Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

преди 2 часа, lsmurf написа:

Проблемът на българина е в късата памет . И аз мислех че след като народът е толкова разочарован от тоталитаризма няма вече да помисли за БКП и наследилата я БСП ,  но ето че някои хора започват да изпитват носталгия към миналото и както с казармените спомени забравят как са се мъчили и колко са псували а им остават само милите спомени от младостта. Така че Бойко на това разчита и мисля че за жалост е прав .

Сам си отговаряш и пак не можеш да смелиш. Ай да ти го кажа в прав текст, та белким отвориш поне едното око. "Падането" на комунизма в България, нямаше нищо общо с въжделенията на българския народ. Запиши си го някъде...

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 3 часа, lsmurf написа:

И аз мислех че след като народът е толкова разочарован от тоталитаризма няма вече да помисли за БКП и наследилата я БСП , 

Това кой ти го каза? Аз имам други впечатления. Масово се говори, че по време на тоталитаризма хората са живеели по-добре. Дядо ми, Бог да го прости, е изгубил всичко при колективизацията. Наложило се е да сменя населеното място, за да може да изхранва семейството си, но до последния си ден не даваше да се каже лоша дума за Тодор Живков.

преди 2 часа, иноТ написа:

Не ми говори глупости, моля! Ти да не би да искаш да кажеш, че цялото население има носталгия към безгрижната младост? Не всички сме набори на Стоянка Мутафова. Аз нямам 30 дори и ще те светна, че в България има доста в моето положение. Нямаме стара "любоооооофффф" , защото не помним нищо от преди 89-та. 

Толкова по зле. Говориш за неща които хал хабер си нямаш.

преди 1 час, A.com написа:

Масово се говори, че

Говори се какво ли не. А и напълно съм съгласен че да слезеш от коня и вола, и да се качиш на кола и трактор, наистина е прогрес. Но това е върха на айсберга.

Както едно дете вижда само кутията бонбони.

Защо просто не се заемеш коректно да се интересуваш не "какво се говорело" , а какво е било състоянието на икономикта, лъжите на червенат върхушка, и т.н. и т.н..

Има доста писано по въпроса, проблема на таквиа като теб е че отхвърляте наивно всичко това като "зли западни лъжи" .

Другия аспект който ВИНАГИ червени пропагандатори като теб преповтарят мимоходом е че... едва ли не РЕШИЛИ и въвели "злата демокрация". И цъкат с език защо ли така са решили ?

Да ама не. Никой не е решил да сменя строя, а се наложи доброзорлем да се сменя това уродче, което фалира повсеместно , не само в България.

Запомнете тази аксиома, и не поставяйте каруцата пред коня. Ако ме разбираш.

За сериозните хора , за историци , икономисти и т.н. това дори не представлява спор. Но тях никой не ги слуша, а се търси винаги евтин популизъм и пропаганда.

току-що, miro20 написа:

Толкова по зле. Говориш за неща които хал хабер си нямаш.

Говори се какво ли не. А и напълно съм съгласен че да слезеш от коня и вола, и да се качиш на кола и трактор, наистина е прогрес. Но това е върха на айсберга.

Защо просто не се заемеш коректно да се интересуваш не "какво се говорело" , а какво е било състоянието на икономикта, лъжите на червенат върхушка, и т.н. и т.н..

Има доста писано по въпроса, проблема на таквиа като теб е че отхвърляте наивно всичко това като "зли западни лъжи" .

Другия аспект който ВИНАГИ червени пропагандатори като теб преповтарят мимоходом е че... едва ли не РЕШИЛИ и въвели "злата демокрация". И цъкат с език защо ли така са решили ?

Да ама не. Никой не е решил да сменя строя, а се наложи доброзорлем да се сменя това уродче, което фалира повсеместно , не само в България.

За сериозните хора , за историци , икономисти и т.н. това дори не представлява спор. Но тях никой не ги слуша, а се търси винаги евтин популизъм и пропаганда.

