Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

преди 12 часа, karadzha написа:

Пак е забравил за стотиците хиляди руснаци с имоти по нашето Черноморие...   Ама и Плевню си има къща на самия бряг до Черноморец.   Руснаците му са съседи в буквалния смисъл.   Само той си знае какви ги твори.... 

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

току що, NEY написа:

Пак е забравил за стотиците хиляди руснаци с имоти по нашето Черноморие... 

Не ги е забравил. То и в Донбас има стотици хиляди руснаци..., нали? След някоя и друга година ще имаме референдум за присъединяване на Варна към руската федерация.

преди 3 минути, flare написа:

Не ги е забравил. То и в Донбас има стотици хиляди руснаци..., нали? След някоя и друга година ще имаме референдум за присъединяване на Варна към руската федерация.

Шегуваш ли се или наистина мислиш така?

преди 39 минути, flare написа:

Що? Не са малко дето ще се радват да сме вилает на Турция. Даже има такива в тоя форум и се пишат големи патриоти, са русофили и против Путин.

преди 1 час, Мойра написа:

Шегуваш ли се или наистина мислиш така?

А важно ли е какво мисля или е важно какво става? На хартия, Крим и Донбас са украинска територия. В един момент там става нещо си, провеждат се допитвания и хоп - вече не са. За мнозина рефередума в Крим е законен. Ами аз да те питам, ако наистина по черноморието се проведе такъв референдум, каква ще е разликата за външен наблюдател? Защото ние, българите си мислим че това е наше? Ми те и украинците така си мислеха... Пък някои от нас си мислят, че Македония е наша или по половин Гърция, Сърбия та чак и Румъния. Та ти ми кажи, ако стане патакламата, независимо дали с руснаците във Варна, турците в Кърджали или българи в Македония, какво ще е общественото мнение отвън? Дали ще кажат колко несправедливо постъпват с нас или ще са както тези дето гореописаните дето смятат, че с Крим и Донбас всичко е наред?
Референдум дава ли права на живущите на дадена област да прекрояват държавни граници? Ако е така, значи имам право да го поставям, като вероятност и за нас.

Това е чисто логично следване... Аз чистосърдечно си признавам, че не мога да отговоря на последния въпрос.

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 23 минути, flare написа:

А важно ли е какво мисля или е важно какво става? На хартия, Крим и Донбас са украинска територия. В един момент там става нещо си, провеждат се допитвания и хоп - вече не са. За мнозина рефередума в Крим е законен. Ами аз да те питам, ако наистина по черноморието се проведе такъв референдум, каква ще е разликата за външен наблюдател? Защото ние, българите си мислим че това е наше? Ми те и украинците така си мислеха... Пък някои от нас си мислят, че Македония е наша или по половин Гърция, Сърбия та чак и Румъния. Та ти ми кажи, ако стане патакламата, независимо дали с руснаците във Варна, турците в Кърджали или българи в Македония, какво ще е общественото мнение отвън? Дали ще кажат колко несправедливо постъпват с нас или ще са както тези дето гореописаните дето смятат, че с Крим и Донбас всичко е наред?
Референдум дава ли права на живущите на дадена област да прекрояват държавни граници? Ако е така, значи имам право да го поставям, като вероятност и за нас.

Това е чисто логично следване... Аз чистосърдечно си признавам, че не мога да отговоря на последния въпрос.

Важно е какво мислиш, защото има съществена разлика между Крим и Варна!

Крим до Хрушчов винаги е бил винаги руски, докато Варна - никога, така че е абсурдно това, което си написал: " След някоя и друга година ще имаме референдум за присъединяване на Варна към руската федерация."

Единственото, което ме безпокои е, че Турция на Ердоган може да предяви претенции към някои части от страната ни.

преди 12 часа, flare написа:

Точно Плевню ли ще го направи тава?    Та той е абсолютна будала не можеща нищо към никой да присъедини....Той само кукурига.... и после.... пак нищо....И кокошки разни все са излъгани....

преди 1 час, Мойра написа:

Крим до Хрушчов винаги е бил винаги руски, докато Варна - никога, така че е абсурдно това, което си написал: " След някоя и друга година ще имаме референдум за присъединяване на Варна към руската федерация."

