Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

странно изискване за компютър

Featured Replies

тия термал мастър са китайски пръчки и не са повече от 200 вата (това важи за всяко захранване, което претендира да е 400-500 вата за 40-50лв). най евтиния компромис е фортрон, всичко по надолу са боклуци, включително и кулермастъра - те винаги си слагат 100-150 вата над реалната мощност... по добре хубаво захранване и 2 гб рам (2гб са напълно достатъчни за win7, a ако искаш бързина слагаш xp). от колкото 4гб на дърво, което може да ти прецака останалите компоненти при токов удар...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Отговори 153
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

тия термал мастър са китайски пръчки и не са повече от 200 вата (това важи за всяко захранване, което претендира да е 400-500 вата за 40-50лв). най евтиния компромис е фортрон, всичко по надолу са боклуци, включително и кулермастъра - те винаги си слагат 100-150 вата над реалната мощност... по добре хубаво захранване и 2 гб рам (2гб са напълно достатъчни за win7, a ако искаш бързина слагаш xp). от колкото 4гб на дърво, което може да ти прецака останалите компоненти при токов удар...

Значи ми препоръчвате в крайна сметка да взема само 4гб рам и по доброто захранване - това на наруто

Значи ми препоръчвате в крайна сметка да взема само 4гб рам и по доброто захранване - това на наруто

Поне според мен това е по-добрият вариант в конкретния случай.

По принцип, цялата конфигурация на naruto е по-добра и то значително.

• Автор

Благодаря за всичко.Наистина е доста добра но видеото искам да е малко по силно от вграденото в интел, и мислч че хд6670 е по добро за това в крайна сметка ще избера това което коментирахме с форумния дявол.Само последне въпрос кое е по добре 651к или г860 (аз ще взема фх4100-малко ще ми е трудно с буджета но ще се пробвам да го взема :))

Но не е по бързо от фх 4100 нали

Като цяло FX-4100 е по-производителен, но има и случаи, при които G860 ще се представя на същото ниво.

Да, но с уточнението, че FX-a е малко над 200лв. което го прави конкурент по цена на i3-2xxx, но само по цена. като производителност е доста назад, така че изборът е G8xx или i3-2xxx/3xxx в зависимост от бюджета.

• Автор

Ми той буджета аз писах че е 700-750макс той стигна 850 и накрая май че ще трябва да орежа доста неща.Тъй че щом г860 или и3

GIGABYTEB75-D3V, B75, DDR3 1600/1333/1066, VGA, DVI, SATA III, mSATA, USB 3.0, GLAN, LGA1155

INTELPENTIUM DUAL CORE G860, 3.00GHz, 3MB, BOX, LGA1155

KINGSTON4GB DDR III 1600 HyperX

GIGABYTE1024M HD6670 R667D3-1GI DDR III PCI-E

FORTRONHE-500, 500W

WD1024GB 64MB SATA III Blue

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=5|14|0|19177|0|0

това прави 800+ лв но ще се преживее.

Искам и3 или фх но не мога да режа от хдд или от видео.Посъветваха ме да имам добро захранване и така и направих.Кутията също мисля че е много добра.След време на това дъно може да сложа и някой по стар и5.

Другия вариант е да взема 651к с дъно за амд но щом казвате че интел г860 е о добрият избор ще ви послушам.Ако реша че някак си е възможно да режа от хдд ще турна едно и3 3220 и готово :)

Компонентите - захранване дъно добри ли са или да се насоча към др марки :) пр корсаир 430в.Дъното и захранването стават ли за клок.Ако ще клокна 651 к кое е по добрият избор отново г860 или 651к с клок.Ако с това захранване може да се клокне 651к и ще стане по мощен от г860 кажете.:)

Ми той буджета аз писах че е 700-750макс той стигна 850 и накрая май че ще трябва да орежа доста неща.Тъй че щом г860 или и3

GIGABYTEB75-D3V, B75, DDR3 1600/1333/1066, VGA, DVI, SATA III, mSATA, USB 3.0, GLAN, LGA1155

INTELPENTIUM DUAL CORE G860, 3.00GHz, 3MB, BOX, LGA1155

KINGSTON4GB DDR III 1600 HyperX

GIGABYTE1024M HD6670 R667D3-1GI DDR III PCI-E

FORTRONHE-500, 500W

WD1024GB 64MB SATA III Blue

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=5|14|0|19177|0|0

това прави 800+ лв но ще се преживее.

