Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евро 2012

Featured Replies

• Автор

:help: Хич не ги обичам италиянците ....

Публикувано изображение

Англия и Германия паднаха в жертва на своята орисия

Програма на елиминационната фаза

Редактирано от agr (преглед на промените)

• Отговори 214
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще е...ако не се падне португалеца.. :D

Главен съдия на финала ще е ... португалецът Педро Пруенса!

Добър въпрос! Ама знаеш ли пък на какъв акъл е? Може изобщо да не се интересува от футбол, а само да работи като съдия - работа като работа, какво толкова.

Каквото му кажат, това ще направи. Принципно Португалия е силно зависима икономически от Испания, затова предполагам, че ще подпира тях.

Испанците наистина са друга класа... Мачът вчера протече доста злощастно за адзурите, принудителна смяна още в началото, преднина от два гола за Ла Фурия, без да има някакво реално надиграване, няколко пропуска за завръщане в мача, а после и контузията на Тиаго Мота, оставила отбора с човек по-малко в последните 30 минути... Някъде там всичко свърши. Заслужена победа за тима на Дел Боске и аплодисменти за тази нетипична и красива Италия, която видяхме на Евро 2012.

• Автор

La Furia!!! Ole, ole, ole!!!

Играч на мача: Андрес ИНИЕСТА (Испания)

Съдия: Педро Проенса (Португалия)

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА

http-~~-//youtu.be/dKBYRx0zRSc

http-~~-//youtu.be/9ghOkS7JZcc

Наистина бяха La Furia точно на финала :)

Колкото бяха и след редовното време срещу Португалия - яко назобени с допинг, дори на моменти не знаеха къде се намират. Особено Иниеста го очаквам малко след като се откаже от активна кариера, да му излязат куп болести и да изчезне нанякъде. То се връща. Реално Испания трябваше да е поредният гранд, който не може да прескочи групите. Ако Платини умре, ще изчезне и Испания.

Колина изгони четирима рефери. Жалко, че му се налага да се занимава с тая корупция, свестен човек е.

И все пак, ако италианците си бяха вкарали двете чисти положения, щеше да е друг мачът. Но те успяха да направят по-трудното и да нацелят вратаря. Непонятна ми е и рязката смяна на тактиката в най-ключовите моменти, което обикновено води до множество грешки.

Според мен си бе чиста треньорска грешка да започне с играч, който е наясно, че не може да издържи цял мач заради здравословното си състояние (като Касано) и да не си остави поне една смяна за всеки случай. Но да не забравяме, че и испанците имаха ден повече почивка, което не е без значение! :)

Нещо не виждам връзка между Платини и Испания ! По-логично ми се виджда да е Платини и Франция , но може да бъркат ! Относно зобенето ги видяхме резултати още през сезона Муамба и т.н. !

Няма какво да разсъждаваме необяснимо са ми 2 мача от това еврпейско. Първият: Германия - Италия - е германците толко зле не са играли от поне няколко години, след доброто се представяне на полуфинала все едно игра друг отбор, а не Германия... Вторият: Финала - Италия също нямаха нищо общо с това, което показаха до въпросната среща. Съдията беше на моменти неадекватен, дори имаше неотсъдена дузпа за Испания, нищо че при резултат 2-0 рядко съдия би я отсъдил това е финал! Извод: Поне за мен беше видно нагласена работа, финал аз от както съм жив завършил с такова надиграване и 4-0 не помня! Първият мач между двата тима беше, къде къде по - добър от снощното жалко подобие на мач!!!

Според мен си бе чиста треньорска грешка да започне с играч, който е наясно, че не може да издържи цял мач заради здравословното си състояние (като Касано) и да не си остави поне една смяна за всеки случай...

Това - първо!

Второ - пак грешка на Прандели, може би решаващата: настойчивата до тъпоумие тактика всичко в италианския отбор да се гради около Пирло. За мен това бе много груба грешка, довела до тоя разгром. Пирло има страхотен поглед върху играта, но той ли е единственият човек в отбора, способен да дава пасове? И защо е нужно буквално всяка топка да минава през него след като по този начин играта на италианците става абсолютно предвидима? Пирло е бавен и муден, трудно поврътлив в спорни ситуации. А в испанския отбор неговите функции изпълняват висококачествено поне 4-5 човека и още поне 1-2 човека достатъчно добре, та всяка испанска атака е една загадка, дори и за самите тях, защото взаимозаменяемостта им е невероятна, те затова и печелят. На практика всеки един от тях би могъл и играе на всякакъв пост. Избегнали са "задължението" непременно да се търси нападател, който да вкарва. При испанците ситуацията се отиграва от тоя, който е успял да се пласира най-добре, при това без да се гледа на какъв пост играе обикновено. А това значи качество! Да, играят на моменти грозно, отблъскващо дори, та се налага публиката от скука да се занимава с мексикански вълни, което не е похвала за който и да е мач, но това приспиване на противника все в един момент води до пробойна сред противника и тя се използва по най-рационалния начин.

За това и ги поздравявам за титлата, заслужиха си я напълно, защото най-бързо се приспособиха. Знаеха точно какво искат, знаеха и как да си го вземат. Е, взеха си го.

Италианците напълно ме разочароваха, особено след като останаха с 10 души. Те буквално се предадоха и само чакаха края на мача. Съжалявам, че не видяхме финал Испания - Германия, защото германците поне играят до края.