Винаги е относително понятие. Аз съм си говорел с една чужденка и и обяснявам, колко сме древни и тя - ми колко сте древни, вика 150години. И аз скочих три боя как, викам ей от 681 година има България, а тя - не, вика има 3 и те са разделени от векове, не са една държава. И аз не знам какво да кажа - има логика и така. Та недей мисли, че хората отвън са на твоето мнение. Всяка държава учи историята по различен начин. Честно казано идея си нямам какво учат в Русия. В една друга тема ти казах че като бях тийнейджър и четох книга на Карл Май чието действие протичаше в нашите земи по турско (той е бил съвременник на края) и ми подейства като студен душ, че по-скоро защитаваше турците срещу борбата за освобождение... Тогава не можех да повярвам, че някой може да мисли така, при всичките жестокости и издевателства. Никой не ми беше преподавал че има и други гледни точки.

Така, че Мойра, винаги в историята няма и не е толкова абсурдно. Ама хич не е. Та ако мериш с двоен аршин, както сте се захванали, да не се изненадваш ако и някой друг мери така.

Не ми отговори на въпроса. Референдумът достатъчно условие ли е? А това че територия е била някога си на някого? Примерно, както земята която сега е наша, е била първо гръцка, после пак, па по някое време и турска?

преди 1 минута, flare написа:

Не ми отговори на въпроса. Референдумът достатъчно условие ли е? А това че територия е била някога си на някого? Примерно, както земята която сега е наша, е била първо гръцка, после пак, па по някое време и турска?

Крим доброволно се върна в Русия и в това няма нищо противозаконно.

Просто беше поправена грешката на една "тряпка кукурузная", както руснаците са наричали и наричат Хрушчов.

Ето и една частушка в чест на Хрушчов :D

"Товарищ! Верь! Придет она!
На водку старая цена.
И на закуску будет скидка
Когда помрет Хрущев Никитка

Кукуруза не обуза!

Кукурузу можно жрать!
Вот когда поди бананы приказали б насаждать -
Жрали б вы, как обезьяны, недозрелые бананы
И тогда бы братцы, мать, было б впору вспоминать"

преди 4 минути, Мойра написа:

Крим доброволно се върна в Русия и в това няма нищо противозаконно.

Противозаконно... хмм въпросът е има ли смисъл тази дума в контекста. За да има закон, трябва да има инстанция с авторитет да определя правила над всички засегнати и власт да санкционира неизпълнението им, нали?
Опа, май ООН наложи резолюция и сума ти държави санкции... Файда йок. Тоест съвсем спокойно си приемаме че няма смислен закон в случая, и както винаги като няма закон, по-якия замесен печели.

току що, flare написа:

Противозаконно... хмм въпросът е има ли смисъл тази дума в контекста. За да има закон, трябва да има инстанция с авторитет да определя правила над всички засегнати и власт да санкционира неизпълнението им, нали?
Опа, май ООН наложи резолюция и сума ти държави санкции... Файда йок. Тоест съвсем спокойно си приемаме че няма смислен закон в случая, и както винаги като няма закон, по-якия замесен печели.

А замислял ли си се защо няма закон и в чия полза е било това преди Крим да се върне в Русия?

САЩ.

току що, M.Николов написа:

Ама какво е туй нещо?Туй нещо,  не е като онуй нещо.

Ми аз честно казано не знам. Медиите казаха много работи. Аз по онова време бях извън България и в няколко държави и чух тотално различни версии - тук също. Няма как да се върна в миналото и да ида там да видя, така че на кой да вярвам?

Ама какво е туй нещо?Туй нещо,  не е като онуй нещо.

Ми аз честно казано не знам. Медиите казаха много работи. Аз по онова време бях извън България и в няколко държави и чух тотално различни версии - тук също. Няма как да се върна в миналото и да ида там да видя, така че на кой да вярвам?

Тоест съвсем спокойно си приемаме че няма смислен закон в случая, и както винаги като няма закон, по-якия замесен печели.

