Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свещеник засне чудо с икона на Света Богородица

Featured Replies

Публикувано изображение

Чудотворната икона на Св. Богородица с невидимото за човешкото око сияние.

Снимка Ловчанска митрополия

Отец Кънчо Кабадийски от Ловеч засне необяснимо явление с чудотворната икона на Божията Майка във Врачешкия девически манастир "Свети 40 мъченици".

Свръхестественото събитие се случва на 8 септември по време на честването с участието на Ловчанския владика Гавриил, игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий, йеромонах Козма, свещеноиконом Димитър Николов и отец Кънчо на Рождество Богородично.

То е документирано неволно от свещеноиконома, който изпълнявал ролята на фотограф на празника, научи наш екип от отговорен източник.

Според него след Светата литургия в храма на обителта бил отслужен и водосвет в манастирския двор. Веднага подир него се състояло литийно шествие до аязмото над манастира. За него местните монахини свидетелстват, че преди повече от 100 лета Девата се явила на тогавашната игуменка на девическата обител и й съобщила, че това е неин Богородичен извор, чрез който тя ще лекува и помага на страдащите. По-късно през годините наистина биват отбелязани ред случаи на чудотворно изцеление с вода от извора на миряни, страдащи от кожни болести, рак или безплодие.

След края на празника отец Кънчо прегледал снимките си и открил на една от тях как странно сияние струи или докосва чудотворната икона на Девата, което никой от групата не забелязал по време на процесията.

"Според мене това е по-скоро лъч, който докосва иконата.В момента на снимката иконата бе в сянката на гората, така че слънцето не я огряваше. Това са фактите, а иначе всеки има право да тълкува събитието по съвест и мироглед", коментира отец Кънчо Кабадийски.

"Не изключвам това да е сияние. Какво би искала да ни каже чрез него Света Богородица? О, това не бих могъл да кажа! Но е факт, който свидетелства, че Света Богородица е жива, че тя е с нас и молитвите й за нас са все така неизменно силни!", заяви пък дядо Гавриил.

Гергана ДИМИТРОВА, БЛИЦ

• Отговори 54
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мястото е сенчесто, а тази светлина ми прилича на слънчев лъч, който се е прокраднал между клоните на дърветата, като на тази снимка:

Публикувано изображение

има рамка и стъкло.14-25часа на обяд.хората се крият на сянка,нормален си е лъчът. оле майко.ако слънчевият лъч беше огрял попа! представяте ли си до къде можеше да се издигне?

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

То и попа е огрял като е минавал... Просто иконома е снимал в друг момент.

• Автор
Ама защо никой не я е видял тогава а ?

най вероятно,заради обектива. имам цяла серия от снимки от един излет сред природата.почти всички са съсипани от такива лъчи.

• Автор

Мда ама тук е един-единствен и точно над иконата.

Що няма още лъчи а ?

Тоя лъч изобщо не е върху иконата и си му и личи дори. Иконата е на сянка заедно с хората и върху нея няма светлина. А този който снима ми се струва че е точно на ръба където пече или поне в шарената сянка - а лъча си е отблясък в обектива му.

• Автор

Е като сте рекли лъч та лъч.

А във водата тогава какво има а - лекарства ли ?

• Автор

Не. Аз бях в нея, преди да изляза от ваната.

Имаме си лечител на рак значи, бравус

това е просто лъч.вярата се усеща около иконата и във водата.

• Автор

Абе аз виждам една наивница, която вярва на почти всичко, което и кажат, но както и да е ...

Не позна - не вярвам на всичко.

Само на Бог.

Горе в дясно също има нещо подобно на лъч.Хайдукпикасо не бъди толкова найвна.Едно,че за богородица почти я няма в библията и второ,че схващанията ти са в пълно противоречие с библията и трето не вярвай на всяка снимка пусната в нета и търсеща сензация.

Не позна - не вярвам на всичко.

Само на Бог.

Както кажеш.

Това, дали вярваш или не, се вижда не от твърденията, а от действията ти.

Последствията си ги понасяш ти така, че вярвай в каквото си искаш.

• Автор

Както кажеш.

Това, дали вярваш или не, се вижда не от твърденията, а от действията ти.

Последствията си ги понасяш ти така, че вярвай в каквото си искаш.

Точно защото съм се убедила лично - още повече затвърждава вярата ми.

А слепите духом не знам дали проглеждат ако ще и да изпият цяло аязмо.

Точно защото съм се убедила лично - още повече затвърждава вярата ми.

А слепите духом не знам дали проглеждат ако ще и да изпият цяло аязмо.

Добре де попитах те как точно се убеди....в темата ти нищо не става ясно.Как стигна до това състояние?

Другото което е защо взимаш антидепресанти при положение,че вярата ти е толкова силна и те прави щастлива?

Във всеки твой коментар виждам една сляпа вяра,но и ти не знаеш точно във какво вярваш.Казваш в бог,но в кой бог?

