Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Имаш ли имена и факти?

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 14 часа, язе написа:

Aй решавайте последно вече, че взе да става идиотско. Последно, кои въздишат по социализЪма- носталгични старчоци или лапетии дето не знаят кво е? Тъй де, едни тъгуват щото знаят,други щото не знаят... шашава работа.

А защо мислиш че трябва да има само една категория хора и само един мотив. Всеки слага на кантара различни мотиви и си преценява за себе си кое му харесва и кое не . Идиотско е да мислиш че всички мислят по еднакъв начин и например старците са за социализма младите против.

Да не забравяме и че част от хората при "социализма" живяха доста по - добре от това което биха постигнали при нормално общество в което не се толерира тъпотията и мързела и са прави за себе си да въздишат за него. Тези хора са представили на своите деца нещата в светли тонове и младите сега като виждат каква бъркотия е , си представят че ако се върне онова време всичко ще цъфне и ще върже.

преди 14 часа, karadzha написа:

Къде го пращаш от новото дясно в новото ляво?:) Той Мирко от лявото е тръгнал, ти го връщаш там:) Той ще иде у лево чак като дойдат руснаците тук (по един или друг начин):)

Ами те са си тук по един или друг начин. :D Нали точно това е един от големите проблеми на България.

преди 16 часа, иноТ написа:

Последният коментар би трябвало да сложи край на спора.

Мен друго ме дразни изключително много. Несполуките на сегашните хубавци се оправдават с неща от на баба ми времето. Минали са 30 години и всеки провал се оправдава със соца. 

Вижте даже тук е пълно с разни безсмислени теми и има хора, като онзи проексперт, миро и разни такива, настървени атлантици, непропускащи да припомнят за фалиралия соц. 

На некадърника винаги някой друг му е виновен за собствените му грешки, провали и несполуки.

преди 16 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Една е европейски социализъм друго е тоталитарен социализъм или комунизъм!

Време е да изоставиш реформаторите и да гласуваш за Корнелия. Новото ляво!

Партия която празнува и чества годишнините на БКП, която следва конгресите и , която не е мръднала ни на йота в мисленето и лъжите, и която дори когато и се отдаде възможност за управление се проваля с гръм и трясък в новта ни история, няма как да ме спечели да гласувам .

на 30.11.2016 г. в 13:17, A.com написа:

Не ми отговори мен ли наричаш червен пропагандатор?

скъса се да повтаряш за баба си Стойка, за хората около теб с повърхностното  детинско мислене, повтарям ДЕТИНСКО , защото не обръщате внимание на ФАКТИТЕ за фалиралия соц, после казваш като какъв да те определям ?

Ми червен пропагандатор си ами , какво друго ? кажи ми подходящ термин , ще се поправя веднага.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Да не забравяме и че част от хората при "социализма" живяха доста по - добре от това което биха постигнали при нормално общество в което не се толерира тъпотията и мързела и са прави за себе си да въздишат за него. Тези хора са представили на своите деца нещата в светли тонове и младите сега като виждат каква бъркотия е , си представят че ако се върне онова време всичко ще цъфне и ще върже.

Точно . Всеки може да се сети реални примери за такива некадърници, които обаче са "с връзки" .... И колят и бесят... и "помагат" разбира се на други

преди 17 часа, язе написа:

Aй решавайте последно вече, че взе да става идиотско. Последно, кои въздишат по социализЪма- носталгични старчоци или лапетии дето не знаят кво е? Тъй де, едни тъгуват щото знаят,други щото не знаят... шашава работа.

Ще запитам - Защо и възрастните носталгици , и млдите соц утописти , защо винаги си затваряте очите и реагирате с такова яростно отрицание ФАКТА че соца просто .. фалира, и то повсеместно в целия СИВ , и не само в България че да виним само нашите си кривици ??

И документи си има вече , и разсекретени , и всякакви .

Но винаги тези два типа които каза - възрастнте и младите социалисти утописти, си завират главатя в пясъка за тези факти.

