Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Следене на служебния ми компютър

Featured Replies

Ей тук видях най-работните хора в България. Сигурно sliderum от 8 часа работни, примерно, 8 не си вдига погледа

И аз съм против размотаването по време на работа, но тук май някои се престарават ...

Приятелю, аз съм си работодател, така че в моята паница не гледай. Обаче, ако предстои да наемам работници, в никакъв случай не бих избрал автора на темата..и понеже не съм ясновидец, за да имам предварителна информация, тогава във всеки един момент когато разбера, че имам във фирмата развейпрах, независимо от състоянието на бизнеса - дали има нужда от съкращения или всички е повече от прекрасно, въпросният ще изхвърчи моментално, без да мине текущия ред на нарушения с мъмрене, глоби и прочие, напук на КТ, ще изхвърчи с максимално лоша характеристика! Заедно с него ще изхвърчи и прекият му началник и разведчика(бригадир, завеждащ производството или какъвто и ще да е), чиято работа е, да му уплътняват работното време.
  • Отговори 51
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

В една сериозна фирма със служебни компютри и администратор би следвало да е забранено инсталирането на Скайп на служебните компютри. Още повече, че Скайп никъде по света не се ползва за служебна комуникация. Единствената официална комуникация се извършва по e-mail и то от оторизирани за това служители /съмнявам се автора да е от тях/. Той не е посочил бранша и длъжността, която заема, но така или иначе бих препоръчал да насочи усилията си в свободно от основни задължения време - да следи и се информира от нет-а от новостите в бранша, предстоящи семинари и обучения, както и да следи информацията за конкурентите в регионален и национален мащаб. В противен случай ще се наложи ще не ще да напусне рано или късно въпросната фирма и да започне работа в по-малка фирма, а в малките фирми нито има администратори, нито се налагат ограничения - въпрос на приоритети.

Оффтопик:

До мързя ме да прочета всички постове до тук, но най лесно на мен ми се вижда ако си купиш от "модерните GSM-ми" които предлагат (Skype, facebook и други) с договор за некъв безплатен интернет към тях :) така администратора във фирмата няма как да те следи :)

Редактирано от xahoo (преглед на промените)

Лошото е, че няма инсталирани скайпове по компютрите и за да си чатим ползвам фейсбук или чата на АБВ...

От това предположих, че автора на темата търси начин за чат в локалната мрежа на фирмата, иначе нямаше да предлагам ned send и msg.exe

Приятелю, аз съм си работодател, така че в моята паница не гледай. Обаче, ако предстои да наемам работници, в никакъв случай не бих избрал автора на темата..и понеже не съм ясновидец, за да имам предварителна информация, тогава във всеки един момент когато разбера, че имам във фирмата развейпрах, независимо от състоянието на бизнеса - дали има нужда от съкращения или всички е повече от прекрасно, въпросният ще изхвърчи моментално, без да мине текущия ред на нарушения с мъмрене, глоби и прочие, напук на КТ, ще изхвърчи с максимално лоша характеристика! Заедно с него ще изхвърчи и прекият му началник и разведчика(бригадир, завеждащ производството или какъвто и ще да е), чиято работа е, да му уплътняват работното време.

Няма лошо, но се надявам и ти да си коректен към служителите си. Добро възнаграждение, навременно изплащане, осигуровки ...

От това предположих, че автора на темата търси начин за чат в локалната мрежа на фирмата, иначе нямаше да предлагам ned send и msg.exe

Няма лошо, но се надявам и ти да си коректен към служителите си. Добро възнаграждение, навременно изплащане, осигуровки ...

Както писах, в един предишен коментар, като не си доволен от тази работа, намери си друга при работодател, който да задоволява претенциите ти. Това че лежиш при такъв, който не отговаря на тях, не значи че и ти трябва да си некоректен като него. С този начин на изява няма как да просперираш...освен в политиката.

Както писах, в един предишен коментар, като не си доволен от тази работа, намери си друга при работодател, който да задоволява претенциите ти. Това че лежиш при такъв, който не отговаря на тях, не значи че и ти трябва да си некоректен като него. С този начин на изява няма как да просперираш...освен в политиката.

