Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишка с USB тръгва, а мишка със станратния вход не иска?

Featured Replies

Здравейте на всички! Точно преди 5 мин. реших да си пробвам старите мишки (напълно работещи) със стандартния вход ( по старободният ) Включвам аз мишката, до нея ток стига, защото свети, но стрелката на монитора не се движи грам. С USB няма проблеми, но немога да си обясня причината. Някой ако може да помогне нека го направи. Мерси предварително!

На някой дъна иска рестарт за да заработи, въпреки, че са plug and play ready.

При PS/2 мишките, трябва рестарт. За да може компютърът/дъното да разпознае мишката. Както каза колегата, по-горе.

На някой дъна иска рестарт за да заработи, въпреки, че са plug and play ready.

На практически всички дъна включването на PS/2 мишка изисква рестарт.. Стандартът идва от време, когато терминът plug and play въобще не е съществувал. PS/2 не е замислен да бъде hot pluggable. Клавиатура може да бъде сменена с друга и е вероятно да бъде разпозната без рестарт, но за мишка се изисква рестарт.

п.п В българският език не знам да има дума, която в множествено число завършва на "й". Батерий не знам дали е бил римски пълководец, но със сигурност не е правилно изписване на множественото число на думата батерия, както и "някой" не е равно на някоИ.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Все си мисля че може да мине и без рестарт , но не съм пробвал - като се пусне сканиране за нов хардуер :(

Клавиатура може да бъде сменена с друга и е вероятно да бъде разпозната без рестарт

И това зависи от дъното - на доста дъна под XP направо клавиатурата спираше да работи ако само я извадиш и включиш пак. Да живее USB :)

И това зависи от дъното - на доста дъна под XP направо клавиатурата спираше да работи ако само я извадиш и включиш пак. Да живее USB :)

Клавитурите ползват принципно до болка познат стандартизиран модел на работа. По тази причина на някои дъна можеш извадиш PS/2-ката на клавитурата, да я бучнеш пак и да тръгне отново, че и можеш да включиш компютъра и след това да включиш клавиатурата и тя пак да работи. С мишките положението е малко по-особено.

Във всеки случай PS/2 не е бил предвиден като Plug and Play при създаването си, такъв термин е нямало, нито е hot pluggable по спецификация. Стандартната процедура е да се изключи компютъра, да се свърже PS/2 мишката/клавиатурата и да се включи компютъра. Това просто действие гарантира минимална възможност за проблеми. Не можем обаче да очакваме неща, които не са в спецификацията на PS/2 стандарта за мишка/клавиатура да бъдат универсални за всеки BIOS/дънна платка. Нека се придържаме към стандартизацията, тя не е за лошо.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте на всички! Точно преди 5 мин. реших да си пробвам старите мишки (напълно работещи) със стандартния вход ( по старободният ) Включвам аз мишката, до нея ток стига, защото свети, но стрелката на монитора не се движи грам. С USB няма проблеми, но немога да си обясня причината. Някой ако може да помогне нека го направи. Мерси предварително!

за да тръгне стандартна мишка на какъвто и да е компютър трябва да я включиш преди да пуснеш компа (или може и да е пуснат но с друга такава и просто ги разменяш ама не винаги става...) ps2 и plug and play нямат нищо общо същото важи и за мишка на ком порт

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Мда... Да се разпиша и аз - трябва да рестартираш. Тези мишки и клавиатури не са както съвременните USB...

ps2 мишка и клавиатура могат да се забранят от биос. Как и къде - справка ръководството на дънната платка... Тоест - може да са забранени и затова да не ги разпознава...

А моя метод ? нека някой който има под ръка да пробва - струва ми се че ще стане :)

Все си мисля че може да мине и без рестарт , но не съм пробвал - като се пусне сканиране за нов хардуер :(

А моя метод ? нека някой който има под ръка да пробва - струва ми се че ще стане :)

Преди време съм го пробвал на моя стар компютър, но не работи при мен.

Ами пробвал ли си от BIOS->USB Legacy Support ? Там виж дали е Enabled. Не съм много запознат с настройките в BIOS, но може да помогне.

Колега прочети отначало темата... Въпроса не е за USB мишка, а за PS/2.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.