Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 2!

Featured Replies

Чужденците ще се научат, но българите ще продължават да се гордеят, че имат азбука и ще пишат на МАЙМУНИЦА.

Срам ме е да чета „български“ публикации в тубата...

Остави маймуницата, виж даже и на кирилица какви грозотии се пишат...

Ироничното е, че съм почнал да хващам грешки на английски на хора, на които английският може би им е майчин.

Донякъде извинение е, че на родния си език дотолкова свикваш с някои неща, че не ги възприемаш като правила, и започваш да ги бъркаш, но някои хора нямат и елементарен усет за това.

Все повече съм на принципа "Пишеш с краката си? Защо да си правя труд да ти чета писанията, че да се опитвам и да ти помагам..."

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Срам ме е да чета „български“ публикации в тубата...

Най ме е яд , когато във фейса или на друго място , прочета пост написан с тоя бълвоч , от хора на моята възраст  :(

Офтопик:

И къде има общо? Аз поне не намирам особена разлика при колата.

А кафето - щото не знаеш каква шварц помия пият амариканците или в Германия примерно... Е намира се и смислено кафе, но - изключение. Един приятел германец като идва в БГ и иска да му разреждат кафето  :D

Ама и го каза - американците (в САЩ нали) пиели кафе  :D

Средностатистическия жител на САЩ пие безкофейново нискомаслено нещо и му казва кафе. Те затова го наливат на корем - с голямата кана.

Иначе - едни други американци - в Бразилия, ако знаеш какво КАФЕ пият ...

Ама и го каза - американците (в САЩ нали) пиели кафе  :D

Средностатистическия жител на САЩ пие безкофейново нискомаслено нещо и му казва кафе. Те затова го наливат на корем - с голямата кана.

Иначе - едни други американци - в Бразилия, ако знаеш какво КАФЕ пият ...

Мда. Не съм се изразил правилно или ти не си ме разбрал. :D Нека допуснем, че е първото.

Първото изречение се отнасяше само за колата. В момента съм в родината ѝ и не виждам кой знае каква разлика във вкуса на бутилираната - нещо повече в заведение гарантирано е много по-гадна от в България, щото навсякъде е наливна, в БГ е така само в Макдоналдс-и, по кината и подобни.

Второто - да покаже че има и много по-зле от нас за кафето.

Като става въпрос за бисери, не знаех че кафетата се делят на нискомаслени и пълномаслени...

Аз пък имам следния проблем дистанцията на тв-то в кухнята има бъг с намалящото копче и още един бутон

Интересно копче - то ли намалява или телевизора от 32" става 21" ???

Интересно копче - то ли намалява или телевизора от 32" става 21" ???

Може би има предвид, че натискането на копчето приближава телевизора. Разбира се трябва да има и друго копче, което да отдалечава телевизора, за да не му се налага да се мести самият той, когато телевизорът се приближи прекалено. 

Може би има предвид, че натискането на копчето приближава телевизора. Разбира се трябва да има и друго копче, което да отдалечава телевизора, за да не му се налага да се мести самият той, когато телевизорът се приближи прекалено. 

Естествено - то и ако е за размера - пак трябва да са две "копчета". Представям си - намаляш го до 11" и си слагаш в джоба, после с другото копче - увеличаваш, увеличава - до 80"

• 3 седмици по-късно...

Подковата ще е подписа на коня.

П.П.И на двете колонки пише 30W 8 и някаква подкова.

Е те тоа ми опрай скапания ден :lol6: :lol6: Некой ще да е прекарал часовете по физика по кафетата...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Или символ за медитация: Оммммм.

8 пъти.  :)

Е те тоа ми опрай скапания ден :lol6: :lol6: Некой ще да е прекарал часовете по физика по кафетата...

7ми клас е детето , но не знам дали не трябва да го е учил вече  :(

7ми клас е детето , но не знам дали не трябва да го е учил вече  :(

Е - щом е дете, по простимо е. Ама е добре някой да му обясни - ама вербално, не мануално.

Законът на Ом мисля,че се учи в седми клас. 

Зависи и от училището - моята дъщеря беше 9-10 клас, когато си го обяснявахме (езикова гимназия)

Еми явно да, аз съм в 11. клас и си спомянм,че го учихме както сега в гимназията,така и в началното училище.

Но в гимназията много по-подробно,разбира се.

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

В 7-ми клас разцъквах като побъркан майнкрафт и бях с 6 отгоре до долу,не знам вие ли сте много глупави или изобщо не слушате в часовете ? Тази подкова е ОМ,измислен от Георг Ом и се използва за съпротивление...

Най ме е яд , когато във фейса или на друго място , прочета пост написан с тоя бълвоч , от хора на моята възраст  :(

Е ти защо се ядосваш след като хората не искат да се научат?

Кой ги е учил бе Емо , та те са се учили на български тогава , това са хора УЧИЛИ  , а не като сегашните , още с памперс и шльоковица :)

Кой ги е учил бе Емо , та те са се учили на български тогава , това са хора УЧИЛИ  , а не като сегашните , още с памперс и шльоковица :)

Скоро един опитваше да ме убеди, че на латиница се пише по-бързо. А даже и да приемем, че е така, по-важно ли е да пишеш бързо, отколкото разбираемо и на родния се език?

Скоро един опитваше да ме убеди, че на латиница се пише по-бързо. А даже и да приемем, че е така, по-важно ли е да пишеш бързо, отколкото разбираемо и на родния се език?

Е как ще е по-бързо? Ако ползваш фонетика, почти всички "букви" са ти на същите места...