Големи оправдания за загубата на италианците чета, а простата истина е че бяха тотално надиграни от Испания ... Футбола им е само циркови номера , и не е мръднал тактически на никъде... Наливат бетона яко в защита и си мислят че никой не може да пробие прословутата им защита, да ама не... Номерата които извъртяха на Германия , и основно германската слаба игра и грешки в защита ( особено при втория гол когато всички очакваха да се свири засада ) им дадоха възможност да стигнат полуфинал , а те си помислиха че са най-великите.... Нищо подобно .. Испания им показа какво е футбол, бързина, ловкост, добро владеене на топката, отлична техника на почти всички играчи с топката и така нататък... И едно от нещата които ме изкефиха на макс беше физиономията на черния Бонатели, който едва ли не с двата гола срещу Германия , си повярва че е неотразим.. а беше просто смешен :D :D , особено след 3-тия гол тотално умря психически :whist: П.С Viva la Furia , Ole ole ole :D ( Торес дори накрая им опрости и реши да не се напряга за 5-ти гол, не че срама щеше да е по-голям )

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

...Но да не забравяме, че и испанците имаха ден повече почивка, което не е без значение! :)

Да не забравяме, че играха и продължения и дузпи. Логично би било да са много по-уморени, отколкото бяха. Но те са редовните с яко допинг, така че не се учудвам, че и тук нещата са по старому.

Наказаха Контадор за две години заради допинг

Масови арести в Испания за допинг

Яник Ноа: Испанските спортисти взимат масово допинг

Испания спечелила титлите на Евро 2008 и Мондиал 2010 с допинг?

А те щото Италия са цветя....не случайно преди време половината грандове отидоха в Серия Б за уредени мачове и стимуланти. :D На крива ракета космоса и виновен. :) Просто бяха уморени и това не е само заради малкото време за възстановяване. Отбора им е 90% изграден от пенсионери...Пирло, Динатале...и т.н. :)

Секторе, стига си поствал материали за допинг при лекоатлетки, колоездачи и жълти клюки.... Те италианските спортисти освен вода друго не пият за да се подготвят нали :ph34r: ... да не говорим за корупция и така нататък, купени титли, уредени дори межднародни мачове , не само вътрешното им първенство :clown: ...

Кисело е гроздето, не нека не стига до дребнава злоба :whist:

А те щото Италия са цветя....не случайно преди време половината грандове отидоха в Серия Б за уредени мачове и стимуланти. :D

На крива ракета космоса и виновен. :)

Просто бяха уморени и това не е само заради малкото време за възстановяване. Отбора им е 90% изграден от пенсионери...Пирло, Динатале...и т.н. :)

Тъкмо това споменавах и аз, но нали другия е победил, той е лошия .....

badsector Не мисля, че в момента в света има спортист който да не зоба. Все пак химията прави физиката - известен лаф на местните блъскачи :) Просто едни ги ловят други не, ако си мислиш, че Фелбс и Болт не са били назобани като животни жестоко се лъжеш! Даже съм сигурен, че за това се отделят повече пари отколкото за тренировки и друго всичко е преструвки, за да не си личи, че зобаш... Просто повтарям едни ги ловят други не. Ако си мислиш, че само Испания е вземала забранени вещества се лъжеш :)
  • Автор

"Това поколение испански футболисти е орисано да печели, прави го на клубно ниво, доказа го и в националния отбор. Тези момчета са победители, но тези момчета не се имат за герои, звезди и лидери. От вратаря Касияс, който е като Цербер на поста си, до новобранеца Жорди Алба, всички до един играят за ОТБОРА.

Стилът на Испания дразни, но не виждам защо. Всеки втори стискаше палци някой да спре “Ла Фурия”, да й смачка фасона...."

БЛИЦ

Секторе, стига си поствал материали за допинг при лекоатлетки, колоездачи и жълти клюки....

Я пак?

"Испания спечелила титлите на Евро 2008 и Мондиал 2010 с допинг?"

Сега просто ще добавим и Евро 2012.

...Не мисля, че в момента в света има спортист който да не зоба...

Така е. Професионалните всички зобят. В случая са решили да оставят испанците с многото допинг и без контрол. Впрочем в играта им прекрасно личи кога са със зоб и кога без. Забележи каква коренна разлика има в мачовете им от това първенство. Срещу по-слабите отбори не друсат, а се подсилват срещу силните. В мача с Хърватска ги бяха подценили и не зобиха и само съдията ги измъкна, иначе нямаше да прескочат групите. Но не всички от тях се друсат, само ключовите играчи, без Касияс.

"Това поколение испански футболисти е орисано да печели, прави го на клубно ниво..."

Така е. Тази година спечелиха всичко :D

...

Ама ти ме радваш много колега :) Само от екрана явно си разбрал кой точно зоба и кога (сигурно и какво), представяш ли си пък да идеш да ги разследваш?! Че ти си готов мега-хипер-ултра детектив на нашето време - истински Шерлок ;) Викаш Касияс не зоба, защото всички имаме симпатии към него - или?

Като не разбираш, по-добре не пиши, че изглеждаш смешен отстрани.

Аууу засегнахме се май... Не съм имал за цел да те засегна.

Edit: Проблема на БГ футбола е именно, че всички дето разбирате сте пред телевизорите :)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.