Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

странно изискване за компютър

Featured Replies

Мисълта ми е да събираш пари не за захранване, а за видео карта.

Авторът на темата сподели, че може да даде малко над 800 лева, а ти го товариш с още 200 лева за видео, примерно.

ем тва е супер яко само един въпрос може ли процесора да се замени с и3 3220 или този е по добър ;)

Разликата при аналогични процесори между Sandy Bridge и Ivy Bridge е 5-10% в полза на вторите.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Отговори 153
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

ем тва е супер яко само един въпрос може ли процесора да се замени с и3 3220 или този е по добър ;)

Този е по-добър! Ето линк и към и3 3220

Авторът на темата сподели, че може да даде малко над 800 лева, а ти го товариш с още 200 лева за видео, примерно.

Така или иначе пак щеше да събира 120-130лв за захранване, а и това според мен е по-добре. От никъде не реже, а като гледам, човека хареса какво съм предложил!

xterminatorx ако мислиш, че можеш да събереш 200лв за HD6770 , взимай конфигурацията, която съм ти предложил, но ако мислиш че са много взимай тази преди моята! : )

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Така или иначе пак щеше да събира 120-130лв за захранване, а и това според мен е по-добре. От никъде не реже, а като гледам, човека хареса какво съм предложил!

Той досега харесва всичко, което му се предлага. :D

Той досега харесва всичко, което му се предлага. :D

Може би, защото след всеки пост му се предлага по-добра конфигурация !

• Автор
:D как само си ме обсъждате .Маитап да става.Конфигурациата наистина много ми хареса щото от нищо не се реже най-вече от захранване което ако не се лъжа е мн важен компонент и затова дотук питах за поне 1000 захранвания.Това единствения му минус е за видеокартата но след време ще взема една 6670 за 120-130 лв и готово.Само да попитам със интел хд2500 ще имам ли аеро ефект на уин7 , че мн ме кефи ще мога ли да пускам на 1366ж768 на лош калл оф дъти 3 или блак упс.Ако може тва да върви даже може да не се наложи скоро видео да се купува.А ако може и да върви на 1920ж1080 избщо не ми требва друго :) благодаря предварително за отговора.

Приятел, наблегни на процесора, щом ще вършиш толкова задачи едновременно. няма значение, че ще си с вградена видеокарта с тоя бюджет. След време ще имаш възможност да поставиш и някоя добра, външна видеокарта, но вече ще имаш и отличен процесор.

Не разбрах точния бюджет, но за 840 лева влизаш в бюджета с i53570 с вградената видеокарта HD2500. Не е кой знае какво, но спокойно се играят игри на ниска резолюция и средни до високи детайли в зависимост от играта. Има достатъчно клипчета в интернет, показващи възможностите на вградените видеокарти. Тая седмица вземам подобна конфигурация, и ако те интересува как се представя, ще споделя специално за теб. Само изчакай до уикенда, че тогава се освобождавам от ежедневните задължения.

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 1 бр. - 109.53 лв.

CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 48.50 лв.

WD 500GB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 16MB cache - 1 бр. - 122.72 лв.

CM ELITE311 BLUE /NO PSU - 1 бр. - 72.84 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 91.30 лв.

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 395.57 лв.

Обща стойност - 840.45 лв. с ДДС

Всъщност, тая конфигурация, която ще купувам е за изисквания, подобни на твоите, като идеята е в бъдеще ако се наложи, да се купи и външна видеокарта, както и още 4 GB RAM. Дълго се колебах, дали да не лепна някой I5 2320 ( няма нищо общо с i3 3220, за който става въпрос в горните конфигурации на колегите), но по-слабата видеокарта ме възпря, макар първоначалния бюджет да бе доста по-малък. Труден е изборът - балансирана конфигурация за парите си или разбалансирана с възможност за добър ъпгрейд. Всеки сам си решава разбира се. Има достатъчно предложения за балансирани конфигурации, аз ти давам една конфигурация с наблягане на най-важния компонент - процесора.

• Автор

и да питам тва кутийче не става ли , гледам че е по евтино от тхермалтаке пък е мн яко , но все пак кажете първо да не е някоя фурна http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=18|14|0|19177|0|0

:D как само си ме обсъждате .Маитап да става.Конфигурациата наистина много ми хареса щото от нищо не се реже най-вече от захранване което ако не се лъжа е мн важен компонент и затова дотук питах за поне 1000 захранвания.Това единствения му минус е за видеокартата но след време ще взема една 6670 за 120-130 лв и готово.Само да попитам със интел хд2500 ще имам ли

аеро ефект на уин7 , че мн ме кефи

ще мога ли да пускам на 1366ж768 на лош калл оф дъти 3 или блак упс.Ако може тва да върви даже може да не се наложи скоро видео да се купува.А ако може и да върви на 1920ж1080 избщо не ми требва друго :) благодаря предварително за отговора.

