Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на мишка за ежедневна употреба

Featured Replies

Здравейте колеги!

Днес щях да си взема мишка, но така и не ми остана време... Проклета сесия, а и работа... Както и да е. Събота и неделя остават като дни за размисъл, та:

Бюджет: 40 лв.

Предназначение: ежедневна работа, браузване, преглеждане на файлове и документи, филми (демек колкото да ги пусна). Игри не играя, не работя със специализиран софтуер, освен GIMP от време на време... Разбирайте на 2-3 месеца веднъж да го отварям.

Бях гледал 2 мишки:

1. A4TECH XL-747H 3-FIRE LASER GAME - 31.20 лв.

2. COOLER MASTER Storm Xornet Game Mouse - 37.65 лв.

Какво търся:

Надеждност- това е най-важното за мен. До сега карах с евтини мишки и ми писна да се развалят, но просто трябваше да задам приоритет и тази "схема" за момента ме устройваше.

Дизайн- искам да ми допада, като това е доста субективно, но в сравнени с мишка за 9 лв. всяка в моят бюджет би изглеждала добре!

Щях да взема 1-вата (A4TECH-а) и се бях спрял на нея. Интересно ми е да чуя вашите мнения и препоръки, евентуално и други предложения в този ценови диапазон. Все пак 2 глави мислят повече от 1, а аз очаквам поне 3-4 глави да се включат.

Благодаря ви предварително!

Ръка да пипне...Това е единствената препоръка и няма как друг да ти докаже. Даже да е най-здравата и удобна за него, пак за теб може да си остане, най-здравата... неупотребявана Аз съм вече ...ха, пета година с... Делукс, модел, който си върви комплект с кутия и клавиатура и ....още не съм я хвърлил, даже от три години насам и пад, не ползувам.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

http://www.stealtech...ck_USB_id23808/

Gigabyte M6900

http://www.stealtech.org/mishki/A4_F3_V-TRACK_GAMING_USB_BLACK_id27799/

A4 F3 V-TRACK GAMING USB BLACK

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

• Автор

Ръка да пипне...Това е единствената препоръка и няма как друг да ти докаже. Даже да е най-здравата и удобна за него, пак за теб може да си остане, най-здравата... неупотребявана Аз съм вече ...ха, пета година с... Делукс, модел, който си върви комплект с кутия и клавиатура и ....още не съм я хвърлил, даже от три години насам и пад, не ползувам.

Знам. Но вече съм свикнал да сменям често. 4-5 мишки за 2 години, без да броя тези в службата. Честно казано не ми прави впечатление размера. В момента съм с малка, за лаптоп (преносима, да се събира уж в чантата), а ръката ми не е толко малка и не се оплаквам, не ми прави впечатление. Иначе това правило го знам.

@Alex&Vanko: мерси за предложенията, ще ги разгледам!

Знам. Но вече съм свикнал да сменям често. 4-5 мишки за 2 години, без да броя тези в службата. Честно казано не ми прави впечатление размера. В момента съм с малка, за лаптоп (преносима, да се събира уж в чантата), а ръката ми не е толко малка и не се оплаквам, не ми прави впечатление. Иначе това правило го знам.

@Alex&Vanko: мерси за предложенията, ще ги разгледам!

Разгледай тази класация...

Aз бих си взел Cooler master, изглежда ми удобна за хора с големи лапи като мен. Иначе в момента аз съм с LG MCX4(XM-400)

http://www.google.bg...iw=1366&bih=646

А самата мишка ако не я хванеш в ръка няма как да разбереш дали си се прекарал с избора си.

Малко инфо: http://lifehacker.co...","height":217}

Редактирано от Puppet Master (преглед на промените)

досега съм бил само с маркови мишки. първата ми беше mitsumi (с топче), втората logitek 2 ръка от зала (пак с топче), третата оптична - пак logitek (много ме дразнеше че понякога скача - на каквато и повърхност да я ползвам). четвъртата ми е от 2005 година a4-tech glazer X6-10D. на първата ремонтирах сумати пъти бутончетата, на втората кабела, третата си работи още, а на четвъртата само се наложи да боядисам бутоните със спрей и стана като нова - за мен това е мишката - за 12лв изби рибата (колко кънтър и халф-лайв съм играл с нея)... зависи как се ползва мишката - виждал съм и много повредени a4-tech, обаче и на майка ми и на брат ми съм подарил а4-tech и още си работят, а техните са за по около 6лв... мишката се прецаква от няколко неща - захранването на компа и от употреба... така че ако сте с евтино захранване може да сменяте мишки като носни кърпички... п.с. мишките на gigabyte са производство на a4-tech

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не мога да разбера защо се впрягате толкова много за разни дрънкулки, който колкото и да са маркови не си заслужава даже времето отделено за писане на пост, та оставете друго. Аз лично съм с някакво китайче за 5лв. и вече 3-та година я ползвам и не само аз и децата - ежедневно, ежечасно, та нищо и няма - работи като нова!

