Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

преди 8 часа, attj написа:

Дали обаче Доналд Тръмп въобще ще обърне внимание на писмото, изпратено от европейските политици?

Може да му се четат майтапи, кой знае...

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 11 часа, язе написа:

Може да му се четат майтапи, кой знае...

Не му е до майтап.  

Тръмп отрича Русия да има компромати срещу него и критикува разузнаването

"ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА, ПЪЛНА НЕЛЕПОСТ". Много нечестно!", написа Тръмп в Туитър

какво "по-хубаво" от това да ти почне деня с президента

ако още не сте се събудили - пуснете си Нова

слушам Чайковски... добре добре

:lol6:

https://nova.bg/live

Не съм ястреб, но политиката на Путин е вредна за България, отсече Плевнелиев.    Дори не уточнява с какво точно е вредна.  

преди 11 часа, attj написа:

Не му е до майтап.  

Тръмп отрича Русия да има компромати срещу него и критикува разузнаването

"ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА, ПЪЛНА НЕЛЕПОСТ". Много нечестно!", написа Тръмп в Туитър

Това би могло да доказва изключително тесните връзки на Тръмп с Москва.

преди 1 час, haidukpikaso написа:

какво "по-хубаво" от това да ти почне деня с президента

ако още не сте се събудили - пуснете си Нова

слушам Чайковски... добре добре

:lol6:

https://nova.bg/live

Мн точно интервю на Плевнелиев

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/91814-rosen-plevneliev-ne-iskam-balgariya-da-bade-varnata-vav-vremeto-na-berlinskiya-kongres.html

Прамо куме в очи.

Някой от тукашните му "фенове" може ли да цитира оне едно негово изречение с което да не е съгласен ??

Плевнелиев: Ако Русия и САЩ се разберат, България ще страда много

Spoiler

”България ще страда много, ако Русия и САЩ са в добри отношения и се разберат за сфери на влияние”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в последното си интервю като държавен глава.

"Не съм ястреб, а политик и гражданин с позиция. Не искам България да бъде върната във времето на Берлинския конгрес. Едни велики сили се събраха и се разбраха за сфери на влияние тогава. Аз не искам това да се случи отново, България много ще страда от това. Ако Доналд Тръмп тръгне на сепаративна сделка за сфери на влияние, това ще бъде пагубно за България", категоричен е Плевнелиев, който търпи сериозни критики заради тази си позиция. Заедно с други бивши и настоящи европейски държавници той изпрати писмо до администрацията на Доналд Тръмп, в което го призова да не се сдобрява с Русия.

"Има държави, които вярват във върховенството на закона, сред които са и България и държавите от Европейския съюз. Има и други, които разчитат на силата, сред които е Русия. Части от Украйна бяха окупирани и анексирани. Това може да се случи и в други държави и ние не трябва да го допускаме", допълни Плевнелиев. 

"Аз обичам Русия, чета книги, чета Достоевски, Толстой, слушам Чайковски. Не одобрявам политиката на Русия и се гордея, че съм първият български президент, който системно го заявява", заяви Плевнелиев.

"Румен Радев ще трябва да излезе и да каже дали е съгласен с решението на европейския съд в Хага, че има незаконна окупация на Крим", заяви Плевнелиев. По думите му той не е получавал информация от службите, че номинацията на Радев е съгласувана в Кремъл. Според него обаче Радев трябва да разчисти съмненията, като това ще се случи благодарение на действията му.

Плевнелиев коментира и идеята Огнян Герджиков да бъде служебен премиер, назначен от Румен Радев. По неговите думи той е добър специалист и доказан професионалист.

Президентът заяви, че ако Радев му бе предложил кабинет за одобрение, а в него присъстваше Маргарита Попова, това щяло да бъде много трудно за него и щял да води разговори с генерала. Плевнелиев определи Попова като част от статуквото и според него трябвало съдебната реформа да бъде в ръцете на нови, по-амбициозни хора.

Плевнелиев призна, че през последната година почти не се е виждал с вицепрезидента си.

"Да бъдеш обединител на нацията на означава да си харесван от всички. Не означава да си мълчиш при такива назначения, като това на Делян Пеевски", заяви Плевнелиев. Той даде за пример и назначението на Венета Марковска в Конституционния съд, който той блокира.