Чак на 1920x1080 не знам, все пак аз съм с HD3000, а процесора от конфигурацията която съм ти предложил е с HD2000 и там не знам как стоят нещата, серията на Call Of Duty, FIFA & PES са оптимизирани, но не знам със сигурност ...

Приятел, наблегни на процесора, щом ще вършиш толкова задачи едновременно. няма значение, че ще си с вградена видеокарта с тоя бюджет. След време ще имаш възможност да поставиш и някоя добра, външна видеокарта, но вече ще имаш и отличен процесор.

Не разбрах точния бюджет, но за 840 лева влизаш в бюджета с i53570 с вградената видеокарта HD2500. Не е кой знае какво, но спокойно се играят игри на ниска резолюция и средни до високи детайли в зависимост от играта. Има достатъчно клипчета в интернет, показващи възможностите на вградените видеокарти. Тая седмица вземам подобна конфигурация, и ако те интересува как се представя, ще споделя специално за теб. Само изчакай до уикенда, че тогава се освобождавам от ежедневните задължения.

WD 500GB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 16MB cache - 1 бр. - 122.72 лв.

CM ELITE311 BLUE /NO PSU - 1 бр. - 72.84 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 91.30 лв.

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 395.57 лв.

Обща стойност - 840.45 лв. с ДДС

Всъщност, тая конфигурация, която ще купувам е за изисквания, подобни на твоите, като идеята е в бъдеще ако се наложи, да се купи и външна видеокарта, както и още 4 GB RAM. Дълго се колебах, дали да не лепна някой I5 2320 ( няма нищо общо с i3 3220, за който става въпрос в горните конфигурации на колегите), но по-слабата видеокарта ме възпря, макар първоначалния бюджет да бе доста по-малък. Труден е изборът - балансирана конфигурация за парите си или разбалансирана с възможност за добър ъпгрейд. Всеки сам си решава разбира се. Има достатъчно предложения за балансирани конфигурации, аз ти давам една конфигурация с наблягане на най-важния компонент - процесора.

Аз съм и ЗА тази конфигурация, но очаквам и gothicrock да се обади моментално, че е рязано отнякъде!!!

• Автор

мерси много ако може сподели какви са резултатите, но така се реже хдд което след време трябва да се купува още място,и видео ще трябва да се купува и захранване ако ще се клоква а и порца не е отключен .Благодаря ти за вниманието но най-вероятно ще се спра на 3220 пък ще балансирам другите компоненти за да може колкото може по малко пари да трябва да давам след тва за ъпгреид.Ако може все пак сподели какви ще са резултатите че може да зема дас е разколебая :)

Проца стана половината от целия бюджет.

• Автор

мн ме кефи проца ма.... след това ще трябва да налея още доста пари доакто стане завършено :) още рам може да се наложи, още пространство , видео и много става ... за жалост.Ако някой иска да ми го подари вземам го :D

и да питам тва кутийче не става ли , гледам че е по евтино от тхермалтаке пък е мн яко , но все пак кажете първо да не е някоя фурна http://www.hl-eshop....|14|0|19177|0|0

Аз съм и ЗА тази конфигурация, но очаквам и gothicrock да се обади моментално, че е рязано отнякъде!!!

Защо?! Конфигурацията е с четириярден процесор от новото поколение с L3 кеш (FX-4100 e хибриден четириядрен процесор), така че ако се държи на процесорна мощ, е добър избор. :P

Проца стана половината от целия бюджет.

Лошо няма. Все пак не е само "проц", а "проц+видеокарта" ;) Но погледни изискванията. Човекът иска да отвори 3 браузера с по 30 прозореца. Къде го мятате по върбите с i3?

Е то е ясно от къде е рязано... От видео картата. Външна няма...

На ме ми харесва тази конфигурация. Мисля, че до тук предложихме всичко възможно. Автора има пребогат избор. Ако ни пита коя от тези- еми всеки ще си държи на негоовата, всеки се е обосновал защо и как е подбрал тези копоненти... Аз лично като потребител нямам нужда от външно видео. За това много ми харесва конфигурацията на Кирилов...

Ама не ставали натоварено за авотора? Само той си знае с какви средства разполага и за в бъдеще как може да си разпредели паричките за завършвне на конфигурацията.

Както казах- много неща са предложени. Не мисля, че вече има място за гимнастика. Автова да си преценява кое му отговаря на джоба, нуждите и интересите...

Да вземе две корсарки и по-слабия i5.

Лошо няма. Все пак не е само "проц", а "проц+видеокарта" ;) Но погледни изискванията. Човекът иска да отвори 3 браузера с по 30 прозореца. Къде го мятате по върбите с i3?

И все пак i3 с HT не е чаааак толкова назад. Да, изостава, но в този бюджет? Все от нещо ще трябва да се резне, няма начин... 2 физически с 2 "вируални" е по-малко от 4 физически ядра, но аз обичам сравнението, че i3 с HT е като 3-ядрен процесор. Пък и тези 30 таба едновременно ли ще работят? В смисъл плейват едновременно флаш видео?

