Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евро 2012

Featured Replies

Единият цитат обяснява другият :).

... Не влизай в някакъв филм, че някой си не иска да допусна Англия да стане шампион ..

Е, аз съвсем нямах предвид толкова брутално открита, публична дискриминация. Нещата тук са доста по-надълбоко и нямат нищо общо с когото и да е от днешния отбор на Англия. Мишел Платини прекара значителна част от действително славната си до един момент кариера като играч и лидер на Ювентус. Доколко това, което ще напиша по-долу е истина и до колко не е, това никой не знае със сигурност, но писанията по въпроса съвсем не са малко, а има и доста косвени факти. Един поглед върху историята на ШЛ, наричана по-рано КЕШ, от 70-те и 80-те години (виж тоя линк - http://bg.wikipedia....ка_лига_на_УЕФА ) показва неособено големи успехи на отборите от Юга. От победата на Милан през 1969 г та чак до 1984 г не можеш да се "уредиш" от северняци - Аякс, Байерн, Ливърпул, Нотингам, Астън Вила... За капак на финала в Брюксел през 1985 г Ювентус се натриса пак на Ливърпул и поне по предвалителни прогнози нищо добро не очаква чернобелите. Но точно тогава настъпва една от най-тежките трагедии във футболната история, отнела живота на 39 човека - при "рутинно сбиване" между феновете на двата отбора се срутва една стена и затиска жертвите.... Тук вече идва моментът на "конспирацията" - на съдията е внушено все пак мачът да се играе (?), независимо от настъпилия ужас. Какъв мач бе това... Но и съдията е човек, та нещастието по трибуните му повлиява до такава степен, че води до фатално за Ливърпул объркване - човекът в черно даде дузпа в полза на шокираните от случващото се играчи на двата отбора за измислено нарушение, "извършено" доста далеч извън наказателното поле. Малко странна грешка, но хора сме все пак. Бониек вкара дузпата и Ювентус спечели купата в мач, който практически не се игра. Дотук - трагедията. Но историята тепърва започва, защото има да съмнения за сериозни връзки между фамилията Аниели, собственик на Ювентус, и ръководството на УЕФА/ФИФА. От тук нататък схемата на действие е ясна, а и на Острова има хора, нуждаещи се от пари...

В резултат английските отбори (без националния) получиха наказание от 5 годишно лишаване от правото за участие в европейските клубни турнири, а Ливърпул получи и +2 години "бонус". Абсурдното наказание разчисти пътя на други отбори, а английските го преживяха доста тежко, което е съвсем разбираемо, а конкретно Ливърпул е друга тема....

Та подпиран от италианско-френски влиятелен консорциум, амбициозният Платини успя полека-лека да се домогне до властта. Е, вярно е, че при избори за ръководство той не може и не разчита на островните ръководители, но остава още цял един континент. Променената в края на 90-те години политическа карта на Европа съвсем подпомогна процеса на въздигане на Платини и компания - новите, неутвърдени федерации на новосформираните страни се нуждаят и получават дребни благинки срещу нищо и никаква благодарност под формата на вот при следващите избори*

Не мога да си представя какво ви е на вас истинските запалянковци на футбола...

Не възприемам запалянковците (а и не само) на истински или неистински, защото нито една дефиниция на понятието "истински фен", "истински мъж", "истинска жена" и т.н., които съм срещал, не предизвикват у мен нещо повече от снизходителна усмивка. Но това си е мое виждане, никой не е длъжен да се съобразява с него.

---

* малко вероятно е да се намерят писмени или каквито и да са доказателства за изложеното, а и нищо не гарантира достоверността му. Повтарям изрично - това са само теории, част които опитах да сглобя съвсем накратко.

П.П. Добавен линк към историята на КЕШ и ШЛ.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Отговори 214
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виж сега тези неща, за които говориш като исторически факт повечето ги има (срутването, мача, дузпата...), но я малко се замисли защо ми говориш точно за Ливърпул преди 30 години? Не е ли защото си "фен" на отбора и нещо си те гложде и по енерция за каквото и да те захапят си го въртиш натам? Говорим за ЕВРО 2012г. не за ШЛ през 1985г. аз прилика не намирам никаква даже и връзка между тези неща, камо ли да замесваме мафията - няма какво да я замесваме разберете навсякъде по света където има много пари има и много интереси ( и така пари+интереси = влияние = мафия ). Елементарната математика може да се използва навсякъде в живота ;) Ти просто каза, че Платини не би допуснал Англия да вземат евро турнира, а аз казвам, че са си слаби като отбор и няма да вземат нищо в близките години - поради изредените от мен причини. Не може аз да съм от Х ти от У, да съм те контузвал 2 пъти за последният сезон заради вторият да си пропуснал целият остатък от сезона ти следващата година да ми го "върнеш" като ми счупиш глезена или нещо подобно и после да се очаква, че ще работим заедно за доброто име та ако ще и на родината...