Плевнелиев коментира и Христо Иванов. "Назначаването му за служебен министър-председател от мен бе опит да се стигне до смела съдебна реформа", коментира Плевнелиев. Според него прокуратурата трябва да покаже не само действия, но и резултати. "Това не се случва, за разлика от Румъния. Там направиха смела реформа в правосъдието и страната е с по-добри икономически показатели от България", допълни президентът.

Според Плевнелиев не е имало разминаване между него и премиерът Бойко Борисов, като доказателство за това е назначението на Екатерина Захариева за министър на правосъдието в кабинета на Борисов. "Аз наистина се гордея с отношенията си с министър-председателя. Имали сме своите различия, но това само ни обогатява. Това е демокрацията, всеки трябва да може да слуша другия", допълни Плевнелиев.

Плевнелиев коментира и номинацията на Цецка Цачева за президентския вот: "Тя е един убеден демократ и страхотен председател на Народното събрание. Доколко е била избираема, аз не мога да преценя".

"Това, което направи Радан Кънев в средата на май 2016 г., опитвайки се да издигне моята кандидатура за президент, това катализира решението ми да не участвам в изборите. След като не е воден разговор с мен, това няма как да бъде сериозно", допълни Плевнелиев.  Той все пак допълни, че това нямало да промени решението му. Президентът дори посочи, че на решението му е повияло и многократното му общуване с Барак Обама, като той символично си тръгвал заедно с него.

Плевнелиев коментира за първи път и смъртта на сина си. "Само човек, който е познал истинската болка, се научава да живее. Въпреки цялата емоция и драма, която изпитах и продължавам да изпитвам, аз имам своя ангел защитник", заяви президентът.

Той коментира и какви са бъдещите му планове. "Моят офис ще е в София тех парк - символ на бъдещето на България. Няма да гледам назад - няма да се включвам в нито една политическа партия, няма и да създавам нова такава партия. Гледам напред и нагоре. Да бъдеш президент на България е кауза, но не е единственият начин да служиш на народа си. Какъв ще бъда аз - ще бъда ментор, писател, активен като гражданин и политик, вероятно ще създам фондация. Имам много идеи в главата си", допълни Плевнелиев.

"Какъв ще бъда аз - ще бъда ментор, писател, активен като гражданин и политик, вероятно ще създам фондация. Имам много идеи в главата си", допълни Плевнелиев."

Попътен вятър на почти бившия президент!

И нека разумът бъде с него!

преди 18 минути, Мойра написа:

Плевнелиев: Ако Русия и САЩ се разберат, България ще страда много

Хайде почна се със спекулацитие и извъртяните думи.

КАк не ви е срам бре...  Естествено че нищо такова не е казал, а говореше ако големите сили за пореден път ни разделят на сфери на влияние, България ще страда.

Не виждам има ли нормален човек който да не е съгласен с това, и да иска да бъде делен и подлаган на "сфери на влияние".

преди 12 минути, miro20 написа:

КАк не ви е срам бре...  Естествено че нищо такова не е казал, а говореше ако големите сили за пореден път ни разделят на сфери на влияние, България ще страда.

Ти пък срам... :D Нали знаеш, че четат само заглавията, а заглавията в жълтурковците са такива именно заради четящите само заглавията :D

""Съдът в Хага ясно посочи, че в Украйна имаме окупация."" Смешно е - руснаците там си проведоха референдуми и не се интересуват от другите гледни точки.    Ще ми липсва донякъде нашият мистър Бийн...Той цял мандат си беше Разединителчо Подстрекателчев.    И кога ще ни разясни с какво политиката на Путин е вредна за България?   Смешници като него не ходят по никакви барикади - Роско си е комсомолоиден комунист и измекярин. Навремето не влизаше в църква - защото Партията му забранявала.  Абсолютен нагаждач и хамелеон.   Срам за България е този човек!!! 