Както и да е ..., жив и здрав.

Межо другото защо не отиде при протестите на миньорите от Мадан и металурзи от Кърджали да и кажеш в лицата формулата с която щяха да се оправят

Миньорите от Мадан не могат да изпращат повече децата си на училище заради финансовите проблеми, предизвикани от некоректния им работодател.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

мен не ми е ясно що админа като разбира не е блокирал фейсбоклука... явно не иска, но щом е блокирал скайп значи разбира достатъчно... net send не работи след ъпдейт на sp3 при xp... и трябва доста работи да се пипнат за да се отпушат дупките, които запушва sp3, че да проработи net sent

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Това какво общо има с вашият случай? Съвсем различен вид работа и съвсем различни възможности за прехвърляне на друго работно място съобразено с професията, или въобще с минималният избор на предлагане по вид и като брой свободни работни места в региона.

Разбива паролата на административния акаунт с http://www.kaldata.c...on=show&id=1175 и инсталира. Пък дано не следят рутера на фирмата.

успех с разбиването, ако компютъра е в домейн... тогава няма каква парола да разбива, щото с парола се логва на сървъра... отделно че разбиването на парола на друг потебител може да му докара търсене на нова работа...

Значи и аз съм против точно на това, което иска автора, но предложеното от теб е пълна тъпотия. Веднага давам пример:

Дават ти на теб и Мария еднакви задачи по някакъв проект - да обаче ти примерно пишеш по - бързо имаш по съсредоточена мисъл и т.н. и си свършваш работата за 6 часа - Марийка явно ще работи и утре по същото защото е бавничка ... Е представи си пък няма друга работа във фирмата какво ще правиш - стоиш и гледаш тъпо десктопа? Да не говоря, че по тази логика пушачите трябва да не пушат никога докато са на работа защото им се плаща цялото раб. време, а не да ми пушат по 10 минути през 2 часа нали?

Хайде помислете реално колеги и не ми обяснявайте ама аз ако ти бях шеф - мечтите си ги оставете за лично ползване ;)

точно така - никой не им плаща за да пущат. у тях да си пушат колкото щат. не само времето за цигара е загубено време, а и времето след цигарата, когато голяма част от хемоглобинът в кръвта е блокирана... така, че цигарите намалят работоспособността и продължително време след пушенето...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Това какво общо има с вашият случай?

Кой е моя случай?

Кой е моя случай?

Ами щом поддържате автора на темата и имате сходни виждания, предполагам че неговият проблем, може успешно да се проетира и за Вас?!

Аз не виждам какъв е проблема за ползване на Интернет през работно време.При нас е напълно нормално да се ползва Skype, при това лично администратора идва да го инсталира(от акаунт "потребител" не може да се инсталират програми).Винаги се налага да се погледне за съвет в Google, или да питаме за разяснения за нещо от определен потребител на Skype. Е, все пак, всичко зависи от съзнанието на ползващите.

Ами щом поддържате автора на темата и имате сходни виждания, предполагам че неговият проблем, може успешно да се проетира и за Вас?!

Не ме познавате, просто ме провокира едно ваше мнение в което пишете, че на момента ще уволните някой който се размотава в което няма нищо лошо, но в това мнение пропуснахте да споменете колко коректен сте бил към служителя през цялото време.

И както вие предполагате за мен, така и аз предполагам за вас, че не се различавате от работодателя на миньорите.

Ето Ви http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1477 и да го ползвате само за служебни цели ;)

Те заради това от ЕС казват че ни е голяма администрацията - не се уплътнява работното време :) предполагам че докато скайпиш , ще го уплътняваш .

Не ме познавате, просто ме провокира едно ваше мнение в което пишете, че на момента ще уволните някой който се размотава в което няма нищо лошо, но в това мнение пропуснахте да споменете колко коректен сте бил към служителя през цялото време.

