Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два рутера

Featured Replies

Пробвайте с намаляване на размера на MTU, направете го примерно 1460

Не става и така, влкючен ли е лаптопа и не иска да се върже.
  • Отговори 200
  • Прегледи 106,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не става и така, влкючен ли е лаптопа и не иска да се върже.

а какви са настройките на мрежата на лаптопа, опитахте ли да му дефинирате статичен адрес, примерно 192.168.1.90

Ами на него са автоматични. Не съм му задавал ИП статично. Говорим за ИП версион 4 нали?

Ами на него са автоматични. Не съм му задавал ИП статично. Говорим за ИП версион 4 нали?

Пробвах сега и така не става ТВ спира когато стигне на ШЛЮЗ

Как мога да го направя да е repeater с Tplink WR541G, а другия е Tplink WR740N

• 1 месец по-късно...

Здравейте, от известно време изпитвам недостиг на сила на сигнала от единствения рутер ( TP-LINK TL-WR740N)

/от близо да бъда точен/ и след кратка консултация реших да взема още един (същия) и да го ползвам като аксес пойнт,

но уви това се оказва непосилна задача за мен, затова ви моля за вашата помощ. Четох къде ли не в интернет, но там 99% е написано с термини, като DHCP, ESSID и прочие, които за мен са непонятни. Интернета ми е 50 Мегабитовия на близоо. Благодаря предварително.

Редактирано от Nasko Hristov (преглед на промените)

Здравейте, от известно време изпитвам недостиг на сила на сигнала от единствения рутер ( TP-LINK TL-WR740N)

/от близо да бъда точен/ и след кратка консултация реших да взема още един (същия) и да го ползвам като аксес пойнт,

но уви това се оказва непосилна задача за мен, затова ви моля за вашата помощ. Четох къде ли не в интернет, но там 99% е написано с термини, като DHCP, ESSID и прочие, които за мен са непонятни. Интернета ми е 50 Мегабитовия на близоо. Благодаря предварително.

1. Има раздел за маршрутизатори

2. Има тема за свързване на два маршрутизатора

3. Имате опция да ги направите един след друг, защото този модел не може да бъде повторител или WASP. T.e. ще трябва да имате две SSID

Как мога да го направя да е repeater с Tplink WR541G, а другия е Tplink WR740N

WR541G трябва да е повторителя, в ръководството му пише как се прави

1. Има раздел за маршрутизатори

2. Има тема за свързване на два маршрутизатора

3. Имате опция да ги направите един след друг, защото този модел не може да бъде повторител или WASP. T.e. ще трябва да имате две SSID

WR541G трябва да е повторителя, в ръководството му пише как се прави

Може ли по-подробно?

Може ли по-подробно?

От изхода на кабелите пускате кабел от този от който "идва" интернет връзката към "входящия" на втория маршрутизатор. Настройвате първия така че да имате достъп до интернет, за втория е обяснено по-горе как се насторйва. На двата настройвате различни WiFi идентификации (SSID). На всички устройства, които ще ползват безжичен достъп във вашата мрежа насторйвате и двата SSID (и пароли) така че ако се отдалечите от единия маршрутизатор да се включите към втория

От изхода на кабелите пускате кабел от този от който "идва" интернет връзката към "входящия" на втория маршрутизатор. Настройвате първия така че да имате достъп до интернет, за втория е обяснено по-горе как се насторйва. На двата настройвате различни WiFi идентификации (SSID). На всички устройства, които ще ползват безжичен достъп във вашата мрежа насторйвате и двата SSID (и пароли) така че ако се отдалечите от единия маршрутизатор да се включите към втория

Да, но на мен въпроса ми е може ли това нещо да стане безжично?

Да, но на мен въпроса ми е може ли това нещо да стане безжично?

Поне аз не видях този маршрутизатор да има подобни възможности

Поне аз не видях този маршрутизатор да има подобни възможности

-http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR740N

-WDS wireless bridge provides seamless bridging to expand your wireless network

Мисля че е това ако не се бъркам, не знам, чета сега във друг форум там пише, но английйските са много къси и с много термини...

-http://www.tp-link.c...model=TL-WR740N

-WDS wireless bridge provides seamless bridging to expand your wireless network

Мисля че е това ако не се бъркам, не знам, чета сега във друг форум там пише, но английйските са много къси и с много термини...