Spoiler

преди 11 минути, attj написа:

Смешно е

Не знам какво ти е смешно, тези неща отдавна са приети и коментирани. За цял цивилизован свят, РФ е окупатор

http://politinform.net/ukraine/oon-oficialno-priznala-rossiyu-okkupantom/

http://korrespondent.net/world/3775042-rezoluitsyia-oon-po-krymu-chto-zhdat-ukrayne-y-rossyy

http://www.mk.ru/politics/2016/12/20/turciya-v-oon-nazvala-rossiyu-stranoyokkupantom.html

http://fakty.ua/225722-gaagskij-tribunal-anneksiyu-rossiej-kryma-priravnyal-k-vojne-posle-chego-putin-prikazal-razorvat-s-etim-sudom-soglashenie-o-priznanii-ego-yurisdikcii

преди 13 минути, attj написа:

руснаците там си проведоха референдуми

Непризнат от никоя нормална държава референдум, след проведена военна анексия-окупаця.

преди 14 минути, attj написа:

И кога ще ни разясни с какво политиката на Путин е вредна за България? 

Прочети /или изгледай/ последното му интвервю по нова ТВ , което съм цитирал по горе.

https://nova.bg/news/view/2017/01/12/170658/плевнелиев-ексклузивно-по-nova-5-г-по-късно-накъде-отиваме/

преди 50 минути, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Не знам какво ти е смешно, тези неща отдавна са приети и коментирани. За цял цивилизован свят, РФ е окупатор

http://politinform.net/ukraine/oon-oficialno-priznala-rossiyu-okkupantom/

http://korrespondent.net/world/3775042-rezoluitsyia-oon-po-krymu-chto-zhdat-ukrayne-y-rossyy

http://www.mk.ru/politics/2016/12/20/turciya-v-oon-nazvala-rossiyu-stranoyokkupantom.html

http://fakty.ua/225722-gaagskij-tribunal-anneksiyu-rossiej-kryma-priravnyal-k-vojne-posle-chego-putin-prikazal-razorvat-s-etim-sudom-soglashenie-o-priznanii-ego-yurisdikcii

Непризнат от никоя нормална държава референдум, след проведена военна анексия-окупаця.

Прочети /или изгледай/ последното му интвервю по нова ТВ , което съм цитирал по горе.

https://nova.bg/news/view/2017/01/12/170658/плевнелиев-ексклузивно-по-nova-5-г-по-късно-накъде-отиваме/

Защо да му чета отново глупостите? Този човек е вреден за България - лично аз му нямам никакво доверие още от 1982 година!  Тогава служихме заедно в НШЗО ""Христо Ботев"" в Плевен.   Роско също е офицер от запаса - някои се шегуваха, че главнокомандващият бил редник... Това не е вярно.

преди 1 минута, attj написа:

Защо да му чета

Типично :):)

преди 4 минути, ncl написа:

Бареков: Прокуратурата час по-скоро да провери връзката на лицето Плевнелиев

Не ви ли е гнус да цитирате един тотално лъжлив "политик" като Бареков ?

КАк изведнъж се забравиха старите му изцепки , и сега на "бял кон" надига глава за нови балъци ? :)

Цитат

Ето защо официално като депутат на България в Европа настоявам прокуратурата да започне проверка по моя сигнал веднага след 21 януари за връзката на лицето Росен Плевнелиев (Петното) с кражбите на неговите задкулисни съучастници Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Христо Иванов и сие!

"петното" е прякора на един негов криминален приятел на капутБарек - Бисер петното, който му разиграваше театрото :)

преди 5 минути, ncl написа:

И Бареков е за разследване.

Едва ли някой от тези, на които е повдигнато обвинение ще си получи заслуженото.

Ще се окаже, че всички са кристално чисти, а най-чист е Плевнелиев. ;)

Мръсен е народът, защото използва мръсни думи, като се сети за Тях и делата Им.

""Да бъдеш обединител на нацията не значи всички да те харесват. Да си обединител на нацията не означава да си мълчиш, когато стават безобразия. Аз си спечелих много врагове, но това е да си обединител - да не си затваряш очите. Отношенията между президент и вицепрезидент са едно, а институцията - друго. Ние с Маргарита Попова успяхме да опазим институцията"'', посочи още държавният глава.  ВЕЛИК Е НАШИЯТ СМЕШНИК!!!  КОМСОМОЛОИДЕН КЛОУН И РАЗЕДИНИТЕЛ !!! 

