Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически Задачи...

Featured Replies

Вадим плод от "Ябълки и портокали", според това какво ще изтеглим преместваме правилния етикет в/у тази кутия. В/у кутията останала без етикет слагаме етикета от третата кутия а върху нея "ябълки и портокали".

• Отговори 443
  • Прегледи 64,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Praskovka72
    Praskovka72

тогава уточнявай какво време визираш след последните изцепки установих че си дописвате условия ако бях казала 5 ти щеше да кажеш 2 така че .............. освен това още не си ми пуснал емотките

• Shadow_skill
    Shadow_skill

немеца, 1984198624 пъти съм я решавала вече >< То не беше писане, то не беше смятане xD

• Shadow_skill
    Shadow_skill

Може може

Добре г-жица/г-жо " виша математика " нека видим вашият отговор !!!

Факир ... жената , човешко същество ли е ???

Моят отговор съм го дала вече.

И се пише висШа математика.

И ми пуснете екстирте на профила не съм нито в Белене нито в Аушвиц...

Моят отговор съм го дала вече.

И се пише висШа математика.

И ми пуснете екстирте на профила не съм нито в Белене нито в Аушвиц...

Казаха ви да си изчистите кеша на браузъра :angry:

При следващото безпочвено обвинение и неспазване на правилата (визирам 2.5 и 2.7 и 2.9 от правилата на форума), няма да подминавам постовете :down: Бъктъм от глупости :mad:

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Вадим плод от "Ябълки и портокали", според това какво ще изтеглим преместваме правилния етикет в/у тази кутия. В/у кутията останала без етикет слагаме етикета от третата кутия а върху нея "ябълки и портокали".

Да, точно така е. : )

Хайде пак:) В една гора има три къщи и три кладенеца. Собствениците на къщите решили всеки да направи по една самостоятелна пътека от къщата си до всеки кладенец, но така, че никои 2 пътеки да не се пресичат (има се пред вид да не се пресичат във вътрешна точка). Започнали да осъществяват решението си, но се затруднили. Можете ли да им помогнете?

djeina , много пространствено звучи ... в смисъл къщите ако са в двата края на гората , а третата посредата ... :) ! Нещо не мога да си го представя !

:blink:

Hanibal_Lektar задачката има решение.Ако я решиш печелиш--колело от печка:blink::blink:

задачката е супер лесна, ама сега пък трябва да рисувам на пейнт xD Ще видя какво ще направя хахах

;)На това му казват коварни въпроси. 1. Един изморен физик си легнал вечерта в 10ч. и навил будилника да звъни на другия ден на обяд. Колко часа е спал физикът до звънеца на часовника? 2. Кое е точното отрицание на „не във“? 3. – Колко струва едно? - Двайсет цента – отговорил продавачът в железарския магазин. - А дванадесет? - Четиридесет цента. - Добре, ще взема деветстотин и дванадесет. - Това струва шестдесет цента. Какво е купил клиентът? 4. Коя позната българска дума винаги се произнася погрешно? 5. Пренаредете буквите в НАУМ ДАДЕ, за да получите една дума. 6. Един тополог си купил седем геврека и изял всички освен 3. Колко му останали? 7. Колко месеца в годината съдържат по 30 дни? 8. В една кутия има две монети на обща стойност 55 ст. Едната не е монета от 5 ст. Какви са монетите? 9. Една риба тежи 8 кг. плюс половината от собственото си тегло. Колко тежи рибата? 10. „Броят на думите в това изречение е осем.“ Цитираното твърдение е очевидно вярно. Намерете изречение, противоположно по смисъл на горното и все пак вярно. Аз съм си тъпичка,то и в профила ми го пише:blink:Тук прочетон,че има хора с IQ над 130....:P

:)На това му казват коварни въпроси.

1. Един изморен физик си легнал вечерта в 10ч. и навил будилника да звъни на другия ден на обяд. Колко часа е спал физикът до звънеца на часовника? - 2 часа (ако говорим за олд-фешън аналогов будилник, а не цифров хахах)

6. Един тополог си купил седем геврека и изял всички освен 3. Колко му останали? - 3

8. В една кутия има две монети на обща стойност 55 ст. Едната не е монета от 5 ст. Какви са монетите? 50 ст. и 5 ст.

10. „Броят на думите в това изречение е осем.“ Цитираното твърдение е очевидно вярно. Намерете изречение, противоположно по смисъл на горното и все пак вярно. "Броят на думите в това изречение не е осем"

Толкоз от мен хехех

;)На това му казват коварни въпроси.

1. Един изморен физик си легнал вечерта в 10ч. и навил будилника да звъни на другия ден на обяд. Колко часа е спал физикът до звънеца на часовника? 2. Кое е точното отрицание на „не във“?

