Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически Задачи...

Featured Replies

3580

Това също не е правилният отгововор.СЪжалявам. :wors:

• Отговори 443
  • Прегледи 66k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Praskovka72
    Praskovka72

тогава уточнявай какво време визираш след последните изцепки установих че си дописвате условия ако бях казала 5 ти щеше да кажеш 2 така че .............. освен това още не си ми пуснал емотките

• Shadow_skill
    Shadow_skill

немеца, 1984198624 пъти съм я решавала вече >< То не беше писане, то не беше смятане xD

• Shadow_skill
    Shadow_skill

Може може

3576

Дорде сметна и ме издуха.

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

Ето една задачка и от мен : Две майки и две дъщери отишли на театър.Ще могат ли да седнат на три стола?

Какво мезе бре човече? Аз тая задачка ми я зададоха в трети клас и я реших :yanim:

Какво мезе бре човече? Аз тая задачка ми я зададоха в трети клас и я реших :)

Подценяваш ни, дай нещо по-сложно от три поколения жени -> баба+дъщеря+внучка

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

един електрически влак се движи с 120км срещу вятъра, на къде му е :):rolleyes::whist::lol6: пушека...

Пушекът ще се движи натам където духа вятъра.

Ето една от мен:Един от файловете в компютъра съдържа информация за Румен,Фори,Лина,Жени и Ади.Информацията за Румен е след тази за Лина,а информацията за Фори е преди тази за Румен и непосредствено след информацията за Жени.При това информацията за Лина е след тази за Жени,но Жени не е на първо място.На кое място във файла се намира информацията за Ади?

Правилно, все едно ме пита : един електрически влак се движи с 120км срещу вятъра, на къде му е :whist::lol6::lol6::lol6: пушека...

Човеко,направо ме утрепа.Тоя лаф не го знам :rolleyes::lol6::)

:) Това за влака не го знам :whist: Трябва да питам хората дето са били във вагона за пушачи :rolleyes:

Ето една от мен:Един от файловете в компютъра съдържа информация за Румен,Фори,Лина,Жени и Ади.Информацията за Румен е след тази за Лина,а информацията за Фори е преди тази за Румен и непосредствено след информацията за Жени.При това информацията за Лина е след тази за Жени,но Жени не е на първо място.На кое място във файла се намира информацията за Ади?

Ади - Жени - Фори - Лина - Румен

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

:D Ади - Жени - Фори - Лина - Румен

Така е.Ти си на ход. :speak:

Иван, Петър, Христо и Димитър са си купили щайга със 144 ябълки, които разделили така, че Иван получил 10 ябълки повече от Петър, 26 повече от Христо и 32 повече от Димитър.

Колко ябълки е получил Иван?

Ха сега да ви видя.Публикувано изображение

Иван е получил 53 ябълки.

Добре ето следващата задачка.

Петрови, Иванови и Димитрови са съседи. Дължината на оградата на Петрови е 51 метра. Оградата на Иванови е дълга колкото на Петрови, плюс половината от тази на Димитрови,

а дължината на оградата на Димитрови, е колкото на Петрови и Иванови заедно. Колко е общата дължина на трите огради?

Ако се зтрудните ще дам жокер.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Време е за жокер 165,632,506,329,408,247 Един от тези отговори е верния.:ph34r: Ама аз ви мислех за по-големи умници.:P

А пък аз си мислех че заглавието на темата е "Логически задачи", а не математически.

Ти на това ако викаш математическа задача, незнам какво ще кажеш за тази- f(x)=x^3 сигурно логическа а??? Нека f(x)=x^3. Уравнението на допирателната в точка xo от графиката е: d(x)=f'(xo)(x-xo)+f(xo)=3xo2x-2xo3 OB е онази стойност на x, за която d(x) става нула. d(x)=0 3xo2x-2xo3=0 => x=(2/3)xo=OB. OA=|d(0)|=|-2xo3|=2xo3. Сега S=2/3. (1/2)OA.OB=(1/2)2xo3.(2/3)xo=2/3 xo=1. Сега от d(x)=3xo2x-2xo3 намираме d(x)=3x-2 И все пак верният отговор на задачата е 329 Задачата се решава така: Дължината на оградата на Петрови е 51 метра, на Димитрови е “х”, на Иванови е 51 + х/2. Уравнението е: х = 51 + 51 + х/2.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Така няма да е интересно.

• 6 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...

Ето и моята логическа задача. Двама компютърни хакери се хванали на бас че единият е по бърз от другия в разбиването на пароли. Те седнали на два различни компютъра и започнали да се надпреварат. Хакер 1. Хакнал паролата за 30 сек. Хакер 2. Знаел че другият е хакнал паролата първи. Как хакер 2 е разбрал че хакер 1 е хакнал паролата първи?

Ето и моята логическа задача.

Двама компютърни хакери се хванали на бас че единият е по бърз от другия в разбиването на пароли. Те седнали на два различни компютъра и започнали да се надпреварат.

Хакер 1. Хакнал паролата за 30 сек.

Хакер 2. Знаел че другият е хакнал паролата първи. Как хакер 2 е разбрал че хакер 1 е хакнал паролата първи?

Защото на 31 секунда Хакер 1 изпратил съобщение на Хакер 2 с текст : "i pwn u, dump fuck. Now eat shit and die!" ? O.0 jk..

Ето ви и нещо интересно от мен, пак на тема пароли :

Вие сте пред портите на един затворен град. Достъпът до него се контролира стриктно и в него влизат само хора, които знаят паролата. Вие изпитвате непреодолимо желание да влезете в града, именно защото е забранено за външни хора и на вас ви е страшно интересно да видите какво точно става вътре и какво именно остава далеч от погледите на органите на реда.

Естествено НЕ ЗНАЕТЕ паролата, но като хакер с известно име и престиж, който трябва да се поддържа, не се отказвате и стоите до пропуска, sniff-ейки (подслушвайки) какво пита пазачът хората и какво му отговарят те.

Пред портите на града застава ДЕТЕ:

Пазачът му казва пет.

Детето помисля и казва 3.

Пазачът му отваря вратата и то ВЛИЗА.

Пред портите на града застава ЖЕНА:

Пазачът й казва четири.

Жената помисля и казва 6.

Пазачът й отваря вратата и тя ВЛИЗА.

Пред портите на града застава МЪЖ:

Пазачът му казва шест.

Мъжът помисля и казва 4.

Пазачът му отваря вратата и той ВЛИЗА.

СЕГА Е ВАШ РЕД. Запретвате ръкави и поставяте ръце на клавиатурата... т.е заставате пред тежко въображения портиер-главорез и очаквате със свито сърце цифрата му.

Пазачът казва ДЕВЕТ.

Какво трябва да отговорите вие, за да ви пусне ?

(и защо това ще е правилната парола)

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

Защото на 31 секунда Хакер 1 изпратил съобщение на Хакер 2 с текст : "i pwn u, dump fuck. Now eat shit and die!" ? O.0 jk..

Много смешно ама не е верния отговор.
  • 2 седмици по-късно...

Втория хакер хакнал компютъра на първия ;)

Ако беше толкова просто нямаше да е загадка и това не е верният отговор.

Какво ще кажете за тая задача:clap:: На реката няколко рибари уловили по 11 риби и няколко-по 8 риби.Общо хванали 120 риби.Колко рибари са хванали по 11 риби?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.