Ама как се разпищяха вашите антибългарски медии ... бултаймс, цитиращ нюзфронт ...

http://bultimes.com/balgariya-izbuhna-sreshtu-pozornoto-pismo-na-rosen-plevneliev-ne-govorete-ot-nashe-ime-nie-podkrepyame-rusiya/

не е истина :) като настъпани пепелянки :)

преди 22 минути, miro20 написа:

Ама как се разпищяха вашите антибългарски медии ... бултаймс, цитиращ нюзфронт ...

http://bultimes.com/balgariya-izbuhna-sreshtu-pozornoto-pismo-na-rosen-plevneliev-ne-govorete-ot-nashe-ime-nie-podkrepyame-rusiya/

не е истина :) като настъпани пепелянки :)

Незнайно защо на мен Плевню ми изглежда като настъпана пепелянка - клоун, който е тотално дезориентиран и не знаещ ...къде и какви ги говори и върши.   Политически идиот с мания за обединител....

Човекът си търси работа след края на мандата. 

"След пет години г-н Плевнелиев си тръгва така:

2012 г. – „Голям кръст на Ордена на Спасителя“ (Гърция)

Политик на годината 2011 г. и 2012 г. ;
2014 г. – Орден „Бял орел“ (Полша)[33] в знак на признание за приноса на държавния глава за активния двустранен диалог и развитието на партньорството между Република България и Република Полша ;
2015 г. – „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа“, присъдена за изключителни заслуги за стабилизиране и подобряване на отношенията между европейските държави и особено между съседите на Балканите;
2015 г. – „Личност на годината“ на Украйна, за обществена и политическа дейност в европейски и международен план;
2016 г. – „Орден на националния флаг“ на Република Албания за приноса си за развитието на приятелските отношения между народите на България и Албания.
2016 г. - Най-високото държавно отличие на Молдова „Орден на Републиката“.
2016 г. - „Голям Кръст на Унгарския Орден с огърлие и звезда със златисти лъчи“ на Унгария.
„ERI prix“ на Провинция Долна Австрия и Дунавския университет Кремс (Германия) за заслуги към съхранението на многообразието и равнопоставеността на регионите по пътя към обединена Европа;
„Голяма звезда на Почетния знак за заслуги" (Австрия) – за принос към развитието на двустранните отношения между Република България и Република Австрия;
„Орден на Южния кръст“ (Бразилия) за приноса за развитието на приятелските отношения между Република България и Федеративна република Бразилия;
„Двоен бял кръст“ (Словакия) първа степен за приноса в развитието на отношенията със Словашката република и за укрепване позициите на страната в международните отношения;
Огърлие на ордена „Макарий III“ (Кипър), за принос за изграждане на отличните отношения между Република България и Република Кипър и за тяхното развитие и задълбочаване;
„Орден за изключителни заслуги“ на Република Словения за приноса му за мирното, демократично и европейско развитие на държавите от региона и в знак на признателност за дейността му за задълбочаване на сътрудничеството между България и Словения.
„Златният кръст със звезда на Почетния знак за заслуги към Федерална провинция Долна Австрия“;
Орден „Звезда към Кръста на св. Леополд на манастира Клостернойбург“ (Австрия);
Орден на Сао Пауло за заслуги за развитие на индустрията в международен мащаб;
Удостоен с най-висшето държавно отличие на Черна гора орден „Черна гора“ с лента
Степен Доктор хонорис кауза на Македонския университет в Солун, Република Гърция;
Степен Доктор хонорис кауза на университета „Сункюнкуан“ в Сеул, Република Корея;
Степен Доктор хонорис кауза на Държавния университет в Баку, Азербайджан.
10 ное 2016
най-висшето държавно отличие на Унгария, "Голям Кръст на Унгарския Орден с огърлие и звезда със златисти лъчи".
Отличието се връчва на действащ държавник за пръв път от пет години."

Мария Кантарджиева

След пет години г-н Плевнелиев си тръгва като първият български президент разединил нацията. Това е най-важното му постижение. 