Защо ?

преди 7 часа, lsmurf написа:

Ами те са си тук по един или друг начин. :D Нали точно това е един от големите проблеми на България.

Говоря, че ще иде у лево по един или друг начин:)

преди 8 часа, lsmurf написа:

А защо мислиш че трябва да има само една категория хора и само един мотив. Всеки слага на кантара различни мотиви и си преценява за себе си кое му харесва и кое не . Идиотско е да мислиш че всички мислят по еднакъв начин и например старците са за социализма младите против.

Аааа да. Бях забравил, че по соца мързеливите и тъпите живееха добре, а умните и работливите мизерстваха. :) Пич, лашкаш бисер след бисер... Айде ся нова задачка- решавайте кой живееше добре тогава и кой живее добре сега.

На Миро Фалита,нема му отговарям.

преди 3 минути, язе написа:

Разбира се, защото няма какво да отговориш :)

преди 4 минути, miro20 написа:

Разбира се, защото няма какво да отговориш :)

Мне. Щото не съм папагал.:cool:

току-що, язе написа:

Мне. Щото не съм папагал.:cool:

Виж, няма нужда да си папагал, има си достатъчно теми за соца, и изводите са красноречиви.

Който иска да си пее стари соц простотии и да копира червени пропагандни сайтове, няма проблем, но .... отдавна и вие самите не си вЕрвате нито на тези сайтове, нито на собствените глупости :)

Затова и сега и другаде, ръсите само общи приказки и винаги бягате от конкретика, защото сами сте си смешни на себе си :)

преди 6 минути, язе написа:

Аааа да. Бях забравил, че по соца мързеливите и тъпите живееха добре, а умните и работливите мизерстваха. :) Пич, лашкаш бисер след бисер... Айде ся нова задачка- решавайте кой живееше добре тогава и кой живее добре сега.

Това си е твоя интерпретация . Прочети внимателно какво съм казал и тогава коментирай .

Интерпретация викаш...

Цитат

част от хората при "социализма" живяха доста по - добре от това което биха постигнали при нормално общество в което не се толерира тъпотията и мързела

преди 5 минути, lsmurf написа:

Това си е твоя интерпретация . Прочети внимателно какво съм казал и тогава коментирай .

Не виждаш ли какво им е нивото ?  Оня просто не може да те разбере за какво говориш :)

преди 8 минути, lsmurf написа:

мързеливите и тъпите живееха добре, а умните и работливите мизерстваха

Някъде да видя това?

преди 7 минути, язе написа:

доста по - добре от това което биха постигнали при нормално общество в което не се толерира тъпотията и мързела

Много е различно ако можеш да го схванеш

преди 5 часа, miro20 написа:

скъса се да повтаряш за баба си Стойка, за хората около теб с повърхностното  детинско мислене, повтарям ДЕТИНСКО , защото не обръщате внимание на ФАКТИТЕ за фалиралия соц, после казваш като какъв да те определям ?

Нали спомена нещо за осмисляне на прочетеното? Помниш ли? Къде съм написал, че соца не е фалирал или нещо подобно?

Да ти поясня - баба Стоянка(нямам баба с такова име) е живяла добре по време на соца, което е факт, който никой не може да обори. Четири пресечки по-надолу живее бай Христо, които е бил в затвора по време на соца, защото един от първите му братовчеди го натопил, че е пеел "македонски песни". Казвал ми е, че не е живял добре по време на соца, което е факт, койт о никой не може да обори. И, за твое учудване(може би), повечето хора, с които съм разговарял по темата, са с детинско мислене, и казват, че по време на соца са вижеели по-добре.

Споделяйки какво казват хората около мен как и какво точно пропагандирам? Мога да споделя и какво са ми разказвали дядовците ми за Балканската война, за ПСВ и за ВСВ. Техни разкази, за това какво са им разказвали бащите им за Илинденско-Преображенското въстание да споделям ли? Я кажи, ако напиша нещо за техните спомени, какво точно ще пропагандирам? М?