Малко са разликите.

"око" и "oko" са ти на същото място. "утре" И "utre", каква е разликата?

Или "кола" и "kola".

А още повече, бързото писане е въпрос на навик. Сега, ако ме накараш да пиша на БДС, ще ми трябват минути за изписване на дума... НО други хора на БДС си пишат идеално, бързо...

p.s.

"Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

А всички клавиши на "фонетика" са си на същото място, само y за "ъ" и u, който съответства на "у" на кирилица са на различни места. Но всъщност на клавиатурата са един до друг...

Здравейте имам следния проблем купих си нов 3д ТВ LG 42LB670V и го вързах с с лаптопа ми с HDMI.Изтеглих си 3д филм от XXX Trasformers 3 XXX и почнах да пробвам пробвах го с тотал медия с кмплейар и с двд поуер 14 и като картина двд пауер и тотал медия вадят мн добра картина напрао перфектна обаче субтитрите са проблем като ги заредя и излизат йероглифи какво ли не пробвах нестана или излизат на английски или като ги задам на бг излизат на йероглифи през кмплейара излязоха субтитрите но дори и там в долната част на екрана субтитрите са на бг а в горната част пак излизат някакви йароглифи който пречат да се гледа филма несъм го маунтвал през даймонт тоолс той е мкв субтитрите са теглени от линковете под описанието на филма в замунда само сам ги разархивирал.Моля за помощ каде греша и какво пропускам ако може да ми баде обяснено защото честно казано даже незнам как да ги маунтвам през д-тоолс даже просто искам да знам как да подкарам субтитрите на тоталмедия или на дпд пауер да са 3д субовете и да са на български език а не както са сега на древногръцки.Благодаря предварително :)

Да направим конкурс за най-дълго изречение без препинателни знаци?

Това мисля, че ще взлезне в топ 10!!! Запетаи, точки, въпросителни, удивителни - няма. Главни букви, цели две са!!!

Аааа, има една точка някъде на края :D :D :D

Ноооо, извадка:

даймонт тоолс

несъм го маунтвал

3д субовете

каде греша

тоталмедия или на дпд пауер

напрао перфектна

Стига толкова, писна ми!

здравейте,попринцип във youtube правя геймплей на игри но на Pc ,но понеже имам Playstation 3 реших и там да започна....та въпросът ми е ...каква програма или какво устройство трябва да използвам за да мога да правя геймплей на плейстейшън(на компютъра ми е fraps) Не ми е много важно дали е безплатно или платено ,но безплатно ми се харесва повече :D.Та мерси предварително :)

Не знам за вас, но за мен "Как се прави геймплей" е почти като "как да си играя на конзолата".

Съвсем друг въпрос е, че човекът явно иска да записва видео, но...

Да направим конкурс за най-дълго изречение без препинателни знаци?

Това мисля, че ще взлезне в топ 10!!! Запетаи, точки, въпросителни, удивителни - няма. Главни букви, цели две са!!!

Аааа, има една точка някъде на края :D :D :D

Ноооо, извадка:

даймонт тоолс

несъм го маунтвал

3д субовете

каде греша

тоталмедия или на дпд пауер

напрао перфектна

Стига толкова, писна ми!

Е така е колега, като няма правило във форума за правопис, да не говорим колко е натоварващо да се разбере какво иска да каже постващия. А ми е и много интересно в кой клас е и самият постващ темата.

Цялата тема се превърна в бисер, благодарение на Емо Костов.

Lenovo Y50-70 не му е виждал цената, нито пък изродския му 5 санта корпус, нито охлаждането, нито нищо, дори в интернет не го е погледнал. Това е геймърски лаптоп, ве, баце, това не ти е лаптоп за 1000 лева. Така ли не успя да го разбереш ?! Има огромна, ама огромна разлика между нисък и висок клас. Ти говориш наизуст за прецакващите се "геймърски" лаптопи за 800-1000 лева, въпреки че дори и за тях са пълни глупости.

Айде сега, кажи къде му е единичното охлаждане ?

bottom-opened.jpg

Аз лично виждам две топлинни тръби, които се раздухват от два вентилатора, което си е напълно ОК.  Лошото е ако двата чипа са под една тръба. Тогава когато се натовари едното, другото веднага става на неговата температура, грубо казано. Иначе аз си играя на евтин лаптоп с единично охлаждане и наистина с Furmark картичката държи 62-63 градуса, обаче като натоваря и процесора, почва да вдига, като в игри стига 73-74 градуса за двата компонента, което си е перфектно. Аз си го държа чист, сменям му пастичката и си държи по толкова и не вдига повече. И лаптопа ми почти чукна 3 годинки.

Този лаптоп има две топлинни тръби и при тях е много по-добре положението и няма такова влияние от температурата и натовареността на другия компонент. Защото и на доста такива лаптопи съм играл и е така. Пак има влияние, но е много малко, ако пък вентилаторите са сложени в двата края всеки да раздухва по една тръба(както е при Macbook Pro и много други), а не два да раздухват две тръби, няма никакво влияние.

В случея охлаждането на лаптопчето е бетон и ако намериш такова в лаптоп до 1000 лева, ще те почерпя, ако имам път до Плевен.

Ти сериозно ли казваш, че 60 градуса са много ? То 60 градуса десктопска видеокарта не може да удържи... Ти знаеш ли по колко градуса държат сериозните десктопски карти с по 200+ TDP ? Ако ти изобщо през живота си си виждал такава. Колко трябва да са ? -20 градуса или още по-малко ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.