Прав си, но съвсем отчасти - привързаността ми към Ливърпул няма (почти) нищо общо. Ако на злополучния финал вместо Ливърпул бе играл Нотингам, Ман Юнайтед или Лийдс, да речем, това едва ли би променило съществено картинката за английските отбори. Просто Ливърпул се превърна в онзи период в прекалено голяма заплаха, но, както вече казах няколко пъти, това е странична тема. А Платини не би си позволил драстични мерки, пък каквито и да са те, не е и необходимо, след като тихата дипломация е чудесна кадифена ръкавица. По въпроса, по който ти биеш в последните си коментари - Евро 2012 (извинявам се за отклонението, но няма бъдеще без история) - не съм дете, не съм и сляп фен на отбора и си давам съвсем ясна сметка, че тоя отбор няма особени шансове за титлата, освен ако това стане по стечение на обстоятелствата. Англия има много добри играчи, някои от които са сред най-добрите на постовете си в света, но няма отбор, а и с тоя треньор чудеса не мога да очаквам. Раздорите в отбора също си тежат - вечните спорове около капитанската лента, медийните скандали около Тери и Рио, наказанието на Рууни, слабата форма на част от играчите, умората от тежкото първенство, всичко това няма как не се отрази на отбора. Тия чудесни музиканти не могат да изсвирят дори една мелодия както им подобава, защото нямат диригент, а и всеки си свири неговата партитура без да се вслушва в останалите. Да, очаквам да излязат от групата, дори и да я спечелят, но не съм оптимист по отношение на следващия им мач срещу Италия/Испания. Не че и последните играха кой знае какъв футбол до този момент, но от четвъртък тънките сметки секват.

Напълно съм съгласен с теб за националната гарнитура 2 ке*апчета и 1 кюфте :) (това в кръга на шегата с голямата Пена :D) А сега сериозно за Англия са така от много години, а повярвай ми Италия, Испания и Германия те първа ще развиват потенциала който имат, както казах по - рано само Русия си изгърмя от рано козовете и си отиде "попарена". Тъй че за това не гледаме зрелищен футбол, а по - скоро посредствени мачове именно защото много отбори тази година искат титлата на всяка цена (незнайно дори защо да не дават 1 млрд. в евро с нея?). Всеки си прави тънките сметки да излезне от групата и те първа ще гледаме зрелищен и добър футбол! (НАДЯВАМ СЕ!!!) Хубав ден от мен ;)

Дано си прав за очакваните по-интересни мачове. Директната елиминация си има правила и полагането на нужните усилия е особено важно, защото иначе се превръщаш от главно действащо лица в зрител.

Група D Англия - Украйна 1:0 и Швеция - Франция 2:0 Шведите разказаха играта на петлите, а на Албиона - нищо ново. Англия спечели мач, който можеше да има и съвсем друг резултат с оглед многобройните пропуски на украинците и най-малко спорната ситуация, при която Тери изби топката след около час игра. Повторенията показаха, че топката със абсолютна сигурност е минала голлинията, но дали "поне един см е бил на нея" - това може би остана загадка. А може би - не... Англия игра зле, в много моменти буквално се огъваше пред напористите домакини, но някак оцеля. Неразбирателствата между Тери и Лескот стават пословични, а това е много сериозен проблем с оглед идващите мачове или мач. Много силен мач за Джо Харт, а Джерард напомни на най-силните си години. 1/4 финали: 21 юни Чехия - Португалия 22 юни Германия - Гърция 23 юни Испания - Франция 24 юни Англия - Италия Това е, сметките свършиха, европейското най-сетне започва.

Като гледам тия двойки, за изненада бих приел само отпадане на Германия, но не мисля, че това ще стане, не сме 2004 г.

1/4 финал Чехия - Португалия 0:1 Общо взето, мач на една врата. Оказа се, че чехите играха с цел да стигнат до дузпите, защото инак няма как да си обясня почти пълната им пасивност, нямат нито един удар за целия мач към вратата на "мореплавателите", както коментаторът нарече на няколко пъти португалците. А на Роналдо наистина не му върви на това първенство с тия вече 4 греди.

• Автор

Все пак Кристиано Роналдо прати Португалия на полуфинал макар и в 79 мин, когато Моутиньо центрира остро отдясно, а Кристиано Роналдо засече топката с глава от 6 метра и я прати точно под гредата.

На полуфинала в Донецк на 27 юни Португалия ще срещне победителя от сблъсъка между Испания и Франция (23 юни)

видео и програмата

Германците днес мачкат Гърците, мачкат другия полуфиналист, мачкат другия финалист и стават шампиони :D

1/4 финал

Чехия - Португалия 0:1

Общо взето, мач на една врата. Оказа се, че чехите играха с цел да стигнат до дузпите, защото инак няма как да си обясня почти пълната им пасивност, нямат нито един удар за целия мач към вратата на "мореплавателите", както коментаторът нарече на няколко пъти португалците. А на Роналдо наистина не му върви на това първенство с тия вече 4 греди.

