Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фондация Кеше

Featured Replies

Понеже много се изписа за Иран и като цяло "арабските страни". Искам да попитам защо на тяхното знаме е изобразен символ, който са използвали нашите царе, в България? Накой знае ли?

Просто ми направи впечатление, че на иранското знаме е изобразен лъв и слънце. Намасте. :)

Щото сме братовчеди!
  • Отговори 289
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Наивно е да смятаме, че Земята ни е толкова бедна, че само петролът е енергийният й източник. Достатъчно е да се огледаме и да видим, че всичко около нас е енергия - свободна за използване при това, от хора с глави на раменете си. Да вземем например морските вълни и тяхната огромна сила, или слънцето, или вятъра, или електричеството навсякъде в атмосферата! - тези сили не плащат данък ползване никому, не се редят на опашка пред някоя монополна каса, не си броят стотинчиците, коленичили пред поредния новосформиран монополен гигант! Природата е щедра в своето величие и изобилие - ние сме слепи за нея и предпочитаме да слугуваме на неколцина умници манипулатори, използвали нашите страхове и неверие, за да ни пробутват своята "стока", която не е и тяхна на всичкото отгоре!

Наивно е да смятаме, че Земята ни е толкова бедна, че само петролът е енергийният й източник.

Достатъчно е да се огледаме и да видим, че всичко около нас е енергия - свободна за използване при това, от хора с глави на раменете си. Да вземем например морските вълни и тяхната огромна сила, или слънцето, или вятъра, или електричеството навсякъде в атмосферата! - тези сили не плащат данък ползване никому, не се редят на опашка пред някоя монополна каса, не си броят стотинчиците, коленичили пред поредния новосформиран монополен гигант!

Природата е щедра в своето величие и изобилие - ние сме слепи за нея и предпочитаме да слугуваме на неколцина умници манипулатори, използвали нашите страхове и неверие, за да ни пробутват своята "стока", която не е и тяхна на всичкото отгоре!

--------------

Съгласен, и какво предлагаш?

Но не ала-бала, а нещо работещо с разумна цена и обзорим срок.

--------------

Съгласен, и какво предлагаш?

Но не ала-бала, а нещо работещо с разумна цена и обзорим срок.

След като си съгласен, остава и да спреш да се движиш в коловоза на обусловеното еднопосочно мислене на тълпата и да се осъзнаеш за всемира на безкрайните възможности.

И да се заслушаш и във възможностите, които умни хора като Кеше ти предлагат - и то напълно безплатно.

И не само Кеше говори за възможностите на плазмения реактор да преодолее гравитацията.

И бг учен в Канада откри начина за придвижване без гравитация с помощта на плазмен реактор, като пресъздаде това движение в лабораторни условия.

Въпросът е обаче - защо гласът на тези независими учени е заглушаван, осмиван или заплашван с военни нападения върху страната им!?

След като си съгласен, остава и да спреш да се движиш в коловоза на обусловеното еднопосочно мислене на тълпата и да се осъзнаеш за всемира на безкрайните възможности.

И да се заслушаш и във възможностите, които умни хора като Кеше ти предлагат - и то напълно безплатно.

И не само Кеше говори за възможностите на плазмения реактор да преодолее гравитацията.

И бг учен в Канада откри начина за придвижване без гравитация с помощта на плазмен реактор, като пресъздаде това движение в лабораторни условия.

Въпросът е обаче - защо гласът на тези независими учени е заглушаван, осмиван или заплашван с военни нападения върху страната им!?

------------------

Ясно, само ала-бала предлагаш.

Благодаря на такива, нааааслушал съм се.

И съм се нагледал.

------------------

И съм се нагледал.

И други работи си им правил, особено на младини. Признай си! ;)

------------------

И съм се нагледал.

Не аз предлагам, предлагат ти учени - и наши, и чужди.

Но ти предпочиташ учените да наричаш "ала-бала", а политиците ни родни, дето дори и консула ни не пускат да отиде на конференципта на Кеше, за теб явно не са 'ала-бала". :ph34r::clown:

• Автор

------------------

И съм се нагледал.

Ей, че си скептик. ;) Ето какъв генератор можеш да си поръчаш от сайта на Кеше - http://www.keshefoundation.org/en/shop/product/view/2/3 . Само 5000 евро! Няма ли някой физик да погледне и да си каже мнението.

Ей, че си скептик. ;) Ето какъв генератор можеш да си поръчаш от сайта на Кеше - http://www.keshefoun...roduct/view/2/3 . Само 5000 евро! Няма ли някой физик да погледне и да си каже мнението.

А нещо за достъпността на ядрени материали, за частни лица да дадеш мнение. От къде да си ги купим, за да презареждаме съответният модул?
  • Автор

От къде да си ги купим, за да презареждаме съответният модул?

Oт Китай примерно, щото с руснаците (и Белене) виждаш какво става. ;)

Oт Китай примерно, щото с руснаците (и Белене) виждаш какво става. ;)

Впрочем не е проблем да се намери откъде да се закупят, проблема е в цената, в доставката и в службите за национална сигурност, които бързешком ще нахълтат да ги изземат.
  • Автор

Дам, кофти работа, защото нашите служби сега си сътрудничат с евроатлантическите.

Дам, кофти работа, защото нашите служби сега си сътрудничат с евроатлантическите.

Не просто кофти...Много кофти. Да не се събудим някоя сутрин, окупирани от американската армия, под предлога че събираме плутоний за направата на атомна бомба...Да не ставаме втори Ирак...или Иран, а?!

