Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два рутера

Featured Replies

Възможно е, даже не е задължително второто устройство да е рутер - може да "аксес пойнт". Доколкото разбирам на вас ви трябва да преобразувате "жичния" интернет в "безжичен". Относно специфичните настройки - зависи от "новото" устройство, ако е рутер ще са необходими.

Добре. Интересува ме как да променя настройките на двата рутера, за да може да стане преноса на интернет? Иначе безжичната мрежа си работи, но не стига интернет до нея. Сега помествам настройките от двата рутера.

В менюто на първия рутер:

Lan configuration

Bridge: Disable

Bridge IP setting: 192.168.1.2

DHCP allocation: Enable

DHCP POOL : 5 ~ 250

Gateway address : 192.168.1.1

NETMASK : 255.255.255.0

DNS Relay : Enable

DNS IP Setting : 192.168.1.1

В менюто на втория рутер:

LAN Interface

IP Address: 192.168.1.1

Subnet Mask: 255.255.255.0

DHCP Server:Enable

DHCP Client Range: 192.168.1.100 - 192.168.1.200

802.1d Spanning Tree: Disable

WAN Interface

WAN Access Type: Static IP

IP Address: 10.10.10.1

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 10.10.10.254

DNS 1: 168.95.1.1

• Отговори 200
  • Прегледи 106,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте имам много честно срещан проблем за битовите рутери. Сигнала който излъчва рутера е прекалено слаб и немове да достигне до останалите стай в домът ми. Затова реших да пробвам да свържа два рутера да ги сложа в две отделни стай и така да си реша проблема , но явно от тук започва тежкото. Интернета ми е кабелен с статично ip и зададени getaway i DNS. 1вия рутер ползва настройките и хваща сигнал , но когато от него с лан кабел се свържа към WAN на 2рия рутер а на него задам Dynamic ip adress не открива сигнал съотвено няма интернет. Кажете ми какво точно трябва да направя и какви настройки да задам на рутер1 и рутер2 за да ги подкарам. Рутерите са D-LINK 524 Благодаря Ви предварително .

Здравейте имам много честно срещан проблем за битовите рутери. Сигнала който излъчва рутера е прекалено слаб и немове да достигне до останалите стай в домът ми. Затова реших да пробвам да свържа два рутера да ги сложа в две отделни стай и така да си реша проблема , но явно от тук започва тежкото. Интернета ми е кабелен с статично ip и зададени getaway i DNS.

1вия рутер ползва настройките и хваща сигнал , но когато от него с лан кабел се свържа към WAN на 2рия рутер а на него задам Dynamic ip adress не открива сигнал съотвено няма интернет. Кажете ми какво точно трябва да направя и какви настройки да задам на рутер1 и рутер2 за да ги подкарам. Рутерите са D-LINK 524

Благодаря Ви предварително .

А погледнахте ли първо тази важна тема от раздела?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=184928

А погледнахте ли първо тази важна тема от раздела?

http://www.kaldata.c...howtopic=184928

Погледнах я но при мен се появява проблем когато опитам да се свържа от 2ри лаптоп ми дава че има мрежови проблем ip-тата се дублират и не хваща интернет , някакви идеи ? Ползвал съм същите настройки както в темата , и лан кабела от първия рутер влиза в ЛАН-1 слот на втория а не в WAN

Погледнах я но при мен се появява проблем когато опитам да се свържа от 2ри лаптоп ми дава че има мрежови проблем ip-тата се дублират и не хваща интернет , някакви идеи ? Ползвал съм същите настройки както в темата , и лан кабела от първия рутер влиза в ЛАН-1 слот на втория а не в WAN

ако ще правите подобна схема спрете DHCP сървъра, стартиран на втория маршрутизатор

ако ще правите подобна схема спрете DHCP сървъра, стартиран на втория маршрутизатор

Така стана много преплетено , мисля да направя друга схема. Кабела от доставчика да мине първо през switch и от него един кабел към модела а друга да си остане при мен.Тогава как трябва да се конфигурира ? Предложете читав switch и лесен за настройка .

Така стана много преплетено , мисля да направя друга схема. Кабела от доставчика да мине първо през switch и от него един кабел към модела а друга да си остане при мен.Тогава как трябва да се конфигурира ? Предложете читав switch и лесен за настройка .

това в 99.9% от случаите няма да работи, защото доставчика вероятно е ограничил WAN връзките до 1(една)

това, което ви предлагам е двата маршрутизатора един след друг, като LAN порт на първия влиза във WAN на втория. И в линка който посочих по-горе има описана примерна схема на адресното пространство

• 3 месеца по-късно...

Здравейте.Имам 2 рутера (Tp-Link WR740N и WR1043ND).Замислил съм да направя безжична връзка между тях за да може от главният ми рутер (WR1043ND) да споделя интернета ми на по-голямо разстояние.Аз съм на 2ри етаж и искам да споделям до 8ми.За целта имам възможност на 3ти или 5ти етаж да сложа другият рутер.До колкото четох и опитвах до сега WDS трябва да свърши тази работа,но с него пада скоростта на половина.Друг начин има ли или ще си остане с WDS,и ако е така как да го конфигурирам,защото удрям на камък. Двата рутера са с ddwrt и аз искам мрежата ми да е без парола а само с мак филтър(който вече съм сложил в главният рутер). Кой от тях трябва да бъде WDS Station i WDS AP. Ако може малко по подробно да се обясни свързването. Видях друга такава тема,но с оскъдна информация.

