Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Ауакса си оперира до натовското въздушно пространство. Въпроса е какво правят руските самолети в противоположната на Русия част от Черно море.

Не са били там. И Плевнелиев дори призна. Не са нарушавали въздушното ни пространство. Никой не пречи и на натовските самолети да летят в международни води. 

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Не са били там. И Плевнелиев дори призна. Не са нарушавали въздушното ни пространство. Никой не пречи и на натовските самолети да летят в международни води. 

Така е. Обаче има голяма разлика в това дали са на 2 или 200 километра от въздушната граница.

Така е. Обаче има голяма разлика в това дали са на 2 или 200 километра от въздушната граница.

Добре де, а ти готов ли си да гарантираш, че американците не се приближават и на по-големи разстояния? И наясно ли си, че примерно един МиГ 25  при максимална скорост почва виража от Северна България и го завършва до границата ни с Турция?  Това давам само за пример, че един самолет не е като автомобил.  А и аз не смятам, че Русия е наш враг, дори да ни шпионира по някакъв начин. Напротив. Нашият враг е САЩ и по-опасен е неговия шпионаж, както и неговите агенти в България в лицето на някои лидери от Герб. 

Нашият враг е САЩ и по-опасен е неговия шпионаж, както и неговите агенти в България в лицето на някои лидери от Герб. 

E американски крак не е стъпвал на българска земя като окупатор, не е изнасилвал българки, не е избивал интелигенция, не ни върти на каишка чрез енергийна зависимост... Ако имаме враг, той определено не идва от запад.

През 1962 г., по време на Караибската криза американски военни кораби влязоха за първи път в Черно море.

От какъв зор???

Аз бях на единия от българските военни кораби, който ги посрещна близо до границата. Но не им казахме "Добре дошли".

Що ли, някои не проумяват, че не всички са привърженици, на някаква си партийка, захранвана от руски пари.....И че, като спамят форумите, нещо ще променят......Отвреме-навреме, мятам по едно око, да видя, докъде са стигнали в наглоста си да повтарят, като папагали едно и също.....Еми, излагате се бе пичове......Не че ми пречите, де.....

Що ли, някои не проумяват, че не всички са привърженици, на някаква си партийка, захранвана от руски пари.....И че, като спамят форумите, нещо ще променят......Отвреме-навреме, мятам по едно око, да видя, докъде са стигнали в наглоста си да повтарят, като папагали едно и също.....Еми, излагате се бе пичове......Не че ми пречите, де.....

Argumentum ad nauseam. Повтаряш една и съща теза докато опонента ти просто не се умори да спори с теб. 

През 1962 г., по време на Караибската криза американски военни кораби влязоха за първи път в Черно море.

От какъв зор???

Аз бях на единия от българските военни кораби, който ги посрещна близо до границата. Но не им казахме "Добре дошли".

От какъв зор ли? Симетричен отговор на съветски кораби на 50 километра от Флорида, примерно. Айде сега, аргументи от носа ли ще си вадим...

Argumentum ad nauseam. Повтаряш една и съща теза докато опонента ти просто не се умори да спори с теб. 

То, ако е спор, как да е, ама се губи диалога ;)  Не ми се занимава, просто няма смисъл.....

E американски крак не е стъпвал на българска земя като окупатор, не е изнасилвал българки, не е избивал интелигенция, не ни върти на каишка чрез енергийна зависимост... Ако имаме враг, той определено не идва от запад.

подсети ме за един благодетел и крилатата му фраза-"София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи!и след това ни пратиха 4300 тона бомби!като вървиш по центъра още стоят белезите!

подсети ме за един благодетел и крилатата му фраза-"София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи!и след това ни пратиха 4300 тона бомби!като вървиш по центъра още стоят белезите!

А кой обяви война на САЩ и UK? Бомбардировките над София са лошо нещо, но братушките са ни навредили много, много повече.

Американски летци сринаха София със земята. И това без нужда. Те не бомбардираха наши войски, а мирни граждани в столицата ни. Добре, че не си бил роден тогава, че знам ли, можеше да нямаш възможността да разсъждаваш за руския чепик. 

Американски летци сринаха София със земята. И това без нужда. Те не бомбардираха наши войски, а мирни граждани в столицата ни. Добре, че не си бил роден тогава, че знам ли, можеше да нямаш възможността да разсъждаваш за руския чепик. 

Много бих се кефил ако руснаците ни бяха бомбардирали няколко пъти, обаче за сметка на това се бяха разкарали завинаги от тук. А дано, ама надали. Британците са бомбардирали и Дрезден, ама сега Германия пак е по-богата от тях... Братушките пък са градили социализма с нас 45 години и сега сме на последно място в ЕС по твърде много критерии. Е мерси!

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Много бих се кефил ако руснаците ни бяха бомбардирали няколко пъти, обаче за сметка на това се бяха разкарали завинаги от тук. А дано, ама надали. Британците са бомбардирали и Дрезден, ама сега Германия пак е по-богата от тях... Братушките пък са градили социализма с нас 45 години и сега сме на последно място в ЕС по твърде много критерии. Е мерси!

