Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация i5-2500K или i5-3550

Featured Replies

• Автор

Това захранване няма ли възможност да се монтира на 180 градуса, че така само ще събира мръсотията от под кутията?

Отворих пак кутията. То може да се сложи на 180 градуса, но няма как да се монтира т.е. да се захване със винтчета за кутията, освен да му разпробия нови. А и ще пречи на видеокартата.

Другия вариант е : да отворя захранването и да обърна посоката на вентилатора вътре в него, така че да издухва въздуха, което ще реши донякъде проблема със праха.

На дъното на кутията има филтър на отвора предназначен за захранването.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

щом неможе да се завърти на 180 градуса по скоро дръж на бюрото компютъра, защото на пода след месец че има толкова боклук в него, колкото в торбичката на прахосмукачка след обиколка по стаите ;)

Редактирано от saentist (преглед на промените)

щом неможе да се завърти на 180 градуса по скоро дръж на бюрото компютъра,

Разположено с перката отгоре, пак ще засмуква прах, а и ще разделя въздушния поток в кутията, така че е по-добре да е поставено така, както е в момента.

PS: Общо взето, долното разположение на захранването е много недомислена мода последно време.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Може би идеята е захранването да бъде по-тихо. Логично е засмуквайки външен, по-студен въздух, температируте да са по-ниски, а от там и вентилаторът да се върти с по-малко обороти. Аз моето преди месец го разглобих за сефте от 4 години и половина насам за да го почистя вътре. От 3 години и кусур стои на дъното и за тия 3 години не забелязах да има много прах дори вътре по компонентите. Вярно, че се събира прах, но той някак си остава извън захранването и кутията или може би минава директно през захранването без да полепва никъде. Не мога да си го обясня. Филтър на кутията нямам. Все пак кутията не е на земята, а малко по-високо на един шкаф.

Аз съм с CM 430 Black with 500 W PSU. Имам някаква мрежичка, която се води за филтър. Голямо количество прах остава по нея, но в самото захранване е почти чисто. Все пак няма как да е абсолютно чисто :) Идеята е да засмуква свеж въздух отвън и по този начин да държи по-ниска температура, а и въздушният поток вътре в кутията да не се отклонява и към захранването, а да обдухва само дискове, видео карта и тн. Според мен е по-добрият вариянт. Но наистина едно филтърче е препоръчително.

Аз съм с CM 430 Black with 500 W PSU. Имам някаква мрежичка, която се води за филтър. Голямо количество прах остава по нея, но в самото захранване е почти чисто. Все пак няма как да е абсолютно чисто :) Идеята е да засмуква свеж въздух отвън и по този начин да държи по-ниска температура, а и въздушният поток вътре в кутията да не се отклонява и към захранването, а да обдухва само дискове, видео карта и тн. Според мен е по-добрият вариянт. Но наистина едно филтърче е препоръчително.

Определено е хубаво да имаш филтър , аз също както quickJO съм с тази кутия и освен отдоло на захранването има , отпред и от горе и наистина много прах задържат - даже се чудя от къде толкова прах :D та както каза колегата хубаво е да имаш поне 1 филтърче

• Автор

Всъшност това което имам на дъното на моята кутия не може да се нарече точно филтър. По скоро е нещо като мрежичка с предназначение да спира може би по-едри предмети да не бъдат засмукани със въздуха.

Струва ми се че ако сложа някои по-фини филтри ще затрудня циркулацията на въздуха.

gothicrock Схванал си ми идеята грешно. Няма да обръщам захранването а само вентилаторa. Така захранването пак ще засмуква студен въздух само че през задната си страна и ще го изхвърля през долната си страна, . Понеже на мойто захранване големия отвор откъдето засмуква въздух е отдоло.

Имам и едно друго питане : Понеже тия кабели почват да ме дразнят най-вече със това че използвам само половината от тях. Проблем ли ще е ако отворя захранването и просто тия които не ги ползвам ги разкача и ги махна. За това че ще ми отпадне гаранцията ясно, но някакви други отражения ще има ли ? Някои правил ли го е това досега ?

gothicrock Схванал си ми идеята грешно. Няма да обръщам захранването а само вентилаторa. Така захранването пак ще засмуква студен въздух само че през задната си страна и ще го изхвърля през долната си страна, . Понеже на мойто захранване големия отвор откъдето засмуква въздух е отдоло.

Що ли производителите са нямали тази гениална идея и да е била осъществена по начало - във фабриката :)

• Автор

Ами мога само да предполагам защо те производителите не са го направили това. А твоята идея каква е, щом като според теб моята не е гениална. Щом критикуваш би трябвало да предложиш все пак някаква алтернататива. Ето две лошокачествени снимки как изглежда вечер.

post-302332-0-21942700-1339981420_thumb.

Ами мога само да предполагам защо те производителите не са го направили това.

А твоята идея каква е, щом като според теб моята не е гениална.

Щом критикуваш би трябвало да предложиш все пак някаква алтернататива.

Ето две лошокачествени снимки как изглежда вечер.

Да се остави както си е и доколкото е възможно да се работи, ако разбира се има смисъл за подобряване на въздушният поток в кутията.

За кабелите, базирайки се на снимките в коментар 22, смятам че е прилично свършена работа. Иначе няма невъзможни неща. Излишните 12V линии, вероятно могат да се свалят, но да кажат колегите разглобявали съответният модел, дали и кои други...Това е снимка на по-високият вариант на семейството ТХ850 вата:

Публикувано изображение

В това няма никакъв смисъл, защото затопленият въздух се движи нагоре.

PS: Пък и аз съм взел отношение към поста на saentist, е не към твой пост. ;)

Да ти е честито новото компютърче. Според мен си направил правилният избор че взе 2500, защото той се е доказал от страна на клок, стабилност, и т.н. Е верно видеото му малко куца,но ако не си запален геймър няма да те притеснява това. Да си го ползваш с здраве.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.