Искам и3 или фх но не мога да режа от хдд или от видео.Посъветваха ме да имам добро захранване и така и направих.Кутията също мисля че е много добра.След време на това дъно може да сложа и някой по стар и5.

Другия вариант е да взема 651к с дъно за амд но щом казвате че интел г860 е о добрият избор ще ви послушам.Ако реша че някак си е възможно да режа от хдд ще турна едно и3 3220 и готово :)

Компонентите - захранване дъно добри ли са или да се насоча към др марки :) пр корсаир 430в.Дъното и захранването стават ли за клок.Ако ще клокна 651 к кое е по добрият избор отново г860 или 651к с клок.Ако с това захранване може да се клокне 651к и ще стане по мощен от г860 кажете.:)

Публикувано изображение

100 MHz по-слаб процесор, но пък по-добро захранване. Малко по-старичко дъно, но пък точно под ръбчето на тези 800 лв. бюджет.

Поздрави и лек ден!

FM1 сокета(варианта с 651k) е безперспективен и има смисъл само при много ограничен бюджет, когато се ползва вграденото в процесорите Аххх видео, иначе с отделна видеокарта няма смисъл. На конфигурацията с B75 дъно може след време и i7 процесор да сложиш без никакъв проблем и ще имаш много производителна система. Aко 870лв. са по силите ти може да вземеш следната конфигурация:

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 1 бр. - 109.53 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 221.78 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 41.27 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 155.12 лв.

PALIT GTS450 1GB DDR5 SE - 1 бр. - 178.32 лв.

PSU CM GX LITE 500W - 1 бр. - 86.68 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 77.85 лв.

Обща стойност - 870.55 лв. с ДДС

Само да добавя за захранването. GX500 Lite е много по-качествена изработка от посредствените Hexa с надути цени. FSP се превърнаха в обикновен жълт производител, малко по-добре от гадните JNC, Codegen и подобни, но въпреки това доста посредствени и некачествени захранвания с високи цени, явно лежащи на стари лаври. Предложеното от QuickJo 430CX V2 също е много качествено захранване.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Публикувано изображение

Колегата ми даде една идея :) Но пък захранването е средна работа... Ако пък отрежеш малко и от дъното и вземеш като в предишното ми предложение ще слезнеш на около 840 лв.

п.с.

Автора: сигурен ли си, че не можеш да прежалиш за известно време 500 GB HDD и след време да вземеш 2-ри? Това е един от най-ленсите ъпгрейди, може би след добавянето на RAM. А си облекчаваш в момента бюджета много.

Редактирано от quickJO
Промяна малка в процесора. Благодаря на Людмил за забележката! (преглед на промените)

Аз съм с 360гб хард и са ми много пък 1тб ... Ако ще скачаш на 850лв това е от мен

ASUS P8H61-M LX - 1 бр. - 83.27 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 221.78 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 39.28 лв.

HDD 320GB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 16MB cache - 1 бр. - 113.88 лв.

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK - 1 бр. - 199.30 лв.

CM ELITE 343 CASE BLAC NO PSU - 1 бр. - 68.69 лв.

PSU FORTRON FSP700-80BPN 85+ - 1 бр. - 120.39 лв.

Обща стойност - 846.60 лв. с ДДС

Захранването е много зле. Ако ще се дават 120лв. за захранване Seasonic SS-520GB е много, ама много по-добър избор. Друго, разликата между 320 и 500ГБ диск е под 10лв. - не си струва да се спести чак толкова, както и разликата от 2лв. между 1333 и 1600 памет.

• Автор

GIGABYTE1024M HD6670 R667D3-1GI DDR III PCI-E za 66$ от ски става ли?

така ще сепестя 30$ - около 60 лв от конфигурацията на

quickJO и ще стане точно 800лв. Еднакво мощни ли са въпреки ценовата разлика?

quickJO

кутията която си ми предложил със вградено захранване ще е около 150лв със захр.- По добър избор ли е от корсаир гх 500 лите + http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=4|14|0|18411|0|0 което ще е около 160 лв с 10 повече.