Спокойно, като приемем Украйна и Албания, дори няма да сме на предпоследно :) Иначе България не е никак зле по доходи на човек от населението, макар в годините на "демокрация" да отстъпихме много места назад. И това точно заради влиянието на САЩ  и НАТО. Когато бях на 17, предната система се срина. Аз тогава бях доволен от това, което ми предлага държавата. Не се притеснявах от престъпления, измами, кражби. Сега можеш ли да кажеш същото за подрастващите? Ами ето, вчера пак някакъв тийнейджър убил друг тийнейджър. И откъде идва всичко това? Естествено от демократичните САЩ, където не минава и седмица, без някой ученик да е застрелял даскала или съучениците си.  Не, благодаря. 

Иначе България не е никак зле по доходи на човек от населението, макар в годините на "демокрация" да отстъпихме много места назад. И това точно заради влиянието на САЩ  и НАТО. Когато бях на 17, предната система се срина.

Как пък само ние от всички обедняхме заради САЩ и НАТО? Защо западните страни, въпреки че представляват нищожен дял от населението, въртят 50% от световната икономика? В тезата ти има очевидни дупки. Питай за нови опорни точки. Бедни сме, защото партийците от преди 89та се превърнаха в мутрите днес. И защото голяма част от българите мислят като теб и сериозно ни дърпат назад, като гласуват за същите тия мутри на изборите. 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

Русия: 9.7 / 100 000

Венецуела: 45.1 / 100 000

Куба: 5.0 / 100 000

Беларус: 4.9 / 100 000 

САЩ: 4.8 / 100 000Великобритания: 1.2 / 100 000

Германия: 0.8 / 100 000

Франция: 1.1 / 100 000

България: 3.6 / 100 000

Какви поуки можем да си извлечем от тук? Страните, близки с Русия, имат в пъти по-висок брой убийства на глава от населението. 

И още нещо - виждаш повече новини за ръгащи се тийнейджъри, защото западните медии търсят сензацията, за разлика от повечето медии от автократичните държави по Путинов модел, които са подложени на цензура и автоцензура.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Аз за мутри мисля не съм гласувал, но на драго сърце бих гласувал за яки мъже, защото смятам, че мъжа трябва да е мускулест и як. Това определение "мутри" никак не ми харесва и не го разбирам. Иначе в зората на 'демокрацията гласувах винаги за БНРП и доктор Иван Георгиев. След това тая партия изчезна и на нейно място се появи Атака. Та така. Ако смяташ, че Сидеров е мутра, добре. Но аз не гласувам за хора, а за идеи. Кофти, че Сидеров е смятан за пернато животно, но аз мисля, че който и да бе на негово място, щеше да бъде смятан за такъв. А защо? Защото западната пропаганда иска да изкара тия хора точно такива. А това са хора, искащи да запазят по някакъв начин идентичността си/ни. Дори и тия в Украйна, които много ги оплюваме. САЩ и някои други държави са противници на това и привърженици на глобализацията. Много просто е защо мислят така. техните държави са сбирщина от всякакви типове. Да вземем дори една Австралия - страна на каторжници. Или една Великобритания - разпадаща се империя с много вътрешни противоречия. Германия по някакъв начин успя да реши временно тия въпроси и затова просперира. Обаче и в тая държава се задават тъмн и времена, щото турското присъствие се е увеличило неимоверно много, а след някое друго поколение, тия хора вече ще бъдат пуснали корени там, ще имат своите искания и ще запратят Германия в неизвеста посока. Франция - алжирци, цигани и какви ли не. Затова и десните там печелят. Опасността е същата. Изобщо, криво разбраната глобализация е причина за всичките ни беди. И точно там САЩ има водещата роля. 

Аз пък в противовес на твоята теза за мутрите отпреди 89 година ще кажа нещо друго. Да не употребявам силни думи, но партии като СДС навремето прокараха много лоши прозападни идеи. Тия идеи изгониха половината млади българи навън, дадоха всичко на простолюдието и най-вече на циганите и стана така, че за да си българин, трябва да си необразован. Преди 89 в България живееха едни от най-образованите и умни хора на света. След 89 се развъдиха тия, с мозък на папагал. Има един много интересен филм, гледай го. Макар и да е американска комедия, доста точно описва ситуацията и в страни като България. Казва се Идиотокрация. Точно това прави глобализма с България.

