Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два рутера

Featured Replies

Не разбрах това за принтера и мрежите?

• Отговори 200
  • Прегледи 106,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не разбрах това за принтера и мрежите?

От лаптопа в едната стая принтирам документи на компютъра в другата стая, който е вързан с принтер, посредством Домашната мрежа в уиндоус, сега трябва да сменям от 2рия рутер към 1вия където е принтера, но както казах не е болка за умиране.

От лаптопа в едната стая принтирам документи на компютъра в другата стая, който е вързан с принтер, посредством Домашната мрежа в уиндоус, сега трябва да сменям от 2рия рутер към 1вия където е принтера, но както казах не е болка за умиране.

Защо? Това означава че нещо не е наред. Пробвахте ли да броузнете отдалечената машина по ИП и тогава да добавите принтера?

Здравейте колеги :) Днес бащами подписа нов договор към интернет доставчика ми и от тяхна страна ми подариха рутер + 50 Mbps интернет много хубаво :P В къщи си имам рутер мои аз съм си го купил :D и искам да направя следното -:- От моя рутер да пусна кабел за новия рутер :wink12: и вкъщи да имам 2 рутера от 1 интернет доставчик :) И двата да пръскат WI-FI :) Става ли този номер ако да то какви настройки трябва да направя ? И искам ако може двата рутера да са в една мрежа демек лаптопа е свързан в новия рутер а компютъра е свързан в стария рутер и да се виждат в домашната мрежа както си е сега :D С Windows 7 съм :) Ако ви е необходима още информация казвайте :D

Малко безсмислено ми се вижда, но иначе трябва да включиш стария рутер към новия в някой от лан портовете и да го направиш да си взима само IP по DHCP.

Къщата ни е на 2 етажа на 1-вия искам да си имам рутер и на 2-рия това е всичката работа :D

Малко безсмислено ми се вижда, но иначе трябва да включиш стария рутер към новия в някой от лан портовете и да го направиш да си взима само IP по DHCP.

Да това го осъзнах защото на новия рутер има нов MAC адрес и от интернет доставчика ми там ми пращат '' вече '' настройки :mad:

Ако го направя това у-вата които са свързани в единия рутер и в другия рутер ще се виждат ли в домашната мрежа ? Всичките ? В момента ми е на HOME NETWORK от Windows 7 :)

И с каква цел по-точно искаш да си усложниш живота ?

Теб нещо не те разбрах колега :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

1. От твоя рутер си пускаш кабел от един от ЛАН портовете и го включваш във WAN порта на новия рутер. 2. Двата рутера трябва да са с различни мрежи ( например ако единия ти раздава ИП адреси от рода 192.168.1.х, другия трябва да раздава ИП адреси 192.168.2.х. 3. Колегата ти е казал, че си усложняваш живота защото правиш 2 мрежи без да има нужда. 4.Домашните мрежи може да се виждат, но трябва допълнителни настройки.

1. От твоя рутер си пускаш кабел от един от ЛАН портовете и го включваш във WAN порта на новия рутер.

2. Двата рутера трябва да са с различни мрежи ( например ако единия ти раздава ИП адреси от рода 192.168.1.х, другия трябва да раздава ИП адреси 192.168.2.х.

3. Колегата ти е казал, че си усложняваш живота защото правиш 2 мрежи без да има нужда.

4.Домашните мрежи може да се виждат, но трябва допълнителни настройки.

1.Чакай малко колегата в пост номер 2 каза '' но иначе трябва да включиш стария рутер към новия'' сега какво да правя ?! Новия да го включа към стария или обратното ?!

2.Новия ми рутер раздава IP от рода на ''

192.168.1.х '' и стария също така ги раздава . На новия не мога да му ровя в настройките докато не свърши договора :mad: Стария ми рутер е TP-Link и как да направя така, че стария рутер да раздава IP от рода на '' 192.168.2.х. '' Смисъл такъв каде трябва да влеза в настройките. А ето ги и тях http://www.tp-link.com/resources/simulator/841_v5/index.html

3.Вече казах за какво са ми двата рутера в пост номер 4 '' Къщата ни е на 2 етажа на 1-вия искам да си имам рутер и на 2-рия това е всичката работа ''

4. Колегата от пост номер 2 ми каза '' да го направиш да си взима само IP по DHCP '' Ако направя тези настройки ще се виждат ли ? ако НЕ то тогава какви настройки да направя за да се виждат ?! :help wanted4:

Направи стария рутер повторител (repeater) на новия. За целта прочети повече по-въпроса какво е повторител, WDS и т.н. По този начин адреси се раздават само от единия рутер (основния)... вторият само усилва сигнала и покритието. Имаш само една вътрешна мрежа. Двата рутера могат да работят с един и същи SSID или с различни. http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge

Редактирано от DarkAvenger (преглед на промените)

Направи стария рутер повторител (repeater) на новия. За целта прочети повече по-въпроса какво е повторител, WDS и т.н.

