Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

току-що, miro20 написа:

Просто дадох примери за размисъл. Това последното не ти е приоритет :) Всико обръщаш в плоскостта как да се заядеш или да обиждаш.

ниска топка :)

Ниска топка, ама добър гол:P

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Spoiler

преди 3 минути, karadzha написа:

Ниска топка, ама добър гол:P

Да де.. много си добър . Да ръсиш личностни нападки и простотии. Голмайстор от класа :):)

Дето не се усеща че това са си автоголове.

току-що, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Да де.. много си добър . Да ръсиш личностни нападки и простотии. Голмайстор от класа :):)

Дето не се усеща че това са си автоголове.

:min05:

Новоизбрания президент не се явил на консултативния по национална сигурност! Плевнелиев ще избира служебен кабинет за месец а после Радев пак за толкова?

Бюджет 2017 се прие и нито едно предложение в бюджетна комисия за намаляване на субсидията на партиите!!

Сега ни внушават колко е лош мажоритарния вот и вероятно изборите ще са по пропорционална система!

Корнелия си изми ръцете,че този парламент е изчерпан и няма да поемат никакви инициативи!

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

• Автор

Нали ний сме прости, особено аз. И ще го напиша просто.

Пропорционалното гласуване дава шанс на всякакви партии да влязат в парламента и да взимат държавна пара. Дотация. Прага на влизане е малък. В една област, където има много селца и градове управляват различни партии. Така се стига до неразбирателство по между си. Трябва да се коалира с някаква друга партия.  

Сигурно близка по партиина програма или интереси. Което се губи смисъла на гласуване.

Защото не е демократично аз съм си  избрал Иван за кмет, примерно, но той не може да бъде кмет защото няма нужните гласове, трябва да се съюзи с Петър.

Аз не съм си  дал гласа си за Петър, а за Иван. Защо Петър трябва да управлява?

Аз, лично, от така наречените партии в България само 10 имена мога да кажа, но всичките други участват подпомагат на другите партии.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 22 часа, miro20 написа:

Разбира се че е така. Въпроса е да не се приема това за даденост, защото личните впечатления са нещо рзлично от историческата и държавна история и фактология.

Всеки иска да живее добре. А много хора не се интересуват от формата на управление. Дали ще е демокрация, теокрация, монархия, комунизъм, социализъм, анархия - за тях няма значение. Ако имаше значение "Мъглявината Андромеда" на Ефремов щеше отдавна да е реалност(само не съм сигурен за политическата система).

сега ако искаш се върни на думите ми за "бонбоните, децата, илюзиите, и т.н. защото пак трябва да кажа същото   . Ако си ме разбрал добре , ако не.... както и да е :)

Интересно ми е, ако се направи едно допитване до всички българи, родени преди 1975 г. и живели в България през периода 1945-1989 какъв ще е резултата? Въпросът е:

"Кога живеехте по-добре"

а) по време на комунизма/социализма/тоталитаризма(1945-1989)

б) по време на демокрацията(1990 до сега)"

На бас, че отговорилите с ДА  на отговор а), и отговорилите с ДА на отговор б) никога няма да стигнат до разбирателство?

преди 20 часа, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Работиш  в малък завод, а прекия ти началник или колега, прост като глош, но назначен с връзки. Мълчиш си и си траеш . Щото той е братчед  с партийния секретар и т.н и т.н.

Сега това просто няма как да се случи, дори звучи абсурдно .

Работя държавна работа. Едната колежка е леля на общинския кмет и е назначена с връзки. За да я назначат изгониха друга колежка, без никаква основателна причина. С изключение на мен, всички колеги си траят пред лелята не кмета. Стигало се е и до опит за физическа саморазправа от страна на лелята спрямо друга колежка. Познай кой напусна работа - потърпевшата, защото видя, че лелята няма да бъде наказана по никакъв начин.

преди 7 часа, Aliya написа:

Старае се да се хареса на народа и да управлява дълго. А настъпва олигарсите за доста пари в партийната каса!

Щот и на партията трябва се харесва!

Някой, който контролира олигарсите, а не те него. На това му викам държавен глава...

преди 2 часа, A.com написа:

За да я назначат изгониха друга колежка, без никаква основателна причина.

За тези неща по време на соца  нямаш абсолютно никакъв шанс за спрведливо решение.Абсолютно никакъв.

Сега може и да е подобна ситуацията, и да са малки шансовете, но все пак има такива, ако се подаде в съд , заведе дело, и т.н.

преди 2 часа, A.com написа:

На бас, че отговорилите с ДА  на отговор а), и отговорилите с ДА на отговор б) никога няма да стигнат до разбирателство?

То може да го има и без този въпрос. Ако се надскочи елементарното мислене.Защото сравняваш различни времена, различни  икономики , различни системи.

Бих  добавил условие в твоя въпрос - тези които отговорят с а) , но да са се запознали и осъзнали с икономическите показатели и фалити на соца , какво им е мнението .

