Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фондация Кеше

Featured Replies

Пак да попитам. Днес състояла ли се е някаква международна среща с представители или не? Иначе, прекрасно ми е ясно, че клоунЪТ Б.Б. и обкръжение, са последната дупка на кавала, ако им позволят въобще да са в оркестъра, със соло китарист Шимон Дянков.

Ама ти вярваш ли, че колкото и да са добронамерени измамниците от фондацията, ще тръгнат да се срещат в различните страни и ще се сетят въобще че съществува нещо като България(ако въобще го знаят) , та да се докарат до тук и да се насадят на яйцата на Мутрата(ако повече ти харесва - Тиквата) и плъха?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 289
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Въпросът ми е, ВЪОБЩЕ получи ли се някаква среща ? И един поздрав по темата. Дано момчето да е живо и здраво, защото имаше слух, че са се "погрижили" за него. Това не е мой стил музика, но текста е на място. http://vbox7.com/play:79f51ed40c

Редактирано от lefkion (преглед на промените)

• Автор

Въпросът ми е, ВЪОБЩЕ получи ли се някаква среща ?

Среща е имало. Представителите на САЩ и страните от ЕС не са присъствали. Съответно и нашите "тикви", както ги нарича Слайд. Това е, което зная в момента. Надявам се скоро да знам нещо по-конкретно.

Среща е имало. Представителите на САЩ и страните от ЕС не са присъствали. Съответно и нашите "тикви", както ги нарича Слайд. Това е, което зная в момента. Надявам се скоро да знам нещо по-конкретно.

Гледайте само и се дивете, как за отрицателно време, ще дръпнат в научно и икономическо положение, всички други държави, освен САЩ, страните от ЕС и България, естествено. :D

Пиша това, пък, който го види и разбере, и има по-друга гледна точка за споделяне-супер би било! Фондация Кеше е нещо друго от това, за което се представя. В някои страни, една, от които е Иран се намира такава технология, която "уж" са открили от фондация "Кеше". Но НЕ са! Тази технология, съществува на земята от много отдавна... Да, някои мислят, че ще я използват, за да "дръпнат държавите напред" и може би тези, които изберат да останат в сегашния свят, да, така е. Но за другите-друго е. Те, имат нужда от ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО психическа енергия и тъй като тя може да им бъде "дадена(или предоставена по-точно)"от определен тип хора, тази организация е "тайна", и всичко е на "тайни врати". Аз по-скоро очаквам 22.09.2012година, да видя какво ще се случи(ако се изобщо нещо се, на физ. ниво).

Ето какво пише Кеше във форума на фондацията си: Детето се радва на красотата на пламъка и на неговата топлина, но без грижата на бащата то ще причини опустошителни вреди на себе си и на околните. Ето защо знанието и технологията трябва да следват един "контролиран" път на разпространение в обществата. И това е ролята на правителствата. -Само това изказване на Кеше, звучи по-правдоподно за друг тип организации. А повярвайте, че ТЕ знаят какво се случва на планетата Земя, в момента, макар че мнозинството хора, понятие си нямат, че изобщо нещо се случва. Макар че същото това мнозинство хора, определя случващото се! Голяма ирония, а?!? ;) Намасте!

Нека, както писа Скептика, да дадем време на иранската фондация. Постулатно е, че е с подкрепата /мека казано/ на властта там. Съмнявам се, разбира се, в анонсите и. Доста небивалици и откровени лъжи са пуснати в обръщение от управляващите в Иран, с цел да оправдават анахроничната си власт.

Ето пример от днес -

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5120431

• Автор

Пиша това, пък, който го види и разбере, и има по-друга гледна точка за споделяне-супер би било! Фондация Кеше е нещо друго от това, за което се представя. В някои страни, една, от които е Иран се намира такава технология, която "уж" са открили от фондация "Кеше". Но НЕ са! Тази технология, съществува на земята от много отдавна...