Това ако го направя повече нищо няма да пипам така ли ?! и ще се виждат ли всички у-ва в мрежата от двата рутера ?!

Това е без значение, както желаеш, но сложи като втори рутер този, който можеш да ресетнеш и настройваш

Какво трябва да пипаш? Всички устройства независимо към кой рутер са свързани принадлежат на една и съща мрежа и няма причина да не се виждат. Вторият рутер е само повторител (усилвател) със същия или различен SSID (по твой избор).

Редактирано от DarkAvenger (преглед на промените)

Направи стария рутер повторител (repeater) на новия. За целта прочети повече по-въпроса какво е повторител, WDS и т.н. По този начин адреси се раздават само от единия рутер (основния)... вторият само усилва сигнала и покритието. Имаш само една вътрешна мрежа. Двата рутера могат да работят с един и същи SSID или с различни.

http://www.dd-wrt.co...Repeater_Bridge

В този сайт няма упътвания за TP-Link ( и двата рутера са TP-Link ) Сега търсих в настройките на рутера за тази опция '' repeater '' Не я намерих :Dhttp://www.tp-link.com/resources/simulator/841_v5/index.html Това са виртуални настройки на рутера ми ако я намериш опцията може ли да ми кажеш каде е :)

Wireless -> Wireless Settings -> Enable WDS

OK мерси много значи активирвам тази опция и нищо друго не пипам така ли ? И от новия рутер свързвам към стария нали така ? :) Само на стария мога да променям настройките на новия не мога защото са му сложили парола и не мога да вляза в настройките докато не свърши договора :)

Пусни втория Рутер в режим AP (Access Point) задай същото SSID но различен канал кабел между устройстата трябва да имаш всякакви репитери ще ти спънат живота

В този сайт няма упътвания за TP-Link ( и двата рутера са TP-Link ) Сега търсих в настройките на рутера за тази опция '' repeater '' Не я намерих :Dhttp://www.tp-link.c...1_v5/index.html Това са виртуални настройки на рутера ми ако я намериш опцията може ли да ми кажеш каде е :)

Аз имам упътвания за TP-Link. Напиши моделите на двата рутера за да ти ги намеря и пратя!

ОФ и аз вече незнам какво да правя мисля, че този начин ми е по-удачен Repeater от пост номер 10 напълно задоводолява нуждите ми :D '' Всички устройства независимо към кой рутер са свързани принадлежат на една и съща мрежа и няма причина да не се виждат. Вторият рутер е само повторител (усилвател) със същия или различен SSID (по твой избор) ''

репитера има недостатъци като бавна скорост

репитера има недостатъци като бавна скорост

А да имаш тогава друго предложение с добра скорост и да задоводолява нуждите ми ?! :D

Горното ми предложение

Пусни втория Рутер в режим AP (Access Point)

задай същото SSID но различен канал

кабел между устройстата трябва да имаш

всякакви репитери ще ти спънат живота

Втория рутер :-: новия или стария ?! На новия не мога да му ровя в настройките по-горе съм писал защо предполагам на стария да го пуснав режим AP как да променя канала ?!

Здравейте колеги :) Днес бащами подписа нов договор към интернет доставчика ми и от тяхна страна ми подариха рутер + 50 Mbps интернет много хубаво :P

В къщи си имам рутер мои аз съм си го купил :D и искам да направя следното -:- От моя рутер да пусна кабел за новия рутер :wink12: и вкъщи да имам 2 рутера от 1 интернет доставчик :) И двата да пръскат WI-FI :) Става ли този номер ако да то какви настройки трябва да направя ? И искам ако може двата рутера да са в една мрежа демек лаптопа е свързан в новия рутер а компютъра е свързан в стария рутер и да се виждат в домашната мрежа както си е сега :D С Windows 7 съм :) Ако ви е необходима още информация казвайте :D

Въпроса ми е след като има тема защо пускате нова?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.