Здравейте.Имам 2 рутера (Tp-Link WR740N и WR1043ND).Замислил съм да направя безжична връзка между тях за да може от главният ми рутер (WR1043ND) да споделя интернета ми на по-голямо разстояние.Аз съм на 2ри етаж и искам да споделям до 8ми.За целта имам възможност на 3ти или 5ти етаж да сложа другият рутер.До колкото четох и опитвах до сега WDS трябва да свърши тази работа,но с него пада скоростта на половина.Друг начин има ли или ще си остане с WDS,и ако е така как да го конфигурирам,защото удрям на камък.

Двата рутера са с ddwrt и аз искам мрежата ми да е без парола а само с мак филтър(който вече съм сложил в главният рутер).

Кой от тях трябва да бъде WDS Station i WDS AP. Ако може малко по подробно да се обясни свързването.

Видях друга такава тема,но с оскъдна информация.

Има, с кабел от долния в горния. Иначе е нормално, нали имате няколко бетонни плочи между етажите

И си сложете парола/криптиране

Без кабел като вторият рутер играе ролята на репийтър няма ли да стане ?

Без кабел като вторият рутер играе ролята на репийтър няма ли да стане ?

Ще стане, но както сам сте установили - скоростта ще е ниска.

Колкото толкова.Не знам с колко ще се намали скоростта но задължително ще опитам като направя мрежата. Сега ще помоля за помощ при настройките на двата рутера.

Колкото толкова.Не знам с колко ще се намали скоростта но задължително ще опитам като направя мрежата.

Сега ще помоля за помощ при настройките на двата рутера.

WDS AP е този маршрутизатор, който има достъп до интернет, WDS Station е крайния, четете документацията, там е описано кое как се настройва
  • 6 месеца по-късно...

WAN1 - от доставчика

LAN1 - 192.168.0.1 255.255.255.0

WAN2 - 192.168.0.2 255.255.255.0 gw 192.168.0.1 DNS 192.168.0.1

LAN2 - 192.168.1.1 255.255.255.0

Здравей те отново. Имам следнят проблем. Рутерите са свързани така и си има нет ок, но си взех телевизор и има опция DNLA и искам да я ползвам, обаче става следното, когато съм на първия(главен рутер)няма проблем тв се връзва веднага, но когато съм на втория(точно там ми трябва защото е в нея къща), не иска да се свърже, стига до шлюз и до там. Задавах му ръчно IP, задавах му и автоматично и ефекта винаги е един и същ.

Може ли да ми помогнете да свържа тв в мрежата???

Здравей те отново. Имам следнят проблем. Рутерите са свързани така и си има нет ок, но си взех телевизор и има опция DNLA и искам да я ползвам, обаче става следното, когато съм на първия(главен рутер)няма проблем тв се връзва веднага, но когато съм на втория(точно там ми трябва защото е в нея къща), не иска да се свърже, стига до шлюз и до там. Задавах му ръчно IP, задавах му и автоматично и ефекта винаги е един и същ.

Може ли да ми помогнете да свържа тв в мрежата???

настройвате ли правилно всички параметри, включая гейтуей и DNS?

Кое не работи? Tелевизора не получава интернет или не работи DLNA ? Към кой рутер ви е свързан DLNA сървъра?

Кое не работи? Tелевизора не получава интернет или не работи DLNA ? Към кой рутер ви е свързан DLNA сървъра?

Да настройвам ги, към втория рутер е вързан. Няма интернет телевизора, а само DLNA, което е много удобно.

Когато беше към главния рутер не съм му настройвал нищо, оставих го на автоматични настройки и то си намери IP и се върза.

Редактирано от Versace (преглед на промените)

Сега се върза тв към нета, след като спрях лаптопа, т.е. лаптопа не е вързан с wi-fi на рутера. Остава да проверя дали ще може да се свърже със сървъра, който е на другия настолен пц. Той е вързан към рутер едно и от него съм пуснал кабел към рутер две. Настройките на Тв са IP192.168.1.102 mask 255.255.255.0 GW 192.168.1.1 DNS 192.168.1.1, а на рутерите са тези който съм посочил в по-горния пост. Какво се случва и защо когато лаптопа е вързан към рутера (бежично) и тв стига само до шлюз и спира?

Сега се върза тв към нета, след като спрях лаптопа, т.е. лаптопа не е вързан с wi-fi на рутера. Остава да проверя дали ще може да се свърже със сървъра, който е на другия настолен пц. Той е вързан към рутер едно и от него съм пуснал кабел към рутер две.

Настройките на Тв са IP192.168.1.102 mask 255.255.255.0 GW 192.168.1.1 DNS 192.168.1.1, а на рутерите са тези който съм посочил в по-горния пост.

Какво се случва и защо когато лаптопа е вързан към рутера (бежично) и тв стига само до шлюз и спира?

Проверете внимателно настройките на WAN порта на втория маршрутизатор

Проверете внимателно настройките на WAN порта на втория маршрутизатор

WAN CT static IP

IP 192.168.0.2

SM 255.255.255

DG 192.168.0.1

MTU Size 1500

Primary DNS 10.26.2.1

Secondary DNS 192.168.0.1

WAN CT static IP

IP 192.168.0.2

SM 255.255.255

DG 192.168.0.1

MTU Size 1500

Primary DNS 10.26.2.1

Secondary DNS 192.168.0.1

маската трябва да е 255.255.255.0 а не както сте написал

маската трябва да е 255.255.255.0 а не както сте написал

Моя грешка тя е 255.255.255.0, аз съм объркал тук в бързината

Моя грешка тя е 255.255.255.0, аз съм объркал тук в бързината

Пробвайте с намаляване на размера на MTU, направете го примерно 1460

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.