Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мисля, че ми влизат в компютъра !

Featured Replies

Здравейте, незнам дали на правилно място пускам темата, но вчера когато влезнах в "Моят Компютър" видях, че освен мен "името на компютъра ми" имаше още две имена.Отбелязъл съм на снимка как изглеждаше http://prikachi.com/...19/5038319O.jpg .В заграденото място е моето име, над моя беше с някакви цифри, а под моя имаше още едно име "ZLATKO" и компа започна да зацепи, даже трудно се рестартира.Какво е това, дали ми влизат в компютъра и ако "ДА" какво да направя ! Това се случва за първи път.. Ето още един път стана направих снимка задрасканото име е на моят компютър, а над него е чужд http://prikachi.com/...30/5038330h.jpg ..

Редактирано от killer_kz (преглед на промените)

Ако си с 7 няма проблем дори да виждаш другите потребители. Смени си работната група. Забрани шерването.

• Автор

Както казах вчера бяха два и компютъра засичаше.Това проблем ли е като има освен мен и друга машина там където показах на снимката ?

• Автор
Здравейте, вчера когато влезнах в "Моят Компютър" видях, че освен мен "името на компютъра ми" имаше още две имена.Отбелязъл съм на снимка как изглеждаше http://prikachi.com/...19/5038319O.jpg .В заграденото място е моето име, над моя беше с някакви цифри, а под моя имаше още едно име "ZLATKO" и компа започна да зацепи, даже трудно се рестартира.Какво е това, дали ми влизат в компютъра и ако "ДА" какво да направя ! Това се случва за първи път..Проблем ли е това !?

Редактирано от killer_kz (преглед на промените)

Здравейте, вчера когато влезнах в "Моят Компютър" видях, че освен мен "името на компютъра ми" имаше още две имена.Отбелязъл съм на снимка как изглеждаше http://prikachi.com/...19/5038319O.jpg .В заграденото място е моето име, над моя беше с някакви цифри, а под моя имаше още едно име "ZLATKO" и компа започна да зацепи, даже трудно се рестартира.Какво е това, дали ми влизат в компютъра и ако "ДА" какво да направя ! Това се случва за първи път..Проблем ли е това !?

смени си паролата за включване на компа и изтрий тия имена,на първо време,от you tube или от Google разбери как ще ги изтриеш,а може би трябва да си изтеглиш и антишпионска програма!

Споделил си папки в локалната мрежа. Просто направи мрежата към която се свързваш публична. Или Контрол панел - Всички елементи на контролния панел - Домашни групи и споделяне

• Автор

Споделил си папки в локалната мрежа.

Просто направи мрежата към която се свързваш публична.

Или

Контрол панел - Всички елементи на контролния панел - Домашни групи и споделяне

Когато влезнах там, имаше тикчета на Музика, Картини, Видеозаписи и др.Махнах отметките, но не става.В момента пак няколко потребителя си стоят там и нета почна бавно да тегли ! :(

.... http://prikachi.com/...63/5038863H.jpg

Редактирано от capnemo
2.1 (преглед на промените)

Отворете Control PanelNetwork and InternetNetwork and Sharing Center и изберете профил Public!

Публикувано изображение

След това докато сте още вътре, отворете настройките на мрежовата карта и премахнете:

File and Printer Sharing for Microsoft Network

Client for Microsoft Network

Публикувано изображение

Отворете с десен бутон My Computer => Properties => вляво кликнете на линка Remote Settings и премахнете отметката пред

Allow Remote Assistance connections to this computer

Публикувано изображение

Сега отидете в Start Menu => въведете services.msc => от списъка намерете услугите:

Remote Desktop Services

Публикувано изображение

SSDP Discovery

Публикувано изображение

и Server

Публикувано изображение

и ги сложете на Disabled.

Можете да пробвате и демо версията на WinTunning 7 и да забраните анонимния достъп и да скриете компютъра в мрежата:

Публикувано изображение

Можете да пробвате и демо версията на WinTunning 7 и да забраните анонимния достъп и да скриете компютъра в мрежата:

Нортон му откъсна главата по репутация, а самият сайт беше блокиран и от McAfee Site Advisor, под предлога, че има връзки към друг сайт с лоша репутация. (при повторно влизане вече не го засича, въпреки, че го изтрих от списъка с доверени сайтове, който си създава)

Странна работа!

=======

програмата я инсталирах....много е ценна!

Ето го доклада на McAfee Site Advisor:

https://www.siteadvisor.com/sites/http://wintuning.ru/windows-7-optimization-order.htm?pip=false&premium=false&client_uid=934011260&client_ver=3.5.0.227&client_type=IEPlugin&suite=false&aff_id=0&locale=en_us&ui=1&os_ver=6.1.1.0

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

• Автор

Здравейте, това ако го направя тези потребители няма ли да могат да влязат в мрежата ми ?

Здравейте, това ако го направя тези потребители няма ли да могат да влязат в мрежата ми ?

То след тези настройки няма да има вътрешна мрежа...изобщо камо ли някой да влиза в нея. :D

• Автор

То след тези настройки няма да има вътрешна мрежа...изобщо камо ли някой да влиза в нея. :D

Тоест аз ще си имам нета, но други изобщо няма да могат да влизат ?

Не, всъщност ако уsеrеtе нещо, влизайки или кликвайки не където и върху каквото трябва, винаги може да дадете път на някой да бъзика компютъра от външният нет.

По добре кажи от къде ти е нета? Имаш ли рутер? Безжична мрежа? Това, че има и други компютри в твоята мрежа(които виждаш) не значи, че някой ти е влязъл в компютъра :) .

Пич, "закопчай се" както ти посочи B-Boy....

Антивирусна имаш ли?

Антивирусна имаш ли?

Предполагам, че "антивирусната" му е TeamViewer. :)

Предполагам, че "антивирусната" му е TeamViewer. :)

Дам дам..

Пич, хайде за всеки случай дай една снимка от Startups на Hijack Hunter-а :)

За да се види дали някой е достъпван или е опитвано през споделените папки и файлове, може да се провери с nbtstat

nbtstat -c

Публикувано изображение

ще извика NetBIOS кеша, но трябва да се знае че се пази към 10 минути.

Има начин да се види и ако в момента е изградена връзка

• Автор

Антивирусна имаш ли?

Антивирусна имам Microsoft Security Essentials

И какво конкретно са натворили - като са Ви влизали в компютъра?

Друг интересен инструмент е GetUserInfo

Той е подобен на net user, който се инсталира с Windows, но дава няколко допълни неща.

С тях може да се види информация за акаунтите и паролите, но GetUserInfo показва и сгрешените пароли въведени при опит за достъп през споделените ресурси, както и през Remote Desktop Connection.

Снимка на net user

Публикувано изображение

И снимка от GetUserInfo

Публикувано изображение

Рада със стрелката показва колко пъти е сгрешена парлата.

След като махнах отметката на Internet Protocol version6 (TCP/IPv6) и ми спря нета яко :(

Е не я махайте...първо проверете дали доставчика ви използва IPV6. До 1 година почти всички ще минат на новия протокол... CMD => ipconfig /all и гледате. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.