Много добре, има, но ще трябва да прочетете документацията, страница 38

Много добре, има, но ще трябва да прочетете документацията, страница 38

Ако говорите за упътването, на 38 страница е на друг език, а иначе самото опътване е за софтуера, за бърза инсталация, който е само за име и т.н

Едит: Това на сайта- на кой рутер трябва да го правя?

Ако говорите за упътването, на 38 страница е на друг език, а иначе самото опътване е за софтуера, за бърза инсталация, който е само за име и т.н

http://www.tp-link.com/Resources/document/TL-WR740N_V4_UG.pdf

С бутона Survey, наммирате вашата мрежа, насторйватте тип на криптиране, пароли и нещата би трябвало да станат

http://www.tp-link.c...R740N_V4_UG.pdf

С бутона Survey, наммирате вашата мрежа, насторйватте тип на криптиране, пароли и нещата би трябвало да станат

Там сигурно е номера, но аз все бъркам рутерите :D

Там сигурно е номера, но аз все бъркам рутерите :D

Не разбрах, какво бъркате. Настройвате първия (с достъпа до интернет), това, по-горе се прави на втория

Не разбрах, какво бъркате. Настройвате първия (с достъпа до интернет), това, по-горе се прави на втория

Бъркам самите рутери, приемрно направих 2рия основен и така, а предишният ми опит беше на различни канали различни мрежи и т.н сега пак ще се опитам.

Едит: Не става. :( първия нищо не му пипам, втория е със същото име същото ИП, същия канал, същия мод, същата парола, като две копия са, но не иска.

Бъркам самите рутери, приемрно направих 2рия основен и така, а предишният ми опит беше на различни канали различни мрежи и т.н сега пак ще се опитам.

Едит: Не става. :( първия нищо не му пипам, втория е със същото име същото ИП, същия канал, същия мод, същата парола, като две копия са, но не иска.

Не, не трябва да е със същия адрес, нито същото име, нали ще е мост

Не, не трябва да е със същия адрес, нито същото име, нали ще е мост

И с различни не става, проблема е в някое *** тикче, което трябва да натисна, но не знам кое. Правя моста и до там, след това не мога дори във втория рутер да вляза. Чудно ми е четох някъде, че трябвало да изключа DHCP, но уви и това не помага, да не би да е нещо свързано с Wireless MAC Filtering ? :angry22:

И с различни не става, проблема е в някое *** тикче, което трябва да натисна, но не знам кое. Правя моста и до там, след това не мога дори във втория рутер да вляза. Чудно ми е четох някъде, че трябвало да изключа DHCP, но уви и това не помага, да не би да е нещо свързано с Wireless MAC Filtering ? :angry22:

Ами пуснато ли е при вас? Ако да, защо не сте добавил МАК адреса на втория маршрутизатор в листа на първия?

Ами пуснато ли е при вас? Ако да, защо не сте добавил МАК адреса на втория маршрутизатор в листа на първия?

Защото не знам че трябва, изключно е, какво да правя?

Защото не знам че трябва, изключно е, какво да правя?

Щом е изключено това филтриране проблема не е в това. Сложихте ли статичен адрес на втория маршрутизатор (на това място където е настройката на интернет достъпа) Мисля че адреса трябва да е от същата мрежа като на първия маршрутизатор

Щом е изключено това филтриране проблема не е в това. Сложихте ли статичен адрес на втория маршрутизатор (на това място където е настройката на интернет достъпа) Мисля че адреса трябва да е от същата мрежа като на първия маршрутизатор

Значи не знам какво правих, но ще обощя, първия рутер не съм го пипал през цялото време, а на втория смених Ип-то с 1 цифра вместо 1 на 3, и ги свързах чрез моста, Wireless MAC Filtering го сложих на enable и всичко е ток и жица, благодаря много. :wors:

Значи не знам какво правих, но ще обощя, първия рутер не съм го пипал през цялото време, а на втория смених Ип-то с 1 цифра вместо 1 на 3, и ги свързах чрез моста, Wireless MAC Filtering го сложих на enable и всичко е ток и жица, благодаря много. :wors:

Вие сте сменили адреса на втория маршрутизатор, нормално е нещата така да работят :)

Вие сте сменили адреса на втория маршрутизатор, нормално е нещата така да работят :)

аз го смених на 3тия от 5-те опита още, но този wireless mac filtering по дифолт си е изключен, така че, той ме е прецаквал всеки път сега всичко е идеално, само за принтера ще трябва да сменям мрежата но не е болка за умиране.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.