Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически Задачи...

Featured Replies

не е така 0 е

Как го установи ?

Или го сънува ;)

• Отговори 443
  • Прегледи 66k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Praskovka72
    Praskovka72

тогава уточнявай какво време визираш след последните изцепки установих че си дописвате условия ако бях казала 5 ти щеше да кажеш 2 така че .............. освен това още не си ми пуснал емотките

• Shadow_skill
    Shadow_skill

немеца, 1984198624 пъти съм я решавала вече >< То не беше писане, то не беше смятане xD

• Shadow_skill
    Shadow_skill

Може може

ето още една ...

Един халиф си имал всичко - купища пари и скъпоценни камъни, невероятен палат, бързи коли, харем с невероятни жени... Но един ден всичко това му омръзнало и започнал да мисли ,какво не е правил през живота си за да се разнообрази от обзелата го скука. Мислил, мислил и накрая се сетил, че никога през живота си не е летял със самолет.

Още на другата сутрин чисто новичък самолет го чакал в задния двор на сарая му. Но на излизане от двореца нощният пазач го спрял и му казал, че през нощта е сънувал лош сън, в който самолетът ще се разбие и халифът ще загине. Незнайно защо халифът се вслушал в думите му и не заминал, а само 30 минутки след излитането на самолета из дворецът се разнесла новината, че летателната машина се е разбила.

Владетелят бил повече от щастлив, че се доверил на провидението на пазача си и се е спасил от сигурна смърт, затова веднага го повикал и го отрупал с големи дарове и богатства, а след това... го уволнил!

Защо го е уволнил, след като току-що му е спасил живота?

Не открих някой да е отговорил.

Уволнил го е, защото е спал (сънувал) по време на работа.

Не открих някой да е отговорил.

Уволнил го е, защото е спал (сънувал) по време на работа.

Правилно Дръпчо ... ама до колкото помня Ken даде правилният отговор ...

Новата май Ви затрудни нещо ;) !

Хайде пак лесна :

Публикувано изображение

С тези стрелки е написана една дума на английски език. Коя е думата ?

Four

следователно - > News

Редактирано от Ken (преглед на промените)

1990

Това не е верният отговор за жалост. Ще намерите отговора в годината на раждането. Помислете и аз така мислех отначало че е 1990 но не е и като ми го казаха направо паднах.

Това не е верният отговор за жалост. Ще намерите отговора в годината на раждането. Помислете и аз така мислех отначало че е 1990 но не е и като ми го казаха направо паднах.

1991?

Това ми напомня за годината посрещаща новата ера - 2001-ва.

Ти гледаш ли или си сляп колко пъти да я пиша!

Един човек роден през 1980г. през 2010г. става на 30 години през коя година всъщност той празнува своя 10 рожден ден.

:)баси ... елементарна математика е ... нали е роден 1980 ... като е на 10 ще е 1990 ... не разбирам къде е логиката да е друга година !

Я обясни Факир ?

казано е "10 рожден ден" а не 10-и (десети) рожден ден. Може би тук е уловката :)

Редактирано от Mistress Linda (преглед на промените)

како ... не мога да схвана ... толкова ли съм глупав http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

ще си глупеем заедно, докато дойде автора да ни светне ;)

Пропуснал е (или нарочно не го е споменал) на коя дата през 1980г е роден човека. Човек обаче трябва да е много зле, че само защото е роден на 29 февруари, да си празнува рождения ден през 4 години.

Пропуснал е (или нарочно не го е споменал) на коя дата през 1980г е роден човека.

Човек обаче трябва да е много зле, че само защото е роден на 29 февруари, да си празнува рождения ден през 4 години.

това и аз си го помислих, но никъде не се споменава за дата

fakira1990 ** ***** ***** ... и ** ** ** ***** ако това е условието ... сам си цензурирам думите :rolleyes: !

Пропуснал е (или нарочно не го е споменал) на коя дата през 1980г е роден човека.

Човек обаче трябва да е много зле, че само защото е роден на 29 февруари, да си празнува рождения ден през 4 години.

Това е верния отговор защото ако си роден на тази дата ще празнуваш рождения си ден през 4 години. Ако бях споменал датата това щеше да е като детска игра и нямаше да има смисъл. Иначе познавам такъв човек който си празнува рождения ден точно на датата и никога друг път. И отговора ако сметнеш добре с 4те години ще значи излиза че ще празнува своя 10ти рожден ден през 2020 г луда работа

Редактирано от fakira1990 (преглед на промените)

Това е верния отговор защото ако си роден на тази дата ще празнуваш рождения си ден през 4 години. Ако бях споменал датата това щеше да е като детска игра и нямаше да има смисъл. Иначе познавам такъв човек който си празнува рождения ден точно на датата и никога друг път.

Е, кога ще го празнува си избира всеки.

Може и всеки ден да го празнува, при добро желание :)

Ти гледаш ли или си сляп колко пъти да я пиша!

Един човек роден през 1980г. през 2010г. става на 30 години през коя година всъщност той празнува своя 10 рожден ден.

Факире ... Факире ... да беше уточнил в задачата ... ами ако е роден на 6 октомври а :) ?!?!!!

Айде... Мъж и жена пътували с автомобил, но бензина свършил. Мъжът казал на жената да не излиза от колата и никого да не пуска в нея. После тръгнал за бензин, а когато се върнал видял, че жената е мъртва, а в колата има непознат. Кажете какво се е случило, ако жената е изпълнила всички заръки на мъжа?

Как го установи ?

Или го сънува :)

Купуваш за 7 и продаваш за 8 и разликата е 1$ кяр. Купуваш за 9 -влагаш спечеления и се овътряш с още 1 от тебе като по този начин печалбата ти е никаква защото я влагаш +1-1= 0.

Продаваш за 10 като до тук 1$ ти е пак кяра. Ако купиш за 11 пак си на нула.

Значи съм в грешка не е 0 ами е 1 долар печалбата към момента, но ако се погледне колко си инвестирал в началото си на -6$.

Това си е чисто математично решение на задачата.

Айде...

Мъж и жена пътували с автомобил, но бензина свършил. Мъжът казал на жената да не излиза от колата и никого да не пуска в нея. После тръгнал за бензин, а когато се върнал видял, че жената е мъртва, а в колата има непознат. Кажете какво се е случило, ако жената е изпълнила всички заръки на мъжа?

Тук да не текат подготвителни изпити за Симеоново? :)

Купуваш за 7 и продаваш за 8 и разликата е 1$ кяр. Купуваш за 9 -влагаш спечеления и се овътряш с още 1 от тебе като по този начин печалбата ти е никаква защото я влагаш +1-1= 0.

Продаваш за 10 като до тук 1$ ти е пак кяра. Ако купиш за 11 пак си на нула.

Значи съм в грешка не е 0 ами е 1 долар печалбата към момента, но ако се погледне колко си инвестирал в началото си на -6$.

Това си е чисто математично решение на задачата.

Малко си в грешка с математиката.

Ако имаш в началото 10.

Купуваш нещо за 7 и оставаш с 3.

После го продаваш за 8, и имаш 11.

Купуваш пак за 9, и оставаш с 2.

Продаваш за 10.

Колко имаш ?

Тук да не текат подготвителни изпити за Симеоново? :)

Не ... забавляваме се :computer2: ... пак Ви подгони параноята !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.