Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 1000-1200 лева

Featured Replies

Както написах по-горе, уточняването на тези подробности в толкова коментари, дори и само в моя е Офтопик спрямо темата. Моля да не продължавате в тази посока. На който му е достатъчно интересно да използува Гугъл!

Както написах по-горе, уточняването на тези подробности в толкова коментари, дори и само в моя е Офтопик спрямо темата. Моля да не продължавате в тази посока. На който му е достатъчно интересно да използува Гугъл!

Честно казано, не е толкова излишно, тъй като тук специализираните въпроси се обсъждат най-вече при сглобяването на конфигурации. ;)

Честно казано, не е толкова излишно, тъй като тук специализираните въпроси се обсъждат най-вече при сглобяването на конфигурации. ;)

И аз позволявам да се изглади даден спор и то най-вече с цел информация за всички и за автора на темата да направи правилен избор.

Но не и като това от последните няколко дни!!!! 10-тина наказания бяха раздадени и към 30-тина сигурно коментара изтрити. Въздържайте от всичко странично, дори тези коментари горе! Те също утежняват темите!

И аз позволявам да се изглади даден спор и то най-вече с цел информация за всички и за автора на темата да направи правилен избор.

Но не и като това от последните няколко дни!!!! 10-тина наказания бяха раздадени и към 30-тина сигурно коментара изтрити. Въздържайте от всичко странично, дори тези коментари горе! Те също утежняват темите!

добре де повече няма да пиша с капслок-а ама оня пич горе ме нерви защото при тоя бюджет предлага z77 дъно за 180 лв а B75 ATX за 140 лв както написах на предишите ми постове.

Приемам критиките за паметта. Не съм обърнал внимание, че съм сложил по 2 GB(вече съм коригирал тази си грешка). Относно критиките за захранването - не смятам че FORTRON RAIDER 550 е лошо захранване за цената си. Seasonic захранвания до колкото чета по-форуми много ги хвалят, но до сега не съм виждал на живо, че и да го отворя, за да имам някакво лично впечатление от марката.

До колкото пишеше, човека иска игрова машина, за това не съм наблегнал на процесор, а на видео карта.

Айде, пак почнахме със спора - яйцето или кокошката. Определено мощният процесор е за предпочитане пред мощната видеокарта както в случая. Защо ли? Първо, когато процесорът е слаб за дадена видеокарта, той се товари максимално. Видеокартата почива и понякога дори намаляването наполовина на честотите и не дава разлика в кадрите. Точно днес правих такива тестове с моята GTX460, която работи еднакво и на 405 MHz ядро и на 850 MHz при играта GHOST Recon AW2. Това е така, защото двуядреният ми процесор продължава да се товари почти на макс дори при 25 % клок. Виdеото съм го сложил да изчислява дори и физика, но пак рядко минава 50 % натоварване на ядрото. Същата игра върви с i5-3570 с два пъти повече кадри, както всъщност и почти всички други игри, които пробвах с тоя процесор и тая видеокарта. Второ, когато процесорът не се натоварва достатъчно при игри, това не предизвиква насичане, а само спадане или увеличение на кадрите в зависимост от това, на какво е способна видеокартата. Насичания почват да се усещат едва под 30 fps заради малкото кадри. Или по-точно това не са насичания в истинския смисъл на думата. Обратното не е вярно. Един натоварен процесор на 100 % и една ненатоварена видеокарта, предизвикват не толкова стабилна работа на системата, а от там и видими насичания на картината дори при 50-60-100 fps. И трето немаловажно предимство на мощния процесор пред мощната видеокарта е възможността за бъдещ ъпгрейд по видеокарта, без ъпгрейди по други части. i3 вече е на ръба с HD7850 при някои игри и при последващ ъпгрейд да кажем с два пъти по-бърза видеокарта, ще се изпадне в не особено приятна ситуация ( меко казано). Четвъртото предимство на по-мощният и производителен процесор ( в случая i5 срещу i3) е неговата независимост от другите отворени приложения по време на игра. Пето немаловажно за цялото възприятие, е по-бързата работа с приложения, различни от игри. Ще дам един пример. Искате да преоразмерите видеоклипа си, да изтеглите новия филм, но в същото време ви се играе. Нямате търпение и почвате да удряте по масата. Това не са маловажни неща. С i5 подобни проблеми няма. И шестото немаловажно предимство за мен е голямата разлика в цените между една добра и много добра видеокарта. В много случаи дори видеокарти с подобна производителност са с ценова разлика 200 и повече лева, което е финансово неоправдано за мен с оглед на нещата, които получава геймъра. В повечето случаи не получава нищо. Единствено ядове в бъдеще заради слабия си процесор и описаните по-горе ситуации от мен.