3. – Колко струва едно?

- Двайсет цента – отговорил продавачът в железарския магазин.

- А дванадесет?

- Четиридесет цента.

- Добре, ще взема деветстотин и дванадесет.

- Това струва шестдесет цента.

Какво е купил клиентът?

4. Коя позната българска дума винаги се произнася погрешно?

5. Пренаредете буквите в НАУМ ДАДЕ, за да получите една дума.

6. Един тополог си купил седем геврека и изял всички освен 3. Колко му останали?

7. Колко месеца в годината съдържат по 30 дни?

8. В една кутия има две монети на обща стойност 55 ст. Едната не е монета от 5 ст. Какви са монетите?

9. Една риба тежи 8 кг. плюс половината от собственото си тегло. Колко тежи рибата?

10. „Броят на думите в това изречение е осем.“ Цитираното твърдение е очевидно вярно. Намерете изречение, противоположно по смисъл на горното и все пак вярно.

Аз съм си тъпичка,то и в профила ми го пише:blink:Тук прочетон,че има хора с IQ над 130....:rolleyes:

1. Физикът е спал 2 часа. Будилникът не може да се настройва от 0 до 24 часа, а само 0-12. Ако го навие за 12 часа, ще звъни в полунощ.

2. Точното отрицание на “не във” е „във“.

3. Купил е цифри за номер на къща.

4. Думата „погрешно“.

5. НАУМ ДАДЕ -> ЕДНА ДУМА.

6. След като е изял всички освен 3, са му останали 3.

7. Всички без февруари.

8. Едната не е монета от 5 ст., но другата е. 50 + 5.

9. 16 кг.

10. “Броят на думите в това изречение не е осем.”

:ph34r:на отговорилия :blink: 1. Физикът е спал 2 часа. Будилникът не може да се настройва от 0 до 24 часа, а само 0-12. Ако го навие за 12 часа, ще звъни в полунощ. 2. Точното отрицание на “не във” е „във“. 3. Купил е цифри за номер на къща. 4. Думата „погрешно“. 5. НАУМ ДАДЕ -> ЕДНА ДУМА. 6. След като е изял всички освен 3, са му останали 3. 7. Всички без февруари. 8. Едната не е монета от 5 ст., но другата е. 50 + 5. 9. 16 кг. 10. “Броят на думите в това изречение не е осем.”

В свещник горят пет свещи, две гаснат, колко ще останат ?

тогава уточнявай какво време визираш след последните изцепки установих че си дописвате условия ако бях казала 5 ти щеше да кажеш 2 така че .............. освен това още не си ми пуснал емотките

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

В свещник горят пет свещи, две гаснат, колко ще останат ?

Гаснат. Не изчезват. Може да са изгаснали, но пак са свещи.

И ти казах - изчисти си кеша на браузъра ;) Чети малко какво ти пишат хората, а не да чакаш да ти "пуснат емотиконите". Да дойда у вас и да ти изчистя аз кеша, ако искаш ? :) При следващо подобно изказване, ще трия целия коментар, поради флууд. Отговорено ти е на 5 места, от поне 4 човека. Толкова аз ги преброих..може и да са повече. Все другите ти виновни.. :)

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

отговор 2 - двете гаснат, останалите продължават да горят и изчезват 1 11 21 1211 111221 Какъв ще е следващия ред ?

отговор 2 - двете гаснат, останалите продължават да горят и изчезват

1

11

21

1211

111221

Какъв ще е следващия ред ?

312211 Публикувано изображение

После

13112221

1113213211

31131211131221

13211311123113112211 and so on...

Някой да пуска следващото, мен ми е едно транзисторно в момента и освен някой P-N преход друго няма постна....

312211 Публикувано изображение

Обяснението е интересно:

Each number defines the previous number.

It's defining how many times the digit is.

1

11 = one ONE

21 = two ONEs

1211 = one TWO and one ONE

So, following this relation, we have the sequences is:

1, 11, 21, 1211, 111221, 312211, (13112221, 1113213211, 31131211131221)

Условието на Линда, обаче е непълно, което прави решенията няколко. Нека

2121121111

е решение на задачата. Кое е следващото число в така сформираната редица?

312211

:)

Двама археолози изследвали една пещера, в която открили две човешки тела, разположени на земята едно до друго. Телата били на мъж и жена и особеното при тях било това, че били напълно, абсолютно запазени, сякаш хората току що са предали богу дух.

Единият от археолозите заключил:

– Това са Адам и Ева.

Другият веднага се съгласил с него.

Въпросът е: какви били основанията на археолозите за това им становище?

Нямали са пъпчета, Лин...по-това са ги разпознали. Връзката на детето с майката - пъпната връв. А те не са били родени от майка. Това е моето обяснение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.