И както вие предполагате за мен, така и аз предполагам за вас, че не се различавате от работодателя на миньорите.

Не съм бил работодател досега, но ако реша да стана, определено ще се различавам. Въпросните криминални субекти притежаващи, или притежавали, някои бивши държавни предприятия, просто няма начин да съм в тяхната кожа, нито да им легна на крадените пари...

П.П. Но разбира се, ние дотук само предполагаме, факти няма, освен ако не повярваме напълно на автора на темата, че свободно време му остава, поради независещи от него обстоятелства и наистина всичко наоколо е свършено и няма какво да се прави, въпреки което, не мисля че има право, да се възползува от нещо, което не му е бащиния! То е все едно да краде трафик като разбие паролата на WI-Fi рутера на комшията. Така че няма да отлича положително "помощта" на jonov, защото най-вероятно ще бъде ползувана за глупости.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

...точно така - никой не им плаща за да пущат. у тях да си пушат колкото щат. не само времето за цигара е загубено време, а и времето след цигарата, когато голяма част от хемоглобинът в кръвта е блокирана... така, че цигарите намалят работоспособността и продължително време след пушенето...

И нали знаеш, че това е дискриминация и ако наложиш такъв режим на работа дори в България могат да те осъдят за доста сериозна цифра от пропуснати ползи, дискриминация и т.н. Да не говорим, че ако си подбираш персонала по това дали са пушачи или не, пак трябва да внимаваш да не разбират това нито да им намекваш за това защото пак е дискриминация :) Няма какво да си говорим и лъжем, не може човек 8 часа да е забил пред компютъра, най - малкото на всеки 2 часа има задължителни по 10-15 минутки отмора по закон ;)

Да - съгласен съм за отмората на всеки 2 часа - дори на всеки 1 час. Но интернета на фирмата не е за фейсбук или скайп - той е за да се използва за работа. В този ред на мисли, защо аз забранявам достъпа до тези два 'развлекателни' софтуера, а не забранявам достъпа до новинарски сайтове от страната и чужбина и т.н. Мисля, че тези 15 минути не е проблем някой да ги изгуби в нещо различно от 'забавление' като четене на 'простотий' във фейсбук или чатене с приятели и познати... А който толкова много е пристрастен - един таблет с мобилна карта за интернет и си решава проблема. Толкова по въпроса защо се забранява 'забавлението фейсбук и скайп'.

• Автор

Преди да ми извади директора индивидуалната ми статистика за използвани сайтове в интернет и съответното време престой в интернет по часове и дни ... в последно време използвах сайта imo.im за да влизам в скайп, защото нямаме на служебните компютри. Интересното за мене беше, че в статистиката не беше регистрирано влизането в този сайт ! Въпросът ми е защо не го е "хванал" firewall-а на сиситемата ???

Понеже връзката е шифрована и (предполагам) за това не ти е отчело използването на imo.im.

Понеже връзката е шифрована и (предполагам) за това не ти е отчело използването на imo.im.

Ако това е така, което доста ме съмнява, otoyol направо да ползва https://7.hidemyass.com/ip-2 за други сайтове

ппс. Най-вероятно директора е проспал нещо, другия вариант умишлено да е забранено, но не виждам смисъл.

Там е работата че прокситата винаги се засичат, независимо към кой адрес са пренасочени.

Там е работата че прокситата винаги се засичат, независимо към кой адрес са пренасочени.

ОК

Но каквато и защитна стена или каквото там нещо записва логовете едва ли не вписва отдалечен TCP 443 порт.

Това не е причина, ако се отчитат пакетите там си има сорс ИП, порт, таргет ИП, порт, размер...

ОК

Но каквато и защитна стена или каквото там нещо записва логовете едва ли не вписва данни за отдалечен TCP 443 порт.

Именно. Има една възможна причина, ако дадена програма ползва не PUT, GET, a CONNECT понякога някои защитни стени/прокси софтуери не отчитат това (но това е частен случай)

Че се записва всичко - записва се, но защитната стена не отчита трафик към imo.im , а към някой друг адрес.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.