това захранване е слабо

Хич даже не е слабо :) Процесорът не се клоква. Клокът е оставен само за видеокартата, ако има такова желание. Средната консумация при игри дори с клок е под 300-320 вата. Останалото е гаранция за по-тиха работа на перката. Пробвах го с клокната GTX460 на почти същата конфигурация. Повярвай ми, никакви проблеми няма да има, стига разбира се да не е попаднал на куца бройка.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Айде, пак почнахме със спора - яйцето или кокошката. Определено мощният процесор е за предпочитане пред мощната видеокарта както в случая. Защо ли? Първо, когато процесорът е слаб за дадена видеокарта, той се товари максимално. Видеокартата почива и понякога дори намаляването наполовина на честотите и не дава разлика в кадрите. Точно днес правих такива тестове с моята GTX460, която работи еднакво и на 405 MHz ядро и на 850 MHz при играта GHOST Recon AW2. Това е така, защото двуядреният ми процесор продължава да се товари почти на макс дори при 25 % клок. Виdеото съм го сложил да изчислява дори и физика, но пак рядко минава 50 % натоварване на ядрото. Същата игра върви с i5-3570 с два пъти повече кадри, както всъщност и почти всички други игри, които пробвах с тоя процесор и тая видеокарта. Второ, когато процесорът не се натоварва достатъчно при игри, това не предизвиква насичане, а само спадане или увеличение на кадрите в зависимост от това, на какво е способна видеокартата. Насичания почват да се усещат едва под 30 fps заради малкото кадри. Или по-точно това не са насичания в истинския смисъл на думата. Обратното не е вярно. Един натоварен процесор на 100 % и една ненатоварена видеокарта, предизвикват не толкова стабилна работа на системата, а от там и видими насичания на картината дори при 50-60-100 fps. И трето немаловажно предимство на мощния процесор пред мощната видеокарта е възможността за бъдещ ъпгрейд по видеокарта, без ъпгрейди по други части. i3 вече е на ръба с HD7850 при някои игри и при последващ ъпгрейд да кажем с два пъти по-бърза видеокарта, ще се изпадне в не особено приятна ситуация ( меко казано). Четвъртото предимство на по-мощният и производителен процесор ( в случая i5 срещу i3) е неговата независимост от другите отворени приложения по време на игра. Пето немаловажно за цялото възприятие, е по-бързата работа с приложения, различни от игри. Ще дам един пример. Искате да преоразмерите видеоклипа си, да изтеглите новия филм, но в същото време ви се играе. Нямате търпение и почвате да удряте по масата. Това не са маловажни неща. С i5 подобни проблеми няма. И шестото немаловажно предимство за мен е голямата разлика в цените между една добра и много добра видеокарта. В много случаи дори видеокарти с подобна производителност са с ценова разлика 200 и повече лева, което е финансово неоправдано за мен с оглед на нещата, които получава геймъра. В повечето случаи не получава нищо. Единствено ядове в бъдеще заради слабия си процесор и описаните по-горе ситуации от мен.

Хич даже не е слабо :) Процесорът не се клоква. Клокът е оставен само за видеокартата, ако има такова желание. Средната консумация при игри дори с клок е под 300-320 вата. Останалото е гаранция за по-тиха работа на перката. Пробвах го с клокната GTX460 на почти същата конфигурация. Повярвай ми, никакви проблеми няма да има, стига разбира се да не е попаднал на куца бройка.