http://vbox7.com/play:f01f020419

Признавам, че и аз предпочитам свободата на мисленето и развитието, но в тоя свят всичко това е измамно. няма такова нещо, както няма и комунизъм в чистия си вид. Във всички случаи една маса от хора управлява друга маса от хора. И тук няма никакво значение "строя". Затова и ти се заблуждаваш, че комунизма е виновен. Да, ама не. Ние преди 1989 година може да не сме били най-развитата държава в Европа, но бяхме доста по-развита държава от света и доста по-спокойно и приятно място за живеене на обикновения човек. Вярно, да се издигнеш нагоре ставаше главно с кражби, но и сега е така :) Обаче обикновения човек си живееше сносно, имаше си месец отпуск и си ходеше на почивка всяка година. А сега как е? Я да направим една анкета, кой колко отпуск има през лятото, как го ползва и колко време почива някъде далече от дома? Ами аз ще ти кажа, че 80% от хората изобщо не го правят. Това е достъпно удоволствие само за капиталиста. Обикновения човек може да си позволи максимум 4-5 дена отделяне от реалността, а много от тия хора изобщо не правят и това. Дори не вземат и отпуски, които слкед това капиталиста и държавата им ги отнема. Знаеш ли, че на мен досега са ми взели за 10-12 години 40 дена платен отпуск? Знаеш ли, че майка ми за 7 години не е взела нито един ден отпуск и нито един ден болничен, а в същото време не пропуска работа в събота и по празници? Я сметни колко са това - 140 дена платен отпуск и над 350 съботи на работа!!!! Ти представяш ли си за каква глупост говорим и всичко това благодарение на американската демокрация?

Редактирано от Кико (преглед на промените)

От г-н Президент, пак се стигна до САЩ срещу Русия :) Иначе по темата... ако Плевнелиев гледа телевизия, досега да се е засрамил от себе си и да заеме поза щраус. Цял свят се опитва да е сдържан (Обамката си е от друг свят, него не го включваме, както и Джон Кери, който настига Джим Кери в комедийния жанр), наш Ганьо развява пръст! Едните летят и другите летят - затова си има граници - летиш ДО границата, ако ще и на 100 метра, но не след нея. Когато имам ограничение 90, мога да карам с 90, никой не ме задължава да съм с 80 км/ч. А тези самолети са там, за да летят, не да си ги мием с гъба и кофа! Живота и нивото ни в България е плод на години разрушителна политика на "големите". Да имаш силна държава, с такова стратегическо разположение би било ужас за много "играчи". Проблема е в хората - когато започнем да възприемаме хората до нас (познати и непознати) като неизменна част от живота и ежедневието ни, когато създадем поне някакви наченки на гражданско общество и дух, тогава ще има промяна. Независимо кой е на власт. Когато един такъв некадърник, като нашия, започне да ни излага пред света, трябва да му се поиска обяснение и да коригира поведението си. Той представя България, мен, вас, както и всеки друг Български гражданин. 

Иначе по темата... ако Плевнелиев гледа телевизия, досега да се е засрамил от себе си и да заеме поза щраус. Цял свят се опитва да е сдържан (Обамката си е от друг свят, него не го включваме, както и Джон Кери, който настига Джим Кери в комедийния жанр), наш Ганьо развява пръст!

По-слаб и неадекватно действащ президент никога не сме имали!

Понякога се чудя, дали той сам твори гафовете си, или те се дължат на това, че някой му нарежда какво да говори и прави?

Орешарски по ли става

За президент ли?

Не знам.

117 депутати от БСП и ДПС внесоха указа на Плевнелиев за ЦИК в Конституционния съд

Внесохме искане за обявяване на противоконституционалността на указа, с който президентът Росен Плевнелиев назначи състава на ЦИК. Това каза пред журналисти заместник-председател на Народното събрание Мая Манолова.

„Под искането до Конституционния съд са се подписали 117 народни представители. В искането твърдим, че с указа си президентът е нарушил два конституционни принципа – на правовата държава и принципа на разделението на властите, нарушавайки императивната норма на Изборния кодекс, която му вменява по какъв начин да разпредели членския състав на ЦИК”, обясни Манолова, цитирана от Фокус.

По думите й, на практика, Плевнелиев е нарушил и принципа на правовата държава, защото и в редица свои решения самият Конституционен съд е заявил, че прилагането на принципа на правовата държава означава всички държавни органи, упражнявайки своите правомощия, да се ръководят от законите и да ги спазват точно.

24chasa.bg

....

Няма да се разберем човек, не си струва да спорим. Атака е пълен антипод на моите ценности. Ако гласуваш за тях, няма какво повече да си кажем, наистина.

всеки има право да оспорва каквото си иска в съда

лошото е, че за това дело едва ли ще платят от джоба си "117 депутати от БСП и ДПС"

Кой ще плати според теб?

По-слаб и неадекватно действащ президент никога не сме имали!

Понякога се чудя, дали той сам твори гафовете си, или те се дължат на това, че някой му нарежда какво да говори и прави?

Абсолютно си права. Никога до сега не сме имали толкова слаб и неадекватен президент. Гафовете сам си ги твори, но подпомогнат и от партията, която го сътвори. Още някой и друг гаф  и си тръгва!!!!!

Няма да се разберем човек, не си струва да спорим. Атака е пълен антипод на моите ценности. Ако гласуваш за тях, няма какво повече да си кажем, наистина.

Аз с такива продажници като теб, няма отдавна какво да си каже. Айде, чао. 

Орешарски по ли става

Да.

• Автор

Господин президентинът отдавна не се чува какво говори, а и не му и трябва - той ги плещи, за да ги чуват господарите му и да му запазят имотеца, че ако може и да му го удвоят. Този президент никога не е бил български. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.