Ми червен пропагандатор си ами , какво друго ? кажи ми подходящ термин , ще се поправя веднага.

За кой ли път ще се наложи да ти покажа какво означават думите, които използваш. Чети много внимателно и ще научиш нещо ново.

Пропагандатор:

Цитат

мн. пропагандатори, м. Човек, който се занимава с пропаганда; пропагандист.
прил. пропагандаторски, пропагандаторска, пропагандаторско, мн. пропагандаторски.

Пропаганда:

Цитат

ж., само ед. Разпространяване и разясняване на идеи, учения, знания с цел да се привлекат симпатизанти.
прил. пропаганден, пропагандна, пропагандно, мн. пропагандни.

Като си четеш мненията виждаш ли кой е пропагандатор? Ти? Само, че не си червен? Не те знам какъв цвят си, а и няма да те "боядисвам". Не ми пречиш, че пропагандираш неща, в които вярваш. Явно го правиш по погрешния начин, защото не виждам да си привлякъл симпатизанти.

преди 5 минути, A.com написа:

Като си четеш мненията виждаш ли кой е пропагандатор? Ти? Само, че не си червен? Не те знам какъв цвят си, а и няма да те "боядисвам". Не ми пречиш, че пропагандираш неща, в които вярваш. Явно го правиш по погрешния начин, защото не виждам да си привлякъл симпатизанти.

Да съм зад фактологията такава каквато е , не мисля че ме прави пропагандатор.

Един студент или който и да е друг, който търси знание и обективност, пропагандатор ли е ?

за симпатизантите.. аз тук съм се убедил кой какъв е :) Въобще не ми е цел "привличане на симпатизанти". Особенно когато за каузата на фактологията и обективността "привличане и симпатизанти " не са необходими.

преди 9 минути, miro20 написа:

Да съм зад фактологията такава каквато е , не мисля че ме прави пропагандатор.

Аз, по този въпрос спорил ли съм с теб? Относно фалиралия соц? Относно това, че хора са лежали по затворите заради политически възгледи, заради изпята македонска песен, заради един куп безумни причини? Относно това, че хора са живеели добре, въпреки системата? Относно това, че хора, днес, живеят по-зле отколкото по време на соца, въпреки "системите"?

Един студент или който и да е друг, който търси знание и обективност, пропагандатор ли е ?

Да търсиш и да пропагандираш са две различни неща. Търсещият знание не пропагандира. "Ръсещият" знание, много често, пропагандира.

за симпатизантите.. аз тук съм се убедил кой какъв е :) Въобще не ми е цел "привличане на симпатизанти". Особенно когато за каузата на фактологията и обективността "привличане и симпатизанти " не са необходими.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 1 минута, A.com написа:

Търсещият знание не пропагандира. "Ръсещият" знание, много често, пропагандира.

Подозирам че  под 'ръсещия" подразбираш оспорването ми на лъжи и утопии за соца.

Защо търсещия и намерил някаква обективност и фактология по дадена тема, НЕ трябва да опонира на разпространяващите лъжи и утопии за соца ?

Кой в случая е "ръсещия" ?

Дори към теб въпрос - след като твърдиш че не спориш за фалиралия соц и т.н , с нищо не показваш че си против утопиите на твоите съседи и познати.

преди 33 минути, lsmurf написа:

Някъде да видя това?

Много е различно ако можеш да го схванеш

Различно било... В общество,което "толерира тъпотията и мързела", по коя логика е различно?

преди 1 час, miro20 написа:

Подозирам че  под 'ръсещия" подразбираш оспорването ми на лъжи и утопии за соца.

Не.

Защо търсещия и намерил някаква обективност и фактология по дадена тема, НЕ трябва да опонира на разпространяващите лъжи и утопии за соца ?

Напротив, трябва да опонира умно и разумно. Но не трябва да съди хората. Нито той знае какво им е на тях, нито те знаят какво му е на него.