Всъщност тази технология, ако съществува, няма земен произход...

Да, Вал, явно иранците имат голямо въображение.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Всъщност тази технология, ако съществува, няма земен произход...

Да, Вал, явно иранците имат голямо въображение.

Дам, някои ми схвана идеята. ;) Няма земен произход и я има от преди "известно" време... Въпросът е защо "Кеше" я представя за негово откритие и защо точно сега?

scepsis, тази технология съществува и се намира, и на едно място бая близичко до България, по между другото, също!!! Но ще изчакаме и ще видим какво ще се случи! Без друго остава около 1 седмица, за да се разбере има ли истина в тази фондация или просто са поредните измишльотини! Намасте.

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Ще ме прощавате, ама малко ще се отплесна от темата, ако и да е инспирирано от нея. ---------------- Писах, че властта на теократите в Техеран е анахронична. Нека да обоснова това. При всички народи, или при почти всички /от де да ги знам ама наистина всички :blink: / съществува легенда, нещо повече, битува праспомен за Добрия цар, за царя-свещеник, който води народа по Пътя, който е мъдър, справедлив и без капка егоизъм живее за народа си. Той е и добър маг, лекува само с ръцете си и самото му присъствие осветлява околните. Освен харизма притежава и необикновенно могъщество и влияние над самите богове, ако и да е смъртен. И така нататък... ----------------- Ето, това е базата на всички теократични управление през подследните няколко хиляди години. Но не от царе -свещеници, а от облекли дрехите им и имитиращи отсанката им подражатели и дори откровени измамници. И хората всеки път се подлъгват, че Той, бащата на народа им, се е върнал. Тъжно...

• Автор

Писах, че властта на теократите в Техеран е анахронична. Нека да обоснова това.

Отчасти съм съгласен, но със следната забележка, ако позволиш. :wors: Режимът в Иран е теократична демокрация, а не просто теокрация. А дали е анахронизъм зависи от гледната точка. От гледище на западния либерализъм - да, но не и от гледище на исляма.

________________________________________________________________________________________________

Не е по темата, но силно препоръчвам http://www.saprotiva...ondon-i-zashto/

Отчасти съм съгласен, но със следната забележка, ако позволиш. :wors: Режимът в Иран е теократична демокрация, а не просто теокрация. А дали е анахронизъм зависи от гледната точка. От гледище на западния либерализъм - да, но не и от гледище на исляма.

________________________________________________________________________________________________

Не е по темата, но силно препоръчвам http://www.saprotiva...ondon-i-zashto/

------------------------------

Четивото е много интересно, ако и да е доста едностранчиво, емоционално и донякъде наивно - от автор, който не е живял социалистическа система. Ето още нещо, пак встрани от Фондацията

http://world.actualno.com/news_400205.html

Хм, спомням си времената на свободния чендж пред Магура до НДК...и хайките, и бягането, и Краля /известен чейнчеджия там/ и...

...един път отивам да сменям доста пари с един мой човек - Даньо Изрода му викахме /сега е в САЩ /и преди да влезнем в кафето се обръщаме, вадим пистолетите, зареждаме ги и пак в джобовете. Някой от вътре ни видял и като влезнахме - те се смеят и ни викат - Всички сме с пищови, спокойно, тук измами няма...

--------------------------------------------------------

Теокрация, защото айятоллаха има последна дума, а парламентарната форма в Иран е толкова демократична, колкото беше у нас преди 10-ти ноември 1989 г. Както и изборите, впрочем. И най-гадното - исляма там е само меч на силните срещу слабите и щит на слабите срещу силните - тайно са покварени като нас, или почти толкова. Това е една масова шизофрения при която в "защита на исляма", "в името на исляма", "в борба срещу враговете на исляма" една привилегирована класа запазва статуквото.

Това е, нито има вяра, нито надежда, а любов хич няма.

