Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 2!

Featured Replies

Самият ти.Галилей не е открил никаква истина свързана с въртенето на земята около слънцето.Просто такава истина няма.А земята не се върти около слънцето.

Виждаш ли какви изненади поднася света?

Щеше да е смешно, ако не бе тъжно...

• Отговори 2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
Бравос! Скоро отново ще слушаме "Хайл Хитлер" и "Зиг хайл", то и какво ли се учудвам, като все повече се убеждавам, че очите не ме лъжат и Меркел има физически прилики с Хитлер, нищо чудно да му е дъщеря............ Същите погледи като неговите, същите маниери и дъжане, същото здраво държане във властта на всяка цена..................  Радвам се на щурия си късмет да не съм родена в Германия или съседна на нея държава. Щяха да ме тикнат в панделата за тези думи.

Модела 1.4 инжекцион не е много добър вариант (нашия е такъв) по форумите и на Vario,Golf 4,Bora  всичко се чупи аксиален лагер.Обаче не е много голям проблем.

Много бързо му скача мисълта на това момче. Половината неща не мога да ги схвана.

Глен, ти да мълчиш, да го видим ВЕЖИЯ, колко е ВЕЖ.

Някои стигнаха толкова далеч в "творческите" си напъни, че чак започнаха да измислят нови думи. "Боже, слез и си прибери вересиите".

Редактирано от Облоника (преглед на промените)

Някои стигнаха толкова далеч в "творческите" си напъни, че чак започнаха да измислят нови думи. "Боже, слез и си прибери вересиите".

Има такава дума, но в случая (не съм чел темата), думата май завършва с: „щ“......https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%B6

Има такава дума, но в случая (не съм чел темата), думата май завършва с: „щ“......https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%B6

Ти... наистина ли ползваш Уикипедия за неща, които се изучават в първи клас? :ohmy:

Ти... наистина ли ползваш Уикипедия за неща, които се изучават първи клас? :ohmy:

Не, а и не се учат в първи клас, ако си учил правопис в първи клас, а не буквите, е друга тема.

Пише се „щ“, но потърсих в Гугъл (понеже не съм чувал „веж“), дали има някакво значение и има, посочих връзка по-горе, ако ти е кеф да се заяждаш, продължавай!

А аз първо се сетих за СВЕЖ

Че аз от как ги помня все се излагат. Горещи карти лакоми на ток. С неправилно цветоизобразяване. С калпав драйвер за линукс (при който има 100% използване на процесор на празен ход).

Но да няма да отричам че в момента са малко по-подходящи при видео обработка.

Представям си при конкуренцията, какъв ад е.

Има такава дума,но не и на български език колега! Това,което си дал е на руски! ;)

Иначе,относно това,което е писал Реджепчо най-вероятно да го е видял от тука : http://e-vestnik.bg/18313:D и после да си е направил собствен израз "Веж",вместо "Вещ",колко му е. ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Има такава дума,но не и на български език колега! Това,което си дал е на руски! ;)

Иначе,относно това,което е писал Реджепчо най-вероятно да го е видял от тука : http://e-vestnik.bg/18313 :D и после да си е направил собствен израз "Веж",вместо "Вещ",колко му е. ;)

Пролемът на такива като Реджепчо е, че са от тия, които "много пишат, а малко четат".

Ама то с просто око се вижда, че слънцето обикаля около земята. С други думи, всичко, което казвам аз е подкрепено с очевидни факти и се доказва с ежедневното изгряване и залязване на слънцето. Разбира се, аз не съм паднал от кайсия, и ми е лесно да забележа това.

Без коментар...

П.П. Старая се да гледам от забавната страна на човешкото невежество, инак трябва да заридая като някой еврей, чул за пръв път "Ва пенсиеро".

Няма такава дума веж, аз я измислих. Всъщност, всички думи, както тези, които ги има, така и тези, които ги няма, си тежат на мястото, единствено и само в контекста, в който са употребени. Както е казал поета:

"Търся човек, който е забравил думите, за да си поговоря с него."

На пръв поглед звучи като бисер. И е бисер. Но не е бисер. Защото е извадено от контекста, а и думата бисер има различни значения, в различни контексти.

Горната сентенция е казана, в контекста на това, че човек, когато улови смисъла, забравя за думите, също както, когато улови заека, забравя за капана, и когато улови рибата, забравя за мрежата. 

каква програма да използвам за програма за преобразуване на обикновенни филми за филми за телефон и субтитрите разбира се

Е като няма дума веж,как е обратното на невеж? :rolleyes:

Ти като си пропуснал часовете по българска граматика ,ние тук по форумите ли да те учим ? ... Не съм в течение на спора ,и дали с "веж" се има предвит "вещ" ,но "вещ" ,и "невежа" не са едно и също. До колкото знам "вещ" или "вещо лице" ,това е специалист в дадена област. А "невежа" е неграмотен човек.

За по-лесно не използвай думички в чието значение се съмняваш :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Аз пък не знам тая тема в литературен форум ли е или в технически!? Преобладаващата част напоследък са правописни и пунктуационни грешки, които освен да раздуват базата данни на форума с нищо друго не са интересни. Не ви ли омръзна да си съчинявате и смучете от пръстите, не ми стана ясно. Човек да не се абонира за някаква тема. Измислици и глупави цитати се вихрят, щот' вииш ли някой изпуснал буква и айде веднага бил неграмотен. То тия де пускат подобни, поне да бяха безупречни, та да има за какво да се напъват. Има и интересни моменти, когато се получи например дума с двусмислено значение, ама повечето е талаш... Ае ура бако - вихрете се...

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Това ти е рикуест, който прави заявка към базата данни

Като се вмъкне някоя чуждица и написаното придобива повече тежест.

Нищо, че  рикуест (request)  означава заявка .

Лаптопите са предвидени за офис работа, видеобработка(това вклучва и фото), гледане на филми и слушане на музика.

От полото бягай надалеч,ако е от порядъка на 2001-ва,2002-ра година моделите,които са общо взето и следващите ...

Цар на дългите изречения с трудно откриваем смисъл.

Но има оправдание - пише от телефон.

Сигурно не си изключил компютъра правилно (от менюто) и някой от буутващите файлове на windows са се комперсирали (съкратили).

Като се вмъкне някоя чуждица и написаното придобива повече тежест.

Нищо, че  рикуест (request)  означава заявка .

Тц.

Туй е т.н. request - response модел, та си е нормално да се ползва в оригинал - тъкмо така може да лъсне, че някой (в случая ти :D ) не отбира нищо от HTTP. :P

http-cs-Request-Response1.gif

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Тц.

Туй е т.н. request - response модел, та си е нормално да се ползва в оригинал - тъкмо така може да лъсне, че някой (в случая ти :D ) не отбира нищо от HTTP. :P

http-cs-Request-Response1.gif

Като попаднеш в бисерите по-добре си мълчи или си признай издънката.

Така, като почнеш да се обясняваш само се забиваш по-дълбоко.

Кога то преместя компа на друг tvmonitor или monitor няма  проблем но когато сложа друг компа на моя монитор също няма проблем.

Като попаднеш в бисерите по-добре си мълчи или си признай издънката.

Така, като почнеш да се обясняваш само се забиваш по-дълбоко.

Като за човек, който пълни темата с постове с правописни грешки, нещо много запетайчици похапваш, докато пишеш. :P

Като попаднеш в бисерите, по-добре си мълчи или си признай издънката.

Така, като почнеш да се обясняваш, само се забиваш по-дълбоко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.