Миро, и на теб ще кажа. Пий си винцето или хаповете според зависи. Стига с тая политика. Свърши нещо смислено за тоя форум. Примерно дай съвет на някого в нужда. Не съм видял ти и един съвет да дадеш. Само защитаваш голия си задник.

преди 1 час, иноТ написа:

Не ми говори глупости, моля! Ти да не би да искаш да кажеш, че цялото население има носталгия към безгрижната младост? Не всички сме набори на Стоянка Мутафова. Аз нямам 30 дори и ще те светна, че в България има доста в моето положение. Нямаме стара "любоооооофффф" , защото не помним нищо от преди 89-та. 

Тава е другия вариант Младите хора не са преживяли "прелестите" на социализма и лесно се подават на приказчици от хиляда и една нощ и пропаганда . Включително и пропагандират без да му знаят кътните зъбчета като нас които сме го преживели. Не те виня трудно е за нормален млад човек от днешно време да си представи всички простотии които се правеха през онова време.

преди 2 часа, miro20 написа:

"Какво се говорело" е минало свършено време. Аз казвам какво се говори около мен. Сега. Имам колежка, която е горда, че не е била член на БКП и е отказвала да стане, въпреки обещаваните ѝ облаги. Същата колежка обаче, твърди, че по тоталитарно време сме живеели по-добре. А сега, иди спори с хората. Всеки си има мнение по въпроса. До колко това мнение се доближава до реалността е друг въпрос. Нали знаеш поговорката "Гладният на сития не вярва"?

За мен ли говориш?

Аз ли съм червен пропагандатор?

преди 1 час, lsmurf написа:

Тава е другия вариант Младите хора не са преживяли "прелестите" на социализма и лесно се подават на приказчици от хиляда и една нощ и пропаганда . Включително и пропагандират без да му знаят кътните зъбчета като нас които сме го преживели. Не те виня трудно е за нормален млад човек от днешно време да си представи всички простотии които се правеха през онова време.

Ти добре му знаеш кътните зъби на соца. Аз съм живял 26 години по негово време и мога да кажа, че имаше и лошо, и хубаво тогава. При това никой от семейството ми не е бил член на БКП или комсомолски секретар.

Ако не беше соца, днес можеше да съм клошар и бездомниците нямаше да са 15-20 хиляди (чух цифрата по бТВ), а най-малко 200-300 хиляди.

Как няма да сме с носталгия по стария строй, като при новия нищо още не е построено.

преди 10 часа, иноТ написа:

Aз пък го отдавам на мизерията и заобикалящата ни посредственост. Ако хората живеят нормално, мислиш ли, че ще си спомнят за неща от преди 30 години? 

Разбира се и това и да няма никой да си спомня само че посредствеността е насадена и култивирана още по онова време и не можем да се измъкнем от нея а напротив затъваме все повече . Отрицателната селекция провеждана 70 години няма как да не даде резултат - това което ни се случва в момента.

преди 6 часа, karadzha написа:

Ти добре му знаеш кътните зъби на соца. Аз съм живял 26 години по негово време и мога да кажа, че имаше и лошо, и хубаво тогава. При това никой от семейството ми не е бил член на БКП или комсомолски секретар.

Ако не беше соца, днес можеше да съм клошар и бездомниците нямаше да са 15-20 хиляди (чух цифрата по бТВ), а най-малко 200-300 хиляди.

Как няма да сме с носталгия по стария строй, като при новия нищо още не е построено.

Караджа в заблуждение си социализма беше просто едно изравняване на хората. От можещите и знаещите се вземаше и се даваше на мързеливите и некадърните и посредствените за да има по малко за всички. Хубавото на социализма е че хората не ламтяха за богатсва както сега защото знаеха че не могат да го постигнат и живееха малко по спокойно от тази гледна точка. Но липсата на свобода и възможности затормозяваше способните и качествени хора и това се отрази и на държавата и икономиката която беше доведена до срив. Затова и направиха това представление с демократичния преход на което сме свидетели. Дадоха ни малко повече свобода но ни стегнаха с икономически зависимости . Сега власта е пак в същите ръце но управляват чрез парите които откраднаха от няколко поколения докато ни заблуждаваха че строят светлото бъдеще.

