Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

странно изискване за компютър

Featured Replies

• Автор

малко по-скъпо но аз го сметнах - точно тази конфигурациа която реших е някъде 780+ лв със кутията която ще се плати кеш.От кеша ще оставя едно 50-60 лв които ще размножавам :D докато стигнат за 6770/6850 .Пък останалото на изплащане че ще ми трябват тези пари които бях предвидил за друго нещо :)

• Отговори 153
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Конфигурацията ми от никем е с 15лв по-евтина от скай. Май не е чак толкова голяма разликата, но кутията ми харесва най-много от всичко :D

малко по-скъпо но аз го сметнах - точно тази конфигурациа която реших е някъде 780+ лв със кутията която ще се плати кеш.От кеша ще оставя едно 50-60 лв които ще размножавам :D докато стигнат за 6770/6850 .Пък останалото на изплащане че ще ми трябват тези пари които бях предвидил за друго нещо :)

Е, ти си знаеш най-добре. Според мен обаче на първо време ще изтраеш и с вградената видеокарта, а после колкото искаш размножавай тия пари. Между другото, би ли споделил как ги размножаваш, че и аз да размножа малко? Ксерокс, Еврофутбол, Тото 2...?

• Автор

Така или иначе ще изчакам резултатите на и5 затова искам да порапитам още някой неща преди да взема тази конфигурациа: за процесора-тъй като няма да вземам външно видео кой от тези процесори е наи добре да взема- и3 2120 - мощен,евтин но видеото е само хд 2000 и3 3220 - най-мощен,ново поколение и видеото е хд2500 и3 2105 най-слаб процесор, видеото е хд 3000 кое е по-добре хд 3000 или хд 2500 ? Някой от 3те проца става ли за клокване? и3 2120 нали е по-слаб от 3220?

При санди бридж въведоха 2000 и 3000,като позициониране.По-голямата цифра е по-хубавото видео.При иви бридж има ново позициониране и е нарочно така - 2500 и 4000.Тоест градацията по сила се запазва.Можеш да вземеш 3000 с i3 2125 или 2105.И тъй като се ползва от вграденото видео системната Рам е хубаво да са две плочки за по-широка шина.

• Автор

Аха ясно значи 3000 е по-мощна от 2500 новата сериа така ли? Някой от тези процове става ли за клок ? мерси предварително Като проц мощ 3220 или 2125 е по мощен :)

На кантар.Малка разлика.Не мога да намеря директно сравнение.Но 3220 е с HD2500.

Като говорим за вграденото видео при i3-2XXX и i3-3XXX, нека да се има предвид, че при Ivy Bridge (i3-3ХХХ) вграденото видео ползва кеша на процесора и при по-високо натоварване това може да окаже негативно влияние на производителността на процесора. PS: А и е добре авторът на темата малко да си подреди приоритетите, защото така може дo безкрай да обсъждаме, без да има някакъв реален ефект от тази работа.

• Автор

Най-мощния процесор е 3220 така ли , ако е така сигурно ще взема него но първо ще изчакам резултата от и5 разбира се.След няколко месеца ще взема хд6850 тя и 3220 с клок ще издържат ли на корсаир 430в или да си взема сеасоника :) Да попитам също, мишка имам вече ,но клавиятурата не съм я купил и искам да е безжична.Има ли клавиятура със ли-он или някаква подобна батерия която да може да се презарежда и да е максимум 100лв.

Неразбрах какво ще е дъното,защото и то ще трябва да е клокърско и също е необходимо друго охлаждане от поне 60лв. Отделно процесора 3220 не е клокърски.Та ще трябва и скъп процесор.

• Автор

asrok b75 pro-m ще е дъното.Когато ще го клоквам ще взема и по мощно охлаждане.Прсто питам има ли как тоя процесор да се клокне.Ако клокна 651к защото той със сиг е отключен и се клоква ще стане ли толкова мощен колкото 3220 .Въпросите са ми: Изобщо 3220 може ли да се клокне Ако може има ли смисъл да вземам сеасоник (ако картата ще е пр хд6850) или и корсаир 430в ще ми стигне 651к след клок ще стигне ли 3220.

