Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически Задачи...

Featured Replies

Звука

• Отговори 443
  • Прегледи 64,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Praskovka72
    Praskovka72

тогава уточнявай какво време визираш след последните изцепки установих че си дописвате условия ако бях казала 5 ти щеше да кажеш 2 така че .............. освен това още не си ми пуснал емотките

• Shadow_skill
    Shadow_skill

немеца, 1984198624 пъти съм я решавала вече >< То не беше писане, то не беше смятане xD

• Shadow_skill
    Shadow_skill

Може може

Факир ... само глупости ще ръсим ... трябва да признаен че Бели ни затрудни ... доста ... ще изчакаме обяд ... и ще разберем :hush: !

Звука

...тогава да кажем и електромагнитните вълни :hush:

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

трябва да признаен че Бели ни затрудни ... доста ... ще изчакаме обяд ... и ще разберем :) !

Митак, аз пък ще ви призная на ушенце, че въпросчето е от учебник от среден курс (признавам и аз не се сетих)........:blink:

Лупата не увеличава ъгли! Големината им не зависи от дължината на техните страни, а от числото на градусите, което пък, естествено лупата не може да уголеми!

Митак, аз пък ще ви призная на ушенце, че въпросчето е от учебник от среден курс (признавам и аз не се сетих)........:whist:

Лупата не увеличава ъгли! Големината им не зависи от дължината на техните страни, а от числото на градусите, което пък, естествено лупата не може да уголеми!

Това пък от каде ти дойде не знам.

• 5 месеца по-късно...

Вчера погледнах вкъщи една книга с главоблъсканици... Или аз съм много тъп, или са много трудни. А не съм от най-тъпите... Сега ще ви дам една, да ви видим колко сте умни, хихи. Няма да ви давам решението, но ще ви кажа, ако някой познае. Явно като правя тема, не мога да прикрепям файлове, за това ще ви нарисувам една схема и ще я прикрепя в следващ пост. И ако сте умнички, ще ви дам още главоблъсканици. Значи - на схемата, която ще ви прикача в следващия пост, са показани 12 клечки, които правят 4 квадрата, квадратна мрежа от 4 квадрата. Целта е да направите с 12 кибритени клечки 5 квадрата. Квадратите трябва да са празни, в смисъл, на схемата са 5, ако броим големия, които формират четирите квадратчета. Само, че не е празен, вътре има клечки, затова не се брои. Другото условие е да няма клечка върху друга клечка, нито пък да използвате по-малко, или повече от 12 клечки. След като нарисувам схема, ще я прикача. Успех!

Вчера погледнах вкъщи една книга с главоблъсканици... Или аз съм много тъп, или са много трудни. А не съм от най-тъпите... Сега ще ви дам една, да ви видим колко сте умни, хихи. Няма да ви давам решението, но ще ви кажа, ако някой познае.

Явно като правя тема, не мога да прикрепям файлове, за това ще ви нарисувам една схема и ще я прикрепя в следващ пост. И ако сте умнички, ще ви дам още главоблъсканици.

Значи - на схемата, която ще ви прикача в следващия пост, са показани 12 клечки, които правят 4 квадрата, квадратна мрежа от 4 квадрата. Целта е да направите с 12 кибритени клечки 5 квадрата. Квадратите трябва да са празни, в смисъл, на схемата са 5, ако броим големия, които формират четирите квадратчета. Само, че не е празен, вътре има клечки, затова не се брои. Другото условие е да няма клечка върху друга клечка, нито пък да използвате по-малко, или повече от 12 клечки.

След като нарисувам схема, ще я прикача. Успех!

Чакам с нетърпение : )

Чакам с нетърпение : )

Странно, не ми показва опцията за прикачване, знаеш ли защо?

Както и да е, 12 клечки, формират квадратна мрежа ето така:

Публикувано изображение

Със същия брой клечки, с неопределен брой право на премествания, трябва да направите 5 квадрата със всички 12 клечки. Няма ограничение нито за размера на квадрата, но да е квадрат и да е празен.

Квадрат ще рече всички страни да са съставени от равен брой клечки.

ПП: Ще пратя схемата на някой да я прикачи, изглежда щом съм създател, не мога да прикачвам. Няма кой знае каква разлика, но се вижда по-добре и по-детайлно. А аз държа на детайлите :blink:

Редактирано от The_Gunslinger (преглед на промените)

Странно, не ми показва опцията за прикачване, знаеш ли защо?

Както и да е, 12 клечки, формират квадратна мрежа ето така:

Публикувано изображение

Със същия брой клечки, с неопределен брой право на премествания, трябва да направите 5 квадрата със всички 12 клечки. Няма ограничение нито за размера на квадрата, но да е квадрат и да е празен.

Квадрат ще рече всички страни да са съставени от равен брой клечки.

ПП: Ще пратя схемата на някой да я прикачи, изглежда щом съм създател, не мога да прикачвам. Няма кой знае каква разлика, но се вижда по-добре и по-детайлно. А аз държа на детайлите :)

Здравей намерих отговора на загадката ти.А относно това,че неможеш да прикачваш незнам защо нестава ; (

Публикувано изображение

П.С. Прочетох,че това не е решение.. ами изцъклих се на тези клечки играх си пробвах всички варианти и само този е възможен поне за моето въображение :huh:

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

Здравей намерих отговора на загадката ти.А относно това,че неможеш да прикачваш незнам защо нестава ; (

Публикувано изображение

П.С. Прочетох,че това не е решение.. ами изцъклих се на тези клечки играх си пробвах всички варианти и само този е възможен поне за моето въображение :huh:

Решението е грешно :)

Решението е грешно :huh:

Усетих аз.. затова се разочеровах от себе си.

Направих нова схема,малко по права,надявам се нямате нищо против :)

Ето я и нея:

Публикувано изображение

Усетих аз.. затова се разочеровах от себе си.

Направих нова схема,малко по права,надявам се нямате нищо против :huh:

Ето я и нея:

Публикувано изображение

От здраве и щастие да не се отървеш! :)

От здраве и щастие да не се отървеш! :)

Благодаря!

Сега ми остава само да чакам някои по умен от мен явно да ми покаже решението :huh:

Може ли да да са 6 квадратите?

Може ли да да са 6 квадратите?

Точно 5, точно 12 клечки - стана ми интерестно, как направи 6 празни квадрата с 12 клечки?

Така става ли?

Не съм си играл да го подравнявам но мисля че се разбира.

Публикувано изображение

Петия ти квадрат... Трябва всички страни да са еднакви. Но иначе е добра идеята... Но не е решение. Оригиналната задача се решава с кибритени клечки, не с 10 метрови прътове.

Извинявайте, забравих да спомена едно от условията, изскочи ми от ума - трябва да няма свободни краища, в смисъл, да няма клечки(или част от клечки:cool:), които не участват в квадрат.

Точно 5, точно 12 клечки - стана ми интерестно, как направи 6 празни квадрата с 12 клечки?

Приеми го като задачка от моя страна :cool:

Приеми го като задачка от моя страна :cool:

Хехе, и няма свободни краища, всички квадрати са празни... Ние 5 не можем да направим, ти 6 :baby:

Хехе, и няма свободни краища, всички квадрати са празни... Ние 5 не можем да направим, ти 6 :)

Може, може :cool:

The_Gunslinger , темата е супер интересна АМА имаме такава

Логически Задачи... !

Успехи !

Ами не знаех...

Пък и там са логически задачи, тука не става само с логика, трябва и малко главоблъскане... :cool:

И едно много лесно и приятно въпросче от мен : кое е единственото нещо, което лупата не увеличава?:cool:

Самочувствието?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.