преди 7 часа, karadzha написа:

Айде бе ?? А дали нямаше да сме Германия на Балканите ??

Ей това червената пропаганда сте унбикални когато трябва да плашите с торбалани :)

преди 7 часа, A.com написа:

А сега, иди спори с хората.

Кой спори ?? Цитираш ме а не четеш ТОЧНО това което казвам над тази твоя реплика.Или дори смислово не осмисляш толкова прости изречения ?

преди 7 часа, A.com написа:

Всеки си има мнение по въпроса. До колко това мнение се доближава до реалността е друг въпрос.

Тук съм съгласен на 1001 %. Хайде прочети отново ЦЯЛОТО ми мнение което цитираш за икономиката, за бонбоните, за каруцта за историците , и не задължително, но ако можеш го осмисли преди да говорим кой е по близо до реалността.

преди 8 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Айде пак за Социализма! Да го върнат и ще изревете!

Напротив. Всеки нормалн човек се стреми към нещо като социализъм.

И аз се стремя да сме Германия или Швейцария на Балканите, със социалните придобивки, обществена справедливост и осигуреност, но уви ... такива като теб хейтърстват в стил "ще ревете".

Защо да ревем ?? Защото мечтаете на принципа "може на мен да ми е зле но на вуте по зле".?  и да мачкатае и репресирате за да "реват " дугите.

Ето това е сбъркано в нашенския манталитет.

• Автор

И социализмът като демокрацията - все едни и същи лапат, а други им го сервират.

преди 7 часа, miro20 написа:

Кой спори ?? Цитираш ме а не четеш ТОЧНО това което казвам над тази твоя реплика.Или дори смислово не осмисляш толкова прости изречения ?

Чета. Ти четеш ли какво пиша? Ако го правиш, защо още в първото си изречение промени това, което съм написал, та се наложи да те поправям.

Тук съм съгласен на 1001 %. Хайде прочети отново ЦЯЛОТО ми мнение което цитираш за икономиката, за бонбоните, за каруцта за историците , и не задължително, но ако можеш го осмисли преди да говорим кой е по близо до реалността.

Като заговори за осмисляне - аз какво казах.

Цитат

Всеки си има мнение по въпроса. До колко това мнение се доближава до реалността е друг въпрос.

Да съм писал някъде, че икономиката, бонбоните, каруцата, историците и т.н. са били еди какви си? Написал съм какво говорят хората около мен. А, защо го говорят само те си знаят.

Всеки си има своя истина и, най-често(поради обективни и субективни причини), не е съгласен с истината на другия. А, каква е истината, явно, няма значение, защото всеки си мисли, че само той я знае. Аз защо ти написах, че гладният на сития не вярва? Това осмисли ли го? Баба Стоянка е живяла добре по време на тоталитаризма и хич не ѝ дреме за това, как са живели другите, какво казват икономистите, историците и т.н. Иди обяснявай на баба Стоянка, че е живяла зле, защото икономиката, бонбоните, историците, каруцата и т.н. - ситият на гладния не вярва.

Една аналогия и с 5 вековното "турско присъствие": на обикновения човек не му е пукало на кого плаща данъци. За него е било важно да може на спокойствие да си обработва земята и да си изхранва семейството.

С подобен манталитет сме оцелели веднъж. Оцеляхме и втори път. Дали ще оцелеем трети път не знам. Казват, че Великден е три дни.

Не ми отговори мен ли наричаш червен пропагандатор?