В Библията пише,че се спасяме единствено и само чрез Исус Христос,не пише нищо за богородица.Не пише и за тунели,светлини и така нататък.Пише,че мъртвите хора не виждат и не чуват нищо,нито разбират какво се случва около тях и със света докато не дойде съдния ден и всички не бъдат възкресени за да бъдат съдени за делата си и едни отиват в огненото езеро,а други в рая.На кратко горе-долу това пише в библията.( за смъртта)

Та от къде си сигурна,че тия преживявания не са от дявола,който иска да те отклони от бог?Понеже постовете ти и неприемането на чуждото мнение повече на тая мисъл ме навеждат.

А по-надменно и лицемерно от това да твърдиш,че другите са слепи духом и непросветени,а ти си толкова специална,че бог е решил да ти се разкрие и ти си спасена...това в много онеправдани вярващи го виждам.Утешават се и говорят със злоба и напук-ние сме спасени,а вие не сте.

От къде сте толкова сигурни кой е спасен и кой не?Само и единствено господ може да съди!

Редактирано от fairplay (преглед на промените)

• Автор

Добре де попитах те как точно се убеди....в темата ти нищо не става ясно.Как стигна до това състояние?

Другото което е защо взимаш антидепресанти при положение,че вярата ти е толкова силна и те прави щастлива?

....

Имам си тема тук, ако не си чел чети

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12997

Не знам какво е това антидепресанти, нито пия такова нито съм депресирана.

Не си в час с много неща, дано научиш нещо.

Ако имаш желание де.

Имам си тема тук, ако не си чел чети

http://www.kaldata.c...showtopic=12997

Не знам какво е това антидепресанти, нито пия такова нито съм депресирана.

Не си в час с много неща, дано научиш нещо.

Ако имаш желание де.

Тая тема съм я чел ти казах и НИЩО не разбрах!А ти пропускаш умишлено това,което написах.Не ми отговори в кой бог вярваш.Казах ти какво пише за смъртта в библията и,че там пише,че се спасяваме само и единствено чрез Исус Христос и никъде не се споменава богородица,а още пък по-малко за чудотворни икони,което дори го тълкувам като идолопоклонничество и се осъжда от библията.Там ясно пише да не се кланяме на идоли.

Не съм твърдял,че съм в час с тия въпроси,но пък ти също май май не си.

На църква съм ходил.Кръстен съм в католическа,ходил съм в католическа,православна и протестантска.В първите две просто съм влизал за да запаля свещ...другото за тях съм го чел в интернет.Протестантската анализираха цитати и части от библията,но съм виждал хора изпаднали в транс да крещят истерично и си го обясняват,че имали дарбата да говорят езици.За преживяванията близо до смъртта или тъй наречения тунел със светлина в края едно,че противоречи на библията и второ,че учени са правили доста експерименти и са установили,че пилоти на изтребители също получават подобни неща при свръх натоварванията,на които са подложени.

Попитах те ясно за това от темата ти-как точно стана и какво се случи.На сън ли беше,след злополука ли....как точно стана тая работа и защо си мислиш,че си права и знаеш всичко,а ние тука сме прости,бездушни и неграмотни?

Остави хората да вярват де! Без вяра сме за никъде. Учените това, учените онова... Ами учените постоянно си противоречат. Ако един каже бяло, следващия го контрира и казва черно. Май много д и с к а в ъ р и гледате.

Е то хубаво да вярват, ама чак пък толкоз.... Една съвсем обикновена снимка, прокраднал се лъч светлина между дърветата и вече айде чудо... Малко смешничко си е...

Остави хората да вярват де! Без вяра сме за никъде. Учените това, учените онова... Ами учените постоянно си противоречат. Ако един каже бяло, следващия го контрира и казва черно. Май много д и с к а в ъ р и гледате.

Добре нека да ги оставим на страна.Това,което пише хайдукпикасо е в противоречие с БИБЛИЯТА.Това,което изповядва католическата църква,а именно вяра в Дева Мария,а не само в Исус Христос е в противоречие с БИБЛИЯТА.Да се кланяш на икони също е в противоречиес БИБЛИЯТА.Та и в духовния свят е горе-долу същото като в научния.

Да и аз съм имал сънища с РЕАЛНО УСЕЩАНЕ,което не знам от какво е породено.Сънувал съм не 1 и 2 пъти(не помня точно както мисля,че падах от високо)и имах абсолютно реално усещане с цялото си тяло все едно в действителност падам от високо.(който се е качвал на високо скорстни вклакчета знае какво е усещането като тръгнат надолу-та нещо подобно).Имал съм и сънища пак твърде реални,от които съм се събуждал и по 5 минути не съм успявал да мръдна от стрях,но дали са плод на въображението или не-не знам,нито знам как ако са плод на мозъка ще има реално усещане по ЦЯЛОТО тяло.Но тия неща не доказват кой знае какво.

А въпросната госпожа преживяла смъртта си мисли,че е права на 101% и всички с различно мнение грешат и се хваща като удавник за сламка за всяко нещо в подкрепа на вярванията и.Такова нещо е и тази снимка на,която има просто 1 лъч светлина.

Редактирано от fairplay (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.