аз не бих рискувал с него , бих се подсигурил с 500в , който е с 25-30 лв. по скъп

Не знам при такъв бюджет как слагате тези дънни платки Z77 и H77 една дънна платка от този чипсет и то микро струва 170-180лв. не е ли по-добре B75 чипсет и ATX ! дъно за 140лв и то висок клас ! http://nikem-bg.net/...3V--B75-LGA1155 със GIGABYTE Ultra Durable™ 4 Classic и mSATA support ?!?

Логически погледнато това е така. Ако погледна обаче нелогически, аз купих подобна платка на GB макар и в micro ATX вариант. Ще ти кажа, че двата PCI-E x1 слота на практика са неизползваеми, макар във втория слот да "наврях" един безжичен адаптер. До моята GTX460 остана не повече от милиметър, което е в границата на статистическата грешка. Тогава остава варианта с PCI-E 16 слота на дъното или с двата PCI . Само дето човек трябва да се съобразява и с тях. Открай време GB имат бюджетни платки с недобро разположение на слотовете, както и с някои SATA портове. Направо съм се виждал в чудо с тия дъна.

аз не бих рискувал с него , бих се подсигурил с 500в , който е с 25-30 лв. по скъп

Това е вярно. Аз пък съм се навил на захранване струващо +300 лева и по-евтино няма да взема. Друг е въпроса защо правя това. Тоя Corsair е наистина доста тих, а и на допир не усетих загряване при тежки игри. Хиляда пъти съм писал какво съм правил и правя с моя 450 ватов Chieftec. Ако обаче се дадат още 30 лева, конфигурацията на колегата скача до 1280 лева (ако не греша). Тогава трябва да се режи от друго, а аз там виждам RAM и процесор. Така целият замисъл за мощен процесор се обезсмисля. Всъщност, може да се отреже и от едната плочка РАМ в името на ъпгрейда или от ATX дъното за вместване в бюджета. Винаги съм бил против точните сметки, защото най-малкото цените се менят всеки ден, а питащият за даден вариант на конфигурация може да отдели някой друг лев отгоре или просто си няма понятие какво може да получи за дадените пари и дали за 30-40 лева отгоре няма да вземе една коренно различна система, удовлетворяваща в много по-голяма степен нуждите му.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Ето го моето предложение с малко помощ от quickJO :)

Публикувано изображение

Разполагаш с много добър процесор , видео карта ,която ще подкарва всяка игра и 8 гб рам , но с 50 лева над бюджета.

Ако искаш да смъкнем с 50 лева вземи "CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz" от скай вместо 2х4 corsair.

Редактирано от Legendsneverdie (преглед на промените)

Хм ... абе аз тука не предложих ли конфигурация ? ... :D да е изчезнало предложението ? или нещо се бъркам... Сиг. сам ,че тук предложих Някой да не я е изтрил ? (извинете ако това е вид спам)

Ето го моето предложение с малко помощ от quickJO :)

Публикувано изображение

Разполагаш с много добър процесор , видео карта ,която ще подкарва всяка игра и 8 гб рам , но с 50 лева над бюджета.

Ако искаш да смъкнем с 50 лева вземи http://nikem-bg.net/computer-components/KIT-2X2GB-DDR3-1333-A-DATA вместо 2х4 corsair.

Това съм го казвал на 5 човека и така и не се научихте, че процесори от сокет 1155 използват най-много 1333mhz за какво слагате 1600mhz-ва памет само давате повече пари за повече mhz които няма да се използват !!!

Само дето дъното е салфетка.Всичко останало е много добре.

Това съм го казвал на 5 човека и така и не се научихте, че процесори от сокет 1155 използват най-много 1333mhz за какво слагате 1600mhz-ва памет само давате повече пари за повече mhz които няма да се използват !!!

Благодарим за пояснението и напомнянето ! Ще го имаме предвид за в бъдеще !

Между другото, никак не е зле човек да си избие от главата, че той е началото на всичко . Ще е по.здравословно и ще спи по-спокойно, без да страда от излишни илюзии !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.