Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 2!

Featured Replies

Не е нещо, което да не може да се случи, но пък е описано доста оригинално като израз. :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е нещо, което да не може да се случи, но пък е описано доста оригинално като израз. :)

Аз не съм виждал диск сам да се изтрие. Да се повреди безвъзвратно - да, някаква програма да изтрие съдържанието - може, но сам !

Аз не съм виждал диск сам да се изтрие. Да се повреди безвъзвратно - да, някаква програма да изтрие съдържанието - може, но сам !

Именно в това е оригиналността на израза.

Между другото, дисковете с FAT16 имаха такава способност сами да се трият, примерно ако позабравиш да паркираш главите на диска, преди да изключиш компютъра. Така че не е като форумният дявол да не е виждал чудеса в поведението на хард дисковете.  :D

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Именно това е оригиналността на израза.

Между другото, дисковете с FAT16 имаха такава способност сами да се трият, примерно ако позабравиш да паркираш главите на диска, преди да изключиш компютъра. Така че не е като форумният дявол да не е виждал чудеса в поведението на хард дисковете :D

Между другото и по онова време не съм имал такъв случай.

Форумният дявол може би е омагьосан да попада на дефектни дискове.

Между другото и по онова време не съм имал такъв случай.

Форумният дявол може би е омагьосан да попада на дефектни дискове.

Дефектните дискове потвърждават тезата на форумния дявол. :P

Дефектните дискове потвърждават тезата на форумния дявол. :P

Не мога да ги чуя, като теб, но щом и те го твърдят - ОК.

Това не е от форума, но ми стана весело и реших да го споделя тук:

Вкарваш HDML(ейч ди ем ел) кабела с медна обвивка в телевизора и ще ти изгърмят херцовете.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

За да няма загуба на херци от AudioQuest предлагат HDMI кабел с оплетка и контакти от 100% чисто сребро

Има такива случаи :)  и то доста отдавна :D

kino_2_10.jpg

Като му гледам снимката с по-голяма резолюция на тоя "компютър" не знам да се смея ли или да плача на "специалните ефекти" на кинаджиите от миналия век.

За да няма загуба на херци от AudioQuest предлагат HDMI кабел с оплетка и контакти от 100% чисто сребро

Т'ва е безсмислено без златен захранващ кабел. Ако си баровец - теглиш златни жици и до трафопоста.

Златото е само за газария, иначе е с по-лоша електропроводимост дори от медта, камо ли да се сравнява със среброто.

• Автор

Златото е само за газария, иначе е с по-лоша електропроводимост дори от медта, камо ли да се сравнява със среброто.

Това не е вярно, златото има доста добра проводимост, много близко до среброто

Питането и обяснението са от този форум :

"Защо са позлатени платките, където контактуват, а не помеднени?"

"Защото медта и среброто се окисляват от въздуха и получените оксиди силно увеличават контактното съпротивление, т.е. влошават връзката между конекторите. Злато се поставя не защото е по-проводимо, а защото не се окислява.

Като електропроводимост най-добър проводник е среброто, след това е медта, а след това е алуминият. Това е така поради различния брой свободни електрони, които съществуват в кристалните решетки на тези метали (така наречения "електронен газ").
Именно поради тази причина тези метали се нареждат по този начин и при топлопроводимостта."

• Автор

Питането и обяснението са от този форум :

"Защо са позлатени платките, където контактуват, а не помеднени?"

"Защото медта и среброто се окисляват от въздуха и получените оксиди силно увеличават контактното съпротивление, т.е. влошават връзката между конекторите. Злато се поставя не защото е по-проводимо, а защото не се окислява.

Като електропроводимост най-добър проводник е среброто, след това е медта, а след това е алуминият. Това е така поради различния брой свободни електрони, които съществуват в кристалните решетки на тези метали (така наречения "електронен газ").

Именно поради тази причина тези метали се нареждат по този начин и при топлопроводимостта."