и последния въпрос - заслужава ли си със 10 лв повече за дъно за да има сата 3 и усб 3 - GIGABYTEB75M-D3V, B75, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1155 със 3$ по - скъпо от това което си ми предложил.

Доло горе като дам повече за тези части и по малко за видеото ако може ще стане със 40 лв по евтино около 820.Така става ли или е по добре това което ти си ми предложил :)

GIGABYTEB75M-D3V, B75, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1155

INTEL CORE i3-2120, 3.30GHz, 3M, BOX, LGA1155

KINGSTON 4GB DDR III 1600 HyperX

WD 1024GB 64MB SATA III Blue

GIGABYTE 1024M HD6670 R667D3-1GI DDR III PCI-E

COOLER MASTER ELITE POWER 460W

754 + http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=4|14|0|18411|0|0

= 828 лв

Това достатъчно добро ли е колкото предложението от теб.

Промените са в дъното което ми трябва да е е със сата 3 защото след 4-5 месеца обмислям да купя едно ссд .

Кутията и захранването просто тези по ме кефят но ти кажи дали са също толкова добри.

Видеото е доста по евтино но пише че е същото ти кажи дали е така :)

Колкото до рамта само с 4$ повече реших да зема малко на 1600мхз , но пак ти кажи дали има смисъл и дали изобщо този проц дали ще може да се клоква :)

благодаря предварително и извинете ще нон стоп питам за алтернативи

намерих някакъв боклук - TRANSCEND 4GB DDR III 1600 CL11 ма гледам че е 1600мхз и струва само 19$ става ли или да си заложа на по качественото

Опитай се да слагаш препинателни знаци и да структурираш изречения. Все пак пишем и говорим на български, родният ни език, а не на китайски, английски или някой друг чужд такъв... Много ми е трудно да те разбера на моменти.

1. Смяташ да сложиш SSD, а компроментираш всички останали компоненти. За мен на такава машина да се сложи SSD е глупав разход.

2. Кутията- да, винаги има елемент на субективност. Но ако гледаме реално, по-евтината кутия, която ти дадох е с много по-лоша от тази, която си избрал и при този бюджет мисля, че трябва да се отреже от някои компоненти и "кашона" се явява такъв. Все пак няма да охлаждаш компютър за 2000 лв.

3. Видеокартите са аналогични с малки разлики, предимно в охлаждането. Можеш да вземеш тази.

4. Няма нужда от 1600 MHz RAM, защото процесора ти не я поддържа. Ще тръгне на 1333 MHz. Може и да я пуснеш на 1600, но това е свързано с допълнително настройки и човъркания, а с този компютър никаква разлика няма да усетиш. Не си заслужава. Още повече в 1-вия момент говориш за нещо с 4 долара повече, в следващият за памет с 1-2 долара по-евтина. Реши най на края, за мен е напълно ненужно. A-Data-та ще ти свърши чудесна работа.

5. Захранването, което съм предложил със кутията на Cooler Master не е от най-добрите на пазара, но е компромисен вариянт предвид бюджета. Ако искаш наистина качествено- това от 1-вото ми предложение на Corsair, но и то е близо 100 лв.

6. Не мга да разбера защо толко държиш на хард диск с обем 1 TB. Само той товари бюджета с 158.40 лв., което е близо 20% от целият бюджет... Вземи 500 GB пък и винаги е по-добре да имаш 2 харда, от колкото един. Така ако единият се скапе- губиш информацията само на него...

И ето аз как виждам нещата като най-оптимални:

Публикувано изображение

Получаваш по-малък HDD и по-старо дъно.

Получаваш обаче i3 хубав процесор.

Получаваш 1 идея по-добра видеокарта.

Получаваш качествено захранване.

Напълно прилична кутия за този компютър.

Поздрави и лек ден!