Намасте

. а парламентарната форма в Иран е толкова демократична,

......колкото беше у нас преди 10-ти ноември 1989 г....

Да не би да твърдиш, че сега у нас парламентарната форма е демократична и не приема каквото и се нареди от премиера и сие, мутро-олигарси? Той е все едно аяятоллаха...

Тъй и тъй темата се измести, аз искам да попитам, Вие наистина ли вярвате, че този свят следва да бъде еднообразен? И пчеличките, с цветенцата, и прочие! Това, че от наша гледна точка някои неща са неправилни в Иран или Ирак, нищо не значи.Ако следваше да ги няма-нямаше просто да ги има! Може да са сбъркали философите преди няколко столетия, но за сега съм на тяхно мнение... Нещо има ли го, значи така трябва. За технологията обявена от "Кеше" пише в книги от преди бая време... Та, ми е чудно, защо сега решиха да я разкриват пред обикновените хора? Защото, ако няма насилие и омраза, както, и липса на вяра-то, сещам се, че наличието точно на вяра, и любов, но човешка, поражда по-големите фанатици... Сещам се за комунизма, сещам се за това в Ирак и как е обърнат целия ислям, с главата, надолу. Вътрешния джихад и борба се проектират върху външното. Но това ми го обясниха, защо се получава така... В темата за исляма, също може да се види. В темата за християнството и която, и да е религия, или учение, също! Винаги го е имало и ще продължи да го има! Докато... :hush: Или променяш себе си, или променяш другите. Но въпреки фанатизма си и липсата на демокрация са готови да споделят технологията си с всички защо ли? Сещам се, заради 1 единствена причина! scepsis, ако е прав(а той е) и технологията е извънземна-просто служим за игрално поле. Намасте. :)

За технологията обявена от "Кеше" пише в книги от преди бая време... Та, ми е чудно, защо сега решиха да я разкриват пред обикновените хора?

Аз съм обикновен човек, ама нищо не са ми разкрили?! Не че съм ги питал, де! :no-no:

Аз съм обикновен човек, ама нищо не са ми разкрили?! Не че съм ги питал, де! :no-no:

sliderum, имам предвид защо решиха да правят и пускат тези клипчета в youtube.com и интернет-пространството? Не, че са потропали на моята или твоята врата, и да са предложили да ни предоставят въпросната технология, така де, на "обикновените" хора? ;) Та, чудя си се аз, защо тези клипчета? Както и цялата "шумотевица" край Олимпийските игри в Лондон(не съм гледала нищо свързано покрай тях, защото бях извън града и нямах ни телевизор, ни нищо, но мернах в тази тема, че на някои им направили впечатление, та си се чудя... :cheers: )? Намасте. :)

sliderum, имам предвид защо решиха да правят и пускат тези клипчета в youtube.com и интернет-пространството? Не, че са потропали на моята или твоята врата, и да са предложили да ни предоставят въпросната технология, така де, на "обикновените" хора? ;) Та, чудя си се аз, защо тези клипчета? Както и цялата "шумотевица" край Олимпийските игри в Лондон(не съм гледала нищо свързано покрай тях, защото бях извън града и нямах ни телевизор, ни нищо, но мернах в тази тема, че на някои им направили впечатление, та си се чудя... :cheers: )? Намасте. :)

Ами аз от клиповете, освен даване на надежда от типа на "ето ви тунела към светлото бъдеще", не виждам никаква полза. То това "светло бъдеще", кой, как и поради какво ли не ни го е обещавал, в най-различни времена и форми. И, обикновени битови; и религиозни и езотерични варианти към светло бъдеще, ако не на тоя - поне на онзи свят. Стадото се лъже от такива медени слова и робува с кървава пот на челото, надявайки се да доживее светлото бъдеще, до което поредната реална или виртуална личност, уж все ги води...Намасте!