Последна сглобка от мен

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 235.35 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 155.12 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 128.53 лв.

NZXT Hades - 137.86лв

ОБЩО: 814лв

Ако все още държиш на и3 3220, добавил съм и кутия, която ако имах сега парите бих я сменил за моята! Останалите пари (около 35-40лв) са ти в помощ ако ще купуваш видео!

Колега, нещо линка ти не работи май. Показва ми всички кутии в този магазин...

• Автор

Все пак ще изчакам резултатите от и5 но мисля че ще се ориентирам по скоро към това:

GIGABYTEB75M-D3V, B75, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1155

INTELCORE I3-3220, 3.30GHz, 3MB, BOX, LGA1155

KINGSTON4GB DDR III 1600 HyperX

WD1024GB 64MB SATA III Blue

SEASONICЗахранване SS-520GB Bronze, 520W / Corsair 500w -Кажете кое е по дбре :)

и http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=5|14|0|19177|0|0 - кажете това става ли или да си взема тхермалтаке както ме посъветваха по рано :)

така даже влизам във 800лв и ще останат малко кеш който после да досъбера и да скоча до 6770/6850 ;)

все пак още веднъж да кажа че ще изчакам резултатите за всеки случай че може да размисля

даaaaaaaa някой ме е изпревариииииил :D

И все пак i3 с HT не е чаааак толкова назад. Да, изостава, но в този бюджет? Все от нещо ще трябва да се резне, няма начин... 2 физически с 2 "вируални" е по-малко от 4 физически ядра, но аз обичам сравнението, че i3 с HT е като 3-ядрен процесор. Пък и тези 30 таба едновременно ли ще работят? В смисъл плейват едновременно флаш видео?

Като гледам разни тестове, i3 не изостава при игри, но доста изостава при различни приложения. Да не говорим, че дори и шестядрените стари Phonom-и са доста по-напред понякога и от процесорите за платформа LGA1155. Аз казах какво ще купувам и защо. Все пак купувачът иска да играе игри, но от време навреме и няма никакви изисквания откъм графика. Все пак е предвидена възможност за външна видеокарта, както и за повече РАМ. Нали се сещаш. че ако сега бюджетът е 800 лева, след шест месеца примерно може да се намерят още 200 лева за външна видеокарта? Само дадох предложение, което за мен е много по-добрият вариант за приложения и за игри след време. Иначе какво става? Имаме един посредствен i3, дето работи само при игри добре, имаме една средна видеокарта на нивото на 8800GT отпреди 5 години и какво правим с full HD-то? Не говоря за филми, защото филми се гледат със всяка вградена видеокарта, а за игри. С тая HD6670 и дори с HD6770 сме многоооого далече от истината.

Колега, нещо линка ти не работи май. Показва ми всички кутии в този магазин...

Това е кутията ЛИНК само, че с червени светлини. Не знам защо линка се е прецакал : )

Ето и ревю

• Автор

така ще изчакам тестовете от теб и ще преценя но най-вероятно ще е това което написах по горе. Така сега да попитам как стои въпроса със стоки на лизинг от ски.бг- имам малко пари кеш за кутия и др неща от други магазини който ще се купуват но всичко което ще е от ски го искам на изплащане (не съм от София) знаете ли как стои въпроса с изплащането и как да стане през интернет .Да не звуча като някоя бабка но има ли рискове нещо де да знам

Редактирано от xterminatorx (преглед на промените)

така ще изчакам тестовете от теб и ще преценя но най-вероятно ще е това което написах по горе.

Така сега да попитам как стои въпроса със стоки на лизинг от ски.бг- имам малко пари кеш за кутия и др неща от други магазини който ще се купуват но всичко което ще е от ски го искам на изплащане (не съм от София) знаете ли как стои въпроса с изплащането и как да стане през интернет .Да не звуча като някоя бабка но има ли рискове нещо де да знам

Че в sky май е по-скъпо и пак ще режем :D :D

така ще изчакам тестовете от теб и ще преценя но най-вероятно ще е това което написах по горе.

Така сега да попитам как стои въпроса със стоки на лизинг от ски.бг- имам малко пари кеш за кутия и др неща от други магазини който ще се купуват но всичко което ще е от ски го искам на изплащане (не съм от София) знаете ли как стои въпроса с изплащането и как да стане през интернет .Да не звуча като някоя бабка но има ли рискове нещо де да знам

Защо от Sky? Там губиш една плочка RAM на практика, защото цените са по-високи. А за лизинга мисля на теб казах, че пари на заем може да се вземат от много места. Не е необходим тоя ластик с лизинг точно от тая компания, защото тя работи с други, лизингови компании. Така или иначе вероятно ще те препратят към тях. Но е лесно да им звъннеш и да ги попиташ .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.