• Автор

Така конфигурациата ми харесва много с 6770.Малко излизам от бюджета но ще видя какво ще правя, може и да спестя от 6770.1 ТБ го казах защото настина ми трябва не че е просто прищявка,но ще видя какво ще направя по въпроса.Единствено да те попитам защото цената на 311 кулър мастър е = на тази кутия която аз предложих.311 по добра ли е или е същата,защото предпочитам да взема онази която ти пратих ако не е много по зле. 1600мхз искам единствено защото ако в последния момент реша че ще взема и3 3220 както наруто ми предложи от никем той поддържа 1600мхз и за това.:)

Ами тук и аз съм допуснал малка грешка. Цените в сайта са в долари и без ДДС. На края се появява всичко в левове с ДДС. Прав си, че разликата е 10 стотинки. Ако не ти пречи да поръчаш от 2 различни сайта (което ще рече 2 разхода за доставка) то няма проблем никакъв. Все пак когато гледаш компютъра не виждаш RAM, процесор и тн, виждаш кутията, тя ти прави впечатление. А красотата и естетиката за едни, е различна за други. За това - вземи си нещо, което ще ти харесва. Не е лоша кутията, която си си избрал, просто ще имаш 2 доставки... Най-важно е една конфигурация да е балансирана. И тя ще е толко бърза, колкото е бърз най-бавният ? компонент. Представи си го така: имаш една поточна линия с 3 работнички на нея. Ако едната работи много бързо то тя ще натоварва останалите 2 и те няма да смогват... А ако пък едната работи твърде бавно другите две ще бездействат, защото ще я чакат да си свърши работата. Няма смисъл да се налива в определен компонент, важно е всичко да е балансирано за оптимална работа на цялата система. За мен това горе, в последното ми мнение, е най-балансирано. Препоръчвам ти него. Разбирам, че едвам изцеди 820 лв, но ако трябва почакай 1-2 седмици и събери от някъде, ако трябва вземи на заем даже тези 18 лв допълнително с които надхвърлих бюджета. Поздрави и лека вечер!

Захранването е много зле. Ако ще се дават 120лв. за захранване Seasonic SS-520GB е много, ама много по-добър избор. Друго, разликата между 320 и 500ГБ диск е под 10лв. - не си струва да се спести чак толкова, както и разликата от 2лв. между 1333 и 1600 памет.

Ама не може да ви се угоди вече на вас ... Няколко дни вече оня с детската картинка ме следи, че давам конфигурации, които са все над дадения бюджет, а сега гледам, че ти си почнал да ми разправяш кое било по-добре... Аз знам кое е по-добро, не съм вчерашен, викам си да направя една конфигурация, с която да вляза точно в бюджета и веднага се почна ама тва не трябва да е така онова не трябва да е така .... спрете се малко! И в двата случая все аз излизам виновен :mad:

• Автор

quickJO

Понеже на мене не ми трябва кой знае колко мощна видеокарта по-добре ли е да взема и3 3220 и 1600мхз за сметка на това да заменя видеото с 6670 или е по-добре 6770 със малко по слаб проц и рам :) колкото до хдд някак си ще го прежаля и да се надявам че до 1-2 месеца ще паднат цените и ще си взема един солиден голям външен :)

Мерси че се занимавате с досада като мен :D

струва ли си жертвата на 6770 за по добро дъно с усб3 и сата 3 , 1600мхз рам и 3220 проц или по добре да съм с мощна видеокарта :)

Не се сърди. ;)

Не се сърдя ама е дразнещо ..

GB B75-D3V /B75/LGA1155 - 1 бр. - 138.49 лв.

I3-2130 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 271.56 лв.

CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 48.50 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 155.12 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N - 1 бр. - 100.47 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 128.53 лв.

Обща стойност - 842.67 лв. с ДДС

Нито от дъно режеш, нито процесор, 4гб рам, които са предостатъчни, HDD какъвто искаше 1тб, от кутия и захранване също не режеш! Вместо да събираш пари за захранване и да вземеш конфигурация орязана тук-там, тази конфигурация е "орязана" само откъм рам памет, но и тази ти е екстра. Мисълта ми е да събираш пари не за захранване, а за видео карта. Този процесор, който съм ти предложил си има вградена и ще караш дотогава с нея, докато си вземеш външна. В момента и аз съм с вградената на i5-2500K HD3000 и играя PES 13 DEMO на максимална резолюция, понеже имам проблем с външната! Няма да ти е проблем вграденото видео, проблема е колко бързо събираш парите! :D

• Автор

ем тва е супер яко само един въпрос може ли процесора да се замени с и3 3220 или този е по добър ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.