Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Имам едно предложение. Като се гласува за избор на нов президент, да се гласува и за отиващият си президент. Дали хората са съгласни с това, което е направил или не са. Подкрепят ли го след изтичане на мандата му или не го подкрепят. Ако повече от 2/3(или пък 3/4) не го подкрепят - никакви привилегии, пожизнена пенсия и т.н.

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 2 часа, attj написа:

Миро пак лъже за други резултати от тези   http://dnes.dir.bg/ereferendum/anketar.php?voted=1&id=995

Я пак ?

Ще се повторя

Това не импонира на последните проучвания, където горе долу толкова са за НАТО и за ЕС. Което е и позицията на Плевнелиев.

и ще цитирам :

77% от българите одобряват членството ни в ЕС, 59 на сто - в НАТО

https://news.bg/politics/77-ot-balgarite-odobryavat-chlenstvoto-ni-v-es-59-na-sto-v-nato.html

преди 25 минути, A.com написа:

Имам едно предложение. Като се гласува за избор на нов президент, да се гласува и за отиващият си президент. Дали хората са съгласни с това, което е направил или не са. Подкрепят ли го след изтичане на мандата му или не го подкрепят. Ако повече от 2/3(или пък 3/4) не го подкрепят - никакви привилегии, пожизнена пенсия и т.н.

Да , но както виждаш "мнението" е нещо доста субективно и повлияно от пропагандата.

Само в тази тема тук толкова лъжи съм видял, и всеки , и ти можеш да видиш сам,  на които някои още вЕрват сляпо , че е малко нелогично промити от изключително нагла фейкова пропаганда  хорица, да определят тези неща.

преди 46 минути, A.com написа:

Интересно предложение . Ще стане още по добре ако се приложи и за отиващите си парламенти -всички бивши депутати в парламент неполучил съответното одобрение да нямат право да бъдат избирани повече и да заемат висши държавни длъжности. :)

Ех мечти ....

• Автор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6009610

Властта днес се поема от Новия президент, караулът се сменя и в платната на Българския кораб задухват новите ветрове на връщане към националните ни и човешки ценности на най-древния народ на света Древните българи на Духа.

"Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си!", каза Новият президент.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

преди 1 час, Aliya написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/6009610

Властта днес се поема от Новия президент, караулът се сменя и в платната на Българския кораб задухват новите ветрове на връщане към националните ни и човешки ценности на най-древния народ на света Древните българи на Духа.

"Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си!", каза Новият президент.

Престанете с това "връщане" че ми става лошо не можете ли веднъж да погледнете напред към развитие и усъвършенстване. Не разбрахте ли че светът се движи напред и връщането към "национални ценности" е евфемизъм за връщане към глупавите времена на социализма което отдавна трябваше да сме надживели.

преди 2 часа, miro20 написа:

Да , но както виждаш "мнението" е нещо доста субективно и повлияно от пропагандата.

Всеки глас е субективен. Някой гласуват напук, други за лична изгода, трити в полза на обществото, четвърти за истината, пети за лъжата и т.н. Плевнелиев казал, че задал правилните приоритети - субективно мнение. За теб може да е истина, за мен не е. Но мнението на Плевнелиев в субективно.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Интересно предложение . Ще стане още по добре ако се приложи и за отиващите си парламенти -всички бивши депутати в парламент неполучил съответното одобрение да нямат право да бъдат избирани повече и да заемат висши държавни длъжности. :)

Ех мечти ....

Ще останем без депутати.

преди 14 минути, lsmurf написа:

Престанете с това "връщане" че ми става лошо не можете ли веднъж да погледнете напред към развитие и усъвършенстване. Не разбрахте ли че светът се движи напред и връщането към "национални ценности" е евфемизъм за връщане към глупавите времена на социализма което отдавна трябваше да сме надживели.

Кое е движение напред и усъвършенстване?! Кончита Вурст? А социализма не ми е ясно какво общо има, но всеки с разбиранията си...

преди 15 минути, A.com написа:

Ще останем без депутати.

Те и депутатите така си мислят че ако не са те няма да се намерят други с техните "уникални способности" ама мисля че все ще се намерят подходящи хора и вероятно по - подходящи от досегашните. Май се получава същото като с президента липсата на "опит" в политиката вероятно ще се окаже предимство а не недостатък .

преди 17 минути, A.com написа:

Всеки глас е субективен. Някой гласуват напук, други за лична изгода, трити в полза на обществото, четвърти за истината, пети за лъжата и т.н. Плевнелиев казал, че задал правилните приоритети - субективно мнение. За теб може да е истина, за мен не е. Но мнението на Плевнелиев в субективно.

Ще останем без депутати.