Роналдо с тоя победен гол и преди тва с двата си срещу Холандия си гарантира "Златната топка" за тая година

• Автор

ГЕРМАНИЯ – Гърция 4:2

Бундестимът прегази „елините” с 4:2 във втория полуфинал от Евро 2012

и записа рекордна 15 победа в официални срещи (видео)

Остава да видим кого ще срещне Германия на полуфинала - Англия или Италия

Чест прави на гърците, че не се окопаха пред вратата си, макар че срещу германците тая тактика обикновено дава някакви частични резултати. Мачът бе динамичен и несравнимо по-интересен от тоя, дето го гледахме предната вечер.

Абе добре, че гърците изравниха, защото германците започнаха много приспивно второто полувреме. Тя топката не може сама да влезе във вратата, трябва да се заслужи победата.

• Автор

Гаф с герба в екипите на Испания за Евро 2012

Заради грешката "Адидас" трябва срешно да произведе нова екипировка с правилния герб.

Тя трябва да бъде готова за днешния мач с Франция от четвъртфиналите на Евро 2012.

И да допълня:

Световният и европейски шампион завърши на първо място в Група С,

но с играта си не убеди, че ще има сили да защити титлата си.

Французите трудно допускат голове и също така трудно бележат повече от едно попадение на мач, въпреки че разполагат с класни футболисти в атака. В исторически план Франция има сериозно превъзходство в двубоите с Испания.

Сега обаче испанският отбор изповядва съвсем различна философия за футбола, която му донесе европейската титла в Австрия и Швейцария преди 4 години и световната титла от последния Мондиал в ЮАР.

Ще видим как ще се развие мача тази вечер.

Редактирано от agr (преглед на промените)

Испания - Франция 2:0 Жалко. Очакваното се случи. Предполагам португалците ще свалят гащите в следващия мач и Испанците ще са първия финалист. С оглед на това, че ще отидат там с минимални усилия, предполагам, че ще спечелят турнира :(

Като гледам тия двойки, за изненада бих приел само отпадане на Германия, но не мисля, че това ще стане, не сме 2004 г.

Наистина се оказа пророк - тая година няма да има изненади.

Щеше ми се нещо различно да се случи(за по-интересно), но явно няма да е тази година.

Испанците са ясни, но от другите три отбора всеки един може да се класира на финал. Все пак по шансове ги подреждам така : Германия, Италия, Англия. Но най-вероятно пак испанците ще спечелят. Твърде вероятно е дори да ги побутнат, както обикновено.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Финалът е Германия - Испания. Лично аз мисля, че немската дисциплина и убийствена ефективност ще успеят да спрат испанците.

Авария ме остави снощи без телевизия и интернет малко след първия гол на Алонсо, та до преди минути, но не съм и очаквал, че новият план на Лоран Блан ще сработи точно срещу Испания, макар тайничко да се надявах на това. Петлите не показаха нищо, което да ме кара да съжалявам,че и те вече са пътници. Остава да видим какво ще се случи в единствения 1/4 финал, в който шансовете са 1:1 - абстрахирайки се от личните си предпочитания, не бих се наел по никакъв начин да прогнозирам победителя от мача Италия - Англия.

Остава да видим какво ще се случи в единствения 1/4 финал, в който шансовете са 1:1 - абстрахирайки се от личните си предпочитания, не бих се наел по никакъв начин да прогнозирам победителя от мача Италия - Англия.

Абе донякъде смятам, че Англия са с едни гърди напред според играта, която показаха и двата отбора в групите.

Иначе букмейкърите са на твоето мнение - коефициент 2.87 за Англия, 2.87 за Италия и... 2.87 за равен. Общо взето всичко може да се очаква от този мач.

Аз лично се надявам да стане интересен мач с много голове :)

• Автор

Капитанът на Англия Стивън Джерард се надява, че той и неговите съотборници ще отстранят Италия в последния четвъртфинал на Евро 2012 тази вечер от 21.45 часа и по този начин ще докажат, че могат да се конкурират с най-добрите.

Поживем - увидим, както казват руснаците.

...немската дисциплина и убийствена ефективност ще успеят да спрат испанците.

От твоите пръсти на божия монитор :) Ама надали :( Единствено Италия играха тактически правилно и грамотно срещу испанците. Всички други отбори им оставяха прекалено много пространство да си разцъкват пасчетата. В тоя ред на мисли, испанският футбол ми е адски скучен и еднообразен.

Англичаните са си слаби в защита. Ако не успеят да вкарат повече от един гол, вероятно ще паднат. А срещу италианците ще им е трудно да вкарат, още повече като се има предвид, че и в нападение не са блестящи. Бих заложил на Италия, но се надявам да стане обратното :) Едно е ясно - и двата отбора ще хвърлят всичко, с което разполагат в този мач и в следващия ще са боксова круша.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.