преди 39 минути, Нел написа:

"След пет години г-н Плевнелиев си тръгва така:

2012 г. – „Голям кръст на Ордена на Спасителя“ (Гърция)

Политик на годината 2011 г. и 2012 г. ;
2014 г. – Орден „Бял орел“ (Полша)[33] в знак на признание за приноса на държавния глава за активния двустранен диалог и развитието на партньорството между Република България и Република Полша ;
2015 г. – „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа“, присъдена за изключителни заслуги за стабилизиране и подобряване на отношенията между европейските държави и особено между съседите на Балканите;
2015 г. – „Личност на годината“ на Украйна, за обществена и политическа дейност в европейски и международен план;
2016 г. – „Орден на националния флаг“ на Република Албания за приноса си за развитието на приятелските отношения между народите на България и Албания.
2016 г. - Най-високото държавно отличие на Молдова „Орден на Републиката“.
2016 г. - „Голям Кръст на Унгарския Орден с огърлие и звезда със златисти лъчи“ на Унгария.
„ERI prix“ на Провинция Долна Австрия и Дунавския университет Кремс (Германия) за заслуги към съхранението на многообразието и равнопоставеността на регионите по пътя към обединена Европа;
„Голяма звезда на Почетния знак за заслуги" (Австрия) – за принос към развитието на двустранните отношения между Република България и Република Австрия;
„Орден на Южния кръст“ (Бразилия) за приноса за развитието на приятелските отношения между Република България и Федеративна република Бразилия;
„Двоен бял кръст“ (Словакия) първа степен за приноса в развитието на отношенията със Словашката република и за укрепване позициите на страната в международните отношения;
Огърлие на ордена „Макарий III“ (Кипър), за принос за изграждане на отличните отношения между Република България и Република Кипър и за тяхното развитие и задълбочаване;
„Орден за изключителни заслуги“ на Република Словения за приноса му за мирното, демократично и европейско развитие на държавите от региона и в знак на признателност за дейността му за задълбочаване на сътрудничеството между България и Словения.
„Златният кръст със звезда на Почетния знак за заслуги към Федерална провинция Долна Австрия“;
Орден „Звезда към Кръста на св. Леополд на манастира Клостернойбург“ (Австрия);
Орден на Сао Пауло за заслуги за развитие на индустрията в международен мащаб;
Удостоен с най-висшето държавно отличие на Черна гора орден „Черна гора“ с лента
Степен Доктор хонорис кауза на Македонския университет в Солун, Република Гърция;
Степен Доктор хонорис кауза на университета „Сункюнкуан“ в Сеул, Република Корея;
Степен Доктор хонорис кауза на Държавния университет в Баку, Азербайджан.
10 ное 2016
най-висшето държавно отличие на Унгария, "Голям Кръст на Унгарския Орден с огърлие и звезда със златисти лъчи".
Отличието се връчва на действащ държавник за пръв път от пет години."

Мария Кантарджиева

Да така е . Забеляза ли как никой не можа да отговори на моя въпрос и да цитира поне едно нещо

само беззъба омраза и плюене. То си имаше термин за това поведение - безогледно тролско беззъбо  хейтърство :)

Какво има да се посочва? С ежедневните си изяви, той настрои българите едини срещу други. С подобно постижение не може да се похвали нито един президен. Първанов, Стоянов и дори лакея Желев са цвете пред този продажник. Аз ще го запомня със срещите му с хора на ЕВН и наричането му ЯСТРЕБ от Бойко Борисов. ЯСТРЕБ!

преди 10 минути, miro20 написа:

Да така е . Забеляза ли как никой не можа да отговори на моя въпрос и да цитира поне едно нещо

само беззъба омраза и плюене. То си имаше термин за това поведение - безогледно тролско беззъбо  хейтърство :)

Точно на такова поведение не обръщам никакво внимание. Ти още им се връзваш.

Аз съм гласувала за Плевналиев, харесвам го като политик, като човек, като излъчване. Ще запазя само добри спомени за него, както и за Президента Петър Стоянов.

Хейтърите изобщо не ме интересуват. Те са като развалени плочи - едно си знаят, едно си баят и са зациклили някъде в пространството около 89-та година. :D

Аз пък си признавам че не ми харесваше. Яростната анти-Плевнелиев кампания обаче ме накара да поглеждам малко по подробно новините около него .

Всичките нападки се оказваха или лъжи или спекулации.

Знаеш много често и тук сме цитирали как са изкривявали думите му, или направо си измисляха какви ли не глупости. Ама тотални измислици.... те си седят още :) Този тролски стил си личеше отдалеч.

И то нападки, особенно грозно звучащи заради личната му трагедия....

Както и да е. Достойно се оттегли.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.