Е то по принцип всичко е субективно. И спечелването на Плевнелиев като президент срещу Калфин бе също субективна преценка на болшинството българи.

Не съм съгласен съдбата на някой дазависи от натрапена фалшива пропаганда или от мнение на хейтъри. твоа имах впредвид.

Обективно погледнато обаче за позицията на Плевнелиев - тя съвпада с нагласите на хората , които както цитирах проучване от 10 януари, 77 % са за ЕС и към 60 % за НАТО.

преди 2 минути, miro20 написа:

Е то по принцип всичко е субективно. И спечелването на Плевнелиев като президент срещу Калфин бе също субективна преценка на болшинството българи.

Виж сега друго субективно мнение - хората гласуваха за ГЕРБ и Борисов, а не за Плевнелиев. С други думи - натрапена, фалшива пропаганда от страна на ГЕРБ/Борисов към избирателите. Борисов си назначи президент.

От друга страна, много хора гласуваха за Радев заради натрапена пропаганда от ГЕРБ/Борисов и БСП. Ама в случая, май "народът си избра президент" важи в по-голяма степен за Радев, отколкото за Плевнелиев.

преди 2 минути, miro20 написа:

Обективно погледнато обаче за позицията на Плевнелиев - тя съвпада с нагласите на хората , които както цитирах проучване от 10 януари, 77 % са за ЕС и към 60 % за НАТО.

А позицията му спрямо санкциите срещу Русия, до каква степен съвпадат с нагласите на народа?

преди 23 минути, ncl написа:

Кое е движение напред и усъвършенстване?! Кончита Вурст? А социализма не ми е ясно какво общо има, но всеки с разбиранията си...

Дори и съществуването на Кончита Вурст което определено не одобрявам е движение напред в сравнение със съдбата на брилянтния ум Алън Тюринг който допринася за спасяването на много човешки животи през втората световна война.

преди 1 минута, A.com написа:

Виж сега друго субективно мнение - хората гласуваха за ГЕРБ и Борисов, а не за Плевнелиев. С други думи - натрапена, фалшива пропаганда от страна на ГЕРБ/Борисов към избирателите. Борисов си назначи президент.

От друга страна, много хора гласуваха за Радев заради натрапена пропаганда от ГЕРБ/Борисов и БСП. Ама в случая, май "народът си избра президент" важи в по-голяма степен за Радев, отколкото за Плевнелиев.

А позицията му спрямо санкциите срещу Русия, до каква степен съвпадат с нагласите на народа?

Първо .. май не правиш разлика между кампания и натрапена лъжлива пропаганда, каквато пак да се повторя - си седи и в тази тема и съм коментирал тоновете лъжи  :) 

Избора е признат от всички и легитимен . в това също няма спор.

Да се повторя - говорех за субективизма да се определя съдбата на бивши или настоящи политици от субективизма и лъжите , които никой не може да спре или да попречи да са преобладавщи. И оето е по лошо, много хора се радват когато лъжата надделява. в тази тема такива бол.

Второ - Мнението ми за санкцитие съм го казвал многократно . Това не е тема за "търгуване".

Макар че се опасявам че големите ще "изтъргуват" това, но ...

Санкците си имат причина, и тя е еднозначна. От чисто морална гледна точка не можш да кажеш на един престъпник - опрощавам ти 1000 убийства за сметка на търговски обмен в размер на 20 млрд $. Останалите 1 000 убийства ще ти опростя за сметка на ... нещо друго.. 

преди 15 минути, miro20 написа:

Първо .. май не правиш разлика между кампания и натрапена лъжлива пропаганда, каквато пак да се повторя - си седи и в тази тема и съм коментирал тоновете лъжи  :) 

Да представяш собствения си кандидат за президент за най-добрия избор е пропаганда, лъжлива и натрапена. Говоря за всички партии и кандидат президенти.

Да се повторя - говорех за субективизма да се определя съдбата на бивши или настоящи политици от субективизма и лъжите , които никой не може да спре или да попречи да са преобладавщи. И оето е по лошо, много хора се радват когато лъжата надделява. в тази тема такива бол.

Хората имат глави на рамената си. След като, с тези глави, са го избирали, със същите глави имат право да дадат оценка на направеното от него.

Второ - Мнението ми за санкцитие съм го казвал многократно . Това не е тема за "търгуване".

Макар че се опасявам че големите ще "изтъргуват" това, но ...

Санкците си имат причина, и тя е еднозначна. От чисто морална гледна точка не можш да кажеш на един престъпник - опрощавам ти 1000 убийства за сметка на търговски обмен в размер на 20 млрд $. Останалите 1 000 убийства ще ти опростя за сметка на ... нещо друго.. 