Дъното тогава трябва да е Z77,тоест по-скъпо.Процесора трябва да завършва на буквата К за да е клокърски.

• Автор

изобщо не може да се клокне така ли? ако 651к се клокне достига ли 3220 или да си остана със 3220 захранването кое от двете който съм написал по горе

Редактирано от xterminatorx (преглед на промените)

• Автор

Вече казах че съм почти сигурен че ще взема 3220 но все пак ще изчакам тестове и ще питам още няколко неща. изобщо не може да се клокне така ли? ако 651к се клокне достига ли 3220 или да си остана със 3220 захранването кое от двете който съм написал по горе

i3 няма клокърски процесор.Корсара 430 вата ще е слаб при клокване с 6850,мисля.

• Автор

Мерси .Значи най-добрият вариант е 3220.По мощен е от секи кутлон с клок,мерси.Така конфигурацията я наредих.Съжалявам но искам да попитам само и за клавиятурата - мишка имам вече ,но клавиятурата не съм я купил и искам да е безжична.Има ли клавиятура със ли-он или някаква подобна батерия която да може да се презарежда и да е максимум 100лв.Може да е блутут може да е уирелес нема значение да е безжична презареждаема до 100 лв .Знаете ли къде има такова животно :)

....

GIGABYTEA75M-S2V, AMD A75, DDR III 2400(O.C)/1600/1333, VGA, DVI, SATA III, RAID, USB 3.0, GLAN, FM1 - 108

AMDAthlon II X4 Quad Core 651K, 3.00GHz, 4MB, BOX, FM1 - 183

CORSAIR4GB Vengeance DDR3 1600MHz, CMZ4GX3M1A1600C9 - 54

WD1024GB 64MB SATA III Blue - 160

GIGABYTE1024M HD6670 R667D3-1GI DDR III PCI-E ' 128

......

Ето това трябва да е 651К

Добре, защо 100 лв? Тук не можеш да отделиш 30-40 отгоре на бщджета за компютъра, искаш натам да взимаш SSD, сега и клавиатура за 100 лв???

Къде е смисъла. Ще имаш яка периферия, но калпав комп........... Вземи си нещо за 30-40 лв., като искаш да е хубаво. Защо държиш на безжична. Няма нищо по-добро от кабела. Ама като държиш да е безжична:

A4TECH 3100N V-TRACK WL DSKTOP USB+ Mouse - 30.91 лв. и за още 10-15 лв си взимаш нужните зареждащи се батерии, вървят обикновенно със зарядно за контакта и готово.

Или

LOGITECH K230 Wireless Keyboard - 36.46 лв.

или просто нещо подобно. Като си купиш обикновенни зареждащи се батерии и 1-2 в клавиатурата, другите на стената да се зареждат и готово...

Като ги имаш тези пари просто ги налей повече в компютъра. И не се пъни за това SSD, безумно е за този компютър!

@zlinaka - мерси!

• Автор

ми да това е .Ся да не кажеш ти пък че със клок е по мощен от 3220 :D аз таман спрях да питам ся ти...... :D мишка имам вече ,но клавиятурата не съм я купил и искам да е безжична.Има ли клавиятура със ли-он или някаква подобна батерия която да може да се презарежда и да е максимум 100лв.Може да е блутут може да е уирелес нема значение да е безжична презареждаема до 100 лв .Знаете ли къде има такова животно аха ясно.Но все пак искам да попитам има ли такава клавиятура дето да е презареждаема до 100лв

• Автор

аха ясно.Но все пак искам да попитам има ли такава клавиятура дето да е презареждаема до 100лв Знам че е по добре да ги налея за компа, но предпочитам ако има такава клавиятура да си взема нея.Благодаря. Ако няма такова чудо кажете доло горе колко издържа клавиятурата със батерии дюрасел- непрезареждаеми

Ненужно скъпи мишка и клавиатура!!! Наливай пари в нещо, което си заслужава! :wink12:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.