Не мога да разбера защо се впрягате толкова много за разни дрънкулки, който колкото и да са маркови не си заслужава даже времето отделено за писане на пост, та оставете друго. Аз лично съм с някакво китайче за 5лв. и вече 3-та година я ползвам и не само аз и децата - ежедневно, ежечасно, та нищо и няма - работи като нова!

Ами колегата, е решил че иска маркова...То не че има такива без каквато и да е марка...макар че ми е попадала noname производство на...Logitech, е имаше си сериен номер някакъв, от вътрешната страна на корпуса, та оттам ако помня добре й научих манифактурчика :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Защото ми писна тези от по 5 лв. да ми се прецакват... Тука бях запалил форума по 1 време. Цъквам- 2 поста излизат... Опитвам се да преместя файл- отваря го... Сега скрола отказа да работи на "следващата"... Просто търся нещо качествено. А и имам възможността в момента.

@the professor: прав си. Но не е от захранването. Говоря за 2-3 различни компютъра с не най-качествените, но все пак свестни захранвания и консумация далеч под тяхната възможност.

Е, аз съм 8 години с нещо подобно, макар от комплекта kутия/колони/субуфер/клавиатура/мишка да е останала само гадинката. Цялата работа през 2004 година ми излезе 70 лева. Бих казал, добра инвестиция. Май имаше и захранване, но него продадох за 15 лева след 2 години ползване :P A някакво подобие на пад взех да ползвам едва преди година, че ми се заглади прекалено много масата. Не, че сега не се хлъзга и пада и тетрадката за която съм го залепил, но какво от това?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз имам малко тежка ръка,

а мишките ги правят крехки, лесно се чупят като ги удариш в плота на бюрото.

A4 X-710MK 16K OSCAR GAME от няколко месеца карам с една такава, бива доволен съм.

Аз имам малко тежка ръка,

а мишките ги правят крехки, лесно се чупят като ги удариш в плота на бюрото.

A4 X-710MK 16K OSCAR GAME от няколко месеца карам с една такава, бива доволен съм.

Е, аз моята я удрям, за да работи по-добре ;) Не виждам какво може да и се счупи. Тя е толкова пластмасова, колкото всичко китайско. В нея няма почти нищо. Малко извън темата...но като казах китайска пластмаса се сетих за еднин китайски калкулатор, правен по лиценз на една швейцарска фирма. Та тая машинка ме изкара над 10 години с оригиналните батерии от 1990 година и нито един бутон не и се развали. Само капачето на батериите се отлепи, но останах изненадан от китайците. През 1990 година едва почвахме да чуваме за техните "гениални идеи" и никой тогава не подозираше, че всъщност това е най-нагла кражба :)

Защото явно не си хващал хубава, наистина качествена мишка. Не е въпросът само да работи, а и да е удобна.

Стъни, в тоя диапазон на кой знае какви характеристики не може да се разчита, препоръчвам ти да се ориентираш към мишка от качествен производител - Logitech, A4TECH (ако не друго, са специализирани в производството на периферия). Даже може да погледнеш и НР: НР х4000 - 40 лв. Тази последната е безжична, ако това не те притеснява, а не мисля, че би трябвало - още повече игри не играеш, а си е свобода без кабелчето (е, батерийки, знам).

Вече една година изкарах с Logitech M100, никакви проблеми. Ползвам я точно за нещата, които си описал, + много работа в Lightroom-а. Предишната също беше Logitech, по-евтин модел, ползвах я 3 години, и я смених, без да се е развалила. Беше на PS2, а си купих лаптоп, и ми трябваше на USB.

ПП. Сегашната ми преди около месец я залях с кока-кола :) . Разглобих я, измих я внимателно на чешмата, изсуших я, и - работи ...

никога вече нищо на лоджитек няма да си купя... вече пари за лепенка/марка не давам, само за качество (ако ми е все тая колко е качествено - най евтиното - да не ме е яд после)... за това вече и маратонки адидас не си купувам...

захранването ти може да не се товари много от компютъра ама ако вземеш уред, ще видиш че и без компютър и със компютър напреженията може да са извън границите... проблемът е че всички захранвания вече са с p4 конектор ама ментажните са оразмерене за захранване на процесор от 5 волта, и като хранят процесора през p4 конектора 12 стават 11, а 5 стават 6 и така прецакват... и както съм писал по горе мишката ми е 7 годишна, а се захранва от +5vSB (тоест като спра компа, тя и клавиатурата си получават захранване) клавиатурата ми даже е още по стара - щото е втора употреба...

От близо две години карам с ето това мишле.Не ми е създавало никакъв проблем.И си ми е много удобно, което за мен е най-важно.

Публикувано изображение

не си отварял мишката вътре да видиш какъв боклук е... за тия пари дето струва скролчето трябва да оптично, а не с потенциометър - както се прави на евтините мишки... за мен джениус са китайски боклуци, които се стремят да подражават на лоджитек по цената (но качеството просто го няма)... моят рейтинг за мишки: a4-tech - евтини, но са качествени logitech - скъпи и качествени (пlащаш си за марката,пък и са качествени), но оптичните подскачат (лазерните не съм гледал) genius - скъпи боклуци без покритие на цената...