От морална гледна точка си прав. От реална гледна точка, всичко се търгува. На престъпници им се намаляват или опрощават присъди срещу самопризнания или показания срещу други престъпници от както съществува правото. "Ние сме морални победители", колкото и вулгарно да звучи, не топли никого.

Знам за търгуването , затова казах - Опасявам се че....

Но няма как да не забележа как пропагандата изкривява тази тема. Те не казват - дайте да опростим 1 000 убийства /а то примерно на Донбас са официално около 19 хил, а реално повече/  в замяна на дорбите ни отношения на "братушки" , а казват ... дайте да отменим санциите като пагубни и неудобни. Ми кажи го в прав текст - оправадаме насилствата , военните методи , избиването на хора в чужда дъуржава.

И за кого обаче са неудобни санкциите ? повтарял съм как за нас конкретно няма почти никаква разлика преди/след санкциите.

Това е именно лъжливата субективна пропаганда.

За кандидатурите за президенти пак ще те приземя леко ... акцента ми бе друг - че не е редно субективната преценка на няколко категории хора да определят съдбата на политици, депутати или управляващи казано най общо след оттеглянето им. . Защото тогава обективната преценка спокойно може да бъде премазана от тези други "катгории" - на тези които напук ще плюят, на хейтърите, на тези които по задължение плюят, и тези , излъганите от дезинформационната пропаганда. Отделно че има и други начини на възмездие - чрез съда например.

Да припомням ли референдума за АЕЦ ?

Където една кмара цигани , професори по ядрена енергетика определяха бъдещето на страната в този отрасъл ? С аргументи че ако не се гласува ЗА, тока ще стане 110 волта....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

даже и на изпроводяк не можа да каже нещо свое ами си вади листчетата

:getout:

преди 19 часа, miro20 написа:

За кандидатурите за президенти пак ще те приземя леко ... акцента ми бе друг - че не е редно субективната преценка на няколко категории хора да определят съдбата на политици, депутати или управляващи казано най общо след оттеглянето им. . Защото тогава обективната преценка спокойно може да бъде премазана от тези други "катгории" - на тези които напук ще плюят, на хейтърите, на тези които по задължение плюят, и тези , излъганите от дезинформационната пропаганда. Отделно че има и други начини на възмездие - чрез съда например.

Аз примерно предпочитам "субективната" оценка на повече хора пред "обективната" на една и съща прослойка самопровъзгласила се за "елит" и редяща хората които ни харесват- видя се докъде я докарахме по този начин. Явно са необходими кардинални промени. Дума да няма ще има и грешки ,ще изгорят и кадърни хора , но с тази система досегашната колко повече кадърни хора изгубихме за да можем да си пазим политическия "елит".

преди 1 час, lsmurf написа:

Аз примерно предпочитам "субективната" оценка на повече хора пред "обективната" на една и съща прослойка самопровъзгласила се за "елит"

А когато тази суббективна оценка се базира на лъжи и дезнформация ? За Плевнелиев конкретно е прекрасен пример.

Погледни и примера за АЕЦ.

преди 1 час, lsmurf написа:

Явно са необходими кардинални промени. Дума да няма ще има и грешки ,ще изгорят и кадърни хора , но с тази система досегашната колко повече кадърни хора изгубихме за да можем да си пазим политическия "елит".

Погрешно разбираш позицията ми като "пазене на елита".

И за съжаление, такъв е мат'ряла. Далеч сме от цивилзованите общества, с изградени ценности и практики , и морал ако щеш.  А и на много им е изгодно да сме по далече. На червените политици най вече.

Плащаш на една камра цигани някаква мижава сума, промиваш с лъжи мозъците на още една камара възрастен електорат с неща които иска да чуе, и си готов !

Останалите 2 - 2.5 млн българи  защо избягаха мислиш ? в разцвета на силите си , интелекта, образованието и манталитета ?

пп

Отделно че май съм почти единствен тук който говори за пропуснатите огромни позли от забранената за дискусия дума "лустрация".

Пък се чудете защо и Хр.Бисеров е пак в политиката, защо наново червените лъжат като разпрани ,  защо почти 3 десетилетия след промените още има хора с картончета и агентурни зависимости от ДС  в политиката, защо ни управлява модела КОЙ   , и т.н. и т.н...

преди 20 часа, miro20 написа:

Да припомням ли референдума за АЕЦ ?

Където една кмара цигани , професори по ядрена енергетика определяха бъдещето на страната в този отрасъл ? С аргументи че ако не се гласува ЗА, тока ще стане 110 волта....

