 - Is There Life After Death? Можете да го видите в kolibka.com и е преведено (и в замунда го има).

склерозата е вид болест на мозъкът.във мозъкът не се генерират нови клетки и няма никакво възтановяване от повреди.той е разделен на много области,които отговарят за много независими неща.доколкото знам,все още не е изследван на 100% но се знае,че има област която отговаря за спомените. на въпроса,какво прави душата?никой не може да отговори.като се замисля,има много алтернативи,за които може да се предполага,но е само гадаене. сигурно,бог си знае работата. лудите са друга тема.изглеждат като зомбирани,защото са натъпкани с много лекарства и опияти. от една страна се възхищавам на лудите.говорил съм с такива хора.поне преди да почнат да ги лекуват.странни и интересни личности. също като във филма,12 маймуни,със брус уйлис.прекрасен филм,интересни луди.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

В Библията Господ е наречен "Отец на светлините".

Яков Глава 1

17. Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение, или сянка от промяна.

На снимката има лъч, който идва отгоре, слиза върху иконата на Богородица. Така Господ е слязал върху нея и й е дал съвършения дар Иисус Христос- въплатил е Своето Слово, сияние на Неговата слава, и отпечатък (снимка ;) )на Неговото същество (Евреи 1:3).Т.е. разкрил се Е. Казал е :"Аз съм".

Я напиши слънчеви лъчи в гугъл и виж колко снимки има с такава светлина....

Малко info .

Другия път попът да ползва сенник, и няма да има такива "чудеса".

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.