Какво значение има мишката та толкова се чудиш и ше фърляш луди пари? аз съм с мишка за 7-8 лева от 4-5 години си работи безупречно

• Автор

Какво значение има мишката та толкова се чудиш и ше фърляш луди пари? аз съм с мишка за 7-8 лева от 4-5 години си работи безупречно

Значение има, защото ми е важна! Защото всеки има изградени навици на работа и когато основният компонент за контрол отказва- прецаква ти се цялата рутина и всички действия ти се забавят...

Луди пари? Ами аз търся качество! И не мисля, че 40 лв са луди пари... Ако за теб са много- то аз имам намерение да ги дам. И искам и да ми харесва, защото по цял ден ще я гледам и ще работя с нея. Относно удобството в ръката вече уточних, че не ми е основно, защото съм сменил толко мишки, че ръката ми се е приспособила към всички...

Аз тук също помагам и никога не съм оспорвал бюджет. Да, казвал съм, че е ненужен, но давам пример и за целият бюджет и за това, което мисля, че е достатъчно.

Благодаря на колегите за отзивите до момента, наистина ми помагате в избора. До тук мнението ми за A4-Tech не се е променило, но това не значи, че не съм огледал всичко останало и не съм премислил.

...a4-tech - евтини, но са качествени

logitech - скъпи и качествени (пlащаш си за марката,пък и са качествени), но оптичните подскачат (лазерните не съм гледал)

genius - скъпи боклуци без покритие на цената...

Напълно подкрепям колегата - като ще добавя една идея да се ориентираш към клас на мишката: търси си геймърска мишка те са разработени от геймъри и са с една единствена цел - бързина и удобство. Висок dpi и много ергономично удобни. При геймърски a4-tech имат много добра серия X7, новите модели са невероятно удобни има един който е с покритие като от каучук и направо ти лепи ръката. :) Имам мишка от тази серия вече е на 5 години и като изключим козметични забележки не ме е предавала никога - не прескача и т.н. с оптика е и я бях взел за 45лв. те и сега от серията са между 30-45лв.

Logitech: Тук вече не се ограничавай само с гейминг серията (защото тя е прекалено скъпа), но лазерните са им много зле :( Забиват на място, не улавят бързите движение бе ужас са в средения клас. Има някои конкретни модели, които не правят тези проблеми, но за съжаление не мога да ти ги цитирам. Тук вече бъди готов да дадеш едно 60-70-80 лв. - ако искаш мишката ти да е верен и безотказен приятел за дълги години.

Изводи:

A4tech: По - евтино и надеждно, качество на достъпна цена.

Logitech: По - скъпо (ако искаш да е качествено иначе пак за 40лв. можеш да си купиш и да се надяваш да си уцелил сполучливите модели от средният клас) и много качествено с една идея повече от A4tech, но пък и цената е поне двойна.

Бонус: Избери си геймърска мишка дори да не си геймър цитираният от мен dpi - може да не ти се струва важен, но е хубаво мишката да притежава поне 800-1000, обикновенните поддържат до към 600 прекосили. Дизайнът им е хубав, ергономично удобни са, безотказно бързодействие и не на последно място верен "приятел"

Това е от мен дано съм ти бил полезен. ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

quickJO, и аз съм за А4-ката. За тази сума предложенията на Logitech не си струват - хубавите им почват от над 50 лв, например M500, а и тя е малко старичък модел.

Избери си геймърска мишка дори да не си геймър цитираният от мен dpi - може да не ти се струва важен, но е хубаво мишката да притежава поне 800-1000, обикновенните поддържат до към 600 прекосили.

Тук бих допълнил, че чувствителността на мишката е много полезен и подценяван фактор. Той е много важен за удобната употреба особено ако компютърът е с голям монитор. Трябва да преместите обикновена мишка над 7 сантиметра, за да стигне от край до край на fullHD монитор, ако не се използват софтуерни ускорения, които пък прецакват точността и. С 2000dpi са само 2.

И не на последно място много подценявана е и ролята на подложката. Хубавата подложка подобрява значително работата на мишката, особено, ако бюрото на което я ползвате е с лоша повърхност. За съжаление, хубавите подложки са видима добавка към бюджета.

Нещата като мишка, клавиатура, монитор са вашата връзка (интерфейс) към компютъра. Моето мнение винаги е било, че за интерфейс никога, ама никога не трябва да се пестят средства... Може да имате перфектното устройство, но ако взаимодействието с него куца, каква е ползата? А в случая и здравето на ползващия може да е залог.

не си отварял мишката вътре да видиш какъв боклук е... за тия пари дето струва скролчето трябва да оптично, а не с потенциометър - както се прави на евтините мишки... за мен джениус са китайски боклуци, които се стремят да подражават на лоджитек по цената (но качеството просто го няма)...

моят рейтинг за мишки:

a4-tech - евтини, но са качествени

logitech - скъпи и качествени (пlащаш си за марката,пък и са качествени), но оптичните подскачат (лазерните не съм гледал)

genius - скъпи боклуци без покритие на цената...

Няма да се съглася с теб поради простата причина че ползвам Ergo T555 на джиниъс вече 4та година и мишката не е мръднала.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.