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 20 часа, lsmurf написа:

Aй решавайте последно вече, че взе да става идиотско. Последно, кои въздишат по социализЪма- носталгични старчоци или лапетии дето не знаят кво е? Тъй де, едни тъгуват щото знаят,други щото не знаят... шашава работа.

Последният коментар би трябвало да сложи край на спора.

Мен друго ме дразни изключително много. Несполуките на сегашните хубавци се оправдават с неща от на баба ми времето. Минали са 30 години и всеки провал се оправдава със соца. 

Вижте даже тук е пълно с разни безсмислени теми и има хора, като онзи проексперт, миро и разни такива, настървени атлантици, непропускащи да припомнят за фалиралия соц. 

преди 4 минути, иноТ написа:

Мен друго ме дразни изключително много. Несполуките на сегашните хубавци се оправдават с неща от на баба ми времето. Минали са 30 години и всеки провал се оправдава със соца. 

Вижте даже тук е пълно с разни безсмислени теми и има хора, като онзи проексперт, миро и разни такива, настървени атлантици, непропускащи да припомнят за фалиралия соц

От хора с диагноза какво да се очаква:(

преди 28 минути, иноТ написа:

Вижте даже тук е пълно с разни безсмислени теми и има хора, като онзи проексперт, миро и разни такива, настървени атлантици, непропускащи да припомнят за фалиралия соц. 

И не спират да натякват, как сега ни управляват децата и внуците на тогавашните управници, пък не могат и едно име да посочат.

преди 13 часа, miro20 написа:

Напротив. Всеки нормалн човек се стреми към нещо като социализъм.

И аз се стремя да сме Германия или Швейцария на Балканите, със социалните придобивки, обществена справедливост и осигуреност, но уви ... такива като теб хейтърстват в стил "ще ревете".

Защо да ревем ?? Защото мечтаете на принципа "може на мен да ми е зле но на вуте по зле".?  и да мачкатае и репресирате за да "реват " дугите.

Ето това е сбъркано в нашенския манталитет.

Една е европейски социализъм друго е тоталитарен социализъм или комунизъм!

Време е да изоставиш реформаторите и да гласуваш за Корнелия. Новото ляво!

Ето най-големия враг на България. Това е враг номер 1, който трябва да се премахне. Като плява е, като бурен сред макове. Просто е излишен и вреден. Пречи на маковете да растат.

http://www.osf.bg/?cy=99

Ето следващите плевели

Америка за България“

http://www.americaforbulgaria.org/page/home

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Една е европейски социализъм друго е тоталитарен социализъм или комунизъм!

Време е да изоставиш реформаторите и да гласуваш за Корнелия. Новото ляво!

Къде го пращаш от новото дясно в новото ляво?:) Той Мирко от лявото е тръгнал, ти го връщаш там:) Той ще иде у лево чак като дойдат руснаците тук (по един или друг начин):)

Какво искаш да кажеш? Станаха много университетите да! Всички висшисти!

Станишев не беше никакво ляво! Ся се декларира коренна промяна.Да видиме!

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Какво искаш да кажеш? Станаха много университетите да! Всички висшисти!

Станишев не беше никакво ляво! Ся се декларира коренна промяна.Да видиме!

Иска да каже, че не ни трябват Фондация и Институт "Отворено общество".

А кака ти Курнелия с нейната комунистическа реторика не е никакво ново ляво. Начело на БСП са все олигарси и съмнително забогатели люде, а не хора от работническата класа (както се полага). Та къде е новото в това ляво, Боже опази?!:)

току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Ей ся патриотите ще направят управление с ГЕРБ и Мирко остава пак излъган!:D

Толкова ли не можете да го проумеете няма партии в България, няма такава дума народен представител. 

Всичко се управлява централно. Тия така наречени партии разцепват и хвърлят прах в очите на хората. Даже и гласовете ви не са нужни. Никой не ги брои. Вече е ясно, кой ще победи. Всичко е по план. В Америка също е така.

Просто бе нужно нов начин за печелене на пари. 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.