Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 2!

Featured Replies

Пак даскала виновен. :D

Редактирано от Selena&Vanko (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако разбра поне 5% от тези базови, елементарни неща, нямаше да се оплакваш на даскала ти, че не му се е занимавало с чукундури като теб :(

Редактирано от Lifebeyounearth (преглед на промените)

Скоро един опитваше да ме убеди, че на латиница се пише по-бързо. А даже и да приемем, че е така, по-важно ли е да пишеш бързо, отколкото разбираемо и на родния се език?

За БДС - спомням си едно време имаше една игра. Не и помня името, но представляваше едно човече върви и срещу него излиза една буква. Трябва да натиснеш клавиша с буквата и човече подскача. После ставаха 2, 3 ...

Нямаше време да се търси по клавиатурата  и така се научаваше писането без гледане (то това си беше целта на "играта" )

При мен кирилицата почти се е изтрила и както е червено на черен фон - често пиша без да гледам.

Цялата тема се превърна в бисер, благодарение на Емо Костов.

Lenovo Y50-70 не му е виждал цената, нито пък изродския му 5 санта корпус, нито охлаждането, нито нищо, дори в интернет не го е погледнал. Това е геймърски лаптоп, ве, баце, това не ти е лаптоп за 1000 лева. Така ли не успя да го разбереш ?! Има огромна, ама огромна разлика между нисък и висок клас. Ти говориш наизуст за прецакващите се "геймърски" лаптопи за 800-1000 лева, въпреки че дори и за тях са пълни глупости.

Айде сега, кажи къде му е единичното охлаждане ?

bottom-opened.jpg

Аз лично виждам две топлинни тръби, които се раздухват от два вентилатора, което си е напълно ОК.  Лошото е ако двата чипа са под една тръба. Тогава когато се натовари едното, другото веднага става на неговата температура, грубо казано. Иначе аз си играя на евтин лаптоп с единично охлаждане и наистина с Furmark картичката държи 62-63 градуса, обаче като натоваря и процесора, почва да вдига, като в игри стига 73-74 градуса за двата компонента, което си е перфектно. Аз си го държа чист, сменям му пастичката и си държи по толкова и не вдига повече. И лаптопа ми почти чукна 3 годинки.

Този лаптоп има две топлинни тръби и при тях е много по-добре положението и няма такова влияние от температурата и натовареността на другия компонент. Защото и на доста такива лаптопи съм играл и е така. Пак има влияние, но е много малко, ако пък вентилаторите са сложени в двата края всеки да раздухва по една тръба(както е при Macbook Pro и много други), а не два да раздухват две тръби, няма никакво влияние.

В случея охлаждането на лаптопчето е бетон и ако намериш такова в лаптоп до 1000 лева, ще те почерпя, ако имам път до Плевен.

Ти сериозно ли казваш, че 60 градуса са много ? То 60 градуса десктопска видеокарта не може да удържи... Ти знаеш ли по колко градуса държат сериозните десктопски карти с по 200+ TDP ? Ако ти изобщо през живота си си виждал такава. Колко трябва да са ? -20 градуса или още по-малко ?

Ех тея умалителни.. Пастички, картички, лаптопче.... Нали уж беше геймърска машина,защо на съществителни умалителни имена ?

търся тесно специален специалист по c++

Те, много хора търсят "тесно", ама ....

Че и специален специалист - не к'ъв да е, обикновен някакъв.

Че и специален специалист - не к'ъв да е, обикновен някакъв.

Ми вече на всеки ъгъл специалисти и за това човека го търси малко по специален. Явно си е напатил от "специалисти".

Здравейте извинявам се ако предварително темата  не е пусната на подходящото място.Така имам лаптоп  HP PAVILION 15,6 INC  с уйндоус 7 .Гледах доста уроси и реших да си разделя сам, хард диска защото притежавам само  c устройство. така влезнах на control panel desen buton/ manage/disc management posle dadoh C да се свие  общо паметта ми е 460 гб смих го сас 150 гб и сега незнам какво да правя няма ги 150 гб и повече не иска да се свие не ми излиза ново устроиство голяма каша как да се оправя ...благодаря предварително

• Автор

Последните дни се появиха няколко теми, чиито автори ползват думата дилема, но се търси избор между три или повече неща

https://www.kaldata.com/forums/topic/236067-ssd-%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0/

https://www.kaldata.com/forums/topic/236105-%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Последните дни се появиха няколко теми, чиито автори ползват думата дилема, но се търси избор между три или повече неща

https://www.kaldata.com/forums/topic/236067-ssd-%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0/

https://www.kaldata.com/forums/topic/236105-%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Звучи като някакъв драма филм :D :D :D

• Автор

Звучи като някакъв драма филм :D :D :D

Звучи като незнаене на българския език

П.П. И не е смешно, тъжно е....

Явно дилемата е много голяма. :D

Скоро един опитваше да ме убеди, че на латиница се пише по-бързо. А даже и да приемем, че е така, по-важно ли е да пишеш бързо, отколкото разбираемо и на родния се език?

Не е важно дали е на латиница или на кирилица - колко бързо може да пишеш зависи от разположението на буквите и най-вече на гласните.

БДС подредбата е правена за бързо писане и гласните са групирани на едно място, подредбата QWERTY е от времето на първите  механични пишещи машини като целта и е била не бързото писане а да не блокират частите на пишещата машина - затова гласните са пръснати по цялата дължина. Това обаче изобщо не значи че на латиница се пише по-бавно - има си и подредби на латиница за бързо писане включително и такива за писане с една ръка. - примерно DVORAK

Редактирано от ined (преглед на промените)

Явно нещо не си ясно с видеокартите.... Преди първата генерация i процесори, интегрираните видеокарти, си бяха пак запоени към дъното!

А, чак при първата генерация i процесори, видеокартата е направо в кристала на процесора!

Може пък да се учи да се е*е - туй не е проста дисциплина, която на всекиго да се отдава. :whist:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ако е оптика трябва да е направена така че да няма никога аварии и то в празничните дни

И автомобилите, и автомобилите така трябва да ги правят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.