защо ме караш да повтарям нещо толкова просто . И сега можеш да живееш като царче - теглиш кредити , ядеш и се забавляваш на корем.  А понеже си мързел и лошо управляваш фирмата си и семейния бюджет, казваш - не ми пука .Ще казвам на детето че всичко е наред, по мед и малсо и че живее в приказка .

Какъв е проблема ?

Ахаааа... че трябва да се плащат заемите ? Че трябва да мсениш фирмата , да изпоуволниш некадърниците и да промениш семейния бюджет .  Но ти казваш - Кво ме интересува.. нали си живея добре ?

Под "фирма и семеен бюджет" разбирай "държавата".

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 36 минути, miro20 написа:

За тези неща по време на соца  нямаш абсолютно никакъв шанс за спрведливо решение.Абсолютно никакъв.

Сега може и да е подобна ситуацията, и да са малки шансовете, но все пак има такива, ако се подаде в съд , заведе дело, и т.н.

Бе що народ, едни сгазени, други убити и колко още случаи не са получили възмездие от вечно бавещите дела български съдилища. А корумпиран политик да си виждал в затвора? Няма и да видиш.

А при бай ти Тошо шефа на АПК Аксаково го каушиха точно за корупция. Бай Тошо Хемут Кол (или Шмит, не помня) му праща 200 хиляди марки за тясно сътрудничество в областа на икономиката и Живков ги отказва с думите: "Ако аз взема и 5 лева, утре народа няма да ми го прости."

преди 22 часа, miro20 написа:

Нищо не помага. Вече две колежки изгоряха.

То може да го има и без този въпрос. Ако се надскочи елементарното мислене.Защото сравняваш различни времена, различни  икономики , различни системи.

Аз не ги сравнявам. Обаче, това сравнение непрекъснато се прави от по-възрастните. Живял съм само 9 години през татово време и затова не си позволявам да казвам кога какво е било и защо. Единственото, което мога да каже е да преразказвам каквото са ми разказвали хората, с които съм разговарял. Дали са ми казвали истината или са ме лъгали не знам.

Бих  добавил условие в твоя въпрос - тези които отговорят с а) , но да са се запознали и осъзнали с икономическите показатели и фалити на соца , какво им е мнението .

От познатите ми, почти няма такива. Всеки е живял както е могъл. Дори имам познати, които казват "Да, комунизма беше лош, ама живеехме по-добре отколкото сега".

защо ме караш да повтарям нещо толкова просто . И сега можеш да живееш като царче - теглиш кредити , ядеш и се забавляваш на корем.  А понеже си мързел и лошо управляваш фирмата си и семейния бюджет, казваш - не ми пука .Ще казвам на детето че всичко е наред, по мед и малсо и че живее в приказка .

Какъв е проблема ?

Ахаааа... че трябва да се плащат заемите ? Че трябва да мсениш фирмата , да изпоуволниш некадърниците и да промениш семейния бюджет .  Но ти казваш - Кво ме интересува.. нали си живея добре ?

Под "фирма и семеен бюджет" разбирай "държавата".

Такива бизнесмени са до време. Както и такива управления. Чудно ми е, с 16 млрд(а може би 20) заеми, как трябва да се отнасяме и какво да мислим за току що приключилото управление на ГЕРБ.

преди 5 минути, A.com написа:

Такива бизнесмени са до време. Както и такива управления.

Именно. Та нали точно затова тези "бизнесмени" фалираха . Под бизнесмени ако си хванал мисълта, разбирай управляващата червена върхушка БКП.

преди 6 минути, A.com написа:

Чудно ми е, с 16 млрд(а може би 20) заеми, как трябва да се отнасяме и какво да мислим за току що приключилото управление на ГЕРБ.

Личното ми мнение е както това което съм чул/чел от експертите и банкерите. Заем се савнява по ниво на стабилност, което е пряко свързано с процента от БВП на държавата.

Тези заеми дори са сравнително малки от максимума който можем да си позволим, и пак да не е проблем за банковата система . Дори бих казал че умишлено ни държат на каишка с ниски доходи и стандарт.

преди 17 минути, miro20 написа:

Личното ми мнение е както това което съм чул/чел от експертите и банкерите. Заем се савнява по ниво на стабилност, което е пряко свързано с процента от БВП на държавата.

Тези заеми дори са сравнително малки от максимума който можем да си позволим, и пак да не е проблем за банковата система .

Дано да е така, защото лошо ни се пише.

преди 1 час, A.com написа:

Такива бизнесмени са до време. Както и такива управления. Чудно ми е, с 16 млрд(а може би 20) заеми, как трябва да се отнасяме и какво да мислим за току що приключилото управление на ГЕРБ.

Пич, престани да повтаряш, едни и същи глупости!Никой не е изтеглил 16млрд.!

Ето чети и виж графиката за дълга, пък може и да вденеш!

http://www.investor.bg/bylgariia/5/a/brutniiat-vynshen-dylg-narastva-do-767-ot-bvp-v-kraia-na-iuni-223485/

https://www.infograf.bg/article/1458130645000

преди 18 минути, M.Николов написа:

http://www.investor.bg/bylgariia/5/a/brutniiat-vynshen-dylg-narastva-do-767-ot-bvp-v-kraia-na-iuni-223485/

Същия сайт: Парламентът прие договора за новия дълг

Има ли го или го няма този дълг от 16 млрд лв?