Бе те и сърбите си твърдяха, че Косово е Сърбия, но дойде големия батко ошамари ги и каза вече не е.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

току що, Мойра написа:

А замислял ли си се защо няма закон и в чия полза е било това преди Крим да се върне в Русия?

Прилагането на законите винаги е в нечия полза, Мойра. И всеки участник смята, че е прав. Нали затова има някой който решава. И за да има ред, трябва всички да слушат нали? И кой не слушка в случая?

преди 2 минути, M.Николов написа:

Бе те и сърбите си твърдяха, че Косово е Сърбия, но дойде големия батко ошамари ги и каза вече не е.

Така де. В Крим е същото, баткото само е друг.

преди 4 минути, flare написа:

Тоест, нужни са и други условия за да се стигне до референдум!

току що, flare написа:

Прилагането на законите винаги е в нечия полза, Мойра. И всеки участник смята, че е прав. Нали затова има някой който решава. И за да има ред, трябва всички да слушат нали? И кой не слушка в случая?

Остава да кажеш, че всичко, което прави САЩ в/с други държави е законно!

А Крим доброволно се върна в Русия чрез законен референдум.

Тоест, нужни са и други условия за да се стигне до референдум!

Значи, моето мнение е следното. Ако има институция на която всички държави да се подчиняват, примерно (само пример) ООН, тогава ако стане такъв териториален спор се взима решение за всеки такъв случай поотделно и се решава дали да има референдум или друго.
Ако няма такава, всичко е бош лаф и тия дето имат и вложат най-много ресурс печелят. Толкова.

току що, Мойра написа:

Остава да кажеш, че всичко, което прави САЩ в/с други държави е законно!

А Крим доброволно се върна в Русия чрез законен референдум.

Отговорих отгоре.

Така де. В Крим е същото, баткото само е друг.

Да де. Ама ООН го приема, щото е сатрап на САЩ. А Крим, ако беше руски и го вземеха украинците, пак щеше да е ЗА.

преди 1 минута, flare написа:

Ако няма такава, всичко е бош лаф и тия дето имат и вложат най-много ресурс печелят.

Ми, точно така е в момента положението.И аз от доста време се чудя защо не вземат да го закрият това ООН, като почти няма полза от него.

току що, karadzha написа:

Да де. Ама ООН го приема, щото е сатрап на САЩ. А Крим, ако беше руски и го вземеха украинците, пак щеше да е ЗА.

Може би. Но мнението ми си остава. Като няма някой който да има авторитет над всички - а в момента такъв наистина няма - закони, референдуми и правила са безсмислени думи. Винаги единият учасник ще твърди че е ощетен и винаги по-силният ще печели

Ми, точно така е в момента положението.И аз от доста време се чудя защо не вземат да го закрият това ООН, като почти няма полза от него.

Ако нещо хубаво спре да работи, го изхвърлят, вместо да оправят? То не работи щото всички дето се мислят за големи, се мислят за по-големи от него - точно като у нас всъщност, нали има хорица дето си мислят че законите не ги касаят. Та не е само българска черта.

току що, flare написа:

Може би. Но мнението ми си остава. Като няма някой който да има авторитет над всички - а в момента такъв наистина няма - закони, референдуми и правила са безсмислени думи. Винаги единият учасник ще твърди че е ощетен и винаги по-силният ще печели

Не винаги по-силният. Албанците или Косово не са в една категория със Сърбия, но САЩ се намеси в тяхна полза.

Явно Русия тогава не е била достатъчно силна да противодейства на това.

току що, karadzha написа:

Не винаги по-силният. Албанците или Косово не са в една категория със Сърбия, но САЩ се намеси в тяхна полза.

Явно Русия тогава не е била достатъчно силна да противодейства на това.

Не четеш всичко, а аз не искам да пиша по десет пъти едно и също. Дефиниция за по-силен:

преди 8 минути, flare написа:

тия дето имат и вложат най-много ресурс

преди 8 часа, Нел написа:

Защото днешният му рейтинг минава над 50%!

Нел, ако не знаеш днес е 15 юни, не декември!

" отчетоха от Института за модерна политика в изследване за обществените нагласи през декември. "

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.