Всъщност има и още допълнително обяснение. Златото с малко примеси става твърдо. Докато за да стане толкова твърда медта трябват доста повече примеси и съответно падане на проводимостта

П.П. А това за алуминия не е вярно!!!!!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_resistivity_and_conductivity

Material     ρ (Ω·m) at 20 °C     σ (S/m) at 20 °C     Temperature coefficient[note 1] (K−1)     Reference

Gold[note 3]     2.44×10−8     4.10×107     0.0034     [16]

Aluminium[note 4]     2.82×10−8     3.50×107     0.0039     [16]

т.е. златото има по-малко съпротивление от алуминий!!!!!!!!!!!!!!!!!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ето малко бисери от един потребител, не са напълно от форума, но все пак реших да споделя....

"Как да си форматирам Linux-а във формат NTFS"

"Как да добавя мястото от флашката в компютъра"

"Знаеш ли някаква програма Chrome"

"Защо всички компютърни термини са със странни значения като "хвце и т.н."

"Защо сайтовете при мен имат линкове"

А какво означава БД - сега ме гложди  :) кажи ако знаеш , че няма да заспа  :D

Много може да значи.... база данни например :D

Имам избор, още сега да не и се извиня на госпожата и да си призная, че съм аз, за да прекрати тези глупости и да не се стига до далече.

Окончателното решение ли е решението на проблема?

но се чудя от какво става така-някви духове ли има в нас или не знам кво става-от както съм с 8,1 като ползвам лаптопа, независимо дали го изключвам, включвам или просто го ползвам, настолният комп се включва когато си поиска, въпреки, че съм го изключил ???

Духът на Джон Атанасов ще да е ... :computer2:

• Автор

Ей го на какво се получава м/у този, който има котка и този, който няма котка - свещената работа не е майтап работа. Сигурна ли си, че само когато си сменят козината от тях пада козина - и само веднъж годишно ли е това?

Аз мислех да направя тази аналогия, но за да покажа друго.

Ясно е, че в даден исторически период на един или друг народ, са се раждали и по- особени, природно мъдри хора - такива, като мен примерно, като вас.

И тези хора, като всички хора са казвали и правили еди какви си неща, но се различавали драстично от останалите, та онези, които са оставали дълбоко впечатлени от тези природно мъдри хора, са се опитали да запазят информацията за казаното и стореното от тях. Но в онези времена са имали доста препятствия за тази цел и примерно да речем ТО - да приемем за експеримента, че Айнщайн е живял преди 50 века и открива пак това, което е открил. Казват, че когато Айнщайн публикувал теориите си, години наред едва шепа хора изобщо са успявали да ги разберат.

Та нека помислим - Айнщайн преди 50 века, същите теории и едва има- няма десетина човека вдяват за какво иде реч. Как ще запазят информацията - ще се опитат в/у камък. Но с времето поради особеноста на тези теории е буквално невероятно и невъзможно да се запази автентичния им вид, баш онова, което в действителност са. Те няма начин да не бъдат поне малко изопачени, сбъркани и претълкувани погрешно,  именно поради носителите на информация - камъни. Факт е, че по- голямата част от информацията в религиите, всъщност се е предавала устно, а не в писмен вид, ясно е защо. Така постепенно с наслагвания на още и още грешки, се стига до един хаос - този хаос бива определен като "свещена книга". Къде се явява проблема - тъкмо в тази "свещеност", с която още първите хора, онези които са си хортували с Айнщайн, са се опитали един вид да канонизират тази информация т.е. да запазят автентичния й вид, да остане ненакърнена, но това така или инак е неизбежно, поради условията на времето, в което са живяли.

....

Без коментар

Без коментар

Душевно болен е човечеца!

Той не знае къде се намира въобще!

чиния с конвектор на вивател става ли за сателитен приемник

Не знам какво общо има чинията с конвекцията, тъй като не се споменава да е напълнена с нещо и сложена да се топли.

А хубаво, че в другата тема има само въпрост, че ако беше въсложен, не ми се мисли...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.