След като въпросните политици са се възползвали от едната камара цигани, професори по енергетика и няколкото категории хора, за да бъдат избрани като депутати/президент или за да постигнат целите си, то след това ще се съобразяват и с оценката на същите тези хора. Веднъж са ги излъгали и/или купили за да се домогнат до властта. Като си тръгват няма да реват, че оценка им дават неграмотни и неуки хора.

В България освен лустрация трябваше да има и кастрация.

А когато тази суббективна оценка се базира на лъжи и дезнформация ?

Ами досега да не се е базирала на нещо друго. А "обективната" се базира на икономически интереси на малка прослойка.

И за съжаление, такъв е мат'ряла. Далеч сме от цивилзованите общества, с изградени ценности и практики , и морал ако щеш.  А и на много им е изгодно да сме по далече. На червените политици най вече.

Тук съм съгласен но има и качествен мат`рял който изгониха в чужбина както казваш оттам може и да се роди нещо читаво.

преди 3 часа, miro20 написа:

Отделно че май съм почти единствен тук който говори за пропуснатите огромни позли от забранената за дискусия дума "лустрация".

Ами това за което говорим нали си е точно вид лустрация. Какъв е смисълът вече след 27 години от лустрация само на бивши кадри на ДС те така и така са вече пенсионери в голямата си част а да търпим хората които досъсипаха България в последните години ?

преди 34 минути, lsmurf написа:

Ами досега да не се е базирала на нещо друго. А "обективната" се базира на икономически интереси на малка прослойка.

Е не е точно така. Едно е човек субективно да си прецени даден човек на база лични предпочитания и някакви обективни факти за него - кариера, бизнес, семейство, работа, политика,   съвсем друго е оценка базирана на тотални лъжи .Тотални. То не бяха любовници, офшорки, гей картинки и какво ли не... а всяка инициатива добра за българия и имиджа навън, се представяше тук на 180'.

Пак да се върна на примера с АЕЦ че е красноречиво показателен. Кое е по добре - субективна оценка на професори експерти с научни степени и двуцифрен стаж в АЕЦ плюс икономисти финансисти експерти от водещи финасови институции, или мнението на платени цигани и излъгани хора че ако не гласуват ЗА АЕЦ на референдума тока ще стане 110 волта ?

преди 34 минути, lsmurf написа:

Ами това за което говорим нали си е точно вид лустрация

Н е е

Миро, теб защо не са те лустрирали, като комунист? Или викаш, че вече си пръв демократ? Ама, нали знаеш, че бивша ку*ва и бивш пияница няма?

Ти имаш ли си понятие какво е лустрация ? или като циганите мислиш че е кастрация ? :)

преди 20 часа, miro20 написа:

Е не е точно така. Едно е човек субективно да си прецени даден човек на база лични предпочитания и някакви обективни факти за него - кариера, бизнес, семейство, работа, политика,   съвсем друго е оценка базирана на тотални лъжи .Тотални. То не бяха любовници, офшорки, гей картинки и какво ли не... а всяка инициатива добра за българия и имиджа навън, се представяше тук на 180'.

Пак да се върна на примера с АЕЦ че е красноречиво показателен. Кое е по добре - субективна оценка на професори експерти с научни степени и двуцифрен стаж в АЕЦ плюс икономисти финансисти експерти от водещи финасови институции, или мнението на платени цигани и излъгани хора че ако не гласуват ЗА АЕЦ на референдума тока ще стане 110 волта ?

Добре пак повтарям така е манипулациите са тотални само че практиката показва че оставим ли нещата в ръцете на така наречения "елит" не им се налага да правят и манипулации просто си правят каквото си искат без да се притесняват от обществено мнение съд прокуратура медиен натиск и други "дреболии" защото институциите са техни а общественото мнение просто не ги интересува и най-честото оправдание за това е че те са умните и народа нищо не разбира. Да има и такива които могат да бъдат подлъгани по всякакъв начин но има и грамотни хора които биха възразили и подели кампания срещу манипулациите а така - купуваш мнението на един или двама "специалисти" прилагаш към дело и си чист като сълзица ако стане нещо всички процедури са спазени и решението е колективно.

• Автор

Мандатите на кабинета „Борисов“ 2 и на президента Росен Плевнелиев приключват с недоверие, което е обичайно за парламента и правителството, но рекордно за президента. Това е кратката равносметка от завършващия мандат – според социологическия портрет, който по традиция прави „Галъп интернешънъл“.

на 24.01.2017 г. в 11:19, miro20 написа:

Ти имаш ли си понятие какво е лустрация ? или като циганите мислиш че е кастрация ? :)

Като бивш комунист трябва да се се разкараш и да не замърсяваш демократичния ми въздух. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.