Кой в случая е "ръсещия" ?

Не съм визирал никого. Всеки от нас познава "ръсещи" истина на всяка една възможна тема. Някой "ръсещи" могат да говорят на всякакви теми.

Дори към теб въпрос - след като твърдиш че не спориш за фалиралия соц и т.н , с нищо не показваш че си против утопиите на твоите съседи и познати.

С вярата на хората не се спори. А някой базират вярата си на личните си преживявания. Тогава нещата са още по-невъзможни. Да обяснявам на баба Стойка за прогнилия соц - няма да ми повярва. Да обяснявам на бай Христо за това колко хубав е бил соца - няма да ми повярва. Не вярват какво им говоря, защото и двамата са го преживели този соц, ама по различен начин. Дали някое пишлеме, като мен, ще им о(за)твори очите за истината - това няма да промени спомените им.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 9 минути, A.com написа:

ще им о(за)твори очите за истината - това няма да промени спомените им.

Разбира се че е така. Въпроса е да не се приема това за даденост, защото личните впечатления са нещо рзлично от историческата и държавна история и фактология.

сега ако искаш се върни на думите ми за "бонбоните, децата, илюзиите, и т.н. защото пак трябва да кажа същото   . Ако си ме разбрал добре , ако не.... както и да е :)

преди 2 часа, язе написа:

Различно било... В общество,което "толерира тъпотията и мързела", по коя логика е различно?

И аз го възприемам като тебе. Добре, толерирал се бил мързела и тъпотията. А сега какво е? Управляват ни министри, от които ни един не е в компетенцията си, Боко е тъп като галош, а Плевнелиев още по-зян.

Работещите карат на минимална, повечето.

И какво се толерира в днешно време. Пак същата работа, че и по-зле.

П.П. СДС тръгна с идеята "да няма привилегии за никого" и като взеха властта първи се окичиха с такива.

Spoiler

преди 1 час, karadzha написа:

А сега какво е? Управляват ни министри, от които ни един не е в компетенцията си, Боко е тъп като галош, а Плевнелиев още по-зян.

Пак нищо не си разбрал. То и няма как де, след като не го знаеш.

Говорим за по елементарни неща. Примерно влизаш в магазина, и продавача е прост като галош, но ти му се мазниш за да те "уреди"  със так бленуваната стока / банани, маратонки , салам, електроника, дрехи ..... избери си сам магазина/

Работиш  в малък завод, а прекия ти началник или колега, прост като глош, но назначен с връзки. Мълчиш си и си траеш . Щото той е братчед  с партийния секретар и т.н и т.н.

Сега това просто няма как да се случи, дори звучи абсурдно .

Но това е друга тема все пак .

преди 15 минути, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Пак нищо не си разбрал. То и няма как де, след като не го знаеш.

Говорим за по елементарни неща. Примерно влизаш в магазина, и продавача е прост като галош, но ти му се мазниш за да те "уреди"  със так бленуваната стока / банани, маратонки , салам, електроника, дрехи ..... избери си сам магазина/

Работиш  в малък завод, а прекия ти началник или колега, прост като глош, но назначен с връзки. Мълчиш си и си траеш . Щото той е братчед  с партийния секретар и т.н и т.н.

Сега това просто няма как да се случи, дори звучи абсурдно .

Но това е друга тема все пак .

Ти ако си се мазнел, това не значи автоматично, че и ние сме го правили:) А пък на началник не съм правил евалла никога. Затова и бях все черната овца. Ама, явно, имаш богат опит с подмазвачеството:) Така си и знаех:)

Който си е дребна душица, такъв си остава за цял живот, колкото и да се пише "възрожденец":)

преди 2 минути, karadzha написа:

Ти ако си се

Просто дадох примери за размисъл. Това последното не ти е приоритет :) Всико обръщаш в плоскостта как да се заядеш или да обиждаш.

ниска топка :)

Точно това поведение бе характерно за най големите подмазвачи и дребнави доносничета.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.