Ами аз от клиповете, освен даване на надежда от типа на "ето ви тунела към светлото бъдеще", не виждам никаква полза. То това "светло бъдеще", кой, как и поради какво ли не ни го е обещавал, в най-различни времена и форми. И, обикновени битови; и религиозни и езотерични варианти към светло бъдеще, ако не на тоя - поне на онзи свят. Стадото се лъже от такива медени слова и робува с кървава пот на челото, надявайки се да доживее светлото бъдеще, до което поредната реална или виртуална личност, уж все ги води...Намасте!

Съгласна, sliderum! Ама защо точно сега? Това си се чудя...

Инак с всичко, което си написал в този си пост-съгласна!

Стана ми интересно, как пък "виртуална" личност, ще ги води стадото? :P Не че, не вярвам, че и туй е възможно! Намасте. :)

Стана ми интересно, как пък "виртуална" личност, ще ги води стадото? :P Не че, не вярвам, че и туй е възможно! Намасте. :)

Е как коя? Бог...Някога, се говори, че е правил даже FX специални ефекти. Викат им "чудеса".

Е как коя? Бог...Някога, се говори, че е правил даже FX специални ефекти. Викат им "чудеса".

Е, че той "води" ли ги? По-скоро човекът е дошъл, наиграл се и си заминал...

Те, пък хванали и решили да го направят "идол", за да се манипулират, едни, други. Той нищо не е искал... Ама, виж Папата и "вярващите"-ако имаш злато, и пари, пази си ги от тех. :D Намасте! :)

Е, че той "води" ли ги? По-скоро човекът е дошъл, наиграл се и си заминал...

Те, пък хванали и решили да го направят "идол", за да се манипулират, едни, други. Той нищо не е искал... Ама, виж Папата и "вярващите"-ако имаш злато, и пари, пази си ги от тех. :D Намасте! :)

Ако имаш пари, също така си ги пази от фондацията...Пък и не само от тази! Продавачи на мечти. По-добре си купи, някое фентъзи трилърче, ако въобще решиш да се харчиш за култура. :)

Ако имаш пари, също така си ги пази от фондацията...Пък и не само от тази! Продавачи на мечти. По-добре си купи, някое фентъзи трилърче, ако въобще решиш да се харчиш за култура. :)

На туй и култура ли му викат вече? Тц тц тц, мани... Намасте. :)

На туй и култура ли му викат вече? Тц тц тц, мани... Намасте. :)

[Off] Да, определено е култура, сравнено с разни Pussy Riot-и, които се ширят напоследък...[/Off]

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Теокрация, защото айятоллаха има последна дума, а парламентарната форма в Иран е толкова демократична, колкото беше у нас преди 10-ти ноември 1989 г. Както и изборите, впрочем.

Положението в момента е до някаква степен такова, но нали помниш защо айятолласите дойдоха на власт. В много отношения иранската революция беше демократична по своя характер.

Това е една масова шизофрения при която в "защита на исляма", "в името на исляма", "в борба срещу враговете на исляма" една привилегирована класа запазва статуквото.

В Иран, но като цяло "арабската пролет" е именно борба срещу статуквото на корумпираните, недемократични и подкрепяни в продължение на десетилетия от Запада (особено от САЩ) режими като тези в Египет и Сирия, да речем. За съжаление единствената алтернатива на тези режими се оказаха ислямистите. Защо американците, които твърдят, че "изнасят демокрация", каквото и да значи това, не подкрепяха арабските либерали?

________________________________________________________________________________________________________________

Ето някаква наша петиция свързана с проекта Кеше: http://www.peticiq.com/a/36725 Там пише, че Иран, Русия, Китай, Индия и Бразилия са начело на антизападна коалиция (от 120 страни) в сферата на енергетиката, което донякъде е така, но не знам каква е ролята на Кеше в случая. Във форума му пише, че ще представя своите технологии в университет в Сиера Леоне, но не и в Москва, Пекин, Делхи или Рио... Хм, ще изчакаме още малко и ще видим.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.