Правителството получи разрешение да изтегли до 8 млрд. евро, ако прецени за необходимо, но не е изтеглило 8 млрд.евро!Виж графиките 2016 има намаление на държавния дълг!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Чудесно инфо. Точно това имах впредвид.

Нетния  външен дълг е 4.06 млрд и е някакви мижави 8.9% от БВП.

И това на фона че има много държави от Европа които са с доста по големи проценти и задлъжнялости .

Апокалипсиса се отлага, другари :)

преди 23 часа, M.Николов написа:

Пиша в google "правителството изтегли нов заем" и чета. После чета и ти какво си дал като линкове и се чудя коя ли медия лъже.

преди 16 часа, miro20 написа:

И това на фона че има много държави от Европа които са с доста по големи проценти и задлъжнялости .

А вътрешният дълг? И защо по дяволите трябва да се тегли и да има дълг, ако може да го няма? Какво, кефиш се, но до момента в който дългът стане 500% от БВП и се чудим как да го плащаме ли?
Има други държави в ЕС с доста по-големи проценти, за това Еврозоната е в криза. И фалираха банки, както и цели държави.
Е, не мерси, ГОСПОДИН СОРОС. Американофил. Такива като теб разрушават страната.

Добре че икономистите не са като теб :)

Че тогава не само няма да има държава, ами и последния ще е угасил лампата тук.

на 4.12.2016 г. в 9:01, miro20 написа:

Чудесно инфо. Точно това имах впредвид.

Апокалипсиса се отлага, другари :)

Държавният дълг е 30% от БВП, което не е добре.

На, чети:

http://www.bcra-bg.com/news.php?id=119

Освен това, по-надолу пише, че заради влошаващите се условия за бизнес, чуждите инвеститори се изнасят от България към по-привлекателни икономически дестинации и то заради такива като Дебелянчо, Цацата и покровителите им, които сега минават в опозиция.

преди 1 час, gagodrago написа:

Държавният дълг е 30% от БВП, което не е добре.

На, чети:

http://www.bcra-bg.com/news.php?id=119

Освен това, по-надолу пише, че заради влошаващите се условия за бизнес, чуждите инвеститори се изнасят от България към по-привлекателни икономически дестинации и то заради такива като Дебелянчо, Цацата и покровителите им, които сега минават в опозиция.

И кое не е добре ? На трето място по процент от бВП в ЕС !

Говорим едно и също, но ти говориш за брутен, аз а нетен дълг . Виж линковете от по назад.

Всъщност статията ти е чудесна.

Всичко с положителни тенденции и хвалебствия.чак аз не знаех че сме толквоа добре по всички показатели.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 6 часа, miro20 написа:

И кое не е добре ? На трето място по процент от бВП в ЕС !

И защо да е добре?? Според теб, когато правителството не може да управлява правилно бюджета и закърпва дупките с външни заеми, това е добре, така ли? После според теб, кой ще ги плаща тия заеми. Те или ние? Помисли малко!
Говориш за външен дълг, а имаш ли си представа какъв ни е вътрешният дълг и каква  задлъжнялост между фирмите и държавата има?
Вземи прочети малко. НЕ НЕГЛИЖИРАЙ ДЪЛГА! Защото когато дългът стане прекалено голям, настъпва фалит на държавата. Ирландия, Гърция, Италия и Испания в момента са на командно дишане, най-вече Гърция. Явно искаш махане на още нули от парите и нова Виденова зима.
Вътрешната задлъжнялост на България е над 200% от БВП!

Цитат

Общата сума на възложения дълг за събиране от граждани расте с 11% и достига до 1.11 млрд. лв. (с натрупване) към края на юни 2016 г. Задлъжнелите са по-малко на брой, но имат да връщат по-големи суми. Средният дълг на едно лице нараства с 42% и достига 1104 лв.

Задълженията на фирмите нарастват с една пета за година, междуфирмената задлъжнялост остава висока – 210%...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

ами да бе цитирал коректно за тази задлъжнялост де :

Цитат

Ръст от 20% на междуфирмени вземания към края на юни спрямо година по-рано. При обем от близо 74 млн. лева в първото полугодие на 2015 г. за същия период на тази година стойността доближава 89 млн. лева, сочат данните на АКАБГ.

"Наблюдаваме спад на несъстоятелностите в страната с приблизително 8%, но задлъжнялостта на фирмите остава висока в размер на 210%", каза Милена Виденова, зам.-председател на АКАБГ.

имаме запазена задлъжнялост, но на фона на по високи фирмени вземания и спад на несъстоятеностите с 8 %

т.е. една положителна статистика , ти я тълкуваш по свой си начин . :)

Виж, не искам да защтитавам никого , но хйде като четем нещо , да не си изсмукваме разни плювалници и партийни атакистки пропаганди  . ок ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.