от написаното разбирам,че с плазмен генератор 5000 евро ще произведа 6 киловата ток!ако си включа хладилника ще ми стигне колкото да си изстудя 1 шише мастика! :) е има и по скъпи генератори!

от написаното разбирам,че с плазмен генератор 5000 евро ще произведа 6 киловата ток!ако си включа хладилника ще ми стигне колкото да си изстудя 1 шише мастика! :) е има и по скъпи генератори!

Хм, малко странна единица за измерване на "количество" ток...Иначе мощността, ако не се лъжа, е май 3-4kW на по-малкия модел. Поне в краткото описание не пише срока, за който може да работи генератора с едно зареждане, но предполагам е повече от 2 часа, за които ще произведе въпросните 6kW/h, При положение, че такъв генератор въобще съществува и работи на описания принцип. Иначе, установки за директно производство на електричество от енергията на разпада на радиоактивен елемент, са разработени отдавна и се използуват и в армията и в научни уреди...Примерно в космическите сонди, предназначени за работа в по-външни части на слънчевата система, където поради недостатъчното количество светлина, соларните панели са неефективни. Но тяхната цена е меко казано огромна. Не виждам смисъл от това, енергията отделяна при разпада на радиоактивният елемент, да се превръща в електричество след междинен етап на нагряване на плазма, заради загубите от излишният процес на превръщане на енергията.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Мисли какво пишеш! В киловати се мери мощност, а тока в ампери. Горе долу 6 киловата е пиковата мощност на средно голямо семейство в България. Ето ти колко струва евтин дизелов еквивалент. Така представена, сделката е печеливша за потребителя. Проблеми обаче, не липсват само, че са от по-друго естество!

набързо им разгледах форума!наистина е странно ако моята кола струва 2000 лева да и сложа генератор от 15000 евро,който в момента е станал 20 хиляди!един ще ми трябва и за вкъщи :) !!!а мойта кола за 10 минути до техеран......кой ще се качи при мене!ШЕГУВАМ СЕ!!

Ей, че си скептик. ;) Ето какъв генератор можеш да си поръчаш от сайта на Кеше - http://www.keshefoun...roduct/view/2/3 . Само 5000 евро! Няма ли някой физик да погледне и да си каже мнението.

-------------------

Виж ся, приятелю, тя, Фондацията, вече май е започнала тайно да реализира някои от водещите си проекти - подозирам аз. Ето, например, една разработка точно в стила на Кеше

http://novinata.net/ETO-GO-Parviyat-laynomobil-v-sveta

:wub:

-------------------

Виж ся, приятелю, тя, Фондацията, вече май е започнала тайно да реализира някои от водещите си проекти - подозирам аз. Ето, например, една разработка точно в стила на Кеше

http://novinata.net/...nomobil-v-sveta

:wub:

Това е дискредитация и дезинформация на възвишените цели на фондацията! Докладвай се сам. :D
  • Автор

При положение, че такъв генератор въобще съществува и работи на описания принцип.

Да, това е въпросът.

Ето ти колко струва евтин дизелов еквивалент. Така представена, сделката е печеливша за потребителя. Проблеми обаче, не липсват само, че са от по-друго естество!

Дарки, може ли по-подробно за проблемите.

Ето четири от патентите на г-н Кеше:

2007 Micro plasma reactor: http://worldwide.esp... ... 15A1&KC=A1

2007 Gravitational and energy system: http://worldwide.esp... ... 17A1&KC=A1

2008 Gravitational and energy system: http://worldwide.esp... ... 92A1&KC=A1

2008 Micro plasma reactor: http://worldwide.esp... ... 93A2&KC=A2

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

А ето колко пъти по-евтин е 3kW модела за домашна употреба. Не виждам защо насреща се слага едно от най-скъпите предложения за "индустриален" модел със 6kW изходяща мощност, при положение че 5000 евровото "Кече", е с по-ниска такава. При това има генератори произведени от други фирми, или от братският китайски народ, които дори от посочения от мен евтин модел, са доста по-изгодни. Дори може да се посочи магазин от който цените на офертите са по-малко надценени. Тази фондация все повече ми заприличва на WS Teleshop с техните струващи огромни суми рекламни кампании, които продават буклуци струващи на едро няколко копейки, за по няколко десетки или по няколко стотин лева...Все още за разлика от фондацията Телешопа, все пак продава реални стоки, които даже вършат работа, макар и далеч не толкова добре, колкото демонстрират по рекламите

• Автор

Тази фондация все повече ми заприличва на WS Teleshop с техните струващи огромни суми рекламни кампании, които продават буклуци струващи на едро няколко копейки, за по няколко десетки или по няколко стотин лева...

И на мен, признавам, ми напомня за WS Teleshop.

А ето колко пъти по-евтин е 3kW модела за домашна употреба. Не виждам защо насреща се слага едно от най-скъпите предложения за "индустриален" модел със 6kW изходяща мощност, при положение че 5000 евровото "Кече", е с по-ниска такава...

Чети бре момче! Погледни цитирания от мен текст и ще разбереш защо сравнявам с шест киловатов еквивалент...

П.П. С три киловата най-грубо трябва да избираш да ти работи фурната и хладилника или климатика и телевизора :) Ако ще купувам генератор за да покрия нуждите на домакинството си, аз бих си взел пет - шест киловатова бандура и ще разчитам на газ за големите консуматори като бойлер, сушилня, отопление, кухненска печка...

Дарки, може ли по-подробно за проблемите.

...

Проблемите са от конструктивен тип плюс обезопасяване, диспозиция, поддръжка, доставка и депозиране на гориво, рециклиране на агрегата...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.